Rice Krispies-tårta

Fick en kommentar om jag kunde dela med mig av receptet på Rice Krispies-tårtan och självklart kan jag göra det. Lägger upp det här så att fler kan ta del av det. Hoppas att det blev en bra förklaring på hur jag gjorde!

Rice Krispies-tårta

Tårtbottnarna:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl Rice Krispie

Separera äggvitorna från äggulorna (äggulorna ska vara kvar till krämen) och ha i en bunke. Tillsätt socker och vispa i ungefär 10 minuter (eller tills den är som maräng ungefär) med elvisp. Vänd ner ättiksspriten och Rice Krispies i bunken, gärna med en slickepott för smeten ska vara fluffig. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut smeten i en rektangel på det. Grädda i mitten av ugnen ca. 50-60 minuter på 100°C. Sedan låter du det svalna.

Krämen:
4 äggulor
3/4 dl socker
1 dl grädde
125 g smör

Ha i äggulorna, sockret och grädden i en kastrull och koka på svag värme tills det blir en krämig konsistens, sedan tillsätter du smöret och rör om tills det smält. Sedan låter du krämen kallna.

Garnering (och mellan bottnarna):
3 dl vispad grädde
Ev. jordgubbar, hallon eller andra bär
Ev. Strössel
___________

Dela tårtan i två delar. På den ena ska du breda över krämen och så mycket du vill av den vispade grädden. Sedan tar du den andra halvan och lägger på som ett lock. Bred ut resten av grädden och garnera med bär eller strössel. Klart!

Tänk på att man kan göra tårtbottnarna dagen innan, likaså krämen (bara att lägga in i kylen så länge, men kom ihåg att ta ut den en stund innan du ska fixa i ordning tårtan för smöret gör så att den blir väldigt hård).

Kommentarer
Postat av: Medina

Tack, tack, taaaaack! :))

2012-04-11 @ 21:06:42

Om du har några tankar du vill dela med dig av:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0