Old Rome.


Rom 22/7 - 26/7

Rom, åh, Rom. En helt fantastisk stad! Gamla stan i storstadsförpackning skulle jag säga om jag skulle beskriva Rom kortfattat. Här ätit pasta, pizza, buffelmozzarella och prosciutto, tiramisù, druckit cappucino och espresso och självklart ätit massor av glass. Italien delar förstaplatsen med Grekland om godast mat! Förutom att ha ätit en massa god mat har vi också gått runt och sett sevärdheter i staden, bland annat: Fontana Di Trevi, Piazza Navona, Colosseum, Forum Romanum, Palatinen, Viktor Emanuel-monumentet, Spanska trappan, Pantheon, Peterskyrkan och Petersplatsen. Vi hade tur med vädret, det var lite svalare (kring 30 grader) när vi var där mot hur det har varit tidigare i sommar (då det har varit en värmebölja med över 40 grader). Innan vi åkte tid så kollade jag vilket väder det skulle vara och det stod åska och regn. Men det var ingen åska och det regnade bara lite på kvällen en av dagarna (och några få droppar på dagen). Dock så blev man bara glad då det var molnigt titt som tätt, annars svettades man ihjäl. När vi landade i Sverige så frös jag när vi skulle ut till bilen, man blir snabbt van vid värmen! För att summera ihop allt, Rom-resan har varit jättebra - vill gärna dit igen! Men då får det bli höst eller vår, då det inte är turistsäsong, för det var hur mycket folk som helst överallt (det enda negativa)...

Rom | Peterskyrkan & Petersplatsen

Så himla vackra och gamla byggnader, när man går där känns det som att man förflyttas bakåt i tiden. Tyvärr så var vi aldrig inne i Peterskyrkan, det var alldeles för varmt (30+) och soligt för att orka stå i den långa kön in till kyrkan (på fjärde bilden ser ni en del av kön). Det hade varit häftigt att se Rom från lanterninen på kupolen!

Hart of Dixie | Svensk TV

Jag berättade om denna serie förra året (den är fortfarande lika bra kan jag tillägga). Imorgon börjar den visas på svensk TV, Kanal 5 klockan 20.00 för er som inte redan har sett serien, eller om ni vill se den igen!

30 juli.

Landade på Arlanda i torsdagskväll. Men det har inte blivit att jag slagit på datorn förrän nu. Ni får tre bilder från första kvällen till att börja med (vi gick till Fontana Di Trevi), så skriver jag mer och visar fler bilder från Rom imorgon!

20 juli.

Har inte varit inne så mycket på datorn den senaste veckan, därav inga inlägg. Men hade inte blivit så roliga inlägg heller för den delen, har inte gjort så himla mycket. Varit med Anton, träffat min moster och särbo, bakat en massa bullar och bara tagit det lungt är väl vad jag har gjort. Idag har jag packat resväskan, på söndag bär det ju av till Rom. Imorgon kommer min faster och skjutsar mig och min bror till pappa och sedan ska hon och jag ta en sväng på stan, ska bli mysigt. Kommer inte vara någon uppdatering här på bloggen tills i slutet på nästa vecka, så vi hörs då mina kära läsare!

The King.

162_7431113791_3198_n_large

Black & White

http://rodeo.net/niotillfem/files/2012/07/182325484883805570_AnWIm7eg_f.jpg

Glass.

I måndags gjorde jag och mamma hemmagjord glass med lemoncurd och sötad kondenserad mjölk. Till glassen hade vi svenska jordgubbar. Enkelt att göra och det smakade hur gott som helst!

Snow White and the Huntsman.

http://i1.cdnds.net/12/07/618x414/snow_white_and_the_huntsman.jpg
 
Filmen levde verkligen upp till mina förväntningar, jag älskar sagor som blir till film. De fick med de viktigaste detaljerna från sagan; spegeln, äpplet, kyssen, jägaren (som jag har för mig att disneys version inte hade med), den onda drottningen och dvärgarna. Denna version av sagan är lite mörkare och fylld med mer action, man har gett sagan en liten twist. Charlize Theron och Chris Hemsworth passade perfekta som Ravenna (den onda drottningen) och Eric (jägaren) och det var kul att se Kristen Stewart (Snövit) som någon annan än Bella. Har ni inte sett den, se den!

Italien.

Vad jag inte berättade i förra inlägget var att vi även bokade en resa till Rom. Vi hade planerat i flera månader att vi i sommar skulle åka till Rom eller någon annan storstad och tillslut bestämde vi oss för Rom. Igår var det två veckor tills vi åker, så ni som räknar snabbt har förstått att vi åker till Italien den 22 juli. Ska bli hur roligt som helst att åka till Italien - god mat (och glass) och mycket att se!

Helgen.

I lördags kom pappa och hämtade mig och min bror, så spenderade vi lördagen och söndagen hemma hos honom. På lördagen tog vi först en fika på Hallagården sedan åkte vi en sväng förbi Elgiganten där pappa köpte en espresso/lattemaskin som vi spenderade eftermiddagen med att experimentera fram olika varianter av kaffe med. Sedan på kvällen så åt vi på en turkisk restaurang och när vi ätit gick vi hem och hyrde film - Nobels testamente (klart sevärd!). Igår hjälpte jag pappa att städa lägenheten, träffade min moster en stund och sedan så tog vi det bara lungt resten av dagen.
 
Förresten, vad jag tyckte om filmen i fredags kan ni läsa i ett inlägg som kommer upp lite senare.

6 juli.

Fredag idag, vilket betyder helg (men nu när det är sommarlov märks det knappt någon skillnad). Tror jag ska se på några avsnitt av The Borgias, orkar inte vänta till nästa vecka! Sedan ikväll ska jag på bio med min bror, Anton och Antons bror - vi ska se på Snow White and The Huntsman. Jag tror att den kommer att leva upp till mina förväntningar, den känns som en "Lisa-film".

Game of Thrones.

Jag skäms lite över att säga att jag inte har kollat på denna serie. Den går på Canal+ och jag började inte kolla när de började visa serien och nu är den inne på sin andra säsong, så jag väntar på att de ska ha ett maraton med första säsongen (de brukar ha det på Canal+). Serien är baserad på en bokserie av George R.R. Martin, som jag dock inte tror att jag kommer att läsa, är inget större fan av äventyrsböcker, men filmatiseringar på sådana böcker gillar jag dock. 9,4 i betyg på IMDB så mina förväntingar är höga på serien!

The Borgias.

Igår började TV4 visa serien The Borgias. En verklighetsbaserad serie som handlar om familjen Borgia i slutet på 1400-talet i Italien. I det första avsnittet får man se hur Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) genom korruption blir den nya påven i Vatikanen. Gillar serier som innehåller historia, denna verkar lovande!

Gavin DeGraw | Putte i Parken

Vid denna tid är det snart Gavin DeGraws tur att gå in på en av scenerna i Putte i Parken. När jag fick reda på att han skulle spela på festivalen så sa jag att jag skulle gå, men sedan dess har jag ändrat mig. Det kändes lite dyrt att betala för ett dagspass för att se en artist, även om det är min favorit (och jag såg honom ju faktiskt för mindre än ett halvår sedan). Så för stunden sitter jag här och är lite deprimerad över att jag inte står i publiken och väntar på att han ska göra entré. Men jag kan i alla fall sitta och lyssna på alla hans låtar här hemma, som tur är, även om det inte är samma sak som att lyssna live...

Brothers & Sisters.

Jag började följa serien Brothers & Sister vid samma tid som det blev sommarlov (det går på Kanal 9 på vardags-eftermiddagar). Hade hört talas om serien innan (den är ju ändå från 2006), men aldrig tittat på den. Sedan såg jag att de skulle börja visa från säsong 1 så jag började kolla och jag gillade vad jag såg. Om jag skulle beskriva serien med ett ord skulle jag säga mysig. Hoppas att den fortsätter lika bra dem andra säsongerna (har sett klart första säsongen nu)!

3 juli.

Igår kom Rebecca hit på kvällen och sov över. Vi bakade chokladrutor (smakade som kladdkaka ungefär), käkade popcorn och kollade på film (Something Borrowed och lite av Easy A) och bara pratade. För en stund sedan var hon tvungen att åka då hon skulle på körlektion, själv ska jag bara kolla på TV eller någonting och senare idag klippa klart gräsmattan som jag började klippa igår.
 
Grattis till min moster som fyller år idag!

RSS 2.0