The Hunger Games.

Var och såg The Hunger Games på bio igår. En av de bästa filmatiseringarna av en bok som jag sett, kanske till och med den bästa. Det var några saker som de ändrat i filmen, men inget som jag direkt störde mig på. Men inget kan klå boken (eller de två uppföljarna för den delen heller) - den är helt enkelt för bra för det! De hade valt bra skådespelare till filmen, var lite osäker innan men efter att ha sett filmen så måste jag säga att de passar i sina roller. Miljön i filmen var vädigt likt så som jag hade tänkt mig från böckerna, likaså människorna. De från The Capitol ser ju lite... eh, speciella ut (precis som i boken). Läs böckerna och se filmen, tips från mig till er!


Högt ärade ordförande, ärade delegater, åhörare.

Nu är FN-rollspelet slut (eller ja, det var slut igår eftermiddag). Det var faktiskt roligare än vad jag trodde att det skulle vara, även om vi (Anton, Madeleine och jag eller Venezuela som vi kallades där) inte höll några tal förutom öppningstalet (kan dessutom berätta att jag var hur nervös som helst även fast jag bara skulle säga några få ord) utan vi satt mer och rösta och sådant. Lite (bara lite) tråkigt att det är över... Hur som helst så är det i alla fall lov nu, h-ä-r-l-i-g-t!

27 mars.

Tänkte bara kika in och berätta att det förmodligen inte kommer att komma upp några inlägg här fören på lördag igen. Kommer att ha fullt upp med FN-rollspel imorgon eftermiddag fram till på fredag. Hörs igen när det är över!

26 mars.

Studiedag idag, eller helt enkelt bara en ledig dag. En ganska händelselös dag har det varit (dock är ju inte dagen slut ännu, men tror den fortsätter i samma stil). Har färgat håret (eller ja, färgat utväxten) och annars bara legat i soffan och kollat på Mad Men, som jag nyss börjat kolla på. En fråga jag ställer mig själv är, varför har jag inte kollat på denna serie förut (den började 2007)? Den är hur bra som helst - helt i min stil!

Saturday & Sunday


Det är ju våffeldagen idag och finns det något bättre sätt att fira den än med att äta våfflor? Självklart inte - så det har min pappa, min bror och jag gjort! Spenderade gårdagen och dagen (fram till nyss) hemma hos pappa. Vi har fikat på Naturens hus, varit på bio (Mission Impossible: Ghost Protocol - riktigt sevärd. Brukar ju bli sämre när man gör fler och fler filmer i en filmserie, men den här är faktiskt bättre), varit en liten runda på stan och så har vi slappat framför Supernatural. En riktigt bra helg har det varit alltså!


The wait is over!

The Hunger Games


Eller nästan, för min del. Åker till pappa imorgon (och varken min bror eller Anton, som jag ska se den med, ville gå på premiären idag), så ska se The Hunger Games nästa helg med dem. Längtar ännu mer efter att se filmen efter att ha läst så mycket positivt om den (den har 8,2 av 10 i betyg på IMDB också) - jag tror den lever upp till mina förväntningar!

23 mars.

Tumblr_m1aupj4efv1qfryeeo1_500_large

 

Härligt det är att sluta så tidigt på fredagar. Ska kolla på några avsnitt av The Vampire Diaries, sen sätta mig ute i solen och läsa. Kan ju också berätta att jag inte har skola fören på tisdag igen (studiedag på måndag) = extra lång helg, det säger man inte nej till!


Anything but a dumb blonde.

Tumblr_lv99yzyeaf1qa70eyo1_500_large


London, I miss you.

Läser om folk som åker på weekend-trips till London överallt känns det som, det får mig att sakna London ännu mer än vad jag redan gör. Förhoppningsvis kanske jag åker dit till hösten igen, håller tummarna för det!

21 mars.

En helt vanlig skoldag, förutom att jag tog en vaccinering mot livmoderhalscancer (två sprutor kvar att ta, är väldigt glad att jag inte har fobi) - min arm känns helt bortdomnad. Imorgon har vi hemstudiedag, men jag har inga arbeten som behöver göras, så jag är ledig. Tror att jag kommer ta en läsar-dag (eller i alla fall några timmar) ute i solen (om det fina vädret som var idag håller sig kvar vill säga). Nu är det verkligen vår ute, hur härligt som helst!

I'm gonna' hang up now.


19 mars.

Började åtta idag istället för tio. Hade ett litet genrep inför FN-rollspelet med klassen hela förmiddagen, sedan vanliga lektioner på eftermiddagen. Gick dock hem sista lektionen, hemsk huvudvärk som spökade. Åkte hem, tog huvudvärkstabletter, drack massa vatten och vila i soffan = huvudvärken borta. Har varvat spanska-plugg med naturkunskaps-plugg nu på kvällen. Men nu blir det några F.R.I.E.N.D.S-avsnitt istället!

 

Tumblr_lx8o920awp1qi23vmo1_500_large

Ross♥


The Hunger Games | 23 mars

http://data.whicdn.com/images/22237184/tumblr_lyc5jpYlBz1rnk8iro1_500_large.gif

Inte långt kvar nu!


17 mars.

Somnade i soffan igår kväll, vaknade till och gick upp och la mig i mjukaste sängen istället. Vaknade 14 timmar senare. Jag måste ha varit väldigt trött, haha! Dagen idag består av serie-maraton. Har några avsnitt att se av The Vampire Diaries, The Secret Circle, Supernatural m.m. Lördagar passar väldigt bra till att göra sådant på!

Släpptes igår - musikvideon till Sweeter!


15 mars.

Ska bli hur skönt som helst med helg imorgon. Känns väldigt stressigt i skolan just nu, eftersom jag går samhällsprogrammet så ska vi vara med i ett FN-rollspel (ett rollspel där man är olika FN-medlemsländer, jag är Venezuela förövrigt, och debatterar) så vi håller på och förebereder för fullt (+ andra arbeten). Om två veckor drar vi igång med två och en halv dag med rollspel, där även rasterna är möten... Jag längtar inte!

One Day.

Tror inte att jag skrev en recension om boken när jag läste den i höstas, så detta inlägg får bli en recension om både boken och filmen. Kanske är lite spoiler-varning på inlägget (för dem som är petiga).

Vi kan börja med boken: Jag älskar att den är skriven på ett så annorlunda sätt - varje kapitel är en dag (ett år senare), jag älskar karaktärerna - att de är varandras motsatser, jag älskar deras vänskap, jag älskar att den utspelar sig mestadels i Storbritannien, men jag hatar slutet. För mig hamnar det på en lista med sämsta slut. Men boken i sin helhet är en av mina favoriter. Hänger ni med där, haha? Gillar budskapet med boken (så som jag uppfattar det i alla fall): lev nu inte sen, eller som man brukar säga - Carpe Diem.

Nu till filmen: Boken är snäppet bättre, men jag tror att det är en bok som är svår att göra film av eftersom det blir så hoppigt i handlingen då. Jag gillar filmen, tycker att Jim Sturgess passar väldigt bra som Dex och Anne Hathaway var överraskande bra som Em (den brittiska accenten var väl lite sådär dock), men precis som i boken hatar jag slutet. Hatkärlek till både boken och filmen skulle man nog kunna sammanfatta det hela!

12 mars.

Blev hemma från skolan idag. Har sovit/kollat på TV, det vanliga när man inte mår bra. Fick hem ett paket från Discshop som jag nästan glömt bort att jag förbeställt (gjorde det nämligen på jullovet). I det låg filmerna One Day och Breaking Dawn (som förresten inte släpps fören på onsdag, hehe). Ska mysa ner mig i sängen senare och kolla på den förstnämnda, har längtat efter att se den (hoppas att den lever upp till boken)!

That moment when she walks up the stairs and Jack is standing at the top waiting for her.

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lxlkyemmar1qbl454o1_500.gif


11 mars.

Idag har jag städat och dammsugit mitt rum, lyssnat på musik som gjort mig glad, målat en låda som jag ska ha tidningar eller någonting annat i, ätit chokladtårta som blev kvar från igår och pluggat spanska. Nu ska jag läsa klart Gullivers Resor och sedan plugga lite mer spanska. Det låter som en söndag!

Nostalgi.

Savage Garden. Lyssnade på dem nästan alltid när jag var liten. När jag lyssnar på dem nu känns det som att man tar en tripp genom memory lane, lite bitterljuvt ändå...


10 mars.

Idag kom släkten hit och vi firade mamma med mat och fika. Jag bakade en chokladtårta (som bestod av en chokladkakebotten och en chokladglasyr ovanpå + lite strössel som dekoration) som var himmelskt god om jag får säga det själv - ska definitivt baka den igen! Nu ska jag göra min moster och mamma sällskap och gotta mig med lite godis framför TV:n.


7 mars.

Har lagt till en ny länk i menyn till min Projektarbets-blogg (eller kort och gott PA-blogg) som läraren ville att vi skulle skaffa idag. Den är inte på Blogg Esse utan den är på Wordpress istället. När jag kom hem från skolan fixade jag till så att den blev lite finare. Fick lite tankar om att ha min vanliga blogg (alltså denna) på wordpress istället, men vi får se hur det blir med det...

6 mars.

En lektion klockan halv tio (den sista bokdiskussionen om Gullivers resor, s-k-ö-n-t) och en lektion klockan tre, så såg mitt schema ut idag. Inte en jobbig skoldag alltså, men jag var ändå hur trött som helst på båda, haha. Men det var inte det som jag tänkte berätta om, jag tänkte berätta om en ny serie (och nu tänker ni säkert - ännu en?) som jag börjat kolla på. Den går på måndagar klockan 21 på TV3, Smash heter den. Vet inte ännu riktigt vad jag tycker om den, men att beskriva den kortfattat skulle jag säga att den är som en vuxen version av Glee. Här kan ni läsa om serien (ett stort plus att de gör en musikal om Marilyn i serien).
 
Update: ingen serie som jag kommer att fortsätta titta på, den lovade mycket, men nej, den var inte så intressant. Glee är mycket bättre enligt mig.

Keep smiling...

http://data.whicdn.com/images/24361002/tumblr_m03cdo48GX1r0j6xwo1_500_large.gif

...because life is a beautiful thing and there's so much to smile about!

- Marilyn Monroe


Now is good | Before I die

Filmen Now is good är baserad på boken Before I die (vet inte varför den inte heter det dock). Har tänkt att köpa boken ända sedan jag läste ut You against me av samma författare, men det har inte blivit av. Men nu måste jag ju läsa den innan filmen kommer ut. Tror förövrigt att filmen kommer att vara bra, Dakota Fanning har huvudrollen och hon brukar spela bra! I maj kommer filmen upp på bio i Storbritannien.

Grattis på födelsedagen! ♥

Grattis älskade mamma ♥

WorLds GreatEst Mom.

Imorgon fyller min kära mamma år. Men hon fick sina presenter idag istället, hon fick blommor som ni ser på bilderna (av mig och min bror) och den andra presenten var en TV till hennes sovrum från mig, min bror och mormor & morfar, som vi var och köpte när hon var och jobbade idag. Det tog sin lilla tid innan hon märkte att den gamla tjock-TV:n var borta och utbytt mot en platt-TV, hihi.


2 mars.

Helg, alltid lika skönt! Kom nyss hem från att ha handlat med mamma, i affären fick jag syn på första säsongen av serien Parenthood för bara 99:-, så min kväll kommer bestå av det + lite godis såklart. Ha en bra helg allesammans!


Min nya orangea skjorta som jag fick hem från H&M förra veckan ser ni en skymt av på bilden - absolutely love it!

The first of March.

Nu är det officiellt vår ♥


Just an ordinary episode of Supernatural.

http://data.whicdn.com/images/22542155/tumblr_lywkbyVZ2U1qetpu1o1_500_large.gif

Från detta avsnitt.


RSS 2.0