30 oktober.

Vi var på den där spökvandringen ikväll då. Var den läskig? Inte det minsta. Det var en person som berättade lite historier (som skulle vara läskiga antar jag) för oss medan vi gick runt till några olika platser i staden. That was it. Kan förresten berätta för er att denna kväll kallas för Mischief Night här borta - en kväll/natt då ungdomar brukar spela spratt med folk (typ kasta ägg och sådant). Som tur är så skymtade vi inget av det!
 
En annan sak också. Fick en inbjudan (+ fick ta med en vän) till Hell's Kitchen i Stockholm nästa vecka av Sunsilk där det skulle bjudas på mat, dryck och nyheter från Sunsilk. Tyvärr när jag blir bjuden på sådant så befinner jag mig inte ens i landet.

29 oktober.

Skoldag som vanligt. Läxor som vanligt. Inte mycket att berätta på vardagarna (som vanligt). Imorgon ska jag och några vänner på spökvandring på kvällen (det är skolan som ordnat), runt staden tror jag. Vet inte om det direkt kommer vara läskigt, men det kan ju vara roligt ändå. Ni får höra imorgon om det var det eller inte!

28 oktober.

Vi kom fram till en film igår (som tur var), det blev One Chance (en brittisk film om Paul Potts) som vi gick på. En ganska bra film, men kanske inget minnesvärt. Efter det så gick vi till en restaurang och satt där i några timmar tills klockan började närma sig stängningsdags. Det bjöds på många skratt kan jag lova!
 
Idag = måndag = ny skolvecka = lektioner större delen av dagen - finns inte mycket mer at säga om det. Här i Liverpool (eftersom det ligger i norra England) märks inte St Jude (stormen) av direkt mycket (det blåser inte mer än vanligt liksom), men jag hoppas att ni inte blåser bort där hemma om nu stormen nått er!

I want to walk where she walked.

Bilder via We♥It
 
Old Hollywood. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, James Dean och Marlon Brando för att nämna några. De flesta vet att jag älskar skådespelerskan, modellen och sångerskan Marilyn Monroe. Stjärnan som världen förlorade allt för tidigt, men som i alla fall ändå hann göra ett avtryck. Att få åka till LA och gå på gatorna hon har gått på och andas den luft hon andats... det skulle vara en helt otrolig upplevelse. En upplevelse som inte riktigt går att beskriva med ord, men som jag tror kommer att bli ett minne för livet!

27 oktober.

Min söndag började med en frukost/brunch på ett café tillsammans med Diane. Vi tog amerikanska pannkakor samt varm choklad och te (som luktade cigaretter och smakade nästan likadant från vad jag förstått). En bra start på söndagen helt enkelt! Sedan gick vi till shoppinggatan och så köpte jag en julklapp (har bara miljontals kvar att köpa alltså).
 
Nu blir det plugg (vilken tur att jag har lite Ben & Jerry-glass som muntrar upp lite) och sedan ikväll blir det bio med några vänner. Vi har inte riktigt bestämt vilken film ännu, men någon blir det.
 
Brunch!

Better lock it, in your pocket.

Det blev en kväll framför Pretty Little Liars istället. Diane orkade inte gå och ut och helt ärligt var jag mycket mer sugen på att stanna inne för jag är just nu helt inne i serien. Har kollat hälften av säsong tre, men jag vet redan vem "A" är tyvärr. Fick det spoilat för mig för några månader sedan... Fast jag tittar ändå!

26 oktober.

Det blev en lång fika igår med Diane och Jorge (senare kom även Pascal, en tysk kille, och gjorde oss sällskap). Vi blev sittande i över fyra timmar, men med många skratt och allt snack så kändes det inte som att vi suttit där så länge. Tyvärr kom en ovälkommen huvudvärk på kvällen, så jag knallade hem till mig efteråt. Sov i tolv timmar och sedan var den borta (som tur är).
 
Dagen hittills har bestått av några avsnitt av Pretty Little Liars och så var jag duktig och satte igång en tvätt som jag snart ska ner och lägga in i torktumlaren. Vuxenpoäng. Sedan ikväll tror jag att jag ska hitta på någonting med Diane och Jorge igen, vi får se. Någonting blir det nog.
 
Fikat igår. Tog faktiskt en macka istället för någonting sött!

25 oktober.

Helgen är här. Om jag inte tänker fel så är det höstlov för de som går i skolan nu (alltså till veckan som kommer) hemma i Sverige. Jag skulle inte ha någonting emot att ha höstlov heller om jag säger så, men här har jag bara helgerna ledigt.
 
Ska möta upp Diane och Jorge för en fika om ett tag. Vet inte vad som händer i helgen riktigt. Det har varit prat om bio på söndag i alla fall, men imorgon får jag se vad som händer. Jag får köra lite "Carpe Diem" helt enkelt.

Sunsilk Shine Bright.

http://data3.whicdn.com/images/21360734/tumblr_lxt5e2ibCS1qbruljo1_500_large.pnghttp://www.bloggse.se/kampanj/sunsilk/sunsilk_produkt.jpg
 
Jag är ju som sagt en av finalisterna i en reportertävling där jag kan vinna en resa till Hollywood. Sunsilk har dock även en annan tävling där du kan vinna en resa till Hollywood tillsammans med fem vänner (där ni bland annat kommer besöka Universal Studios). Det du behöver göra är att skapa din bästa Hollywood-frisyr, ta ett foto av den och ladda upp den. Här kan du läsa mer om tävlingen (den pågår mellan 21 oktober och 17 november).
 
Lycka till allesammans!

23 oktober.

Livet i Liverpool flyter på, men på vardagarna är det ju mest skolan som tar upp mitt liv så då känns det inte som så mycket att skriva om egentligen. Ikväll så gick jag och Diane till Bella Italia (en restaurangkedja här i UK) och åt, men vi var inte direkt överförtjusta över pizzan (den på The Italian Club är tusen gånger godare). Jag hade i alla fall bra sällskap, så då spelade maten inte lika stor roll. Vi tänkte först ta efterrätt där, men eftersom vi inte tyckte att maten var så bra så ville vi inte riskera att få in en dålig efterrätt (som kostade typ £6 dessutom). Så vi gick till McDonalds och tog glass istället, där vet man vad man får liksom.
 
Nu ska jag skriva en uppgift som vi fick i läxa och sedan sova. Somnade när jag kom hem från skolan, så jag är väldigt seg i huvudet just nu. Kanske somnar med böckerna i knäet till och med, vem vet...

Det närmar sig...

...juuuuuul! Okej, det är ju ett par månader kvar (när jag kommer tillbaka till Sverige är det bara två veckor till jul), men här i Liverpool har det börjat julpyntas här och där. Jag kan tänka mig att om några veckor kommer det att vara hur mysigt som helst på gatorna! Har hört att det går att köpa julmust och lussebullar hemma i Sverige nu. Kan ju lova att jag kommer dricka och äta extra mycket sådant i jul eftersom jag i år inte kommer kunna få tag på det redan i oktober...
 
Så på tal om jul, här är min julklappslista för i år:
  • Biljetter till Justin Timberlakes konsert i Sverige (denna kommer jag definitivt inte få, men den får vara med ändå)
  • Gavin DeGraws album Make a Move
  • Böcker såklart (Allegiant och Nyckeln står på listan bland annat)!
  • Filmer/TV-serier (bland annat Harry Potter-boxen med alla åtta filmer på blu-ray och Gilmore Girls-boxen som innehåller alla säsonger av serien)
  • Påslakan från H&M med Manhattan-tryck
  • En mumin-kopp
  • Någon mysig stickad tröja
  • Posters från IKEA
  • Pengar från alla förutom mamma (de senaste åren har det sett ut såhär - jag vill ha paket av mamma och pengar från alla andra släktingar)

21 oktober.

Hälften av min tid här i Liverpool har gått, är nu inne på den sjunde veckan. Skola idag som vanligt. Hade ett progress-test på morgonlektionen som inte alls var så svårt som jag trodde att det skulle vara (a piece of cake var det). Ska göra läxor nu och följa min måndagstradition:
 
Donut (yeah, I write it the American way).

Laid out one by one.


I'm competing.

Jag tänkte berätta om en lite rolig sak för er. Jag anmälde mig till en tävling (Sunsilk anordnade den via blogg esse) för ett tag sedan, bara på skoj sådär (man skulle motivera varför just en själv skulle vinna och jag är så dålig på sådant så jag skrev typ: Varför inte jag? Någon måste ju vinna!). Och nu är jag en av 20 finalister som tävlar om att få åka till Hollywood. Så inom en snar framtid så kommer det att dyka upp lite inlägg här och där med temat Hollywood bara så att ni vet.

Hearing them, seeing them.

GLEE är tillbaka! Har tittat på de tre första avsnitten av säsong fem. Det kändes väldigt passande att vara i Liverpool när de hade Beatles-tema de två första avsnitten. Och hyllningsavsnittet till Finn Hudson/Cory Monteith var så himla sorgligt, men ändå så himla respektfullt, fint och en massa andra adjektiv. Jag fick pausa avsnittet flera gånger bara för att jag inte såg någonting då mina ögon var fyllda av tårar. Varje gång Rachel/Lea Michele dök upp i bild så bara forsade tårarna. Serien kommer inte vara densamma utan Cory, men... det är ju ändå Glee.
 
The show must go... all over the place... or something - Finn

Shattered into ash.


20 oktober.

Vi gick till ett café efter biblioteket igår och så diskuterade vi lite om vad vi skulle kunna göra på kvällen. Vi tänkte först bio, men vi visste inte vilken film vi ville se. Vi kom i alla fall fram till att vi skulle ha en taco/fajitas-kväll i någons kök + titta på en film. Så en tripp till Tesco senare hamnade vi i mitt kök och lagade mat samt tittade på en film och snackade. En bra kväll!
 
Idag blir det plugg som gäller, i alla fall en del av dagen. Imorgon har vi ett prov på de första tre kapitlena i boken (vi har bytt bok ganska nyss, så det är inte den jag köpte första dagen) så jag måste läsa igenom allting. Sedan har jag två skrivuppgifter att göra också. Vad som händer ikväll sedan, ja, det får jag se helt enkelt!

We'll be counting stars.


19 oktober.

Sitter här och äter frukost. Blev uppe till tre eller någonting sådant inatt, så vaknade för ett litet tag sedan. Hade i alla fall en rolig kväll med Diane, Jorge och massa andra! Vi gick först till en pub och åt lite, sedan gick vi till en annan pub och tog drinkar (vi beställde in två pitchers med två olika smaker) och till sist hamnade vi här i Deen House i ett kök och satt och snackade.
 
Idag blir det plugg som står på schemat, i alla fall en del av dagen. Även fast det är en lördag... Men ska nog möta upp Diane och Jorge och plugga i biblioteket. Sedan får vi se vad som händer ikväll!
 
Två bilder från igår.

Två filmer att se i höstmörkret.

Jag är ju inte alltid ute och flänger här borta. Ibland har jag tid för att bara ta det lugnt och titta på film också. Iron Man 3 och Star Trek Into Darkness tittade jag på för några veckor sedan. Gillade man de första två Iron Man-filmerna så tror jag definitivt att man kommer gilla den här, samt om man gillade den första Stark Trek filmen (den som kom 2009 alltså) så kommer man att gilla denna. Så detta är två filmer jag varmt rekommenderar er att se!

Let the universe call the bluff.

Det är ju inte bara Gavin DeGraw som släpper (har släppt) nytt album, även en av mina andra favoriter gör det också. Katy Perry släpper albumet Prism på tisdag nästa vecka. Dock kan man som tur är redan nu lyssna på albumet på hennes hemsida. Jag gillar By The Grace Of God speciellt mycket, men jag har inte riktigt hunnit lyssna på alla låtarna så jag ska göra det! Häääääääär (till höger på sidan) finns albumet att lyssna på.
 

18 oktober.

"It's Friday, Friday. Gotta get down on Friday. Everybody's lookin' forward to the weekend, weekend". Det var inte igår man hörde den där låten (och tur är väl det). Är fredag idag, om någon har missat det. Skola bara på förmiddagen för mig. Jag anmälde mig och betalade för CAE efter lektionen (sista dagen för anmälan var det också, så jag var ju ute i sista minuten om man säger så). Jag får inte faila sedan när jag tar det i december, för annars har jag betalat £120 för ingenting... I alla fall, efter det gick jag och åt lunch tillsammans med Jorge, Livio och Yoshi. Kom hem alldeles nyss, ska ta det lugnt och ikväll så ska jag ut och äta tillsammans med en massa folk. Ha en bra helg allesammans!

Make a Move.

Jag var nära på att glömma bort att berätta vad jag tyckte om Gavin DeGraws nya album, men här kommer den lilla recensionen för Make a Move.
 
Det är ett bra album, med bra låtar. Och jag kommer lyssna på det om och om igen. Vissa låtar sticker ut mer än andra, till exempel så är mina favoriter I'm Gonna Try och Everything Will Change. Det dåliga med albumet är att det inte riktigt känns som Gavin, tyvärr. Det känns som någonting man hört förut, albumet är inte minnesvärt (den här meningen tog emot lite att skriva, för Gavin är ju ändå min favorit). Jag vet inte om det är skivbolaget som pushat honom mot den här stilen han har på albumet eller om det bara är han själv som ändrat stil (jag tror lite mer på det förstnämnda). Jag hoppas verkligen att nästa album kommer kännas mer som Gavin och mindre som vem som helst!
 
Med det sagt så tror jag ändå att de som gillar honom lika mycket som jag kommer att lyssna på albumet. För det kommer jag som sagt att göra, även om det inte är hans bästa. Jag får ju ändå lyssna på hans magiska röst!

16 oktober.

Idag blev det tyvärr ingen skola för min del. Hade hellre varit i skolan än legat i sängen med värmekudde (och så några värktabletter och mjölkchoklad också) på grund av mensvärk om jag säger så... Jag var i alla fall duktig och gjorde några skrivuppgifter och läxor ändå, vill ju inte hamna efter!

A trip down memory lane.

Det känns som en evighet sedan...

15 oktober.

Ja, ibland känns det som att jag inte ens behöver skriva någonting här för plugg, plugg, plugg är det som gäller på veckodagarna för det mesta. Har fyra-fem skrivuppgifter att göra och ett hemprov. It sucks to be me!

Lite hemlängtan bara.

¨http://data3.whicdn.com/images/81550279/large.jpg
Bild lånad härifrån.
När jag ser alla bilder på Facebook och på bloggar hur det ser ut i Sverige just nu så får jag ju lite hemlängtan alltså. Så ser det ju inte ut här kan jag ju säga, här ser jag knappt skymten av några träd ens. Ni verkar ha en så himla vacker höst där hemma (mer sol än regn). Och jag missar den! Kunde inte hösten ha sett ut sådär förra året?

14 oktober.

Måndag betyder ny skolvecka. Var iväg till den större Tesco efter skolan och köpte matvaror inför veckan. Unnade mig en favorit-i-repris, som ni kan se på bilden nedan, när jag ändå var där. Vi får ju alltid så mycket läxor på måndagar, så det här är ett sätt att få mig själv att plugga (teoretisk låter det ju bra, vi får väl se om det fungerar).
 
Ha en trevlig vecka allesammans!

Vackra pojkar och flickor.

http://data2.whicdn.com/images/50368357/tumblr_mh7lw9W8yF1rj86jko1_500_large.gif
Att titta på fina människor en måndag är aldrig fel.

Orkar inte mer.

Nej, nu orkar jag inte plugga mer. White Collar blir det istället.

13 oktober.

Hade en riktigt trevlig kväll igår med Diane och en av hennes rumskompisar/kökskompisar Marie. Vi gjorde egna småpizzor som blev riktigt goda och sedan så åt vi lite glass (Ben & Jerry - Cookie Dough hade Diane köpt) som efterrätt. Efter det så tittade jag och Diane på en film som hetter Life Happens om jag minns rätt, den var väl helt okej, inget speciellt eller så. Men sällskapet var ju desto bättre!
 
Idag blir det en pluggdag resten av dagen (har redan varit en vara-vuxen-och-gå-och-handla-matvaror-dag)... Ska hålla en presentation/mini-lektion i veckan på någon av CAE-lektionerna. Ska prata om Word-formation... Får väl se vad det blir... Ska träffa Diane senare och så ska vi öva inför varandra!
 
Jo, men jag har ju någonting roligt jag kan berätta också. Jag bokade biljetten hem till Sverige idag. Kommer dock inte åka direkt hem från Liverpool, utan jag ska spendera några dagar tillsammans med Rebecca i London innan jag kommer hem (natten till den tionde december kommer jag hem). Ska bli hur roligt som helst!

At the same time.

Tagna samma ögonblick. Från när Maria och jag var i Chester (i en söt liten gränd med ljusslingor som hängde ovanför oss). Saknar att ha den där flickan här i Liverpool alltså!

12 oktober.

Här sitter jag klockan ett och äter frukost. Trött är jag också. Man skulle ju kunna tro att jag har varit ute och festat hela natten, men så är inte fallet. Var ute med Diane, Jorge och Gaku och satt på en pub till efter nio. Drack bara en cider (Kopparbergs!! - den var dock alkoholfri av någon anledning) så jag är inte bakfull heller. Gick och la mig efter elva och vaknade upp 13 timmar senare. Helt normalt!
 
Idag ska jag träffa Diane lite senare (vi pratade lite igår om att gå till något museum) och så ikväll ska vi göra egna pizzor tillsammans med hennes rumskompis/den hon delar kök med (man bor ju i varsitt rum här, men delar kök). Ska blir roligt!

11 oktober.

T.G.I Friday som min lärare alltid skriver på tavlan på fredagar. Helgen är här! Hade bara en lektion idag (som vanligt på fredagar). Höll på att somna var femte minut, inte för att lektionen var tråkig eller så utan bara av den enkla anledningen att jag var trött. Och det är jag väl fortfarande. Ska titta på White Collar (en "gammal" serie som jag börjat titta på) och möta upp med några vänner lite senare idag.
 

10 oktober.

Traskade iväg till skolan idag, men hade fortfarande huvudvärk så var väl inte jätteaktiv under lektionerna. Hade ett hörförståelsetest på CAE-lektionen och hade bara fyra fel trots att jag var helt tung i huvudet när vi gjorde det, så det kändes lite bra! Efter skolan sedan så var vi några stycken (Diane, Jorge och några fler) som gick och fikade - kom hem för en liten stund sedan (så vi satt i mer än tre timmar). Ska göra läxa nu och sedan möta upp de igen vid klockan åtta och så ska vi gå och äta någonstans.

9 oktober.

Var aldrig till skolan idag. En stund innan jag skulle gå iväg kom världens huvudvärk och ont-i-hela-kroppen-värk egentligen. Är runt den tiden på månaden så tror det är därför. Har mest sovit, men har också hunnit göra de två läxorna vi har till morgon-lektionen imorgon. En av läxorna var att skriva en recension av ett album eller en konsert, så eftersom jag lyssnat igenom Gavins nya album Make a Move så skrev jag en recension av det (kan lägga upp en förkortad översättning här på bloggen någon dag). Resten av dagen - titta på Elementary och göra lite mer läxor.

Where there is tea.

Saknar att ha Maria här i Liverpool!

Detta fick mig på lite bättre humör.

Gavin DeGraws nya album går att lyssna på hääääääääär (släpps ju inte förrän nästa vecka egentligen, men Female First har fått tillåtelse att exklusivt streama albumet).

8 oktober.

Såhär känner jag mig idag - vill mest bara skrika åt allt och alla. Det är inte av någon speciell anledning eller så, utan jag har bara en off day. Hoppas på att jag vaknar upp imorgon och är på ett bra humör!

Triss i bilder.

Tre bilder från Lake District lånade från Maria (tagna med hennes kamera).

7 oktober.

Bion igår var bra - både sällskapet och filmen! Efter filmen gick vi till en pub och satt där i några timmar (åt, drack, pratade, skrattade). En bra kväll helt enkelt!
 
Idag hade jag skola som vanligt, men utan Maria. Kändes lite konstigt, men jag överlevde som ni märker (saknar henne dock). Har varit och handlat, har en tvätt igång och nu ska jag plugga. Jag köpte med en donut som en morot för mig att göra läxorna. Slog till och med till med en Krispy Kreme Doughnut.
 

6 oktober.

Eftermiddagen/kvällen igår visades sig bli riktigt trevlig med många skratt. Jorge, Diane och jag gick först till ett café och drack varsin milkshake och sedan gick vi till en pub och åt (kanske inte det nyttigaste, men pubmat kan vara så himla gott ibland).
 
Jag har varit här i en månad nu (igår var det en månad om man ska vara petig). Jag har träffat så många roliga människor som jag aldrig skulle ha träffat om jag inte åkt iväg. Det spelar ingen roll att vi kommer från olika länder och talar olika språk. Ibland kanske vi inte kommer på vissa ord, men vi förstår varandra ändå. Och jag ångrar det inte en sekund att jag åkte iväg. Jag ska dock vara ärlig, första veckan s ö g, men efter det så blev det hur bra som helst! Så ni som kanske funderar på att åka på en språkresa, men tvekar, åk iväg.
 
Nu ska jag avsluta mitt reflekterande inlägg här. Ska ta tag i läxor och senare blir det bio med Diane, Jorge och några andra från CAE-klassen. Vi ska se About Time.

5 oktober.

Jag har precis kommit hem efter att ha vinkat av Maria. Det kommer att kännas så konstigt att inte ha henne här, men förhoppningsvis kommer hon att komma hit i november och hälsa på mig. Jag kan inte riktigt förstå att vi bara känt varandra i tre veckor, det känns mer som tre år.
 
Igår var vi till vårt italienska ställe och tog en fika tillsammans med Jorge. Sedan satt vi uppe på taket på biblioteket och bara snackade. Efter det skiljdes vi åt med honom och gick bort till Albert Dock för att bara vandra runt lite. Och idag så möttes vi för att äta frukost på det italienska stället, men det blev en lunch istället (klockan var ju ändå efter elva). Sedan kom Jorge dit och gjorde oss sällskap. När klockan var efter ett gick vi för att hämta hennes packning och följde henne till bussen (hon ska till London först i några dagar och sedan tillbaka till Moskva nästa vecka). Kändes jobbigt att behöva säga hejdå!
 
Ska möta Jorge och Diane lite senare över en fika, det kanske kan få mig på lite bättre humör... hoppas jag!
 

Sverige i England.

När vi var till Lake District hade de ett område med svenska namn. Som egendomen ovan som hette Low Sweden How. Varför? Ingen aning.

3 oktober.

Ännu en dag är snart över. Ännu en dag närmre tills Maria lämnar Liverpool (mig). Hade skola som vanligt, stannade sedan kvar i skolan tillsammans med Jorge och gjorde läxor tills Maria slutat sin lektion. När hon gjort det småsprang vi (det regnade) bort till Pizza Hut och köpte med oss en pizza, gick hem till mig och tittade på F.R.I.E.N.D.S medan vi åt. Tio i åtta sprang vi bort till The Cavern (man måste betala om man kommer efter åtta), vi var där några minuter efter åtta men de lät oss gå in utan att betala. Stannade där och lyssnade på en musiker som sjöng covers på lite allt möjligt, men gick hem väldigt tidigt (innan klockan tio) för att vi båda var (jag är det fortfarande såklart) trötta.
 
En liten påminnelse till mig själv: ät inte pizza och ta på dig nya jeans efteråt (it will be a painful experience).
 
(om ni vänder på mina fingrar så blir det en svordom)

Two more.

Två bilder lånade från en väns Facebook. 

2 oktober.

Mitten av skolveckan redan. Har varit så otroligt seg hela dagen... Blev väldigt chockad när vi gjorde ett hörförståelseprov på CAE-lektionen och jag bara hade fyra fel. Jag kanske borde vara så här jämt? I alla fall, sitter och tittar på serier just nu och väntar på att Maria ska sluta sin lektion. Sedan ska jag dra med henne till Primark eller någon annan butik. Behöver köpa ett par jeans för mina har det blivit bläckfläckar på (har försökt få bort dem i flera dagar, men det verkar inte gå). Efter det ska vi möta upp med Jorge och äta kinamat. Men någon pub eller så blir det inte för min del - har läxor att göra...

Lake District.

Klockan nio på morgonen lämnade vi Liverpool för en dag i Lake District. Efter ungefär två timmar med buss var vi framme.
 
Bussen parkerade en bit utanför byn (som jag inte kommer ihåg namnet på). Kanske hundra meter från parkering så finner man en sjö (som jag inte kommer ihåg namnet på heller). Hann knäppa några foton innan vi skulle traska in till byn.
 
Sedan kom vi fram till byn-utan-namn. Och vi fick ungefär en timme att utforska den och äta lunch innan vi skulle traska upp på fjället/berget (jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det).
 
Vi gick runt lite i byn, sedan gick vi till en park och satte oss och åt lite och tog det lugnt. Fick lite höst-känslor när vi satt i parken. Och det kändes nästan som att vara i Sverige när jag såg ekarna som börjat gulna.
 
Sedan var det dags för vandringen.
 
Vi tog en paus. Det var under pausen som Maria upptäckte att hennes kreditkort var borta, så hon gick tillbaka. Och jag fick gå själv till toppen (det var inte riktigt den högsta punkten men, men) tillsammans med de andra.
 
Det var en riktigt vacker vy där uppifrån, men det hade varit roligare om Maria hade varit med upp dit. Jag kunde inte njuta så mycket för att jag undrade mest hur det gick för henne (och hoppades att hon inte skulle gå vilse, hon har nämligen inte det bästa lokalsinnet). Men som sagt så var vyn otrolig!
 
Sedan gick vi tillbaka till bussen. Och jag mötte Maria som stod och pratade med några poliser. Hon hittade som ni vet inte sitt kort, men hon gjorde en anmälan att hon tappat det. Vid halv fem åkte vi med bussen hem till Liverpool (sov väl 95% av tiden). Drygt två timmar senare var vi framme. Kom tillbaka många foton och en påse Butter Fudge rikare.

1 oktober.

Nu är oktober här, men jag märker inte av det lika mycket här borta som jag förmodligen skulle göra i Sverige. Kom hem från skolan nyss, stannade kvar efter min lektion och pratade med Maria tills hennes började. Kan inte förstå att detta är hennes sista vecka här... Men hon ska troligen (fingers crossed) komma tillbaka i november och hälsa på mig och så kanske vi ska åka till Edinburgh då!
 
Läxor ska göras nu. Borde väl egentligen gå till Tesco och handla också, men jag känner mig för lat för det så jag får fixa ihop någon maträtt av ingredienserna jag har i köket. Sedan ikväll kanske jag ska till någon pub eller jazzclub (blä för jazz, men ja till sällskapet) tillsammans med Maria, Jorge och några andra, vi får se.

Chester.

I lördags åkte alltså jag och Maria till Chester, en småstad inte så långt ifrån Liverpool. I staden finner man många svart-vita hus, sådana som ni ser på bilderna ovan. De flesta är nu omgjorda till vanliga butiker som M&S, WHS, Primark och så vidare.
 
Man kunde gå upp på det där valvet som ni såg på den första bilden. Där fick man en bättre utsikt över shoppinggatan. Där fanns även en gammal klocka.
 
Vi traskade vidare och fick syn på en katedral. Självklart gick vi in. Det kändes som att vara i Hogwarts (så känner jag i de flesta katedralerna här).
 
Efter besöket i Chesters katedral så gick vi och köpte lite mat, tog med oss det och satte oss utanför katedralen och åt det ute i solen (vädret har varit toppen i flera dagar kan tilläggas). Har ingen bild från när vi satt där så ni får en bild på något väldigt typiskt för England istället (de röda telefonkioskerna).
 
När vi ätit och snackat klart gick vi vidare. Vi ville se muren som går runt staden (den går som sagt runt staden, den är inte speciellt vacker eller så, men man hittar sevärheter lite här och där längs den). Medan vi gick där så gick vi förbi en hästkapplöpningsbana (typ alla invånare i Chester var där). Vi tittade på ett lopp innan vi fortsatte.
 
Vi gick längs vattnet.
 
Sedan svängde vi av mot parken (som ligger precis vid en kyrka) med massa ekorrar. Men ni har redan sett bilder därifrån. Kan dock berätta att medan vi satt i parken så kunde vi höra en kör nedanför som sjöng Abba-låtar. Jag hör Abba-låtar spelas väldigt ofta här i England. De känns som att britterna lyssnar mer på dem än vad vi svenskar gör.
 
Denna glada bild (jag var superlycklig över att mata ekorrar som ni ser) får avsluta Chester-inlägget. Efter klockan sex traskade vi till tåg-stationen. Tog tåget till Port Sunlight (tog bara lite bilder med mobilen, men det är inte så roliga bilder). Hoppade på nästa tåg därifrån till Rock Ferry. Fick vänta på buss därifrån ett tag, men till sist kom vi fram till Merseyside. Snipp, snapp, slut så var trippen till Chester över.

RSS 2.0