31 december 2012.

Gott nytt år till alla som läser. Hoppas att ni får ett bra 2013! ♥

2012 | Året i bilder

Här kommer det ett axplock av bilder från mitt 2012:
 
Var på Gavin DeGraw-konsert.
Bakade en massa godsaker - detta var en favorit.
Varit i sommarstugan.
Var i Rom som var nästan lika fantastiskt som London.
Fyllde 18.
Färgade och klippte håret (mitt hår blir bara kortare och kortare för varje år).
Målade om köket.
Det kom snö.
Firade jul med familjen.

My so-called life.

Tumblr_mde8wl3bxy1qf28joo1_500_large
Hade ett maraton av denna serie (något utav en kultserie, från det bästa året - 1994) igår och min eftermiddag idag består av fler avsnitt av My so-called life. Ska mysa ner mig i sängen med min gosiga filt (som ser ut som USA:s flagga) som jag fick av mamma i julklapp och äta underbart god chokladtryffel som jag fick av min bror i julklapp. Är det lov så är det liksom.

Divergent.

Fantastiskt bra bok är vad Divergent är - en favorit i bokhyllan! Kunde knappt släppa den ifrån mig när jag väl börjat läsa den. Boken påminner lite grann om Hungerpelen (kanske just för att de är inom samma genre och så) och den gillade jag ju också. Divergent utspelar sig i ett framtida Chicago som är uppdelat i fem olika "factions" - vilken faction man hamnar i beror ungefär på din personlighet. I boken får man följa Tris som ska välja faction. Det är väldigt svårt att förklara boken märker jag, men den är sjukt bra i alla fall. Jag rekommenderar verkligen att ni läser den!
 
Beställde uppföljaren (Insurgent) alldeles nyss, men den kommer ju inte att komma förrän efter de röda dagarna tyvärr. Skrev igår att jag hade några sidor kvar och jag tror jag väntar med att läsa de eftersom jag inte kommer att få läsa tvåan förrän nästa vecka...
 
Divergent kommer förresten som film år 2014 och jag vet inte riktigt vad jag tycker om valet av skådespelerska som ska spela Tris. Hon ser inte ut som jag föreställt mig (fast det gör de väl i och för sig nästan aldrig i filmatiseringarna) och sedan så är jag inte så förtjust i Shailene Woodley annars. Men förhoppningsvis blir jag positivt överraskad!

28 december.

Här har det inte skrivits någonting på en vecka. Har haft fullt upp med julen och så har jag inte haft datorn på på flera dagar. Skönt det med ibland! Är hos pappa för tillfället, åkte hit i tisdags och ska vara här till imorgon. Har hunnit med några rundor på stan och en tripp till Mediamarkt och IKEA vilket resulterade i två par jeans, en munkjacka och ett stativ till min käre kamera. Några filmer har det även hunnit tittas på, bland annat en Johan Falk-film och disney-filmen Brave. Två böcker (julklappar båda två) har jag läst också: Saving Francesca (skriven av författaren till Jellicoe Road) och Divergent (har några få sidor kvar att läsa) ni får recensioner av dem båda i helgen. Skriver mer imorgon!

24 december.

God jul!

21 december.

Nu är det jullov - det sista dessutom. Gick på stan och åt på Mr.James efter julavslutningen med några vänner. Sedan åkte jag hem och har halvsovit i soffan/tittat på TV nästan hela eftermiddagen. Tror jag ska ta och titta på några avsnitt av The Vampire Diaries, var ett tag sedan. Har faktiskt inte börjat titta på fjärde säsongen ännu och jag har ingen aning om varför. Jag längtade så till säsong fyra och sedan glömde jag bort att det hade börjat visas, men nu så!

Christmas day you pretended like you didn't notice.


20 december.

En dag kvar, sedan jullov (imorgon är det ju dock inte några lektioner). I helgen ska det städas, pyntas, kläs gran och göras julgodis; smörkola, rocky road och chokladfudge. Fyra dagar kvar till julafton, can't wait!

19 december.

Nu är alla skolarbeten klara för detta år, har dock två dagar kvar i skolan (men det är inte så mycket lektioner). Idag efter skolan så var jag en runda på stan med min faster (blev en fika också) och nu är alla julklappshandling färdig. Bara några få dagar kvar till juuul!

17 december.

Bara några dagar kvar, sedan får man ta jullov. Tyvärr känns det som att min hjärna har gått och tagit lov, även fast jag har några arbeten kvar att göra. Jag tittar på arbetena och känner noll inspiration, jag hoppas att det kommer tillbaka. Har i alla fall lyckats att göra klart all geografi och ett svenska-arbete, så nu har jag "bara" en psykologi-uppsats och ett samhällsprov (imorgon) kvar. Skolan tar över mitt liv just nu...

15 december.

Här ekar det tomt. Har inte skrivit här sedan förra fredagen ser jag. Skulle kunna komma med en massa ursäkter, men jag har inte kännt för att blogga. Varför vet jag inte egentligen, men jag ska försöka uppdatera mer. Det här är vad som har hänt sedan sist: förra helgen bestod av bullbak, fika hos min faster och lite pluggande. Veckan som gått har bestått av skola (såklart) och pluggande när jag kom hem (har en massa uppgifter som ska lämnas in innan jullovet - stress, stress, stress) och så har jag sagt hejdå till Rebecca som har åkt till värmen och ska vara där i en månad. Dagen idag har bestått av lite städande och så har jag suttit och skrivit på ett svenska-arbete (äntligen klar med det också). Dagen avslutas framför TV:n, sista avsnittet för säsongen av Så mycket bättre börjar snart.

Bästa bok 2012.

Time Magazine utsåg The Fault in Our Stars till årets bok. Ser förresten i arkivet att jag glömt att skriva en recension om den (läste den för nästan ett år sedan). Men jag kan säga att förstaplatsen är välförtjänt, för detta är en helt fantastisk bok! Denna och Jellicoe Road delar nog förstaplatsen om favoritbok (bland fristående-böcker). Om ni inte har läst den än så måste ni göra det. Den finns än så länge bara på engelska, men jag har för mig att den kommer ut på svenska nästa år. Rekommenderar dock att läsa den på engelska, allt blir mycket bättre på originalspråket.

5 december.

Efter skolan idag så gick jag, Anton och Stefan till stan och tog en fika och satt och pratade, sedan gick vi runt och letade julklappar i snövädret. Kändes lite mysigt att det snöade samtidigt som man letade julklappar (eller som jag sa till dem: det är mysigt i teorin fast kanske inte så mycket i praktiken). Jag hittade saker till nästan alla, har bara några få kvar att köpa till. Sitter för tillfället och slår in sakerna som jag köpte och julkänslan börjar komma mer och mer. Älskar att slå in paketen själv, känns så mycket mer personligt då!

We'll play hide and seek to turn this around.

En låt som har fått en video.

It started with a whisper.

En låt som har fastnat i mitt huvud.

Vinter.



Advent.



2 december.

Åkte inte till pappa i fredags (han hade feber då), utan åkte dit igår istället. Hade med mig datorn, fast jag slog aldrig på den. Men det här är vad jag bland annat har gjort i helgen: tittat på ett par Johan Falk-filmer, gått en runda på stan, julpyntat, fikat adventsfika och tänt första adventsljuset. Har mest tagit det lungt alltså, kanske borde ha pluggat lite men jag får ta igen det i veckan istället.

RSS 2.0