The Fault In Our Stars | Trailer

*Fangirling*

30 januari.

Igår var sista dagen på telefon för denna gång. Kändes mycket bättre efter att ha suttit i några dagar! Nu har vi börjat med TV utbildningen och om ett par veckor ska vi ut på trainee igen och ha hand om bredband, fast telefoni och TV (samt support på det sistnämnda). Idag var en riktigt slapp dag, vi började med produktutbildningen lite smått och sedan satt vi på medlyssning. Och så fick man gå och ta gratis godis ↓. I'm gonna' have a sweet weekend.
 

27 januari.

Andra dagen ute på telefon, satt hela dagen denna gång. Gjorde tre sales också - bra start på veckan! Fast det är fortfarande nervigt precis innan varje samtal och så ber man om hjälp med typ varenda samtal (man vill ju inte göra fel liksom). Bättre än i fredags kändes det väl, men bättre än det här ska det gå!

26 januari.

Söndagen är här igen. Helgen har gått alldeles för fort. Var med Anton igår i alla fall och sedan har jag mest tagit det lugnt (halvsovit i soffan framför filmer och serier).
 
Hur gick det i fredags då i trainee? Jo... ehm... sådär va. Satt i en och en halv timme utan att få ett enda samtal, frågade några gånger varför, eftersom att alla andra fick samtal. Sedan så kom det fram att de glömt att lägga in mig för att ta emot. Satt i alla fall resten av dagen med samtal och trots att jag hade Rebecca bredvid mig som hjälp så kände jag mig helt lost. Jag var så nervös så jag glömde bort hur systemen fungerade och vad jag skulle säga till kunderna. Fick fråga flera gånger om så att jag verkligen gjorde rätt. Jag hoppas att jag lät trevlig i alla fall och att de inte blev allt för sura för att jag holda (sade "om du är god och dröjer en lite stund så ska jag ta en titt på det" x antal gånger) så mycket. Och framför allt att de faktiskt blev rätt hjälpta så de slipper ringa in igen. Håller tummarna för att morgondagen blir bättre!

You know what to do.


23 januari.

Bara en dag kvar på jobbveckan - veckan har gått supersnabbt ju! Ska dock bli skönt med helg. Imorgon ska vi sitta i trainee (alltså sitta och ta samtal) på eftermiddagen... skulle egentligen börja göra det på måndag, men vi fick veta idag att vi ska göra det imorgon. Lite nervöst, men det ska nog gå bra! Har bara hand om bredband och telefoni än så länge och efter några dagar i trainee ska vi tillbaka på utbildning och utbildas om TV (vilket är det som vi även kommer att ha support på). Wish me luck! 

19 januari.

Och så var helgen snart slut. I eftermiddags tog jag en fika med Medina, en tjej som jag fått kontakt med genom bloggen. Vi gick i samma skola och har hälsat på varandra i korridorerna och snackat över nätet mest. Vi har tänkt att ses ett tag nu, men det har blivit uppskjutet av olika anledningar, men nu blev det i alla fall av! Hade det riktigt trevligt och vi pratade på som att vi känt varandra länge. Måste definitivt göras om igen!
 
Nu blir det något avsnitt av Sherlock (som handlar om Sherlock Holmes, som man kanske kan lista ut, i nutidens London). En serie som jag tidigare av någon okänd anledning inte velat sett, var lite anti mot den. Varför undrar jag mest nu - är ju himlans bra! Säsongerna innehåller bara tre avsnitt per säsong (finns tre säsonger än så länge), men de är lika långa som en film. Avsnitt två säsong två, here I come!

Det handlar om dig.

Det handlar om dig. Denna bok har jag förbeställt. Den är skriven av min favoritbloggerska Sandra Beijer aka Niotillfem. Boken kommer ut i mars från vad det stod när jag bokade. Ska bli himla roligt att läsa sedan!

Rebecca 20 år.

Stort grattis på tjugoårsdagen, min älskade vän! Hoppas att du får en fantastisk födelsedag. Besök inte Systembolaget allt för ofta nu när du kan gå in och handla där!

With the wind in my hair.

En sådan där dag som jag saknar och en av personerna jag saknar. Det var en av de soligaste dagarna där borta, bilden är tagen uppe i tornet på Liverpool Cathedral (där det var lite blåsigt som ni ser på mitt hår).

15 januari.

Jag vet knappt vad jag ska skriva om. Jag åker iväg på morgonen när det är mörkt ute och kommer hem när det är mörkt igen. Gör inte så mycket mer än utbildningen om dagarna just nu. Man kommer hem, lagar mat, äter, duschar, slöar lite i soffan och sedan går man och lägger sig. Så ja, som sagt, inte mycket att berätta just nu.
 
Kan väl berätta att jag är så himla trött om dagarna hela tiden, har inte kommit in i vanan att gå upp/gå och lägga mig tidigt ännu. Förra veckan på måndagen gick jag liksom upp vid tolv, sedan helt plötsligt skulle jag behöva gå upp tidigare och tidigare. Chocken. Nu tänker ni förmodligen alla "intresseklubben antecknar" här, så det är nog lika bra att avsluta detta tråkiga inlägg.

13 januari.

Snön som kom över helgen ligger kvar. Ser ut så där som det borde ha sett ut vid jul. Var -17 grader imorse. Ska väl inte klaga nu när det faktiskt ser ut som vinter, men... fasen vad kallt det var då. Speciellt när man är morgontrött och mycket hellre vill ligga kvar under täcket i sängen. I alla fall, en dag avklarad på denna "jobbvecka", fyra kvar.

11 januari.

Två dagar på utbildningen avklarade, bara... eh, flera veckor kvar. Glömde nog förresten att berätta i det tidigare inlägget att Rebecca också går den, vilket är ett roligt sammanträffande! Vi får peppa varandra de dagarna som man är så trött att man inte orkar proppa in mer information i huvudet. I alla fall, nu kommer man uppskatta ledigheten mer. 8-16:45 kommer man vara där mån-fre, så man är lite trött när man kommer hem.
 
Är hos pappa just nu och ska övernatta här. Vi köpte fika förut och så var farfar förbi, firade att Emil fyllt år lite grann. Nu blir det bara en lugn kväll i tv-soffan och lite smågodis till det.

A.

CAE-resultaten har kommit (har inte fått hem papprena ännu, men det går att se dem online sålänge) och jag fick A (det högsta) som resultat. Jag. Kan. Andas. Ut. Dock är jag inte helt nöjd, för det var precis så att jag fick det, det var writing som jag visste gick helt åt h*lvetet som sänkte mycket. Det är väl bara jag som är för hård mot mig själv, fick ju i alla fall A (och godkänt överhuvudtaget) vilket tyvärr inte någon av mina vänner fick (de flesta fick tyvärr inte godkänt). Firas med att somna i soffan typ nu.

8 januari.

Här har det ekat tomt i några dagar. Idag blev jag i alla fall med jobb - ska jobba med kundtjänst. Börjar imorgon med utbildningen. Sökte i måndags, ringdes upp igår, var där idag för en informationsträff samt intervju och blev uppringd i eftermiddags där man sade att jag fått det.
 
Med vänliga hälsningar,
Lisa-som-tar-sig-ut-i-arbetlivet

4 januari.

Grattis till min bror på hans tjugoandra födelsedag ska jag börja med att skriva. Vi hade mammas släkt över på födelsedagsfika här förut för att fira honom. Jag hade bakat en tårta och gjorde även någonting som jag inte gjort på åratal - chokladbollar. Efter att alla åkt (och Emil dragit iväg på LAN) så hade mamma och jag ett The Mentalist-maraton fram tills nyss. Patrick Jane är ju en av de bästa karaktärerna som finns i seriernas värld! Nu byter jag dock ut Jane och gänget (för resten av kvällen i alla fall) och ska istället titta på några avsnitt av F.R.I.E.N.D.S.

Tumblr.

Ni finner mig nu även på Tumblr → lisaasvarld.tumblr.com. Så har ni också det så kan ni ju säga till så kan vi vara nördar tillsammans i Tumblr-universumet.

Happy new year!

Jag och mamma blev bjudna på nyårssupé av min moster på Brasseriet igår. Aptitretare (ankleverterrine och kokt rimmad bringa), förrätt (hummer), huvudrätt (oxfilé), efterrätt (chokladmousse och passionsfruktsorbet) och kaffe & tryffel stod på menyn.
 
Jag tog mig tid att locka håret innan vi gick ut, men som ni såg på första bilden försvann de snabbt (trots diverse produkter i håret). Ni ser ju i alla fall här hur det såg ut först! Ibland är det riktigt trist att ha skandinaviskt hår.
 
Maten ur mobilkameran. Förutom aptitretaren som jag glömde fota, men den föll mig ändå inte i smaken. Efter förrätten var allting mums (jag äter ju inte skaldjur)! Speciellt chokladmoussen, eftersom jag älskar chokladmousse ♥
 
Efter restaurangbesöket gick vi tillbaka hem till min mosters lägenhet och så skålade vi in 2014 där. Vi hade egentligen tänkt att titta på nyårsraketerna vid slottet (Örebro slott), men vi var för lata för att ta oss dit så vi firade in det nya året där i lägenheten istället och titta på dem från balkongen.
 
Och i förmiddags bar det hem till småstan igen. På det här fotot ser det ut som att jag färgat håret mörkare, men det kan jag tala om att jag inte gjort!

RSS 2.0