Chester.

I lördags åkte alltså jag och Maria till Chester, en småstad inte så långt ifrån Liverpool. I staden finner man många svart-vita hus, sådana som ni ser på bilderna ovan. De flesta är nu omgjorda till vanliga butiker som M&S, WHS, Primark och så vidare.
 
Man kunde gå upp på det där valvet som ni såg på den första bilden. Där fick man en bättre utsikt över shoppinggatan. Där fanns även en gammal klocka.
 
Vi traskade vidare och fick syn på en katedral. Självklart gick vi in. Det kändes som att vara i Hogwarts (så känner jag i de flesta katedralerna här).
 
Efter besöket i Chesters katedral så gick vi och köpte lite mat, tog med oss det och satte oss utanför katedralen och åt det ute i solen (vädret har varit toppen i flera dagar kan tilläggas). Har ingen bild från när vi satt där så ni får en bild på något väldigt typiskt för England istället (de röda telefonkioskerna).
 
När vi ätit och snackat klart gick vi vidare. Vi ville se muren som går runt staden (den går som sagt runt staden, den är inte speciellt vacker eller så, men man hittar sevärheter lite här och där längs den). Medan vi gick där så gick vi förbi en hästkapplöpningsbana (typ alla invånare i Chester var där). Vi tittade på ett lopp innan vi fortsatte.
 
Vi gick längs vattnet.
 
Sedan svängde vi av mot parken (som ligger precis vid en kyrka) med massa ekorrar. Men ni har redan sett bilder därifrån. Kan dock berätta att medan vi satt i parken så kunde vi höra en kör nedanför som sjöng Abba-låtar. Jag hör Abba-låtar spelas väldigt ofta här i England. De känns som att britterna lyssnar mer på dem än vad vi svenskar gör.
 
Denna glada bild (jag var superlycklig över att mata ekorrar som ni ser) får avsluta Chester-inlägget. Efter klockan sex traskade vi till tåg-stationen. Tog tåget till Port Sunlight (tog bara lite bilder med mobilen, men det är inte så roliga bilder). Hoppade på nästa tåg därifrån till Rock Ferry. Fick vänta på buss därifrån ett tag, men till sist kom vi fram till Merseyside. Snipp, snapp, slut så var trippen till Chester över.

Kommentarer

Om du har några tankar du vill dela med dig av:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0