The vacancy that sat in my heart.

Justin Timberlake (tillbaka med det han borde göra - musik) gjorde ett sjukt bra framförande på The Brit Awards 2013 (jag tycker att det var det bästa framträdandet på hela galan). Jag har letat och letat efter detta klipp sedan jag såg galan, tyvärr har jag bara hittat det med antingen superdålig kvalité eller en fejkversion i flera dagar. Men nu har jag hittat klippet i bra kvalité och den riktiga versionen också - lyssna och njut.

28 februari.

Den här veckan har nästan flugit iväg. Vi har knappt haft några lektioner (dock mycket arbeten att göra ändå), så jag har kommit hem vid lunchtid de flesta dagarna. Igår blev Anton och jag klara med utkastet till boken som vi gör som projektarbete, och det känns som att en liten tyngd har lättat från mina axlar. Dock måste jag bli klar med bilderna till den så efter min enda lektion imorgon ska jag försöka sitta och teckna resten av dagen. Det är tyvärr svårt att hitta inspiration när man känner att man har massor av andra skolarbeten att göra... Stress, stress, stress...

Lite extra längtan till studenten.

Studentmössan har kommit!

Skola och Oscarsgala.

Första skoldagen efter lovet. Två lektioner + slutade vid halv elva = inte så jobbig första dag. När jag kom hem tittade jag på Oscarsgalan som visades inatt. Den enda filmen som jag faktiskt sett av de nominerade var Skyfall (Adele vann bästa låt!), men jag vill gärna se Django Unchained, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty och Argo. Riktigt roligt att Jennifer Lawrence vann en Oscar för bästa kvinnliga skådespelerska, jag tycker att hon är en oerhört duktig skådis (en av anledningarna till varför jag vill se SLP). Jag tyckte att Seth MacFarlane var en bra värd för årets gala (mycket bättre än förra årets), men jag hoppas att det är någon eller några tjejor som är värdar nästa år, det skulle vara roligt. Det som jag kunde ha levt utan var Filip & Fredrik som kommenterade galan emellanåt, är inte ett större fan av dem...

24 februari.

Snart är lovet slut. Har bara tagit det lugnt, tittat på filmer/serier, läst böcker och lyssnat på musik och jag har kännt att det var precis vad jag behövde, har varit alldeles för stressad på sista tiden. Blev inte så mycket pluggande tyvärr och det kommer jag förmodligen få igen för ganska snart, men jag ska i alla fall göra lite skolarbeten om en stund. Högen med skolarbeten ligger på skrivbordet och väntar på mig. Usch. Nej, jag ska sluta skriva och ta itu med dem istället.

The Perks of Being a Wallflower.

Tumblr_mil2arnspt1rbptdko1_500_large 
Så. Himla. Bra. Film. Behöver egentligen inte säga så mycket mer än det, förutom att jag tipsar er att se den. Så fort som möjligt. Filmen hamnar definitivt bland mina favoriter (där man bland annat hittar filmer som Into The Wild och (500) Days of Summer). Jag får verkligen ta och läsa boken snart - kanske tar med och läser den i Wien.

Dags för en film.

http://www.andpop.com/wp-content/uploads/2012/09/hr_The_Perks_of_Being_a_Wallflower_8.jpeg
Denna film ska jag titta på ikväll - The Perks of Being a Wallflower. Har velat sett den länge och tyvärr så kom den inte ut på bio här i Sverige, men nu finns den att köpa/hyra i alla fall. Den är baserad på en bok med samma namn som jag inte har läst ännu (en massa andra böcker har kommit i vägen helt enkelt) - får ta och läsa den snart!

Nu är det klippt.

Med denna (otroligt "fina") bild så tänkte jag bara säga att jag var och klippte håret idag (det var verkligen på tiden, hade inte gjort det sedan i september...) och det blev en lång page denna gång. Känns lite ovant just nu, men jag gillar det!

20 februari.

Jag hade tänkt att bara ta en slappar-dag idag (det har jag ju i och för sig haft i måndags och igår också, fast igår städade jag lite i alla fall), gå runt i myskläder hela dagen och titta på Game of Thrones. Jag skrev i somras att jag ville se den serien, men det har inte blivit av, men nu så! Fast... först måste jag åka ner till banken och få bort spärren på min säkerhetsdosa, var klantig igår och tryckte fel pin-kod tre gånger (så den blev spärrad). Sedan så vet jag inte var min kod är till telefonbanken heller. Frukost först, sedan en tripp ner till stan...

Topshop.

Om jag hade råd så skulle jag köpa nästan hälften av klänningarna på denna sida. Jag har aldrig varit någon person som går runt i klänningar så ofta, men när jag väl har en klänning på mig så gillar jag lite mer retro-stil på den. När jag tittade efter studentklänning på sidan så hittade jag hur många klänningar som helst som jag gillade, det händer mig aldrig. Jag måste gå in i denna butik när jag är i London (får tvinga med mig de andra att följa med in)! Till er andra som inte kan gå in i en Topshop-butik tipsar jag att spana in webshoppen.
 
 

Helgen.

Gårdagen spenderades hemma hos mormor och morfar. Firade att morfar fyllt 75 år (förra veckan) med förrätt, varmrätt och efterrätt. Idag träffade jag pappa en kortis, han har väldigt många resor just nu så vi hinner inte ses så ofta, men det var i alla fall roligt att träffa honom även om bara för ett par timmar. Efter det så har jag mest suttit och surfat på datorn - hittade en studentklänning (som jag beställde). Jag hoppas att den är lika fin i verkligheten (om inte finare) som på bild. Nu ska jag ta en bit tårta, som blev kvar från igår, och se på film - The Descendants.
 
(Går)dagen till ära hade jag bakat en chokladtårta

Filmer 2013.

Några av filmerna som jag ser fram emot att se i år:
 
The Mortal Instruments - City of Bones
 
The Host
 
Iron Man 3
 
Warm Bodies (denna är jag dock inte säker på om jag tycker att den verkar bra eller dålig, jag hoppas på det förstnämnda)
 
http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1239918.1358194107!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/landscape_635/hunger-1-0114.jpg
The Hunger Games - Catching Fire

15 februari.

Fredag, helg och lov. Ska njuta av ledigheten mestadels, sedan så är det ju tyvärr lite skolarbeten som behöver göras också, men det tar jag senare i veckan. Idag är det förresten bara en månad kvar tills jag åker till Wien tillsammans med min mamma. Jag har varit i Österrike förut, men inte i huvudstaden (mamma har dock bott där så hon kommer att få vara min guide). Så det ska bli roligt att se en ny stad!
 
Tumblr_mb879ojzeo1rrtwo1o1_500_large

14 februari.

“Life's great happiness is to be convinced we are loved”
- Victor Hugo
 
Jag önskar mina läsare en glad alla hjärtans-dag med en virtuell kram ♥

Am I the only one who noticed?

I början av hans karriär (huvudbonaden har hängt med i alla dessa år, dock en hatt nu för tiden), jösses vad länge jag har lyssnat på honom. Fortfarande bäst!

11 februari.

Har varit sjuk och har inte haft någon ork eller lust till att blogga, därför har det inte kommit upp några inlägg här. Jag tänker mest på livet efter gymnasiet om dagarna (förutom att gå i skolan det vill säga). Vad ska jag välja? Jag vet att jag vill och tänker studera utomlands, men jag vet inte var eller vad. Jobbigt det där, att man vid nittonårsålder ska välja vad man ska göra med livet. Hur ska jag veta det när jag bara suttit i skolbänken? Nej, det här får bli morgondagens problem (läs: någon annan månads). Nu ska jag titta på Grammy Awards som jag fick ladda ner eftersom svensk TV valde att inte sända det i år. Ed Sheeran, Adele och en massa andra bra artister var med.

4 februari.

Det var friluftsdag i skolan idag, så jag och ett par vänner drog till Boda Borg. Har inte varit där på evigheter, men det gick ju bra ändå (även fast det ser ut som att någon har misshandlat våra knän). Vi hade riktigt kul och ibland undrade vi om det inte var så att vi var åtta år och inte arton.

The Fault in Our Stars | Film

Ännu en bok som blir film, läste det här. Har ett vagt minne av att jag läst det redan förra året, men då var det bara att filmrättigheterna blivit sålda (och det är ju inte alltid som det blir en film bara för det). Filmen har fått ett manus och en producent än så länge från vad jag har förstått. Jag hoppas att filmen blir bra för The Fault in Our Stars är som jag tidigare sagt här i bloggen min favoritbok (den delar förstaplatsen med Jellicoe Road). Filmen har otroligt mycket att leva upp till, men trots det så längtar jag till att få se den!

That moment when Alaric says:

Tumblr_meif6qmnc71rhumx1o1_500_large
Där fick man tårar.

Vampire Academy | Filmen

Åh, äntligen har det här projektet kommit igång! Jag läste Vampire Academy-bokserien i början av förra året och det är en av mina favoritbokserier (jag säger så om väldigt många böcker och det är för att jag gillar väääldigt många), detta är definitivt den bästa vampyr-bokserie jag läst. I alla fall så har Rose, Lissa och Dimitri fått skådespelare nu och filmen ska spelas in i sommar. Man har dessutom tankar på att filmen ska heta Blood Sisters istället för Vampire Academy, för mig spelar det ingen roll vad filmen heter bara den gör boken rättvisa. Jag tycker att det är roligt att de har valt ganska okända skådespelare till filmen och att den som spelar Dimitri faktiskt är från Ryssland. De ser väl inte precis ut som jag hade tänkt mig, men det gör ju karaktärerna nästan aldrig när man gör filmer av böcker. En film-serie (jag hoppas att de gör filmatiseringar av hela bokserien) att se fram emot enligt mig!
 
http://upandcomers.net/wp-content/uploads/2013/02/vampire-academy.jpg
 

It's time to begin, isn't it?

Hörde Imagine Dragons på Skavlan och gillade vad jag hörde (i alla fall denna låt, har inte hört någon annan ännu).

RSS 2.0