BeaUtiful WorLd.


Rebel withOut a cauSe.


Stjärnlösa nätter



Författaren Arkan Asaad, som är författare till boken ovan, var och hade föreläsning i skolan idag. Han berättade om boken som handlar om Amár som åker med sin familj till släkten i Irak och väl där så tvingar de honom att gifta sig med sin kusin och sen så får man veta vad som händer efteråt (boken är delvis en självbiografi). Han var en bra talare så jag hoppas att han är en lika bra författare. Men boken verkar i alla fall riktigt bra, så den ska jag ta och läsa! Här kan ni läsa mer om boken.

Schindler's list


Denna film som kom hem i brevlådan förra veckan ska jag ta och se någon dag, förhoppningsvis denna vecka, men den är lång(över tre timmar) så jag får nog se den på lördag eller söndag... Konstigt att jag, som älskar filmer och har sett hur många som helst, inte har sett Schindler's list. Förundran, förundran... I alla fall så har jag hört att den ska vara riktigt bra! Handlingen kan läsas här.

I'm alive!


Har inte lagt ut några ego-bilder på ett bra tag - lägger ut det nu så att ni vet att det är jag som fortfarande skriver här i bloggen och ingen annan, hehe!

Helgen:

Jag har städat - då menar jag verkligen städat, dammade till och med!
Jag har släckt lamporna i en timme (Earth Hour).
Jag har kollat på filmer.
Jag har fikat och pratat om allt mellan himmel och jord med min pappa och min bror på Espresso House. Och så har jag fönstershoppat också.
Jag har skickat iväg en tyska-uppsats som jag hade glömt bort att skicka till min tyska-lärare, men som tur är så var den inte försenad för deadlinen är nu på tisdag.
Nu ska jag duscha, sen ska jag... Ja, vad ska jag göra...? Tror jag ska knäppa på någon film eller serie!

BalleriNa.


BeaUtiful sunsEt.


Bilder från i höstas som jag glömt att visa
.

Just some thiNgs.



Min kära mormor köpte med dessa saker(en liten skål och en tvålpump) ovan till mig. Det var nämligen 25 % rabatt på hela sortimentet i butiken Önska så då var jag ju bara tvungen att ha dem, hehe. Kanske märks att jag är smått besatt av Marilyn eller?

Hämtade ut ett paket från Lindex idag också. Beställde hem väskan för ett par dagar sedan som jag bloggade om för några veckor sedan. Den är ännu finare i verkligheten än på bilden, älskar verkligen retro-känslan på den. Den kommer att användas flitigt!

PS. Glöm inte att släcka lamporna klockan 20.30 ikväll. Är ju EARTH HOUR! D.S

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring" - Marilyn Monroe


SarAhs nycKel.



Nu ska jag börja läsa boken Sarahs nyckel, skriven av Tatiana de Rosnay, en fransk författarina... Hoppas att den lever upp till mina förväntningar - som är höga!

How to kNow if you aRe normal.


20 mars

Har gjort klart läxan som vi hade i spanskan, har pluggat på till historia-provet och har pluggat på lite till tyska-provet också. Nu ska jag knäppa på några välförtjänta avsnitt av The Vampire Diaries och sedan ska jag fortsätta plugga till tyskan...


På dagens agenda:

Gossip Girl-maraton och The Vampire Diaries-maraton.
Alltså ska jag inte göra/har inte gjort mycket alls idag. Imorgon blir istället dagen jag tar itu med massa skolarbeten som ska göras.

Eye of the tiger...



...Jensen Ackles style. (Klicka på bilden)

Laugh of the day!



(Klicka på bilden för att se klippet från ett avsnitt av Supernatural)

I want this bag!


You can buy it here.

The 13th March



Var med Rebecca för en liten stund sen. Vi satt och pratade om en eventuell helg i London i höst (som vi hoppas blir av, vi vill nämligen gå på Katy Perrys konsert som är i London i oktober) och så fixade vi lite med hennes design på bloggen bland annat. Hon fick även sin present, ett kort(som jag gjort själv) som berättade att vi två ska gå på filmen Red Riding Hood i april då den har premiär, kommer bli kul!

Nu ska jag ta tag i lite läxor som ska göras, sen ska jag knäppa på några avsnitt av Supernatural!

Want a cupcake?



Det var min mamma som vi firade igår, men jag fick också en liten present, eller vad man ska kalla det, av min moster. Hon vet att jag gillar att baka så jag fick söta muffinsformar och en söt slickepott av henne, hihi. Gulligt!

Outside my kitchen window.



Vårkänsla på hög nivå när talgoxarna sjunger.
Vi får bara hoppas på att våren kommer snart också!

My cupcaKes.



Topp 5 | Serie-karaktärer

Dean Winchester från Supernatural - Alltså Dean är ju bara så cool, hehe. Varje avsnitt kommer han åtminstone med någon rolig kommentar. Det är Dean det och varför man bara älskar honom!

Seth Cohen från The O.C - Seths humor är oslagbar, är nästan så att man skrattar innnan han säger något, hehe, nejdå, men rolig är han allt. Han och hans "Chrismukka"!

Damon Salvatore från The Vampire Diaries - Damon, Damon, Damon. Vad finns det att säga? Kolla bara på honom + att du lägger till lite humor på det = what's not to like?

Chuck Bass från Gossip Girl - "I am Chuck Bass". Vem gillar inte Chuck liksom? Nästan alla som ser på serien tror jag gillar Chuck. Han är ju typ anledningen varför man kollar på det, hehe.

(Dr.) Ross Geller från F.R.I.E.N.D.S - Vem gillar inte Ross? "Unagi" och "We were on a break!" är ju bara två citat av honom. Cool snubbe den där Ross, hehe.

Andra karaktärer från serier som jag gillar är bl.a. alla dem andra från F.R.I.E.N.D.S, Lorelai från Gilmore Girls, och Sue Sylvester från Glee. Skulle kunna göra listan riktigt lång!


After Thursday comes Friday.

Kom hem från skolan för ungefär en halvtimme sen. Fick hem säsong 4 av Supernatural så det ska jag kolla på senare. Fick även ett brev från H&M att mitt paket fanns att hämta, så det ska jag hämta idag eller imorgon. Har även på den korta stunden jag varit hemma hunnit leta reda på ett recept för cupcakes och frosting som jag ska baka imorgon. Mumsigt! Så jag ska åka och handla med mamma när hon kommer hem så att jag har alla ingredienser som det ska vara i. Men före det ska jag fortsätta läsa i boken "Aldrig fucka upp" så att jag blir klar med den innan onsdag... Busy day!

Stars and Stripes


I want this!
You can find it here.

StuDiedaG.

Tog en ganska lång sovmorgon, vaknade efter 11 någon gång. Hade ett Desperate Housewives-maraton till efter klockan tre, sen kom Anton förbi och som vanligt satte vi oss och spelade på xboxet i några timmar...

Nu håller jag på att läsa igenom lite läxor samtidigt som jag lyssnar på musik(Carolina Liar just nu, har verkligen fastnat för det bandet!) men snart ska jag duscha. Efter det ska jag ta och läsa i boken Aldrig Fucka Upp(av Jens Lapidus, författaren till Snabba Cash) som ska vara utläst till nästa vecka då vi ska ha bokprat i skolan.

Monday, Tuesday, Wednesday...

Nu är skolveckan igång igen, men den blir en dag kortare - studiedag på onsdag! Sitter och kolla igenom spanska-glosor som vi har till imorgon, ska sitta med det en stund till och sen ska jag lägga ner filmen The Beach i min väska så att jag inte glömmer att ta med den imorgon, vi ska nämligen se den på engelskan och ingen annan hade den så jag är snäll och lånar ut den(vi skulle egentligen ha börjat kolla på den idag, dock glömde jag att ta med den...). Men sen blir det nog några avsnitt av TVD(för er som inte är så haja på vad TVD betyder så står det för The Vampire Diaries, hihi).

Just an ordinaRy sunday I gueSs.

Min söndag består av:
Städning av mitt rum,
kolla på några avsnitt av The Vampire Diaries,
och kanske plugga lite på spanska glosor också.

Ska bara ta't lungt mestadels alltså, låter som en söndag!

Face eXpressioNs.


"Daybreakers" and "When in Rome"



Den första filmen, Daybreakers är en film som jag vill se, och förmodligen kommer se inom de närmsta veckorna. Verkar riktigt bra, vampyrer och mutanter och allt vad det är med, känns som en film jag kommer gilla. Ni kan läsa om den här.

Den andra filmen, When in Rome, ska jag se alldeles strax, en romantisk komedi, verkar lite smårolig sådär. Har inte så höga förväntningar på den direkt! Men vem vet, den kanske förvånar mig? Ni kan läsa om den här.

Grattis på födelsedagen, mamma!♥


Vote!

Brittiska Flecking Records har en gala för musik, TV och film kallad The Flecking Awards. Rösta på dina favoriter här. Hehe, det finns bland annat pris för "sexigaste vampyren" med Ian Somerhalder på listan och på listan för "bästa serie" fanns The Vampire Diaries med, gissa om jag kryssade i dem? ;)

Just nu...

...sitter jag och lyssnar på låtar från Glee och tränar/läser igenom en läxa som vi fick i historia till imorgon. Sedan ska jag följa med mamma och handla, imorgon fyller hon år så då ska jag vara snäll och laga maten(och baka fika till på lördag då vi ska ha födelsedagsfika) så att hon bara kan ta det lungt istället!

Låtar från Glee(klicka på bilden)

The Vampire Diaries | Season 2

Har kollat på de första två avsnitten från säsong 2 av The Vampire Diaries nu på kvällen, hittade avsnitten på någon sida på internet. Inte bäst kvalité direkt, men tyvärr så fanns inte de första avsnitten kvar på TV6 Play, så då duger det gott och väl tills man kan köpa hem hela säsongen sen. Har blivit mycket prat/tjat om serien här på bloggen, men det blir lätt så när jag hittar nya serier och sådant, hehe. Nu: Avsnitt 3!


RSS 2.0