Cupcakes med Marängfrosting & Petit-Chouxer
Cupcakes med Marängfrosting
Muffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smält smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (jag brukar dock ha mer i för att få lite mer mörkare chokladsmak)
Smält smöret/margarinet. Vispa äggen och sockret i en bunke, häll sedan i det smälta smöret/margarinet och mjölken i bunken. Blanda till sist i mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Häll upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen på 200°c i ca. 12 minuter. Låt svalna!
Marängfrosting
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk citronsaft (jag hade dock i mindre)
Ev. Pastafärg (jag skippade det)
Separera äggulorna från äggvitorna och ha äggvitorna i en bunke. Tillsätt sockret och citronsaften. Vispa med elvisp till det blir ett fluff (man ska kunna vända på bunken utan att fluffet rör sig). Ställ in i kylskåp ett tag och spritsa på muffinsarna. Ha eventuellt på strössel. Klart!
Petit-Chouxer
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smält smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (jag brukar dock ha mer i för att få lite mer mörkare chokladsmak)
Smält smöret/margarinet. Vispa äggen och sockret i en bunke, häll sedan i det smälta smöret/margarinet och mjölken i bunken. Blanda till sist i mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Häll upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen på 200°c i ca. 12 minuter. Låt svalna!
Marängfrosting
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk citronsaft (jag hade dock i mindre)
Ev. Pastafärg (jag skippade det)
Separera äggulorna från äggvitorna och ha äggvitorna i en bunke. Tillsätt sockret och citronsaften. Vispa med elvisp till det blir ett fluff (man ska kunna vända på bunken utan att fluffet rör sig). Ställ in i kylskåp ett tag och spritsa på muffinsarna. Ha eventuellt på strössel. Klart!
Petit-Chouxer
3 dl vatten
100 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Exempel på fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Ev. Jordgubbar eller andra bär
Koka upp vattnet och smöret/margarinet i en kastrull. Smöret/margarinet ska vara helt smält, vispa sedan mjölet. Vispa till smeten släpper bottnen. Låt svalna lite. Vispa sedan ner äggen ett i taget. Spritsa ut ca. 20 Petit-Chouxer på en plåt. Grädda i ugnen på 200°c i ca. 30 minuter (de ska vara gyllenbruna). Låt svalna på plåten. Fyll med valfri fyllning strax före servering (kan användas både till förrätt och efterrätt, jag hade dem till efterrätt och fyllde med jordgubbsgrädde).
100 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Exempel på fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Ev. Jordgubbar eller andra bär
Koka upp vattnet och smöret/margarinet i en kastrull. Smöret/margarinet ska vara helt smält, vispa sedan mjölet. Vispa till smeten släpper bottnen. Låt svalna lite. Vispa sedan ner äggen ett i taget. Spritsa ut ca. 20 Petit-Chouxer på en plåt. Grädda i ugnen på 200°c i ca. 30 minuter (de ska vara gyllenbruna). Låt svalna på plåten. Fyll med valfri fyllning strax före servering (kan användas både till förrätt och efterrätt, jag hade dem till efterrätt och fyllde med jordgubbsgrädde).
Kommentarer
Trackback