Trying to be still like a stone.

Min favorit på Jimmy Kimmel live.

You’ll be my Gram and my Johnny too.


28 januari.

Helgerna försvinner så himla fort... Spenderade en natt hos pappa fredag till lördag och sedan hade jag och några vänner en spel-/filmkväll hemma hos mig i lördags. Fick sluta den lite tidigare än vad som var tänkt då migrän kände för att knacka på min dörr. Gårdagen spenderades liggandes i soffan med migrän halva dagen och sedan huvudvärk som verkligen inte ville lämna mig. Idag hade jag en lektion och efter att jag kommit hem åkte jag och min bror med semlor hem till mormor och morfar. Ett dåligt slut på förra veckan (migränen alltså, inte att träffa pappa och vänner) och en bra början på denna kan man väl sammanfatta inlägget till. Och att semlor är himlans gott.
 
Årets första!

And then all at once.

Har haft och har fortfarande sådan lust att läsa den här igen, när jag inte har lika mycket i skolan så ska jag ta och göra det. Har sett den cirkulera lite här och var eftersom den har släppts på svenska nu (måste säga att jag gillar det engelska omslaget tusen gånger bättre). Så alla ni som inte gillar att läsa böcker på engelska, nu kan även ni läsa denna fantastiska bok!

21 januari.

Tomt med inlägg här (igen). Så fort som man är klar med en uppgift i skolan så kommer de med två till... Mitt liv för tillfället består mestadels av plugg och så lite längtan till både Wien och London. Idag fick jag vara i skolan på en lektion, sedan var det något bombhot mot skolan som gjorde att jag fick sluta för dagen. Så är det ibland. Känns som att vi knappt har några lektioner (vilket skulle vara skönt om vi inte fick desto fler uppgifter). Aja, ska sluta klaga och faktiskt ta tag i skolarbetena istället.

Catching Fire | Bilder har släppts

Lite längtan får man ju när det har släppts några bilder från filmen Catching Fire (uppföljaren till The Hunger Games - en av mina favoritbokserier). Väntar spänt på att trailern ska komma! Filmen kommer ut på bio 20 november här i Sverige.

Chuck, Blair, Serena, Nate, Dan.

Tumblr_l0l7wxv2dq1qaqy3xo1_500_large
Ikväll (alldeles nyss) tittade jag på det allra sista avsnittet av Gossip Girl. Det känns bitterljuvt - lite tråkigt att det är slut, men samtidigt bra att det faktiskt tog slut. Serien har inte varit lika bra de senaste säsongerna och det som fick mig att fortsätta titta var nog Chuck och Blair (favoritparet). Jag tänker inte spoila någonting om vem som var gossip girl eller någonting annat, jag tänker bara säga att jag tyckte att det var ett värdigt och bra slut på serien!

Cute.

191190-koala-1_large
 
Tumblr_mf4fyxkf611ql2603o1_400_large

7 januari.

Den sista dagen på mitt sista jullov närmar sig sitt slut. Förkylningen har inte försvunnit ännu (men det är bättre än för några dagar sedan, dock kommer väl snart hostan...), så jag tog det bara lungt på förmiddagen idag och sedan var jag med Anton i några timmar på eftermiddagen. Nu ska jag ta och se på något avsnitt av The Vampire Diaries och njuta av den lilla ledighet som är kvar.

You belong with me, you're my sweetheart.

Gullig liten låt.

6 januari.

Färgen på håret blev inte en katastrof i alla fall, fick dock färga två gånger för att det inte ville fastna. Blev en lite mer rödbrun-färg än sist (då la hon i en askbrun-färg), kan väl säga att färgen inte var som på bilden på förpackningen där den nästan var svart. Aja, det får duga så länge. Ni får se en bild någon annan dag, för just nu ser jag ut som en sjukling. Ska ta en kopp varm choklad och se på någon film.

5 januari.

2013 började med en fökylning för min del, inte så himla kul. Började med halsont i tisdags och nu får jag gå och snyta mig hela tiden. Hoppas att den försvinner snart... Var en sväng på stan på förmiddagen med mamma idag trots att jag inte kände mig så frisk, köpte med hårfärg när jag ändå var där. Ska färga min utväxt brun igen (för tillfället ser nämligen mitt hår ut såhär: naturlig utväxt, brunt och sedan blont). Kanske inte är så konstigt då jag inte färgat sedan september då Erika fixade håret på mig, men nu så. Jag hoppas bara att det inte kommer att se förjävligt ut sedan...

4 januari.

Grattis till världens bästa bror som fyller 21 år idag!♥

3 januari.

Min dag blev genast mycket bättre när boken nedanför trillade ner i min brevlåda idag. Ni hittar mig den närmaste tiden med näsan i boken.

Saving Francesca.

Läste denna bok innan jag läste Divergent, så jag glömde nästan bort att skriva om den. I alla fall, Saving Francesca är skriven av Melina Marchetta som även skrev Jellicoe Road (en favorit i min bokhylla som ni kanske kommer ihåg). Boken handlar om Francesca som bland annat tampas med sin mammas depression, problem i skolan och första kärleken och i boken så får man även följa hur Francesca utvecklas enormt mycket som person. Denna bok är fantastiskt bra (precis som JR), Marchetta skriver så fina dialoger och språket lyfter upp hela boken. Hon gör sina karaktärer unika, men ändå så verkliga att man kan känna igen sig i dem. Allt jag behöver säga är egentligen: läs den! Om du inte läst Jellicoe Road: läs den också!
 
Nästa bok av Melina Marchetta som jag ska läsa blir The Piper's Son, där man får följa Thomas Mackee, en karaktär från Saving Francesca, fem år efter handlingen i SF. Jag tror att Melina Marchetta är min favoritförfattarinna om hon fortsätter på det här spåret, eller nej, hon är redan det.

1 januari 2013.

Nu är 2013 här och flera roliga saker händer iår. Två resor är planerade än så länge: Wien-resa med mamma i mars och studentresa till London i maj med några vänner. Sedan tar jag ju studenten i juni, vilket känns både spännande och skrämmande på samma gång. Vad ska jag göra efter studenten är frågan? Har i alla fall tid att tänka på det (är ju några månader dit), men som jag har sagt tidigare så har jag planer på att studera utomlands i några månader. Jag har dock inte bestämt mig riktigt ännu för var jag ska göra det och när jag ska göra det. Året har just börjat så jag får helt enkelt se vad jag ska göra...

RSS 2.0