Objektiv.

På tisdag är det min födelsedag. Min bror har redan berättat för någon vecka sedan vad jag ska få, pengar till ett nytt objektiv till kameran. Frågan är bara vilket objektiv jag vill ha, men det lutar åt ett teleobjektiv eller ett vidvinkelobjektiv. Hur kan man ha en så snäll bror som ger en ett objektiv i artonårspresent?

Swimming through sick lullabies.


You're doing it wrong.

reading

Mina ögon brann när du log och vann.

Snubben som var förband till Gavin DeGraw i våras. Jag lyssnar inte så mycket på svensk musik, men denna låt gillar jag!

27 augusti.

Nu är den andra skolveckan igång. Förra veckan bestod för det mesta av lektioner med prat om kursmålen och betygskriterierna, jag antar att det blir lite mer arbete denna vecka. Mitt schema för detta år är precis som jag skrev för några inlägg sedan ingenting att klaga över. På vissa lektioner får vi även jobba hemma så då slutar man vid 11-12 ibland! Vi fick några uppgifter förra veckan (religion, svenska och engelska) som jag ska sätta mig och göra klart nu... sedan blir det TV-kväll - The Big Bang Theory.

26 augusti.

Söndagseftermiddagen kommer att bestå av filmtittande (The Talented Mr. Ripley) och lite plugg, det var länge sedan man sade det.

Old school.


19 augusti.

Sista dagen på det sista sommarlovet, imorgon drar första dagen på det sista skolåret igång. Samtidigt som jag inte skulle klaga över lite längre sommarlov så är det ändå lite skönt att börja skolan igen, då uppskattar man helgerna och de lediga dagarna lite mer. Mitt schema för detta år blev riktigt bra, slutar som senast kvart över två och har ungefär 3-4 lektioner varje dag, inte så mycket att klaga över alltså!

Ed Sheeran.

Tumblr_m8wplzkgpp1qmvm9q_large
Ett år (några år) efter att de flesta började lyssna på Ed Sheeran så upptäckte jag honom jag med. Fasen vad bra han är! Att han är britt gör inte saken värre, älskar att det hörs igenom i hans låtar. Har haft hans album på repeat i flera dagar, favoriten är Lego House.

You Need Me, I Don't Need You.


White lips, pale face, breathing in snowflakes.

White lips, pale face
Breathing in snowflakes
Burnt lungs, sour taste
Light's gone, day's end
Struggling to pay rent
Long nights, strange men


14 augusti.

Har varit väldigt dåligt med uppdatering här på bloggen under sommaren. Jag har bara lagt ut några inlägg då och då, men på måndag drar skolan igång igen och då kanske inspirationen kommer tillbaka. När man inte gör så mycket på dagarna finns det inte så mycket att skriva. Men eftersom att det är sista sommarlovet så har det varit skönt att inte göra någonting större delen av lovet. Ett år kvar i skolan och sedan drar jag och pluggar utomlands nästa höst (berättade att jag hade planer på att göra det och nu har jag bestämt mig för att jag verkligen ska göra det). Var har jag inte riktigt bestämt mig för ännu, men England eller Kanada lutar det åt!

I'll pick you up when you're getting down.

I'm gonna pick up the pieces,
And build a Lego house
If things go wrong we can knock it down

Saker som jag gillar.

Att strosa runt på gatorna i London och känna att jag hittar lättare där än vad jag gör i min hemstad.
 
Människor som kan citera ur filmer och böcker.
 
Att gå inne i bokhandlar.
 
Att resa.
 
Att sitta i ett flygplan och se länder från ovan.
 
Att sitta på en flygplats och veta att du är påväg någonstans.
 
Att äta chokladpraliner och kolla på filmen Chocolat samtidigt.
 
 Att sitta ihopkrupen i soffan med en filt och dricka varm choklad med minimarshmallows i samtidigt som det snöar utanför fönstret.
 
Att sitta med en hund i knät.
 
När jag skrattar så mycket att jag får tårar.
 
Marilyn Monroe.
 
Att ligga i sängen med hörlurarna i öronen och lyssna på Gavin DeGraw.
 
Rynkor och smilgropar. 
 
Att höra engelsmän tala, de har så fin accent.

Traveling.


Mobilbilder från Rom-resan.

Jag märkte när jag kom hem och kollade igenom mobilbilderna från resan att de flesta bilderna var på mat. Men ni får se dem ändå. Översta fotot är frukosten i loungen på Arlanda (en fördel med att ha en pappa som reser mycket är att vi får sitta i loungerna på flygplatser, hur skönt som helst!). Andra fotot - glass såklart. Det tredje fotot - en av många druckna cappucinos. Buffelmozzarella & prosciutto och Tiramisù på fjärde och femte bilden. Fotot från planet är när vi flög över alperna, gud vad fint det var ovanifrån. Sista bilden - glass och choklad på planet från Rom till Zürich (vi mellanlandade där) fick vi också, mumsigt.

Like an echo in my head.

It’s a cold thing you’ll never know all the ways I tried
It’s a hard thing, faking a smile when I feel like I’m falling apart inside
And now you’re gone, there’s like an echo in my head
And I remember every word you said
 
Fin cover på Robyns låt Be Mine. Bättre än originalet enligt mig.

The Big Bang Theory.

Tumblr_m7zblgtsiw1r1t06z_large
Hur kan jag ha glömt att berätta att jag har börjat kolla på The Big Bang Theory? Speciellt när det var för närmare ett halvår sedan som jag började göra det... Den stora frågan är dock varför jag inte börjat kolla på serien tidigare? I alla fall, fasen vilken rolig sitcom det är (ingenting kan slå F.R.I.E.N.D.S, men The Big Bang Theory ligger inte långt efter). Ni som ännu inte upptäckt denna serie, se den!

RSS 2.0