29 november.

Sitter här vid datorn och känner en svag doft av lussebullar. Anledning till bara "svag doft": förkyld sedan en vecka tillbaka. Har gått igenom paket efter paket med näsdukar och tar massa nässpray, halstabletter och någon sådan där bli-fri-från-förkylnings-spray man sprutar i svalget. Är väl tur jag blev sjuk nu och inte när det närmar sig London i alla fall. Anledning till varför det luktar lussebullar överhuvudtaget: mamma har bakat hela dagen. Lussebullar och saffransbullar (börjar närma sig jul!!!). Mmmm, älskar saffran. Har försökt hjälpa till lite, men vill ju inte få en massa baciller på allt så det blev bara lite. Har nog allra mest hjälpt till med att provsmaka.
 
Ikväll blir det spelkväll med Anton och Sophia hemma hos Anton. Vi skulle gjort det förra veckan, men de var snälla och ändrade det till denna lördag istället då jag var alldeles för sjuk då.
 
Mums!

10 frågor.

1. Vilka bloggar följer du dagligen?
Niotillfem, Polichinelle, Linnéa i USA, Hanapee osv.
 
2. En favoritfilm, en favoritbok och en favoritlåt?
Supersvår fråga, för har ju typ tusen stycken av varje. Går i perioder (byter typ varje vecka) vilka jag gillar mest. Just nu favorit...
...film: The Perks of being a Wallflower
...bok: Jellicoe Road
...låt: Afire Love - Ed Sheeran
 
3. Anser du dig vara troende?
Som att anse sig vara kristen, jude, muslim och så: nej. Är nog mer en person som önskar att jag var troende, känns som en sådan trygghet... men är inte det. Jag hoppas ju på att det finns någonting efter livet, men tror inte på himmel/helvete och sådant.
 
4. Hur gör du din bästa frisyr?
Lockar (börja närmast hårbotten inte topparna! och rulla håret på locktången, så som hon gör här), rör inte lockarna utan låter de svalna även fast de kanske ser jättekrussiduliga ut först och har sedan i tusen ton med spray efteråt (annars försvinner de direkt på mitt hår). Gillar att ha det såhär, med ena sidan bakom örat:
 
 
5. Vilken är den största förändringen du gjort utseendemässigt de senaste åren?
Har gått tillbaka till ljust hår, efter flera år med mörkt (hade mörkt från typ 2007 till 2011-12). Även kört på kortare hår de senaste åren efter att ha haft långt sedan jag var typ 8 år. Gick ner i vikt förra året pga magkatarr så det är lite mindre av mig nuförtiden också.
 
6. Hur ser din handstil ut?
Såhär ser den ut (om jag inte har jättebråttom att skriva något, då brukar det se mer slarvigt ut):
 
7. Är du extrovert eller introvert?
En blandning kanske? 55% introvert och 45% extrovert.
 
8. Om pengar inte vore något bekymmer - vilket är ditt drömresemål?
Ska jag fuska och säga en jorden-runt resa? Nej, men om inte det så skulle jag jättegärna vilja göra en roadtrip genom USA (mer östkusten och södern än västkusten). Se New York, Chicago, Boston, New Orleans osv. Känner att det skulle vara kul att komma nästan var som helst utanför Europa egentligen.
 
9. Vilken teve-serie bör alla se?
En klassiker som Friends tycker jag att alla bör ha sett, men lite nyare serie... Supernatural - passar både tjejer och killar tror jag. Mini-serie för den som inte orkar kolla på jättemånga avsnitt av en serie varje säsong - Sherlock. Och tusen andra serier.
 
10. Vilken tv-serie skulle du vilja vara med i och vem skulle du i sådana fall vara (alltså som en riktig person, inte som en skådis)?
Alltså att vara Jess i New Girl känns som att det skulle vara hur kul som helst, för att hon verkligen är sig själv och inte bryr sig om vad någon tycker. Och hennes hår = ♥
 

1, 2, 3.

Tog bilder medan solen ändå är framme för att försöka ge en bättre bild av hur färgen ser ut, men det gick väl sådär (mellersta bilden syns det nog bäst på). Ville väl mest bara vara lite egoistisk och ta selfies för att jag älskar denna frisyr så mycket.

Ett år sedan.

Sista bilden ser det ut som jag håller på att mörda Jorge med blicken, haha. Är fullt fokuserad på spelet, ville inte förlora (är sämst förlorare)!
 
Denna dag för ett år sedan. Maria var tillbaka i Liverpool några dagar och vi hade en spelkväll i mitt kök tillsammans med Jorge, Livio, Pablo, Marina, Yoshi (som ej syns på bilderna då det var han som tog dem) och Lim. Och så åt vi raclette (kanske inte låter så gott när man bara läser vad det är, men faktiskt rätt gott ändå). Vill tillbaka och träffa dessa underbara människor igen!
 
Spelet som vi spelade (namn på det?) :
Vi spelade ett spel där man spelar tre omgångar (först beskriva, sedan charader och sist ett enda ord) med två lag. Man drar upp namn på kändisar (film, sport, musik, politiker osv) som alla hjälpt till att skriva ner på lappar som sedan läggs ner i en skål (eller en mössa som vi använde). Ens lagkamrater ska gissa vem det är man beskriver och så ska man försöka få så många som möjligt på en viss tid. Lagen turas om tills alla lappar är slut och då räknar man ihop poängen och går sedan till omgång två, gör samma sak fast med charader och sedan tillsist samma sak där man bara säger ett ord för att beskriva personen. När alla omgångar är klara räknas alla poängen ihop och som ni förstår vinner laget med flest poäng. Superkul om man är många som spelar!

Klipp, klipp.

Jag sa förrförra veckan att jag skulle klippa mig då, men det blev ombokat. Idag blev det till sist klippt i alla fall (äntligen, var så trött på mitt hår). Sedan när jag kom hem lade jag i en toning också, samma färg som förra gången (det höll inte så länge då, men hoppas det gör det denna gång).
 
Före klippning och färgning (mamma var hemma då, så hon kunde fotografera åt mig). Har blivit för långt och topparna är slitna.
 
Efter klippning (ingen mamma hemma längre, så var lite svårare att få en bra bild på det). Slutar precis vid nyckelbenen, så som jag vill ha det.
 
Efter färgning. Så som det ser ut nu alltså, helt ostylat. Ljuset är superdåligt, men syns typ hur det ser ut (guldblont som skiftar mot kopparrött ungefär). Är supernöjd med både frisyren (Erika, min frisör, vet alltid hur jag vill ha det) och färgen i alla fall! Kan det inte hålla sig så här och inte växa tills jag vill ha en längre frisyr?

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 | recension

Så igår var jag äntligen och såg The Hunger Games - Mockingjay Part 1. Nu är det bara att vänta på del två då som kommer nästa november (hur ska man kunna vänta så länge?).
 
Vad tyckte jag om del ett då? SÅ HIMLA SUVERÄN! Den följde boken på ett sådant bra sätt och tyckte att de slutade del ett på ett väldigt bra ställe, var ungefär där jag tänkt mig att de skulle göra det. Jennifer Lawrence briljant som alltid som Katniss, Phillip Seymour Hoffman toppen som Plutarch, Donald Sutherland skrämmande bra Snow, Woody Harrelson perfekt som Haymitch, Julianne Moore som en riktigt, rikigt bra Alma Coin och alla andra passande i sina roller också!
 
Filmen är lite mörkare än vad de andra filmerna varit, vilket i och för sig boken är också, och är mer brutal (vilket kan tyckas konstigt då barn/ungdomar dödar varandra i de andra, men ser man den förstår man nog vad jag menar). Även om den (förmodligen) största anledningen till varför man delade upp filmen i två är pengar, så tycker jag det är bäst så av några olika anledningar.
 
En av de är att även fast boken inte är så tjock så är det väldigt mycket som händer i den och hade man försökt få in allt som händer i endast en film hade det känns väldigt avklippt. Dessutom får karaktärerna nu mer spelrum att utvecklas, för det gör de verkligen i boken (de gör de ju i The Hunger Games och The Hunger Games - Catching Fire också, men inte lika mycket som i tredje) och att försöka hinna få med det i bara en film är otroligt svårt (man hade kanske inte ens märkt det då). Sedan är ju filmerna så bra, så man vill liksom inte att det ska ta slut.
 
Gå och se den!

21 november.

Äntligen fredag och extra lång helg (inga lektioner måndag och tisdag). Har varit noll blogguppdatering för mig denna vecka, vilket ni inte märkt av då jag hade två tidsinställda inlägg som kom upp. Har haft fullt upp med pluggande inför grammatiktenta och inför andra lektioner också, men nu är tentan (hade den imorse) avklarad i alla fall. Och ikväll blir det bio - finally! The Hunger Games - Mockingjay Part 1 såklart, tillsammans med Anton, hans bror, Rebecca och min bror. Ger er en rapport om den imorgon, om jag inte glömmer det.
 
Ha en bra helg!

30 dagar kvar.

Bilder från London (maj/juni 2013).
 
Ser ut på bilderna som att vi hade en sjukt stor dubbelsäng, men det är det inte, är två enkelsängar med ett stort utrymme mellan (är bara jag som ligger väldigt konstigt, alltså jag ligger och sitter alltid i så obekväma men ändå bekväma ställningar, haha). Det här är några av de få bilderna på mig och Anton i London tillsammans från förra året- och på de sitter vi och löser korsord (haha, va?). Var en av dagarna då det verkligen spöregnade ute, så ingen hade lust att bege sig ut just då. Nej, förresten, vi hade alla redan varit ute men blivit dyngsura, så vi fick dra oss till hotellet för våra kläder var genomblöta.
 
Nu är det en månad kvar tills vi åker till London. My home away from home så att säga. Förutom att vandra på Londons gator blir det också en dagstripp till en annan stad, nämligen Oxford! En ny stad både för mig och Anton. Det ska bli spännande att se mer av södra England.

Francesca, Taylor, Josephine, Thomas, Georgie.

Har berättat om dessa böcker nedan tidigare, men bra böcker är värda att nämnas fler än en gång. Nu är det ju en perfekt tid att ta sig tid till att läsa, nu när det ändå är så grått och trist ute.
 
Melina Marchetta är en av mina favorit författarinor (förmodligen min absoluta favorit) och här kommer information om de böckerna av henne som jag läst (läs: som jag läst om och om igen). Jag hoppas att hon kommer med någon ny snart.
 
Jellicoe Road
Finns även på svenska. Var den första boken av Marchetta som jag läste - det var genom den som jag förälskade mig i hennes skrivande. Så himla vackert skrivet och en så fin historia även om den är tragisk också. Om att förstå var man kommer ifrån, förlust, sin första förälskelse och vänskap. Min otroligt korta första recension här. Behövs inte skrivas mycket, bättre att bara läsa den!
 
Saving Francesca
Finns även på svenska. Var den andra boken jag läste av henne. Min kärlek för Marchetta bara växte. Hennes skrivande är så fint. Om att hitta sin identitet utan den som är ens största supporter, om sin första kärlek, hitta vänskap där man inte förväntar sig det och att laga sin familj som håller på att falla samman. Min recension från min första läsupplevelse av den här.
 
The Piper's Son
Finns endast på engelska. Läste den här inte så långt efter Francesca, då den är som en uppföljare till den. Utspelar sig några år efter handlingen i Saving Francesca och handlar om en karaktär som var med i den; Thomas Mckee, men också om Georgie som är hans faster (är skriven ur två perspektiv). Handlar om kärlek, skuldmedvetenhet och förlåtelse. En trasig familj och skadad vänskap. Min recension från när jag läste den första gången här.
 
Looking for Alibrandi
Finns endast på engelska. Var Marchettas första ungdomsroman, så kom alltså först av alla här. Läste den medan jag var i Italien vilket passade perfekt då boken utspelade sig i den delen av Sydney som många italienare bor i, så det kändes mer som att allt utspelades i Italien än i Australien. Om att acceptera sin familj som den är, lära känna en förälder man aldrig träffat och om sin första förälskelse (är som ett genomgående tema i hennes böcker: familj, kärlek, vänskap). Min recension om den här.

13 november.

Här sitter jag (i mörkret) med mina favoritpyjamasbyxor och utan smink (och mörka påsar under ögonen också, har varit trött hela veckan). Alltså känslan att komma hem och bara ta av sig allt spackel och gå runt i myskläder, åååhh. Nu är lektionerna avklarade för denna vecka. Helgen kommer spenderas hemma hos pappa och på söndag kommer jag äntligen klippa håret (är ju lat och klipper mig alltid så sällan, så min långa page är aldrig en page så länge tyvärr).

En söndagslista.

Hur ser ditt skrivbordsunderlägg ut?

Lite höstigt med ett citat från Looking for Alaska.

 

En bild när du var 14:

Med mörkt hår och lugg.

 

En bild på dig prick nu, på med webbkameran bara:

Morgontrött Lisa.
 

Det absolut sorgligaste som hänt dig i år?

Har nog inte varit med om någonting direkt sorgligt detta år, som tur är.

 

Det absolut roligaste som hände förra året?

Svårt med bara en sak, men Liverpool-språkresan var ju höjdpunkten ändå. Även om många andra roliga saker hände också, bland annat: studentresa till London, studenten, Rom med mamma, London med Rebecca.

 

Senaste tre sms:en:

- Hehe, jo *smileyface*

- I had a great time today! Måste göras om ASAP *smileyface*

- Bra med VG!

 

Aktuell obsession...
...musik:  har haft Geronimo av Sheppard på repeat typ hela helgen. Bombs away! Bombs away! Bombs away!
...tv-serie: The Vampire Diaries för jag började kolla på det igår igen efter ett lång uppehåll.
...kläder: stickade tröjor och mina midjehöga jeans.
...mat: basilika i allt typ. Mums!

 

Drömkille/tjej:

En som är sig själv, har humor, med snett leende (skadar inte om han pratar med en brittisk accent ju).

 

Ett jobb du inte kan tänka dig:

Lärare för yngre åldrar (typ lågstadiet till mellanstadiet) eller jobba på dagis är nog någonting som jag inte skulle kunna tänka mig. Är så himla dålig med små barn, vet liksom inte hur jag ska vara kring dem.

 

En sak du stör dig på hos andra:

Folk som tror att de är mycket bättre än alla andra.

 

En dålig sida hos dig själv:

Dömer andra väldigt fort tyvärr (målar upp en bild i huvudet av hur deras personlighet är) men ibland kan de visa att jag har helt fel som tur är.

 

Bild på dig för exakt fyra år sen:

Hittade ingen från exakt 9 november 2010, men här är en mobilselfie från dagen innan istället (fortfarande mörkhårig där).

 

En maträtt du är sugen på just nu:

Skulle vara himla gott med en äkta italiensk margherita med krispig botten, ljuvlig tomatsås och buffel mozzarella (blev himla sugen igår när jag och Medina pratade om Rom). Vattnas i munnen bara jag tänker på det. Som nedan ska det se ut typ ↓

 

 

Vad händer idag?

Ska plugga lite och sedan kolla på The Vampire Diaries (är sååå efter med det, kollade klart på säsong 4 igårkväll och ska börja på säsong 5 nu).

 

Vad händer till veckan som kommer?
Till universitetet måndag, onsdag och torsdag. Till pappa i helgen.


8 november.

Jag tittade på Idol igår och Ed Sheeran gästade ju som de flesta av er vet kanske (om ni tittade i alla fall). Om jag satt och fangirla? Ehh, ja! Det känns så kul att världen har upptäckt honom nu, han är så värd det med sin magiska pipa/rösten från gudarna/eargasm och tusen andra beskrivningar! Jag var ju ändå där vid första albumet (även fast jag tyckte att jag var sen med att upptäcka honom), så man blir lite stolt sådär. Önskar att jag skulle på hans konsert på onsdag.
 
Idag på eftermiddagen fram tills för ungefär en timme sedan hängde jag med Medina. Vi tittade på En Prinsessas Dagbok, alltså hur nostalgisk är inte den filmen? Och så satt vi mest och pratade varvat med popcorn- och godisätande. Behövs inte mycket mer än så för att ha roligt ibland.

Nutella-selfies (aka tog selfies med webcamen medan jag åt nutella) från alldeles nyss som får pryda detta inlägg (syns kanske inte att jag äter det, men det gjorde jag därav skeden i munnen på sista, brukar inte annars sitta med en sked i munnen). Mmmm, nutella.

Bombs away!


7 november.

Äntligen fredag och helg! Hade en lektion på förmiddagen sedan tog jag helgen. Var hemma och fikade hos mormor och morfar tillsammans med min bror och kom hem för ett tag sedan, en himla bra start på helgen alltså. Fick dessutom goda nyheter nyss - fick godkänt på min uppsats tenta (eller ja, till och med väl godkänt)! Tur det annars hade man ju deppat hela helgen, nejdå, men skönt att slippa omtenta.
 
Och på tal om ingenting, gillar verkligen Gavins DeGraws nya versioner på sina låtar In Love With a Girl och Finest Hour (som är med på hans samlingsalbum Finest Hour: The Best of Gavin DeGraw vilken släpptes för några veckor sedan). Lyssna, lyssna, lyssna!

6 november.

Typ den enda bra saken med att det snöar (förutom att det är lite mysigt, i teorin i alla fall) - jag kan inviga min nya vinterjacka!

2 november.

Igår spenderade jag min eftermiddag hemma hos min faster (åkte dit tillsammans med min pappa, farfar och bror) som håller på att tillfriskna från en operation. Trots att hon inte mådde så bra då så var det i alla fall roligt att se henne!
 
Idag ser mina planer ut som följande: kolla ikapp på serier, fixa några småsaker till London-resan med Anton (vi har tänkt att åka på en dagstripp någon annanstans medan vi är i England, så vi ska bestämma vilken och beställa biljetter dit) och plugga inför grammatik-workshopen imorgon.

Igår såg jag ut såhär. Idag är det myskläder för hela slanten och ofixat hår som gäller.

Sophies historia.

http://www.ginza.se/Archive/Images/item_img_600/713086.jpg
 
Läste denna bok som e-bok förra veckan. Är överlag "emot" e-böcker (jag menar finns det liksom någonting bättre än att hålla en riktig bok i handen?), men Värmlandstrafik (bussen som tar mig till Karlstad) gav den till en gratis och det tackar man ju inte nej till. Sophies historia är skriven av författaren Jojo Moyes (Livet efter dig/Me before you). Gillade den boken så mycket så tänkte att då ger jag denna en chans och även om den är väldigt olik Livet efter dig så var den ändå intressant. Det var någonting med den som fick mig att fortsätta läsa den även fast jag fick läsa det på en liten mobilskärm (eller ja, liten och liten, min är ju som tur är ganska stor i alla fall).
 
Boken utspelar sig under första värlskriget i Frankrike (där man följer Sophie) och i mitten på 00-talet i London (där man följer Liv). Det är två historier som vävs ihop till en tack vare en målning som föreställer Sophie som hänger hemma hos Liv.

RSS 2.0