29 augusti.

Jo, då var det såhär att jag gått och blivit någon form av brunett.
 
Historian började i torsdags när jag fick ett infall och ville göra håret ljusare (tyckte inte att det jag gjorde förra veckan var tillräckligt, ville ha bort mer av det röda). Sagt och gjort, efter att ha kommit hem från universitetet gick jag och köpte färg. Sedan färgade (blonderade) jag. Det blev alldeles för blont och gult, men det röda var borta i alla fall! Lade i en till, som var lite mörkare. Blev ännu gulare, alldeles för gult för min smak (kändes för fejkblont). Hatade det och tänkte att jag vägrar åka till universitetet med mitt hår i det skicket! Här är förövrigt den enda bilden på mig med den blonda färgen jag hade i cirka ett dygn (om man bortser från min konstiga min, ser det bättre ut på bild än i verkligheten - det gula syns inte lika mycket på bilden).
 
Hörde med min frisör vad jag kunde lägga i för färger, utan att få grönt (ni vet gult hår och färger som har en blå ton blir ju grönt). Traskade till Coop för att köpa färg, där jag fick moraliskt stöd av Medina (tack!), och kom hem med en ljus guldbrun färg. Och ja, nu är det ljusbrunt med en väldigt guldig ton. Lite ovant, men jag gillar det faktiskt. Passar sig till hösten också! Tänka sig att det hela började med att jag ville ha ljusare och så blev det mörkare istället.
 
Ni ska få bättre bild än en webcam-bild på hårfärgen, men det får ni någon annan dag när jag orkar fixa det. Ligger halvsjuk här i soffan med en förkylning som jag hoppas försvinner helst nu.

25 augusti.

 Studierna har dragit igång igen och jag har aldrig varit såhär trött (okej, det var en lögn - det har jag säkert varit). Två dagar med introduktioner och jag bara gäspar hela tiden - hur ska resten av terminen gå... Boken ni ser på bilden har förövrigt varit a-pain-in-the-ass (finns ingenstans att köpa - den på bilden, som är en gammal upplaga, är från universitetsbiblioteket och vi är tre som får dela - och den är ett måste till lingvistikkursen vi har nu i början) för mig. Livet som student, mycket klagande hit och dit. Imorgon har jag ledigt i alla fall och sovmorgon är det enda som står på schemat då.
 
Förresten, läste denna artikel förut och jag fick världens "trip down memory lane". De är barndom för mig. Om ni inte lyssnade på dem så missade ni något.

Boy, you look just fine.

Pics: Google och Tumblr
 
Lite ♥eye-candy♥ för att dämpa söndagsångesten - enjoy!

21 augusti.

Idag har jag spenderat hela dagen hos min mormor och morfar (minus min morfar, som är i sommarstugan dock). De har målat och tapetserat om i några rum i veckan så saker skulle ställas tillbaka, så det har jag och min bror hjälpt till med. Och så hade vi fikapaus ute på balkongen där jag bläddrade i nya IKEA-katalogen.
 
Här är en av hyllorna där jag ställde in saker i. Jag älskar bambisarna i mitten längst upp.
 
Hej, hej! Här är jag - "nyklippt" (i onsdags) och "nyfärgad" (igår). Är lite blondare i verkligheten än på fotona dock, inte längre kopparton på det hela (det var det i och för sig inte innan färgningen heller, då det blekts bort under sommaren).
 
Mat ute på balkongen i kvällssolen. Efter en dag med massa fix och trix, så satt det väldigt bra med en pizza i magen måste jag säga.

19 augusti.

Känslan av nyklippt hår alltså, lovelovelove it. Idag var det dags att klippa till frisyren igen efter sommaren (jag klipper eller färgar inte på sommaren, utan låter det vara då). Köpte med färg också som jag ska lägga i någon dag, tänkte ta lite blondare (typ karamell) faktiskt - lägger kopparblonda färgen åt sidan denna gång. Ni får se bild när jag gjort det, om det inte blir hemskt.

17 augusti.

Jag har haft en så himla bra helg med fina vänner, många skratt och sommarväder. I fredags fick jag äntligen träffa Medina igen efter att hon vart i Bosnien i tusen år (5 veckor), i lördags hade jag och några vänner en härlig dag ute vid Antons husvagn med grillning och spel och igår träffade jag Medina igen (och inga söndags-feelings kändes av).
 
Nu är jag inne på min sista vecka av ledighet innan mitt andra år på universitetet drar igång. Solen visar sig framme och det känns som sommar, kunde inte juli varit såhär också? Jag får njuta tills jag kommer vara upptagen av att sitta på föreläsningar.

13 augusti.

Idag blev det en ganska så spontan tripp till soliga Nora med...
 
...dessa två (Anton till vänster och Stefan till höger)!
 
Vi åkte dit för att äta Nora-glass, men dagens smaker var trista så vi gick och tog en fika istället.
 
Efter fikan så gick vi bort till vattnet och satte oss på en brygga, pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade. Och så tog jag groupies (fulaste ordet förövrigt) på oss.
 
En groupie till (ja, jag kör på samma min på alla bilder, haha) innan vi hoppade in i bilen och åkte hem igen. Hejdå, lilla Nora för denna gång!

Drömma sig bort går ju.

De två anledningarna till varför jag önskar att jag var i Göteborg imorgon och på Way Out West. Får väl nöja mig med att sitta hemma och lyssna på deras album, för det är ju exakt samma sak. Inte.

Några dagar med en vän.

I onsdagskväll drog jag med mig min bästa vän Rebecca och lånade min pappas lägenhet i några dagar när han ändå är bortrest. Första kvällen köpte vi med oss pizza och snacks (det som behövs för filmkväll: popcorn, glass och choklad) och kollade på film och serier.
 
Efter en natts sömn, sovmorgon och latande i soffan gick vi ut från lägenheten och gick en runda på stan. Magar mätta på fika och några klädesplagg följde med oss hem.
 
Vi kollade Sim-VM och försökte komma på vad vi skulle ha på oss för kläder, sedan var det dags för bio. Vi hade bokat biljetter till Paper Towns. En väldigt bra film (har faktiskt inte läst boken av John Green, så vet inte hur bra den följde den) med skådisar som jag tyckte passade bra i sina roller. Efter många skratt (och lite besvikna med slutet), men med väldigt hungriga magar gick vi till Pinchos som vi hade bokat bord på.
 
Pinchos, restaurangen där man beställer mat och dryck via en app, föll oss båda i smaken! Det är ett väldigt smidigt koncept; man har appen där menyn finns och så lägger man bara det man vill äta i en varukorg och beställer, sedan får man meddelande när maten/drycken finns att hämta vid köket/baren. Vi tog en blandning av lite allt möjligt och delade på. Vi var supermätta efter all mat, men beställde ändå in efterrätt. Jag provade Crème Brûlée för första gången (har tänkt att testa det typ tusen gånger, men när jag tänkt göra det har det inte funnits på någon meny) och mums alltså! Chokladkakan med fudgetäcke var to-die-for bör tilläggas också.
 
Med efterrätten uppäten och notan betald traskade vi hem till lägenheten och slog på en film och jag hade upp det ni ser på bilden i två glas. Alltså, varför har jag inte sett det här tidigare (det var Rebecca som tipsade)? Perfekt på sommaren!
 
En natts sömn till och så var det idag, fredag, helt plötsligt. Vi var nog segare än dagen innan tror jag, men till slut slet vi oss från F.R.I.E.N.D.S och tog en promenad genom stan. Vi tittade lite på Open Art och kände att det var mycket som vi inte förstod med konsten, svettades av den plötsliga sommarvärmen (som kommit efter ett juli som var... ja, ni vet ju hur det var... besvikelsernas besvikelse) och köpte med oss lite fika att äta tillbaka i lägenheten.
 
Efter några timmar med några fler avsnitt av F.R.I.E.N.D.S, pizza, lite sim-VM och fika fick vi småspringa (okej, vi gick nog i "rask takt") iväg (i 27 graders värme...) till den buss vi skulle ta hem till småstan. Och det var dessa dagar med min bestie i stora drag!

Recension efter recension.

Hej, hej! Ja, jag vet, jag är jättedålig med uppdatering just nu. Jag ska bättra mig, men det är ju sommar och då vill jag inte sitta med laptopen så mycket (gör ändå det tillräckligt mycket när studierna drar igång igen). Jag skriver att det är sommar, men det har det ju inte känts som direkt... igår var det dock soligt så då blev det ett restaurangbesök med mat som satt som smäcken (oxfilé *dregelemoji* och chokladmousse *dregelemoji* + *hearteyesemoji*).
 
Nu var det inte det jag skulle skriva om dock. Jag har skrivit en del recensioner (bara på en litenliten del av böckerna jag läst i sommar) på Goodreads på sistone och eftersom jag är inne i världens läs-flow så tänkte jag att ni kunde se lite vad jag har läst. Kanske finns det någon som ni blir sugna på att läsa! Kom ihåg, don't judge a book by its cover. Klicka på bilderna eller titlarna för att komma till recensionerna.
 
To All The Boys I've Loved Before + PS. I Still Love You av Jenny Han
 
All Broke Down (Rusk University #2) av Cora Carmack
 
Second Chance Summer av Morgan Matson
 
It Felt Like A Kiss av Sarra Manning
 
You Don't Have To Say You Love Me av Sarra Manning
 
Unsticky av Sarra Manning

RSS 2.0