28 november.

Igår fick jag ett samtal från en kvinna som hade med novelltävlingen (som jag skrev lite om här) att göra. Hon ringde tydligen runt till vinnarna och jag var alltså en av dem. Så på fredag blir det prisutdelning och lite annat. Men vad jag vet så får vi alltså 1000 kr, ett diplom och ett bokpris. Lite kul sådär innan jul att få, blir som en extra julklapp! Känns som att jag skryter här i bloggen, haha. Men lite stolt får man väl ändå vara ibland!

Falling Skies.

http://www.silverscreen.se/sysimages/news/13136.jpg

http://www.popcultureshock.com/wp-content/gallery/tv-news/falling_skies_27_moon_bloodgood__jessy_schram__drew_roy_and_noah_wyle_phken_woroner_jpg_01.jpg

 

En ny sci/fi-serie som jag börjat följa. Falling Skies handlar om att Jorden har invaderats av utomjordingar och man får följa en grupp överlevare som försöker hålla sig vid liv. Här kan ni läsa mer om serien! Jag har sett fem avsnitt nu och än så länge finns det totalt tio avsnitt av serien. Men det kommer en säsong 2. Serien är helt i min smak och om den är lika bra som den är nu kommer den nog bli en favorit!


Rebeccas blogg.

Fixade om Rebeccas design på bloggen idag. Ny header, profilbild och lite andra smådetaljer. Hennes blogg kan ni besöka här.


Om jag får drömma mig bort en liten stund...

http://data.whicdn.com/images/18094810/tumblr_lv0zrusIKc1r52hk7o1_400_large.jpg

...skulle jag just nu vilja gå runt på Londons gator med snö som faller ner från himlen. Mysigare kan det inte bli!

http://data.whicdn.com/images/14051896/tumblr_lqn9iqEPJK1qkf588o1_500_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/17774695/tumblr_lshql58DBZ1r47jd8o1_500_large.jpg

...eller mysa ner mig under täcket, slå på en julfilm och dricka varm choklad med minimarshmallows i och se snön falla ner utanför fönstret.

http://data.whicdn.com/images/17852913/tumblr_luscfsxAyd1r65uwlo1_500_large.jpg

...kan det inte komma lite snö nu? Det är ju snart december och än har det inte snöat någonting. Lite tråkigt för snö är ju ändå så mysigt!

I'll carry you home.

Himla fin cover. Gillar ju inte ens orginalet, men Moas version är riktigt fin!


24 november.

Ett arbete om James Cook & Aboriginerna är vad min fritid har gått åt till de senaste dagarna. Har inte riktigt fått inspirationen så det har gått segt. Har blivit några avsnitt av True Blood bland allt pluggande också. Imorgon har vi två lektioner som vi inte behöver komma på, så jag är i princip ledig. Men jag ska nog gå på historian i alla fall... Sen blir det helg!

Imperfection is beauty.

Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring” - Marilyn Monroe


Det stavas G-L-A-D.

På fredag (imorgon exklusiva förköp) släpps biljetter till Gavin DeGraw's konsert... i STOCKHOLM! Jag ska dit, bryr mig inte att det är på en onsdag och att det är skola samma dag eller dagen efter. Jag kan väl säga att detta gjorde min dag!
http://tunigo.com/wp-content/uploads/2011/09/gavin_degraw_500.jpg

Skulle inte tro det.

Pizza är en grönsak?

4.

http://data.whicdn.com/images/18020091/platinum62-2011041090059-34-original_large.jpg

Gavin DeGraw.

Igår släpptes biljetter till hans konserter i Storbritannien i februari. Fler konsert-datum kommer att dyka upp inom kort. Jag håller tummerna för att Stockholm eller någon annan stad i Sverige kommer att vara med. Jag vill se honom live igen!

19 november.

Min lördag:
Spela CoD med Anton

Breaking Dawn | Part 1

http://rstvideo.com/files/2011/09/twilight-saga-breaking-dawn-part-1.jpghttp://robertpattinson.blogg.se/images/2011/twilight-breaking-dawn-part-1-wedding-krsiten-stewart-and-robert-pattinson-1_176500885.jpg

http://data.whicdn.com/images/17924458/Twilight-Breaking-Dawn-4-640x360_large.jpg

 

Filmev var riktigt bra! Jag tycker nog att det är den som de har gjort bäst som film, hittills. Sedan så är ju den sista boken min favorit också, och de följde boken väldigt bra, det var bara några saker som inte var med. Men man kan ju inte ha med allt på film. De delade upp filmen på det ställe som jag förväntade mig, för det är helt enkelt det bästa stället att göra det på. Part 2 kommer i november 2012, alltså ett helt år kvar. Jag längtar efter att få se upplösningen (även fast jag redan vet hur det slutar)!


Grattis på födelsedagen ♥

Grattis älskade pappa!


17 november.

När jag kom hem från skolan idag så bestämde jag mig för att inte göra "någonting". Har bara tagit det lungt; lyssnat på Gavin DeGraw (den här låten är ju så himla fin, en av mina favoriter) och läst. Ibland är det härligt att bara kunna göra det när man kommer hem från skolan. Oftast brukar man ju ha för mycket läxor, men just nu är det ganska lugnt på den fronten för min del. Imorgon blir det ett film-maraton med Rebecca och sedan bio på kvällen - Breaking Dawn. Så vi ska se på de tre tidigare filmerna för fräscha upp minnet lite innan. Kommer bli kul!

Jag har nog ändå en liten jullängtan.

Den här filmen ger julkänslor. Liksom den här. Kanske är det för att båda utspelar sig i England under juletid som jag gillar dem? Mysiga filmer i allafall.


Something Borrowed.

http://data.whicdn.com/images/11541948/215180_190845880959854_107746602603116_496239_2342474_n_large.jpg

http://data.whicdn.com/images/15374418/hq008_large.jpg

http://data.whicdn.com/images/12325330/tumblr_lorr231Aju1qit8qbo1_500_large.jpg


Denna film kom hem i min brevlåda idag. Såg nyss klart den och jag kan säga att jag gillade den! Den var lite annorlunda mot alla andra romantiska komedi/drama filmer som finns. Ginnifer Goodwin (mörkhåriga tjejen på bilderna) spelade väldigt bra. Så den filmen rekommenderar jag!

 

Filmen är baserad på en bok med samma namn av Emily Giffin. Den har jag inte läst, så kanske ska göra det någon gång. Däremot så hållar jag just nu på med en bok som heter Love the One You're With som också är skriven av Emily Giffin. Gillar man inte "Chick lit" så gillar man nog inte hennes böcker, men jag tycker att det är en bra variation till allt annat jag oftast läser. 


The Hunger Games | Trailer

Nu har den riktiga trailern till filmen kommit (den förra var "bara" en teaser) och allt jag kan säga är: I can't wait! Filmen kommer i mars nästa år. 

Snow White & the Huntsman | Teaser Trailer

Kommer sommaren 2012. De har gett historien en liten twist, men jag undrar var de sju dvärgarna är? Dock tror jag att filmen är bra både med eller utan dem!

13 november.

Kom nyss hem från att ha spenderat helgen hos pappa. Igår var Eija, min faster, och min kusin Marcus där och fikade/firade pappa som fyller år nästa vecka. Förutom pappa så fick jag också en present, den söta ljuslyktan ↓ av Eija. En "försenad" födelsedagspresent! Resten av tiden spelade vi mest nya CoD, hehe. Men vi hann också se på X-men: First Class. Jag hade sett den en gång tidigare, men den var lika bra nu som då! Min kväll kommer nu spenderas med något som inte är lika roligt - spanskaläxor...


I was dreaming you were my Johnny Cash.


11.11.11

Klockan elva över elva.


9 november.

Resten av min kväll får bestå av The Vampire Diaries, har några avsnitt av säsong 3 (av dem som finns) som jag inte sett ännu. Ibland är det kul att spara, så att man kan se flera avsnitt på raken som man inte sett! Den här säsongen känns verkligen som "Delenas" säsong - det gillas!
http://data.whicdn.com/images/17028566/The-last-dance-pic_large.jpg

Topp 5 | Svenska skådisar

Alexander Skarsgård

http://i2.listal.com/image/1553188/500full.jpg
Stellan Skarsgård

Joel Kinnaman
 
Lena Olin
 
http://www.goodbadgirl.se/wp-content/uploads/2010/01/3750875853.jpg
Noomi Rapace

When you're watching True Blood.


The Future.

 

Var på en utbildningsmässa idag. Tog lite broschyrer om att studera utomlands (och om universitet här i Sverige också), som jag har funderat länge på att göra när jag tar studenten. Det här med framtiden tycker jag är himla svårt! Hur ska jag kunna veta vad jag vill göra med mitt liv när jag inte ens är 20 år? Självklart är min framtid inte ristad i sten så om jag ändrar mig med vad jag vill bli så finns ju möjligheten. Just nu så vill jag efter studenten studera i London ett år (för att använda engelskan praktiskt). Sedan utbilda mig till att bli en flygvärdinna eller resejournalist. Jag vill resa runt i världen, vilket jag får med båda dessa yrkena, men jag har också tankar på att åka som volontär till Australien eller Afrika och jobba med djur. Jag har alltså många tankar om min framtid. Men det är ett tag tills jag tar studenten, så jag kanske ändrar mig helt om vad jag vill göra sedan, vem vet?


Hello, hello anybody out there?

Vacker röst. Sorglig låt.

(hörde den första gången på TVD S03E02, och låten fastnade direkt!)


And while you're at it...

http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/movie/blu-ray/image0/harry_potter_1-7_box_8_discblu-raynordic-15163061-frntl.jpg
...would you please put this under the tree too?

Dear Santa...

http://youritlist.com/wp-content/uploads/2011/06/metamorphosis1.jpg

...can I get this book under my Christmas Tree?


Några serier att spana in:

http://data.whicdn.com/images/15424305/6193826190_f73976f8ac_z_large.jpg

Pan Am. Den här serien får inte läggas ner! Den visas just nu på TV3 och jag älskar den efter bara några avsnitt. 60-tal och livet som flygvärdinnor. Härlig serie!

http://data.whicdn.com/images/16981934/tumblr_ltn7vjc1Ib1qa8ts9o1_500_large.png

American Horror Story. Har inte sett denna serie, men så fort den börjar visas i Sverige ska jag definitivt se den (om den inte gör det får jag väl se den på webben). Kommer nog sitta fastklistrad framför den, men en kudde i famnen, haha. Är nog inte en serie för den som inte gillar skräck/thriller.

http://tvseriefreak.com/wp-content/uploads/2011/08/The-Walking-Dead-amc-2-wide-560x281.jpg

The Walking Dead. Säsong 2 har börjat visas i USA nu i höstas och ikväll börjar även Sverige visa säsong 2. På TV11 vid klockan 10. Toppenbra serie, men inte en serie för den som inte gillar zombies eller inte har en tålig mage!

http://data.whicdn.com/images/9222952/happyendings2_large.jpg

Happy Endings. Den här serien andas lite F.R.I.E.N.D.S! Okej, inget kan mäta sig med den serien men av dem avsnitten som jag har sett så verkar den jättebra. Humor som den ska vara helt enkelt!


Före & Efter

FÖRE

EFTER

Bättre bilder kan jag lägga upp någon annan dag (var väldigt dåligt ljus i rummet pga. det trista vädret ute), tog dessa lite snabbt nu. Men på sista bilden kan ni i alla fall se den tapet jag valde att ha på garderobsdörren och två andra skåpdörrar (som inte syns på bild). Sedan är det då en fonvägg som är målad svart och resterande väggar är vitmålade (det är också nya lister + lister målade vita, nya knoppar till dörrar och nymålat vid fönstret). Blev otroligt nöjd!


Äntligen klart.

Nu är rummet klart. Det blev klart vid halv tolv igår kväll, kan säga att jag var helt slut efteråt. Är bara någon tavla här och där som ska upp och det ska jag strax fixa. Före- och efterbilder kommer förmodligen upp senare idag!

Mer renovering.

Har haft världens bästa vän (Rebecca) hemma här och hjälpt mig med målningen idag. Har bara fondväggen, lister och fönster kvar att fixa, alltså inte så mycket kvar. Mest tack vare Rebecca. T-A-C-K! Hon är verkligen en super-rollare.

RSS 2.0