Don't drink & drive.

Dessa bilder andades lite "Don't drink & drive" och anti-rök/alkohol kampanjer, hon ser så oskyldig ut. Jag tror att Rebecca har en framtid med sådana kampanjer, hihi!


30 september.


Några bilder från idag.


Efter skolan kom Rebecca hit, och eftersom det var så fint väder så gick vi ut och fotograferade. Har suttit och rensat bort och redigerat bland alla bilder (blev över 200 stycken) i flera timmar med Rebecca bredvid mig. Men snart ska jag äta och fixa lite sen ska jag hem till henne och sova där inatt. Ha en bra helg!


Carolina Liar | Wild Blessed Freedom

Jag hade helt glömt bort att Carolina Liar skulle släppa sitta nya album Wild Blessed Freedom i september, det släpptes nämligen igår 27/9. Hade för mig att det var i oktober det skulle släppas, men ju tidigare desto bättre! Ska ta och klicka hem albumet från Megastore, kostar bara 79:- där, alltså ett riktigt kap!


Called out in the dark.

I was called out in the dark
By a choir of beautiful cheats
And as the kids took back the parks
You and I were left with the streets

27 september.

Blev ingen bra start på veckan. Var hemma igår med feber och var hemma idag med. Men imorgon ska jag tillbaka till skolan igen, febern är som bortblåst, har fortfarande ont i halsen dock, men det har jag haft länge. Ska sätta mig med min geografi-bok snart och plugga inför prov som vi har imorgon (vet dock inte vad man ska plugga på), hoppas på det bästa! Någon som vill göra det åt mig, haha?

Knight and Day.

Knight and Day. Rolig action-rulle med Cameron Diaz och Tom Cruise. Hade inga höga förväntningar på den, men den var riktigt rolig så har ni inget att göra någon gång så borde ni se den! Ni kan läsa om filmen här.


25 september.

Allt är ihopbyggt från IKEA (efter många suckar), denna gång fick vi med oss rätt hylla hem, haha. Nu ska jag slå på Pirates of The Caribbean (det var ett tag sedan man såg den första), som jag köpte på Blu-ray igår och bara ta det lungt resten av dagen, eller okej, lite plugg kanske det blir också. Om jag orkar...

24 september.

Åkte vid tio och kom hem vid fyra-fem. Var på IKEA, Chilli, Marieberg, Mediamarkt och Elgiganten. Gissa om jag jag hade ont i fötterna efter, haha. Köpte Blu-ray (eller snarare fick den som julklapp av mormor och morfar) som jag sa att jag skulle och lite smågrejer på dem andra ställena. På IKEA köpte jag en liten bokhylla som tyvärr var fel än den jag skulle ha (de låg på samma hylla och det blev fel mått...), så jag och min bror ska åka till IKEA imorgon och byta ut till rätt. Skulle kunna somna redan nu, men jag ska se på någon film eller något med mamma innan, om jag inte somnar i soffan vill säga!

Flipped.

Fick hem denna film idag (beställde den i början på veckan och i onsdags kom den, eller det trodde jag tills jag öppnade paketet och en film som hette Flipper låg där i istället, haha. Men idag kom i alla fall rätt film). Såg klart på den nyss och det var en riktigt mysig film. Annorlunda (på ett bra sätt), bra skådespelare och det var kul att filmen var från dem båda huvudpersonernas perspektiv. En film jag rekommenderar!


22 september.

Imorgon är det fredag, äntligen (och bara tre veckor kvar till London då!). Men veckan har faktiskt gått väldigt fort måste jag säga, tyckte att det nyss var måndag. Kort skoldag imorgon också, alltid skönt. I helgen händer inte så mycket, eller ja, lite händer väl. Ska till IKEA och Mediamarkt på lördag och handla lite saker, bl.a. en Blu-ray. Men söndag blir bara en mysdag med film/serie-maraton!

Jane Eyre by Charlotte Brontë

Beställde denna bok för några dagar sedan från Adlibris och idag kom den. Jag läser inte så mycket klassiker (tror att de enda klassiker jag läst är "Skriet Från Vildmarken" och "Greven från Monte Cristo") men när jag såg omslaget till denna så kunde jag inte motstå. Den såg så fin ut (det är nytt omslag eftersom det kommit ut en ny filmversion)! Men man ska inte döma en bok efter omslaget, så jag får se vad jag tycker. Om jag kommer igenom hela boken återstår att se, den är rätt lång och är den tråkig tror jag inte att den blir utläst...


Spell it out.

Ännu en bra låt med Gavin.


Sweet!

Detta kom hem i min brevlåda idag. Signerad av favoriten! Mitt humör? På topp! Det gjorde verkligen min dag. (Jag är så glad att jag inte ens bryr mig att jag har världens "finaste" tröja på bilden. Myskläder är fina de. Men som tur är så syns den knappt, hehe)


Supernatural | Episode 15 Season 6


The French Mistake.

I lit a fuse I can't stop. I opened doors I can't lock. Still, I never meant to be this close and let it slip away.

Run every time. Bra låt. Med Gavin DeGraw, såklart. Kan verkligen inte sluta lyssna på det nya albumet!

19 september.

Sitter här vid datorn och gör spanska-läxa och lyssnar på Gavin DeGraws nya låtar, "I call it stealing. You call it borrow" sjunger jag med min tondövhet. Stealing (ni får hoppa förbi några låtar sen kommer ni till den) heter låten förresten! Gillar verkligen hans nya album, det är som en blandning av alla hans tre tidigare album, vilket är riktigt positivt!

The Vow.


Kommer i februari (i USA) 2012.

2x Marilyn


Gavin DeGraw | Sweeter

Kan inte sluta lyssna!

"I am from Sweden"


Haha, satt och skratta åt det här igår! "Utrullningen"

"I wanna' do bad things with you"

True Blood. Ingen kan väl ha missat denna serie? Har ni det så får ni allt ta och se den! Den är inne på sin fjärde säsong och tyvärr så missade jag några avsnitt av säsong 3 när det visades på canal+ förra året så jag har inte börjat kolla på den fjärde ännu (var för lat för att se på internet, haha)... I alla fall så visas det nu säsong 3 på SVT1 på onsdagar och säsong 4 visas på canal+ (kommer inte ihåg vilka dagar dock). Tror jag ska beställa hem de tre första säsongerna på Blu-ray!


My Week With Marilyn.

My Week With Marilyn. Som jag skrev igår så är det Michelle Williams (från bl.a. Brokeback Mountain & Dawson's Creek) som spelar Marilyn, och jag håller tummarna för att hon gör det bra! Filmen kommer upp på bio här i Sverige den 18 november. En film jag verkligen kommer att se, men jag vet inte om jag kommer att se den på bio, tror nämligen inte att någon av mina vänner vill se den, hehe!


To the leader, the pariah, the victim, the messiah.


Bra text!

Michelle Williams | Vogue

Michelle Williams i Vogue. Inför hennes roll i filmen My Week With Marilyn som kommer senare i höst, där hon spelar Marilyn Monroe, så plåtades hon för tidningen Vogue i rollen som Marilyn. De två sista bilderna är mina personliga favoriter (den första tyckte jag inget vidare om)!


A beautiful lie.


Vet inte om jag redan har lagt upp denna någon gång (den är ju ändå några år gammal). Men både videon och låten är bra, så det gör inget. Listen and enjoy!

“We’re monsters, I fear. What monsters we’re”

En väldigt intressant artikel (dock på engelska) om världen efter 9/11 och om rasism och religion. Här kan ni läsa den. Den gav mig en riktigt tankeställare!

Breaking Dawn | Trailer


Även om jag har vuxit ur "Twilight-perioden" så ser jag ändå fram emot dem sista två filmerna (den sista boken blev ju uppdelad i två filmer). De verkar vara väldigt lika boken, de ser inte ut att ha gjort en massa ändringar, vilket är positivt! Den första delen kommer upp på bio den 16 november här i Sverige.

It's only time, it will go by.

Himla fin låt med Ray Lamontagne.

Flipped | Crazy Stupid Love | Something Borrowed



Tre filmer som jag vill se en regnig dag nu i höst! Flipped finns på DVD, Crazy Stupid Love går snart upp på bio och Something Borrowed kommer nog senare i höst på DVD.

One Day | Trailer


Nästan så att jag gråter till trailern!

13 september.

Fick gå hem från dem två sista lektionerna för jag kände mig alldeles illamående... Mår bättre nu, men känner mig inte direkt på topp. Det är inte så kul när man ska skriva klart ett historia-arbete som ska in imorgon. Men jag varvar skrivande med vilande, så det ska nog gå vägen ändå!

Gavin DeGraw & Carolina Liar

Vad har de gemensamt? Jo, Carolina Liar ska vara förband åt Gavin DeGraw i höst! Varför kan jag inte bo i USA så att jag hade kunnat se min favoritartist med mitt favoritband som förband? Får hoppas att fler tour-dates kommer att komma upp här i Europa istället...

Can't wait!

Boken är så otroligt bra att jag nu längtar som bara den efter filmen. Kan verkligen knappt lägga ifrån mig boken, så bra är den! Jag hoppas att filmen kommer att leva upp till mina höga förväntningar... För er som undrar så kommer filmen upp på bio den 14 oktober (när jag åker till London, hihi).


9/11

Såg på den här dokumentären igår, riktigt intressant. Det är personer som var inne i The Twin Towers bl.a. som berättar om den dagen. Helt otroligt att någon som var inne i något av tornen när det rasade kunde klara sig! Det visas ju om 9/11 hela dagen idag på massa kanaler, men den där dokumentären är den enda som jag kommer kolla på, har sett så många av dem förut. För er som är intresserade så visar de minnesceremonin från NY på SVT1 nästan hela dagen. Jag skänker en tanke!

11 september.

Min mamma var snäll och spelade in en sak åt mig imorse. Inte om 9/11, som de pratar om hela dagen eftersom det var tio år sedan (känns förresten inte som att det var tio år sedan det hände), utan Gavin DeGraw var med på Nyhetsmorgon i TV4. Han framförde Not over you och Soldier, båda från det nya albumet Sweeter som kommer ut 21 september. Jag hade inte en aning om att han skulle vara med där, men vilken tur att mamma såg det! Något som jag förresten önskar är att jag är 18 år och har vunnit biljetter till Gavin's exklusiva spelning imorgon i Stockholm. Men tyvärr är jag 17 år, så jag hade inte ens chansen att vara med och tävla... I alla fall, här nere kan ni lyssna och se på när Gavin framförde låten Soldier

Helt underbart!


10 september.

Hade en riktigt trevlig kväll igår, det bjöds på många skratt! Men jag var hur trött som helst när jag kom hem, hade ju ändå gått upp rätt tidigt på morgonen... Idag, eller rättare sagt om ungefär tjugo minuter åker jag och min bror in till Örebro till pappa och ska fika (fira att jag fyllde förra helgen) och så. Ska även försöka hitta ett par höst/vinterskor. Blir kvar där tills imorgon, ha en bra helg allihopa!

Pronounce this if you can.


9 september.

Kom hem nyss, fick sluta lite tidigare (på en dag som jag slutar tidigt redan, hehe) och min bror var snäll och hämta så att jag slapp åka buss. Nu ska jag göra lite spanska och kanske lite historia och sen bara ta det lungt tills ikväll. Ikväll blir det en Wii-kväll med några vänner hemma hos en vän vid namn Sophia. Kommer att bli kul!!

8 september.

Kom hem för en liten stund sen och har huvudvärk som har smugit fram under dagen, hatar huvudvärk! Ska lägga mig i soffan och kolla på Life unexpected (om jag inte somnar vill säga), det går ju repriser på TV11. Inga läxor till imorgon och har bara två lektioner då, varav en lektion har vi "terapi" för klassen, eller samarbetsövningar kan man nog också kalla det. Härligt med fredag/helg det ska bli!

Tiny Facts.

Fakta som man inte har någon användning av är väldigt intressant! Inte visste jag att bävrarnas ungar kallades "kittens" på engelska, men om någon frågar så vet jag ju det nu, hehe. Fler Tiny Facts kan ni hitta här.


Supernatural | Season 6 Gag Reel


Jag kunde inte sluta skratta åt detta, kunde det inte ha varit längre än 11 minuter? Jag längtar till säsong 7!!

Life unexpected.

Life unexpected - en serie som ni inte får ha missat! Jag tror att den har gått förut på TV och den visas nu igen, på TV11 på eftermiddagarna. Serien lades tyvärr ner efter 2 säsonger, jag skyller på USA. De lägger ner många bra serier. Men dem avsnitten som finns är inte sämre för det, så har ni inte sett det, se det!


5 september.

Jag har klippt mig (igår), kan ni se det på bilden? ↓ Nej, jag tror inte ni kan det. Klippte bara topparna, men Erica satte upp det så fint, så var tvungen att ta kort (web-cam).

 

Hur kan jag vara så trött, även fast det var helg nyss? Har väl antagligen inte riktigt vant mig än vid att ha skola efter sommarlovet, ändå har vi gått två hela veckor och några dagar. Tiden går fort! Ska lägga mig i soffan med spanska-arbete/läxa och kolla på TV. Kommer väl antagligen blir mer TV-tittande än pluggande anar jag...

 


No Strings Attached & Water For Elephants

Dessa två filmer hyrde jag i fredags och jag kan rekommendera dem båda! Här kan ni läsa om No Strings Attached och här kan ni läsa om Water For Elephants. För er som gillar WFE så kan jag också tipsa om att den är baserad på en bok med samma namn. Jag tror själv att jag ska läsa den (men först ska jag läsa alla dem böcker jag har redan, haha)!


When I held ya'

Vilken talang!


Picture from yesterday.


Presents.

Eftersom jag inte fyllde igår så fick jag inte presenterna av mamma då, utan jag fick dem idag. Precis som jag önskade mig så fick jag bokserien Vampire Academy av mamma. Dessa böcker ska jag börja läsa då jag läst ut boken jag fick igår, One Day. Började på den igår och jag känner på mig att det är en bok för mig! Förutom böckerna så fick jag också choklad (mums!) och strumpor med min favorit Marilyn Monroe på av mamma.


17.


Nu är jag 17 år. Natten till söndagen den 4 september 1994 föddes jag, så i år fyller jag på "rätt" dag alltså. Känner jag mig så mycket mer äldre än när jag var sexton? Nej, skillnaden är nog bara att jag skriver en etta och en sjua istället för en etta och en sexa när jag skriver hur gammal jag är. Men jag kanske har blivit mer mognare och sådant än när jag var 16, vem vet?

Almost 17.

Idag har vi firat min födelsedag med kaffe och fikabröd, ingen tårta här inte (pga mig som inte gillar det). Jag fyller dock inte år idag, utan imorgon - 4 september, samma som varje år. Fick en bok (den ovan ↑) och sen "bara" pengar - precis som jag ville. Pengarna ska nämligen användas till Londonresan, som börjar närma sig nu!


2 september.

Nyss hemkommen från skolan, har ju turen att börja 09.50 och sluta 12.10 på fredagar. Blir nästan som en extra helgdag! I alla fall, ska snart sätta mig och fortsätta skissa på en tavla jag håller på med - kanske lägger upp en bild på den då den är klar... Men först ska jag ut och ta lite höstiga bilder, är ändå officiellt höst nu när det är september.

I'm on fire | Bruce & John


Två versioner på låten I'm on fire. Orginalet eller John? Tycker att båda är riktigt bra - kan inte bestämma mig för vilken som är bäst!

RSS 2.0