Sista april.

Såhär ser jag inte ut idag, men jag gjorde det igår (hade en oerhört bra hårdag för engångsskull om jag ska vara sådan). Idag går jag istället runt med myskläder (nopprig t-shirt och avklippta tights) och oborstat hår, för det är inga föreläsningar idag. Har bara tre föreläsningar/två dagar i veckan nu fram till sommaren!
 
Den här vyn ser jag inte idag heller, det var också igår. Tog ett snabbt foto på de blommande rosa träden vid universitetet medan jag gick mot bussen hem igår - ser så vårigt och fint ut. Det jag ser framför mig just nu är, förutom laptopen, TV:n. Inte lika vackert direkt.
 
Jag grubblar på om jag ska "ta tag" i det där avsnittet av Grey's som förstör allting (ska inte spoila någonting, men alla vet väl typ vid det här laget att det händer en grej som är ett wtf-moment och förstör serien för alltid) eller om jag ska fortsätta låtsas om att det inte finns. Jag tror det blir det förstnämnda faktiskt, jag gillar tydligen att plåga mig själv...

27 april.

Jag är på andra sidan av tunneln! Omtentan är gjord (i fredags) och jag håller tummarna för ett G, mer kan jag inte göra för tillfället. Skulle det bli underkänt, ja, då tar jag det då.
 
Idag var jag förbi hos polisen och fixade nytt pass (så att jag kan flyga över till England i sommar), sedan gick jag och mamma en runda på stan då hon var ledig idag och jag inte hade någon föreläsning (eh, jag ljög där, men alla föreläsningar på den kursen finns inspelade, så man kan se dem så istället). Ångrar inte för en sekund att jag inte åkte in till universitetet, för fin dag för att sitta inne på. Och en himla fin mamma-dotter dag blev det också. På en vanlig måndag sådär.
 
Fick med detta set hem, oops. Materialistisk kärlek!

23 april.

Jag blev klar med min VFU-rapport imorse och skickade in den, så jag firade med en extra god frukost! Omelette med körsbärstomater (salt och peppar såklart också) toppad med parmesan och färsk basilika. Så enkelt, men så gott! Var också till för att ge lite extra motivation till att fortsätta plugga. Imorgon är ju min lingvistik-omtenta, så måste läsaläsaläsa till den. Skönt i alla fall att det bara är en sak kvar att göra denna vecka, i början på veckan såg jag inte ljuset i tunneln, men nu börjar jag se en vit prick där borta. Vi ses i andra änden!

19 april.

Här sitter jag och filosoferar... skriver ett tal som jag ska ha på tisdag och skriver på min VFU (praktik)-rapport som ska in på fredag. Jag känner ett lugn. Allt är fridfullt.
 
Eller så tänker jag mest såhär om det hela. Jag vill att det ska vara fredag eftermiddag för då betyder det att talet är gjort, rapporten är inne och min omtenta är gjord. Har i alla fall hunnit träffa Rebecca i fredags (plus fått in min hemtenta samma dag, det ni) och haft spelkväll med vänner igårkväll bland allt tråkigt pluggande.

2 månader kvar.

Det här (Liverpool)...
 
... och det här (London).

En delad värld.

Tips på webbserie! En serie i åtta delar som likt Portkod 1525 har korta avsnitt (kring en kvart ungefär). Copypaste direkt från SVT: "Liv Björk har växt upp i en värld utan män. För femton år sedan utplånades nästan alla män av ett virus, så nu finns det bara 123 stycken kvar i Sverige. Den enda levande killen i hennes egen ålder är dryga superstjärnan Adam Jensen. Liv stör sig på hysterin runt Adam och tycker att killar nog egentligen är ganska onödiga överhuvudtaget. Men hennes liv vänds upp och ned när Adam tvingas bo hos henne. Det blir början på en kärlekshistoria som har oddsen emot sig." Fyra avsnitt finns än så länge, på måndagar släppt det nytt. Här kan ni kolla.

12 april.

Så var det söndag och ännu en vecka är förbi. Jag blev avkramad av min handledare i fredags för då gjorde jag sista dagen på min praktik. Och plötsligt sprack den där (praktik)bubblan jag befunnit mig i i flera veckor, nu är det tillbaka till universitetet som gäller. Det känns väldigt trist att sluta praktiken precis när man verkligen börjat få bättre kontakt med eleverna, när de (förhoppningsvis) fått förtroende för en. När jag pratade med några elever om att det var min sista vecka, fick jag i alla fall ett "då kanske du har svenska med oss" (med ett leende) när jag sa att jag kanske kommer tillbaka när jag ska ha praktik i mitt andra ämne om två år. Det värmde lite i lärarhjärtat. Sådana små saker gör att det känns som att jag valt rätt.
 
Idag ska jag ta itu med VFU-rapport och en hemtenta som är halvklar. Som sagt, den där bubblan är sprucken. Nu är det plugg som gäller.
 

3x nyklippt

Idag var jag äntligen och klippte mig, så jag tog några snabba foton i halvtaskigt ljus. Var inte helt hundra om jag skulle klippa så det blev så som jag klippt de senaste gångerna eller om jag skulle klippa lite kortare som jag funderat på att göra ett tag. Det blev det senare, så nu slutar det precis vid axlarna istället för nyckelbenen. Himla nöjd!
 
Ni får en bild till för att jag är så nöjd. Här när jag precis när gått ut efter klippningen i kvällssolen. Håret är förövrigt rätt nyfärgat (=utväxten borta) också, färgade det i slutet på förra veckan, ifall någon undrade. Mellan kopparblond är nyansen ifall någon vill veta det också.

Påskafton.

Efter att pappa skjutsat in oss till småstan igen och en snabbfika hos min faster och kusiner, bestod resten av lördagen av följande; påskmat, påskgodis, fika och På Spåret (jag och mamma vann mot min bror, mormor och morfar). Jag tror jag fortfarande är i sockerkoma efter denna påskhelg.

3 april.

Hej ifrån mig! Är hemma hos pappa sedan igår. Sitter i detta ögonblick i soffposition med laptopen i knäet och musik i öronen. Har inte bara suttit i soffan dock (även om den stor del har blivit det då det kollats film), eftersom solen sken tog vi en promenad tvärs över stan bort till Naturens Hus (tips om ni är i Örebro - finns lite vandringsleder runtomkring om man vill vara aktiv) i eftermiddags. Gick förbi blommande krokusar, scilla och tussilago - då är det verkligen vår ute!
 
Hoppas ni har en glad påsk!

RSS 2.0