31 december.

Tänkte bara önska alla som läser ett gott slut på 2011 och ett gott nytt år. Hoppas att ni alla får ett bra 2012! ♥

2011 | Året i bilder

Bakade massa cupcakes.


Gick på museum i huvudstaden.

Återgick till min "naturliga" hårfärg - blev blond.

Var på min brors studenten.

Tog roliga foton med Rebecca.


Var i Göteborg.


Åt en massa jordgubbar.


Min moster bjöd ut mig, min bror och min mamma på restaurang. Åt världens godaste chokladmousse.


Kapade mitt hår (som var väldigt slitet). Kändes som en meter men var bara en 10-15 cm.


Var i Stugan. Gjorde en utflykt till ett fjäll som jag inte kommer ihåg namnet på. Fotograferade en massa blommor också.


Fyllde 17.


Fotograferade Rebecca.


Var i min älskade stad, London.


Var på Katy Perry-konsert (i London).


Renoverade rummet. Från ljuslila till svart-vitt.


Det kom snö, så jag drog på mig vantarna, mössan och halsduken och gick ut och fotograferade. Någon dag efter var snön borta och har inte kommit tillbaka ännu.


Mormor och morfar firade guldbröllop. Så vi bjöd på förrätt, huvudrätt och efterrätt.


Firade jul med familjen.

Några bilder från julafton.


Tog inte så många bilder på julafton, men här är i alla fall några!

Hart of Dixie.

http://data.whicdn.com/images/13134385/tumblr_lp2ldooFLm1qg5e2bo1_500_large.jpg

 

Har fastnat för denna serie. Den har inte börjat visas i Sverige ännu (vet inte när/om den kommer visas), men den finns ju att se på internet. Rachel Bilson spelar Zoe Hart som är en läkare som flyttar ner till södern (Bluebell, Alabama) för att jobba på en klinik efter att hon inte fick sitt drömjobb i NY. Han som gett henne erbjudandet om att jobba där visar sig ha avlidit och lämnat halva kliniken till henne, men han som äger den andra halvan vill inte ha henne där utan han vill äga hela kliniken... Jag hoppas att serien inte kommer att läggas ner (det är ju så många amerikanska serier som gör det)!


25 december.

Julaftonen igår var riktigt bra. Vi åt julmat (som jag dock inte är ett så stort fan av, men det hör till julen) sedan var det dags för Kalle Anka (en tradition som skulle kännas konstig att skippa) och efter det så öppnade vi julklappar (fick bla. böcker, kläder, parfym, pengar), drack glögg (läs: drack kaffe), spelade "På Spåret" och mumsade i mig smörkola, chokladfudge & rocky road. Det var väl ungefär min jul, så som den ska vara helt enkelt. Att bara umgås och ha det trevligt med familjen.

 

I förmiddags bytte Rebecca och jag julklappar, jag fick en mugg som hon designat själv med oss på, jättefin! Sedan kom pappa och hämtade mig och min bror, så nu ska vi stanna här i några dagar. Har bara tagit det lungt idag: spelat "På Spåret" och kollat på film är väl det vi har gjort. Imorgon ska jag dra ut på mellandagsrean och se om jag hittar något. Ska i alla fall åka till Mediamarkt, eller någon annan elektronikaffär, någon dag och köpa ett hemmabiosystem till min TV.


God jul!

Slänger in en snabb hälsning bara, lägger upp bilder imorgon. Ha en riktigt bra julafton nu allesammans! ♥

Let it snow.

Eftersom det inte är någon snö kvar här i stan (i alla fall inte där jag bor) kan ni ju få lite snö i datorn i alla fall, hehe!
Skriv in "Let it snow" i sökrutan på google ↓


22 december.

Nu är det jullov!♥

Like Crazy.

En film att se i vintermörkret.


I can't keep up with your turning tables.


19 december.

Nu är det bara några dagar kvar till jullovet, ska bli riktigt skönt! Halva onsdagen är det en sak på skolan som heter "bästival" så då är det inga lektioner och på torsdag är det bara fika med klassen och avslutning i aulan, så det är ju bara en och en halv dag med lektioner kvar.

Ska skriva en "uppsats" (ett brev) på svenskan imorgon om renässansen så ska lägga mig i sängen och läsa lite om det. Ska ha F.R.I.E.N.D.S på i bakgrunden, kanske blir lite mindre plugg då dock...


Just a few months left.

http://3.bp.blogspot.com/-_xytdopPkH0/Tu0fqHIbE9I/AAAAAAAADYA/xHTGU8o3fy4/s1600/HUNGEr.jpg


How you doin'?

Mysa ner mig i sängen och se på F.R.I.E.N.D.S (den bästa humorn såhär på kvällen, okej, annars också) får bli resten av min kväll.


Vackra människa.

http://data.whicdn.com/images/19519362/tumblr_lwd0h4xqIn1r65ptxo1_500_large.png

Du gör så vacker musik. Älskar fortfarande denna låt.


The little black dress.

http://media.ginatricot.com/images/product/46127900001.jpg

Till min egen stora chock så beställde jag hem en klänning tidigare i veckan (håller tummarna för att den kommer innan jul). Jag som nästan aldrig använder det, men retro-känslan på den fick mig att klicka hem den, så den ska nog komma till användning. Hoppas jag. Beställde den härifrån.


17 december.

Spenderade en del av kvällen med min brors julklapp (som ni ser en liten sneak-peek på ovan), började bara på den, så jag ska göra klart den någon annan dag. Blev blå på halva armen efter att ha börjat med bakgrunden, hehe. Resten av kvällen tittade jag på film med min mamma och bror. Blev filmen Unknown, som vi köpte med hem till Emil från London (den var mycket, mycket billigare där). Filmen var i alla fall riktigt bra, jag gillar Liam Neeson i nästan varje film jag ser med honom i. Han är en underskattad skådespelare!


Klappat och klart.


Gick på stan med mamma efter skolan idag, så nu har jag köpt alla julklappar som jag ska köpa. Älskar att köpa julklappar till folk, (även om det kan vara svårt att komma på vad alla ska få till en början) gillar att se deras glada ansikten när de öppnar dem! Nu är det bara en vecka (och en dag) kvar till julafton och vid denna tid nästa vecka står vi i köket och gör julgodis. Smörkola, Chokladfudge, Rocky Road - mums! ♥

Good night, Elena.

http://www-hollywoodlife-com.vimg.net/wp-content/uploads/2011/09/092311_vampire_diaries110923102456.jpg

Några avsnitt av The Vampire Diaries (favoritscenen än så länge på säsong 3 är i slutet på S03E02, klicka på bilden för att se scenen ↑) , sen sova.


Det är jobbigt, det där.

Sekundärskam:
Känslan av skam som infinner sig i kroppen då man skäms för någon som skämmer ut sig på TV eller film (eller kort och gott att man skäms å någon annans vägnar).

12 december.

Det syns nog inte på bilden, men jag är hur trött som helst (inte blev det bättre av att vi kollade på en tråkig film på spanskan)... Men som tur är så har vi inga läxor, så jag ska ta och mysa ner mig i sängen med laptopen och kolla på The Vampire Diaries. Var ett tag sedan jag sist sett det, fy på mig! Men nu har jag ju flera avsnitt som jag inte sett att se på. I ♥ TVD.


Warrior.

http://www.yellmagazine.com/wp-content/uploads/2011/05/warrior-movie-2011-picture-3.jpg


Denna film hamnar på min "att se lista", verkar grymt bra. Synd att den inte kom på bio i Sverige, hade nog gått på den på bio då. Men jag får ta och se den då den kommer ut på DVD istället!


Cupcakes med Marängfrosting & Petit-Chouxer

Cupcakes med Marängfrosting
Muffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smält smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (jag brukar dock ha mer i för att få lite mer mörkare chokladsmak)

Smält smöret/margarinet. Vispa äggen och sockret i en bunke, häll sedan i det smälta smöret/margarinet och mjölken i bunken. Blanda till sist i mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Häll upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen på 200°c i ca. 12 minuter. Låt svalna!

Marängfrosting

4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk citronsaft (jag hade dock i mindre)
Ev. Pastafärg (jag skippade det)

Separera äggulorna från äggvitorna och ha äggvitorna i en bunke. Tillsätt sockret och citronsaften. Vispa med elvisp till det blir ett fluff (man ska kunna vända på bunken utan att fluffet rör sig). Ställ in i kylskåp ett tag och spritsa på muffinsarna. Ha eventuellt på strössel. Klart!

Petit-Chouxer
3 dl vatten
100 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Exempel på fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Ev. Jordgubbar eller andra bär

Koka upp vattnet och smöret/margarinet i en kastrull. Smöret/margarinet ska vara helt smält, vispa sedan mjölet. Vispa till smeten släpper bottnen. Låt svalna lite. Vispa sedan ner äggen ett i taget. Spritsa ut ca. 20 Petit-Chouxer på en plåt. Grädda i ugnen på 200°c i ca. 30 minuter (de ska vara gyllenbruna). Låt svalna på plåten. Fyll med valfri fyllning strax före servering (kan användas både till förrätt och efterrätt, jag hade dem till efterrätt och fyllde med jordgubbsgrädde).

Guldbröllop.

Cupcakes med Marängfrosting, Maränger (blev kvar smet från frostingen så vi klickade ut på en plåt och stoppade in i ugnen, voíla - maränger) och Petit-Chouxer fyllda med jordgubbsgrädde blev det till fikat. Mumsigt var det!


9 december.

Var till mormor och morfar idag efter skolan och tog en kopp kaffe. Idag firar de guldbröllop (50 år) så imorgon kommer de hit och så ska vi ha middag och efterrätt. Jag ska göra cupcakes med marängfrosting och Petit-Chouxer (klurigt namn, men ska vara enkla att göra). Visar bilder imorgon, om jag lyckas med dem, hehe. Ikväll blir det mys med godis och chips framför Idol, blir nog en film också. Kanske blir No Strings Attached som jag fick hem i brevlådan idag (kostar bara 99:- på Discshop nu)? Vi får se. Ha en bra helg!

 


8 december.

Har varit lite glest med inlägg denna vecka, förlåt för det. Har haft huvudvärk och ont i magen, men var i skolan till och med igår och idag var jag hemma. Hoppas på att kunna gå imorgon, vi håller nämligen på med ett grupparbete om FN, så jag vill inte missa det då vi har ett "rollspel" nästa vecka.

 

Som ni ser i inlägget innan så har jag varit ute och fotat några bilder nu när det har kommit snö! Bilden nedan visar hur jag ser ut idag, helt osminkad (tur att inte mina lila mysbyxor syns på bilden, hehe). Vad mysigt det är nu när snön har kommit! Igår var det snöslask, men idag var det minusgrader och sol som gjorde så att snön glittrade. Vintern som den ska vara!


Winter.


Jag ser det snöar.

Snö faller ner utanför fönstret. Mysfaktorn är hög (även fast jag är i skolan)!


Black & White and Colour


1 december.

1 december betyder 24 dagar kvar till julafton. Tiden går fort! Imorgon kväll ska jag som sagt på prisutdelning och sådant och på lördag åker jag till pappa och stannar över en natt. Ska passa på att kika runt på stan efter julklappar då, här i stan har vi ju inte så många butiker. Jullängtan? Ja, konstigt nog. Jag brukar inte längta efter jul så mycket.

You'd better run, better run, faster than my bullet.

Inte riktigt den typen av musik som jag brukar lyssna på, men det är något med den här låten som jag gillar. Kanske rytmen i låten? Den är bra i alla fall!


RSS 2.0