31 oktober.

Sista dagen i oktober har jag varit och fixat några ärenden med mamma (bl.a. hämtat ut paket från Asos som inehöll världens mjukaste jacka, kan man ha på sig höst/tidig vår), varit och fikat hos mormor & morfar och bara gått runt hemma i myskläder. Nedanför ser ni min halloweenkostym ↓. Eller nej, bara jag som provade mormors gamla glasögon (mamma satt bredvid mig och hade glömt sina hemma så hon fick låna dessa för att läsa en sak). Att detta varit på modet förblir ett mysterium för mig - ser ju åt såhär med dem typ.
 

En natt då alla ljus försvann.

 
Det är inte ofta, men ibland så händer det att jag lyssnar på svensk musik. Har några låtar som är extra bra just nu (några låtar som spelades mycket för ett par år sedan och några nyare). Lade ihop dem till denna lista (går även att klicka på någon av bilderna). Är inte en så lång lista, just av den anledningen att jag inte lyssnar så mycket på svenskt då. Favoriten av dem är för tillfället Thomas Stenström (som jag såg live för några år sedan då han var förband till Gavin DeGraw), speciellt Dirty Harry och en tung refräng och Forever Young (där inläggets titel kommer ifrån).

Throwback Thursday.

Hängde med dessa människor i Sefton Park (en himla vacker park i Liverpool) en höstdag förra året. Snälla, ta mig tillbaka till dagar som dessa!

29 oktober.

Och så var det där med att inte glömma bort bloggen. Ja, jo, det går sådär ibland hörrni. Har inte hänt så mycket intressant så ni har inte missat mycket. Har haft föreläsningar, workshops och seminarium (+ pluggande hemma också) och sedan har jag haft "lediga dagar" också där jag mest varvat halvliggandes-i-soffan-och-slötittat-på-serier samt suttit-i-läsfåtöljen-med-en-bok-i-handen-läge.
 
Idag var det fullsmockat på bussen hem (så fullt att ungefär 10 personer fick stå upp, vilket inte är så roligt när bussturen tar allt från trettio minuter till över en timme beroende på var man går av) och så var det en som ställde sig upp så att jag skulle kunna sitta ner. Hur fint var inte det? En dag som jag dessutom hade laptopen med mig och min väska då var tyngre än vad den brukar vara. Ibland chockar främlingar en med sin vänlighet i så små gester.

19 oktober.

Regnet har smattrat utanför mest hela dagen, har haft tända ljus omkring mig och film efter film har varit på TV:n. Myssöndag med andra ord. Eller bara en vanlig söndag.

Anna, Lola and Isla.

Här kommer en lite mer ingående recension av böckerna som jag berättade om i inlägget innan. Om man har (som jag) avstått att läsa dessa innan på grund av 1. Titlarna eller 2. Omslagen (de förra 1 + 2 var inte så tilltalande), bortse från allt det. Döm inte boken efter omslaget (eller titeln). De här böckerna var så mysiga och språket som författaren skriver med är så himla bra. Historierna skulle lätt kunna bli lite cheesy, men jag tycker att karaktärerna är tillräckligt starka så det blir inte det.
 
Den första boken utspelar sig i Paris där man följer Anna på en boarding school för amerikaner. Den andra utspelar sig i San Fransisco där man följer Lola (och träffar på Anna och St Clair från AATFK). Och den sista utspelar sig mestadels i Paris (men även i NY och Barcelona) igen, på samma boarding school som Anna gick på, där man följer Isla (som man stötte på i första boken lite snabbt, samt andra karaktärer från AATFK och LATBND). Så som Perkins har sammanflätat dessa böcker är perfekt, man kan läsa de var för sig men de hör ändå ihop.
 
Läs, läs, läs!

18 oktober.

Så himla skönt att denna skolvecka är slut. Hemtentan i torsdags skulle lämnas in klockan tolv, fick den tillslut inskickad vid klockan fem efter tekniska problem (efter att ha suttit och försökt ladda upp videon där vi skulle lämna in den sedan innan tolv). Som tur är fick jag tag på läraren under eftermiddagen då som hade överseende med detta! Men paniken jag hade tills den var inlämnad... kunde inte slappna av. Gick och tittade varannan minut för att se så videon verkligen laddades upp till min Dropbox, så att den inte avbröts som den gjorde på Itslearning (där den egentligen skulle laddas upp). Direkt när den var klar (efter typ tre timmar), skickade jag in länken på inlämningsstället.
 
Tentan igår hoppas jag gick bra (gick väl bättre än den i torsdags) - ämnena som fanns att välja på till uppsatsen var inte riktigt några som tilltalade mig (ämnena var bra, men fick ingen inspiration att skriva riktigt), men gjorde det bästa av vad jag hade. Godkänd borde jag bli i alla fall. Ikväll blir det spelkväll och pizza med några vänner här hemma, perfekt för att slippa tänka på tentorna!
 
Förresten, när jag inte varit i skolan denna vecka har man mest kunnat sett mig i denna position:
 
...läsandes Anna and the French Kiss, Lola and the Boy Next Door och Isla and the Happily Ever After av Stephanie Perkins. Har kommit över de tidigare, tyckte inte de lät så bra då dock (var väl mest titlarna som skrämde bort mig), men när Medina sa att hon älskade de så gav jag de en chans vilket ledde till tre dagar läsandes dessa tre böcker. Ska skriva en recension någon dag, men om ni inte orkar vänta på den så läs de bara!

15 oktober.

Lektionerna för denna vecka avklarade. Återstår hemtenta imorgon (muntliga del på fonologi) och salstenta på fredag (uppsats). Fick resultatet på den skriftliga delen av fonologin och jag blev godkänd och känner som på bilden nedanför! Var inställd på omtenta, men superskönt att slippa behöva göra det på just fonologin. Nej, nu måste jag äta någonting innan min mage kurrar ihjäl (hann inte äta lunch innan bussen gick hem).
 
(den här bilden påminner mig om att jag verkligen behöver klippa mig - vart har min långa page tagit vägen egentligen?)

Reseplaner.

Instagram fick veta det nyss, så nu får ni också veta det (berättade ju om lite planer som Anton och jag pratade om igår, nu får ni veta vad de var eftersom vi bokat det). I december åker vi på en weekendresa till London! 20-23 december finner ni oss vandrande på Londons gator. Blir väl lite julshopping också eftersom julen är precis runt hörnet då. Excited? Yes, I am!

11 oktober.

 
Idag har jag varit en runda på stan med mamma, hittade (köpte alltså) en hatt som fick följa med mig hem (på bilden ser ni också min relativt nya halsduk som jag älskar). Vet inte riktigt om jag är en hatt-människa, men får testa mig fram. Kände mig lite som en trubadur i denna (på ett bra sätt, tror jag). Efter shoppingen mötte jag upp Anton och tog en fika. Sedan har vi planerat lite inför en sak som ni får veta mer om sedan om det blir av (håller tummarna för det). Har precis nyss skrivit klart en liten inlämningsuppgift som skulle in idag och nu ska jag tända ljus, ta fram Ben & Jerry's Cookie Dough från frysen och slå på en film.

Winter boots.

Jag har ju inte visat er mina nya vinterkängor som jag köpte för lite mer än en månad sedan (för födelsedagspengar jag fick av mormor och morfar). Ser ni hur lurviga de är eller? Kommer bo i dem i vinter (en av de få anledningarna till varför jag vill ha lite kyla - kunna bära dessa och min nya vinterjacka). De är så fina!
 
Skor - Svea (köpte mina härifrån). Sår på fingret - krigsskada från potatisskalande.

Crowds don't remember my name.

Dansande Ed.

Portkod 1525.

Ikväll klockan 19:00 drar säsong två av Portkod igång (första säsongen hette Portkod 1321 - skrev om det här). Ny portkod och några år efter att första säsongen utspelade sig är Agnes och Steph tillbaka. Här kan man se det om några timmar.

94 frågor.

1. Hur gammal är du om fem år? 25 år. Halva 20-årsåldern gjord alltså.

 

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Sandra, Louise och Anna (mina nya vänner som jag umgås med på universitetet).

 

3. Hur lång är du? 164 cm tror jag, har inte mätt mig på länge.

 

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Ja, vad såg jag för film senast? The Crazies tror jag, spelade in och såg på den till frukosten i söndags.

 

5. Vem ringde du senast? Hmm, kan det vara mamma kanske? Pratar inte mycket i telefon och gillar det inte speciellt mycket heller, never have (kanske låter lite konstigt i och med att jag jobbade på ett call centre förut).

 

6. Vem ringde dig senast? Samma sak där, vet inte... Ser i mobilen att det står att det var min bror faktiskt.

 

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Det lyder "Asså, tycker alla ska gå att använda samtidigt. Annars är det ju ingen mening :P"

 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms! Som jag sa, gillar inte att prata i telefon.

 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.

 

10. När såg du senast din mamma? Ser henne i köket just nu (jag sitter i vardagsrummet och har inblick in i köket där hon befinner sig). (tog så lång tid att fylla i denna lista, så nu är hon inte där längre)

 

11. Vilken ögonfärg har du? Blågröna.

 

12. När vaknade du i dag? 06:30 vaknade jag när mitt alarm ringde.

 

13. Vilken är din favoritjulsång? Julsånger... Hmm, lyssnar inte på så mycket julmusik, kommer inte ens på någon nu (jag är Grinchen, ja).

 

14. Vilken är din favoritplats? Geografiskt sett? London ligger på plats nummer ett fortfarande, även fast Liverpool inte ligger långt efter. Om inte geografiskt? I läsfåtöljen läsandes en bra bok är väl allt toppen.

 

15. Vilken plats föredrar du minst? Att stå i centrum, alltså stå inför en stor grupp med människor och hålla ett föredrag (hur ska jag kunna bli lärare?).

 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet knappt var jag befinner mig om fem. Förhoppningsvis har jag väl avslutat mina studier, fortsätter jag på samma spår som jag är på nu så kommer jag vara en lärare. Hoppas mest att jag är på en plats som jag vill befinna mig på, både geografiskt sett och mer "där jag vill befinna mig i mitt liv".

 

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Var mörkrädd, så det skrämde mig. Brukade sätta mig i trappan (sov på övervåningen) och vänta tills mamma kom och sa att jag kunde komma ner och lägga mig mellan mamma och pappa i deras säng.

 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Oj, skrattar väldigt lätt, så jag kommer faktiskt inte ihåg.

 

19. Hur stor är din säng? 120 säng har jag. Älskar min säng. Perfekt mjuk!

 

20. Har du stationär eller bärbar dator? Laptop kör jag på.

 

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med. Helst en T-shirt i XL.

 

22. Hur många kuddar har du i sängen? Fem stycken. Haha, varför har jag så många egentligen?

 

23. Hur många landskap har du bott i? Ett/två. Bor ju hos mamma, men när jag är hos pappa är det ett annat landskap.

 

24. Vilka städer har du bott i? Karlskoga (hos pappa - Örebro) och Liverpool.

 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota. Ernst Kirchsteiger is my bro'.

 

26. Är du social? När jag först träffar folk är jag blyg, vill liksom "spana in" hur folk beter sig först (om ni förstår vad jag menar?). Sedan är jag social. Är svårt att få tyst på mig.

 

27. Vilken är din favoritglass? Rocky Road är nummer ett, men Dulce de Leche kommer inte långt efter.

 

28. Vilken är din favoritefterrätt? De flesta efterätterna med choklad gillar jag, men favoriten är chokladmousse!

 

29. Tycker du om kinamat? Ja, jo, men är nog mer förtjust i thai.

 

30. Tycker du om kaffe? Yes!

 

31. Vad dricker du till frukost? Juice eller varm choklad (den senare när det närmar sig vintern). Ibland unnar jag mig kaffe.

 

32. Sover du på någon särskild sida? Nej, är flexibel. Sover för det mesta i mitten.

 

33. Kan du spela poker? Kan och kan. Ja, fast mitt pokerface är sämst så är ingen bra spelare.

 

34. Tycker du om att kramas? I hate to be touched. Nejdå, krama på!

 

35. Är du en beroendemänniska? Nej, det skulle jag nog inte säga. Kan utesluta det mesta.

 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner, nej. Vet dock att Beyonce fyller år den 4 september också.

 

37. Vill du ha barn? I framtiden vill jag nog det. Det är dock inte riktigt på min radar ännu.

 

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Sedan kommer jag väl fortfarande ihåg lite spanska och tyska.

 

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, som tur är!

 

40. Föredrar du havet eller en bassäng? The real deal, havet, om det inte är jättemycket vågor.

 

41. Vad spenderar du helst pengar på? "Helst och helst". Resor tycker jag är värt pengar.

 

42. Äger du dyrbara smycken? Nej, det tror jag inte (om man menar som i värda mycket pengar).

 

43. Vilket är ditt favoritprogram på TV? Bara välja en? Går ju inte. Är för mångaaa.

 

44. Kan du rulla med tungan? Yes, I can!

 

45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, det är en svår fråga. Alla är ju roliga på olika sätt!

 

46. Sover du med gosedjur? Nej, det var några år sedan sist.

 

47. Vad har du för ringsignal? Har ju aldrig ljudet på, så det vet jag inte. Är nog "standard-signalen" som följde med mobilen. Någon tråkig signal alltså.

 

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, det finns det sparat såklart. Kommer ihåg min rosa sovtröja med nallebjörnar på som är alldeles urtvättad, bar den tills den blev som en magtröja mest.

 

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Tavlan på min bror bakom mig där han har en röd tröja på sig.

 

50. Flirtar du mycket? 24/7 *vink vink*.

 

51. Kan du byta olja på bilen? Kan inte köra bil, men tror nog inte det är så svårt att byta olja (kan ju kolla i manualen hur man gör bara). Man ska väl mest bara hälla i det i rätt behållare i under motohuven.

 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Svaret innan besvarar det.

 

53. Vilken var den senaste boken du läste? Det var nog "You're the One that I Want".

 

54. Läser du dagstidningen? Ibland. Läser de oftast på nätet.

 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, inte längre. Brukade prenumerera på VeckoRevyn förr.

 

56. Dansar du i bilen? Kan man ens dansa i bilen? Jag kan/gör det i alla fall inte.

 

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Var nog NRJ. Hade på det medan jag lagade mat förut.

 

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Krafsade ner? Ingen aning, men skrev anteckningar förut på grammatik-föreläsningen.

 

59. När var du i kyrkan senast? Det var nog ett bra tag sedan sist. Var ju i kyrkor i England, men senast i Sverige var nog när jag tog emot pris för min novell jag skrev i skolan för några år sedan.

 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? En jättegullig lärare som kallas Rosie (riktiga namnet Rose-Marie).

 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Över en natt bara tror jag.

 

62. Vem är din förebild? Oj, svår fråga. Finns ju många. Tycker dock Jennifer Lawrence verkar vara en sådan cool person, så henne säger vi.

 

63. Vad lyssnar du på just nu? Hör ljudet från TV:n (något program som är på).

 

64. Har du varit med i tidningen? Ja, det har jag väl. Har varit i samband med skolsaker typ. När man var liten skickade ju familjen in foton när man fyllde år också.

 

65. Vad är det för färg på din tandborste? Grön.

 

66. Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv. Försök inte för mycket.

 

67. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jag bearbetar det helst själv, vilket är ett dåligt karaktärsdrag.

 

68. Har du någon piercing? Bara i öronen (fyra stycken, hade fem för några år sedan men ett "gick sönder").

 

69. Din största vinst? Jag vinner typ aldrig, men vann ju novelltävling där jag vann tusen spänn.

 

70. Civilstånd? Ogift.

 

71. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Aftonbladet, Posh24, Facebook osv.

 

72. Är du fåfäng? Ibland.

 

73. Ångrar du någonting du gjort? Ska väl vara en sådan där som säger att det inte är bra att älta över misstag. Man lär sig ju alltid någonting från dem.

 

74. Hur gammal är din pappa? 48, blir 49? Tror jag. *kollar med mamma* Yes.

 

75. Vilket är ditt drömjobb? Drömjobbet - resejournalist. "Dröm"dröm - äta massa choklad och få betalt för det. Tänk er vilket jobb det skulle vara.

 

 76. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?  Åka jorden runt? Nej, jag vet inte. Kommer inte på någonting.

 

77. Vad har du haft för husdjur? Bara att marsvin som hette Felix och var livrädd för typ allt och alla. Han satt längst in i buren i djuraffären när vi köpte honom, medan alla andra var framme och nosade. Tyckte synd om honom, så valde honom.

 

78. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Måste ju vara lite mystisk.

 

79. Svär du ofta? För ofta.

 

80. Sverige när det är som bäst? En vinterdag när snön är pudrig och solen lyser på det så det glittrar. En vårdag när solen lyser, fåglarna kvittrar, blommorna har börjat blomma och träden börjat få löv. En sommardag när solen skiner, det är varmt, himlen är alldeles blå och allting är grönt. Sedan tillsist en höstdag när luften är krispig, löven på träden går i orangea-toner och solen lyser.

 

81. Kan du åka slalom? Kan inget annat än längdskidor.

 

82. Vad har du ätit i dag? Gjorde en kycklinggryta (lite thai-stuk på det med kokosmjölk, salladslök, paprika och lite olika kryddor) med basmatiris till förut.

 

83. Vad har du för utbildning? Gymnasialutbildning. Språkresa som resulterade i ett CAE, räknas det som någonting? Pågående universitetsutbildning.

 

84. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Gillar mina ögon. Ser väldigt bra (inga glasögon än i alla fall) och så gillar jag färgen. Ser blåare utmed blåa kläder och grönare med gröna kläder.

 

85. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Har nog ingen som jag ogillar mest eller så. Kan väl säga mina händer för att jag har en ovana att peta upp små sår/hudflikar vid fingrarna (blä).

 

86. Vilken är din bästa egenskap? Jag är ganska driven. Vill jag få någonting gjort så gör jag det.

 

87. Vilken är din sämsta egenskap? Har dåligt tålamod.

 

88. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Marilyn Monroe (räknas hon som historisk?) och valfri historisk ledare.

 

89. Saknar du något? Mycket.

 

90. Är det viktigt att fira födelsedagar? Njaej, det är väl inget världsviktigt.

 

91. Vad gör dig ledsen? Orättvisa. Och vissa TV-serier (vem gråter inte till Grey's Anatomy till exempel?).

 

92. Vad gör dig glad? Vänliga människor och djur.

 

93. Vad ska du göra i helgen? Jag har inte planerat in någonting ännu. Eller jo, ska träffa Anton över en fika.

 

94. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Titta på någon serie och äta kanelbulle (åt ingen i lördags, buhu).


4 oktober.

Första tentan blev avklarad i onsdags då. Jag hoppas på att bli godkänd, men räknar ändå med att jag kan få göra omtenta. Skönt att det är gjort i alla fall, oavsett resultat!
 
I torsdags började vi med en ny delkurs Text & Culture - Cultural Analysis. Jag och mina vänner satt mest med frågetecken i pannan. Vad handlar det ens om? Som tur är så är det en ganska kort delkurs, fyra lektioner totalt tror jag det var. Har en uppgift som ska in nu i helgen, ganska liten dock (thank god). Förstår knappt uppgiften, men har skrivit det jag tror det handlar om i alla fall. Håller tummarna!
 
Vet ni vad jag gjorde igår (efter min lektion)? Spelade Sims! Tvåan en stund och sedan trean. Nu medan alla är helt crazy över fyran (förresten, inga pooler och inga toddlers i den - what's up with that?), spelar jag trean istället. Fyran får vänta tills den blir billigare i pris. Känns alltid som "a trip down memory lane" när man spelar Sims.
 
Idag skulle jag egentligen ha träffat Rebecca (har ju gått nästan en månad sedan vi sågs senast, herregud, alldeles för lång tid), men det blir nästa vecka istället. Får bli en film-dag som substitut (och så kan jag ju passa på att skriva klart skrivuppgiften också), sedan imorgon ska jag träffa Anton.

Höstens serier.

Nu är det höst, vilket betyder lite nya TV-serier. Här är några av alla nya serier som dyker upp i tablån (i USA till att börja med) som jag i alla fall tänkt spana in:
 
Gotham - utspelar sig i Gotham, alltså där Batman utspelar sig. Den här serien följer dock kommissarie Gordon innan Batman-eran. Ben McKenzie (Ryan Atwood i OC) spelar huvurollen som James Gordon, det är intressant att se honom i någonting annat än ett tonårsdrama. Har sett det första avsnittet än så länge, så kan inte riktigt säga vad jag tycker ännu, så jag återkommer med en bedömning senare.
 
The Flash - är ju en spin-off på Arrow (även om jag kanske inte riktigt tycker att det är det, eftersom att karaktären fanns innan den serien, men men). Har inte sett det ännu då, men om det är i samma anda som Arrow så kommer jag nog gilla det (vilket påminner mig att jag måste kolla ikapp på det, hamnade efter pga Liverpool)!
 
How To Get Away With Murder - ännu en Shonda-serie (skaparen av Grey's Anatomy, Scandal och Private Practice - den sistnämna inte alls lika bra som de två förstnämnda). Kommer nog bli en serie att följa. Handlingen hittar ni här. Superkul att Liza Weil, som spelade Paris i Gilmore Girls, är med!
 
Stalker - läste någonstans att den har liknande stuk som Criminal Minds och har den det så kommer jag nog älska den, men den kan säkert vara bra ändå även om den inte är som den serien. Handlar om två stycken som utreder, som titeln antyder, förföljare i LA.
 
Jane the Virgin - Ja, titeln kanske låter avskräckande och handlingen likaså (citerar IMDB: "A young, devout woman discovers that she was accidentally artificially inseminated"), men det är någonting som ändå får mig att vilja spana in serien. Känns som att det kan bli underhållande och bjuda på många skratt om det är gjort på rätt sätt!
 
State of Affairs -  Katherine Heigl (hon som spelade Izzie i Grey's Anatomy) är tillbaka i TV-rutan. Även om hon har gjort några "nja-inte-så-jättebra"-filmer, så håller jag alltid tummarna för henne. Hoppas på att detta blir en liten comeback för henne. Handling hittar ni här.
 
iZombie - okej, den här kanske inte kommer nu i höst (verkar som att den kommer i januari), men senaste jag läste om den så stod det 2014 på den. Handlar om en läkarstudent turned zombie, som sedan ska lösa mord. Typ. Är så knasigt att det kan bli hur bra som helst. Skapat av Rob Thomas (hallå, skaparen av freakin' Veronica Mars).
 
A to Z - man följer ett par från när de blev tillsammans till när de gör slut, om jag har förståt rätt. Kan bli bra, kan bli dåligt. Svårt att avgöra förrän man tittat på något/några avsnitt, kanske blir för corny. Måste se pilot-avsnittet i alla fall.

RSS 2.0