30 april.

Städade altanen igår så nu kan man sitta och njuta av solen där, imorgon blir det dessutom premiärgrillning. Idag fortsatte städandet, fast inomhus. Sedan har jag också hunnit baka lite kladdkakemuffins och slappat framför TV:n (måste ju njuta lite av ledigheten). Idag är det som många säkert vet Valborgsmässoafton, så ska om ett litet tag cykla ner till Majbrasan med Anton, hoppas att de inte har hunnit tända den ännu!

28 april.

Kan börja inlägget med att berätta om Iron Sky. Filmen var rolig, men inte lika rolig som jag trodde att den skulle vara (tror att jag hade lite för höga förväntningar). Idag var jag som sagt och shoppade lite. Med mig hem följde bland annat påslakan (som jag tänkt köpa jättelänge, men inte gjort fören nu - de är mycket finare i verkligheten), skrivbordslampa och lite småpryttlar. Ska inte tråka ut er mer med shoppingen för då börjar jag väl låta som en 40-åring och inte en 17-snart-18-åring. Nu blir det några avsnitt av Supernatural och Rocky-Road glass (åt förresten årets första mjukglass i år, mums).

When everything is wrong, we move along.


27 april.

Nu tar jag långhelg. Klämdag på måndag och första maj på tisdag = ingen skola fören på onsdag igen, hur skönt som helst! Ikväll blir det bio med Anton och brormin, vi ska se filmen Iron Sky (det är kul att fans har varit med och finansierat filmen). Imorgon blir det IKEA, Blomsterlandet och lite sådant där. Nu däremot väntar geografi-plugg...

Music, music and more music.

Har säkert lagt upp den förut, men den är så fin så det gör inget. Har en väldigt varierad musiksmak, något ni kanske inte märker i bloggen? Att säga att jag gillar Rammstein och Ray Lamontagne kanske beskriver hur varierad den verkligen är. Är dock inget vidare fan av disco, techno, rap, R'n'B eller jazz (finns självklart några undantag dock). Jag kanske borde lägga upp lite mer av den musik som jag lyssnar på, men som jag inte brukar lägga upp här!

Instagram.

Skaffade Instagram för några veckor sedan (då det lanserades till Android). Om ni vill följa mig så heter jag lisaasvarld (precis som bloggen), har dock inte lagt upp så många bilder ännu.

Koala.


22 april.

Det är ju ändå söndag (pluggdagen som oftast inte blir en pluggdag), så jag försöker att skriva på lite arbeten (pm) som ska lämnas in i veckan, men jag har fastnat på denna tumblr och sitter och skrattar för mig själv istället. Så gick det med det pluggandet!

Bloodlines.

Fick hem boken Bloodlines i veckan. Den är den första boken i en spin-off bokserie till Vampire Academy. Jag gillade verkligen bokserien Vampire Academy (den delar nog första plats med The Hunger Games om bästa bokserie). Det är ju sex stycken böcker och de blev bara bättre och bättre med varje bok. I de tre sista var en person som heter Sydney med och det är henne man följer i bokserien Bloodlines (just nu finns det dock bara den första boken utgiven). Vill inte spoila genom att berätta vem hon är och hur man lärde känna henne i Vampire Academy, skulle rekommendera att man läser Vampire Academy innan man läser Bloodlines (annars kan vissa saker vara lite förvirrande). Jag har bara läst några kapitel i boken, men jag gillar det jag har läst - så jag skulle nog säga att jag rekommenderar den!

21 april.

Det blev en oplanerad bloggpaus nu i veckan. Inte på grund av något allvarligt som har hänt eller så, utan just för att jag inte hade någon lust att skriva någonting. Men nu är jag "back on track" så att säga. Har inte hänt så mycket i veckan; har haft redovisningar i skolan, ätit pizza med vänner och spelat Xbox med Anton. Ja, sen har jag ju halvsovit i soffan då jag kommit hem från skolan också. Ungefär så har min vecka sett ut. Det kommer nog upp ett inlägg lite senare om en bok jag börjat läsa, håll utkik!

15 april.

Gårdagen spenderades med Anton framför Xbox:et. Idag sitter jag med mitt engelska-tal som jag ska framföra på tisdag. I fem minuter ska vi stå och tala om ämnet time. Har kommit en bit på talet (har hållt på med det i flera veckor), men tror inte att det ens kommer nära fem minuter. Kommer väl sitta med det hela dagen. Förutom en klipp-paus, Erica kommer hit och ska klippa mina toppar bara. Nej, nu ska jag fortsätta med talet. Wish me luck!

13 april.

Har varit på PA-redovisningar i skolan, så såg min skoldag ut. Slutade vid tolv som vanligt också. Jag är hur seg som helst så jag ska lata mig i soffan framför Mad Men, sedan ta itu med lite plugg (om jag orkar). Ha en bra helg allesammans!

Mad Men.

1_20100904140900_10rc9(2)_large26292_10150178440605327_140731500326_12178467_4562835_n_largeWk-aq710_cover__g_20090804155607_large
I. Am. Obsessed.

Once again.

Fick höra toppen-nyheter nu på eftermiddagen. Gavin DeGraw kommer till Putte i Parken i sommar! Jag som annars inte brukar gå på det (brukar inte vara några artister som jag gillar) kommer självklart att gå nu när han kommer. Tredje gången gillt!


9 april.

Idag är det den sista dagen på lovet, så imorgon är det tillbaka till skolbänken som gäller. Har varit och fikat med pappa och brormin, satt i några timmar och bara prata och mumsa i oss fikat. Tog en liten sväng förbi Elgiganten också. Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag än suttit här vid datorn och surfat. Men nu ska jag ta itu med lite plugg och sedan se på någon film tror jag.

Friendship.


Rice Krispies-tårta

Fick en kommentar om jag kunde dela med mig av receptet på Rice Krispies-tårtan och självklart kan jag göra det. Lägger upp det här så att fler kan ta del av det. Hoppas att det blev en bra förklaring på hur jag gjorde!

Rice Krispies-tårta

Tårtbottnarna:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl Rice Krispie

Separera äggvitorna från äggulorna (äggulorna ska vara kvar till krämen) och ha i en bunke. Tillsätt socker och vispa i ungefär 10 minuter (eller tills den är som maräng ungefär) med elvisp. Vänd ner ättiksspriten och Rice Krispies i bunken, gärna med en slickepott för smeten ska vara fluffig. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut smeten i en rektangel på det. Grädda i mitten av ugnen ca. 50-60 minuter på 100°C. Sedan låter du det svalna.

Krämen:
4 äggulor
3/4 dl socker
1 dl grädde
125 g smör

Ha i äggulorna, sockret och grädden i en kastrull och koka på svag värme tills det blir en krämig konsistens, sedan tillsätter du smöret och rör om tills det smält. Sedan låter du krämen kallna.

Garnering (och mellan bottnarna):
3 dl vispad grädde
Ev. jordgubbar, hallon eller andra bär
Ev. Strössel
___________

Dela tårtan i två delar. På den ena ska du breda över krämen och så mycket du vill av den vispade grädden. Sedan tar du den andra halvan och lägger på som ett lock. Bred ut resten av grädden och garnera med bär eller strössel. Klart!

Tänk på att man kan göra tårtbottnarna dagen innan, likaså krämen (bara att lägga in i kylen så länge, men kom ihåg att ta ut den en stund innan du ska fixa i ordning tårtan för smöret gör så att den blir väldigt hård).

Easter or something like it.

Min påsk i bilder. Bild två är mammas första kamera som vi tog fram idag av okänd anledning, men som jag tycker är oerhört cool (den har två inställningar - soligt och molnigt, hehe) och den står numera som prydnad i mitt rum. Bild fyra och fem är Rice Krispies-tårta som jag bakade till idag, var riktigt smarrigt. Resten av bilderna vet ni nog vad de föreställer, haha. Hoppas att er påsk har varit lika bra som min, för min har varit toppen!

Purple.

Lite (med betoning på lite) "påsk" har jag i mitt rum, några lila tulpaner i en vas pryder mitt nattduksbord. Glad påsk kan jag passa på att säga om jag glömmer det imorgon (eller när man nu ska säga det)! Själv kommer jag fira det med påskmiddag med familjen på lördag och det årliga påskägget fyllt med godis från mamma (man blir aldrig för gammal för sådant).


3 april.

Av förra inlägget kanske ni förstod att jag har varit med Rebecca, om inte så vet ni det nu i alla fall. Vi var och fotograferade i skogen, redigerade några av bilderna, fixade en ny blogg till henne (som är under uppbyggnad kan man väl säga) och bara satt och prata om allt mellan himmel och jord. Det var ett tag sedan vi var sist så det var hur kul som helst att ses igen! ♥

Out in the woods.

Var ute i skogen och fotograferade.

2 april.

Vad härligt det är med lov får jag börja inlägget med att säga. Gick faktiskt upp tidigt idag (mot vad jag brukar göra på lov), runt tio-snåret. Jag börjar bli gammal, haha. Har både hunnit städa huset och varit med Anton. Vad mycket man hinner med när man går upp tidigt. Jag måste börja göra det oftare!

1 april.

Mad Men-maraton. Så ser min dag ut. Nu vet ni det.

RSS 2.0