The 84th Academy Awards | Sammanfattning

Inte en enda överraskning på hela galan, lite tråkigt. Meryl Streep kammade hem (ett välförtjänat) pris för bästa kvinnliga huvudroll, The Artist vann många priser däribland bästa film och manliga huvudroll (fanns bättre filmer enligt min åsikt, men det var väntat att den skulle vinna), bästa pris för kvinnliga biroll gick till Octavia Spencer (höll tummarna för henne) och för bästa manliga biroll fick Christopher Plummer en Oscarstatyett (hans första Oscar, trodde att han hade vunnit tidigare faktiskt) och filmen Hugo vann också en massa priser, men enbart inom de tekniska kategorierna (trodde att Scorsese skulle ha vunnit pris för bästa regi, men det gjorde han inte).

Jag hoppas på att 2012 blir ett bättre film-år, var lite besviken på 2011 faktiskt. Tycker att Ryan Gosling skulle ha varit nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll i antingen Drive eller The Ides of March (2011 var hans år!). Men några filmer som jag ska spana in som syntes på galan är The Help, The Descendants, The Iron Lady, Tinker Tailor Soldier Spy och självklart My week with Marilyn.

The 84th Academy Awards.

http://oscarawards2012livestreaming.typepad.com/.a/6a0168e7c8e5c1970c016762c87ce8970b-800wi

Det är så synd att det inte är lov imorgon då det inatt är Oscarsgalan, hade det varit det hade jag suttit bänkad. Men eftersom det är skola imorgon får jag spela in det och kolla imorgon efter skolan istället (får undvika alla tidningar och sådant så att jag inte vet vilka som vinner). Ja, jag är en filmnörd - märks det, haha?


Här är förresten de nominerade (och lite annat från galan) för den som kanske precis som jag är en nörd. Är besviken på att Billy Crystal blev värd (igen), det blir hans nionde gång iår. Skulle vara roligare med någon ny (men jag hoppas att han är bättre än förra årets värdar - de var tråkiga)!


26 februari.

Lovet är snart slut (skulle inte ha klagat om det hade varit lite längre), imorgon är man tillbaka i skolbänken. Kvällen kommer spenderas framför några avsnitt av Shameless, en serie jag började kolla på i veckan (gick repriser på Canal+). Serien har skruvad humor blandat med drama, jag gillar den! Måste även läsa i klassikern Gullivers resor (inte riktigt min typ av genre), har bokdiskussion om den på onsdag...

25 februari.

Nu känns det verkligen som att våren är här. Snön har smält och det var soligt hela dagen! Var och åt mat och tog en latte med min pappa, bror, faster och kusin på eftermiddagen. Vi satt och pratade och hade det trevligt i flera timmar! Nu på kvällen ska jag gotta mig med lite godis och ta och kolla på de nya avsnitten som finns av Supernatural (tack internet!).

Ett litet London-tips | Bakery County Hall

Ett café/bageri som jag varmt rekommenderar att ni besöker när ni är i London är detta. Det var jättefint där inne och bakelserna var jättegoda! Ligger jättenära London Eye och en bro ifrån Big Ben, så om man ändå är och ser de sevärdheterna så kan man ju ta en fika på Bakery County Hall (adressen finns på hemsidan).


Bilderna är från Bakery County Hall, när vi var där i oktober. Kom att tänka på caféet när jag gjorde maränger igår, fråga mig inte varför, haha!
(Chocolate-cake to die for!)

22 februari.

Eftermiddagen kommer spenderas framför xbox:et med Anton (med en massa svordomar och skratt) och kvällen kommer spenderas framför TV:n, jag tänkte ha ett Nikita-maraton. Köpte med säsong 1 hem när jag var i London senast och hade helt glömt bort att jag hade det (det gick på Kanal 5 förut, men efter halva säsongen slutade de visa det och det var ett år sedan. Men det kanske kommer tillbaka?). Här kan ni förresten läsa om serien.

Cuteness.

http://vaajowla.blogg.se/images/2012/tumblr_luyxpbp9lr1qi9tw4o1_500_190048957.gif


Fettisdagen.

Åh, idag är det semeldagen/fettisdagen (eller fettis-dagen som jag har råkat säga många gånger, haha) eller vad ni vill kalla den. En av alla dem sakerna jag skulle sakna om jag flyttade från Sverige skulle vara semlor. Hur goda som helst, hoppas ni alla har fått smaka på en idag!


Bokrea | 2012

På onsdag är det bokrea på Adlibris, Bokia etc. I år känner jag inte för att stå och trängas i butik så jag förhandsbokade på Adlibris istället. Beställde följande:

Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (65:-)
Har hört mycket positivt om denna svenska bok. Jag brukar inte läsa så många böcker som är skrivna av svenska författare (den enda jag kommer på nu är Jens Lapidus). Så det ska bli kul att se vad jag tycker!

Var är Alaska? av John Green (20:-)
Av författaren till The fault in our stars som var helt underbar. När jag såg att Var är Alaska? var på rea så var jag bara tvungen att köpa den. Hoppas jag gillar denna lika mycket som den andra!

Nick och Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn & David Levithan (20:-)
Fick Naomi och Elys kyssförbudslista i julklapp och tyckte att den var bra och så såg jag att denna av samma författare var på rea, så då kunde jag inte motstå den (den kostade ju bara en ynka tjugo-lapp). Har även sett den på film och tyckte att den var småmysig, men jag tror nog att boken kommer vara bättre!

Everything's on fire.

Soundtracket till The Hunger Games. Tycker att den är hur fin som helst!


16 februari.

Sov över hos mormor och morfar från igår till idag. Hade inga lektioner fören klockan tolv idag, så jag tog en rejäl sovmorgon. Väl i skolan väntade tre lektioner, varav den sista fick vi sluta tidigare på. Så jag har bara tagit det lugnt sedan jag kom hem, fortsatte läsa i "The fault in our stars" som jag fick hem igår (den är hur bra som helst hittills). Imorgon väntar ett prov i ekonomisk politik och min kväll kommer bestå av plugg inför det. Men efter provet är det sportlov, ska bli hur skönt som helst!

Turn around, bright eyes.

(klicka på bilden för att lyssna på låten)


Hey, be my valentine?

Supernatural-humor. Love it.

Med detta vill jag bara säga "Happy Valentines-day" till mina fina läsare!


13 februari.

Var hemma idag då jag hade ont i magen. Låg i soffan med värmekudde och kollade på TV hela dagen, spelade in Grammy Awards inatt, så kollade på det (4 timmar långt var det, dock massor av reklampauser - tur att man inte såg det live). Imorgon ska jag dock till skolan, där väntar ett spanska-prov på eftermiddagen. Fick reda på att min första lektion imorgon är inställd så det bli en sovmorgon till tjugo i elva, väldigt goda nyheter! Nu blir det några avsnitt av The Vampire Diaries och lite spanska-plugg på det.

6 grammys.

http://data.whicdn.com/images/23011295/2012AdeleGrammyAwards04PA130212_large.jpg
Adele kammade hem hela 6 grammys (om du inte vet vad Grammy Awards är så kan jag berätta att det är musikens motsvarighet till Academy Awards) inatt, hon vann i alla kategorier som hon var nominerad i. Fantastiska kvinna, detta var du värd!

W.Houston

Fantastisk röst. The Voice är ett välförtjänat smeknamn! ("How will I know" ovanför är acappella-versionen, alltså bara röster, inga instrument).

Vila i frid, Whitney!


Down to the river we will run.


12 februari.

Musik och plugg får bli min dag, låter som en vanlig söndag alltså. Kanske klämmer in något avsnitt av The Vampire Diaries eller The Secret Circle också, hihi.


11 februari.

Var och firade morfar idag med mat och fika hemma hos mormor och morfar. Hade till och med klänning på mig, inte så ofta som det händer. Bilden ovan är förövrigt den enda normala bilden som togs, alla andra är antingen suddiga eller med konstiga miner (inga som kan visas upp här, haha). Kvällen kommer fortsätta med filmtittande, blir nog denna som kom hem i brevlådan förra veckan.


10 februari.


Nu är det helg och såhär tycker jag om det ↑ (fina bilder, haha)! Himla skönt att slippa prov och arbeten i alla fall några dagar. Nästa vecka är det geografiprov, samhällsprov, historia-arbete, stor spanska-läxa osv. Har varit och fikat hos mormor och morfar efter skolan (kom hem för ett tag sedan dock) och nu ska jag ta och se på något ni aldrig kunde ha gissat - The Secret Circle (I'm obsessed).

8 februari.

Hade friluftsdag idag, var och spelade minigolf och badminton med några vänner. Kom hem vid halv tre och satte mig och plugga. Har både matteprov och teckenspråksprov imorgon, inte någonting jag längtar till. Varvar plugg med några avsnitt av The Secret Circle, annars kommer jag spy (bildligt talat) på allt plugg. Idag fyller min morfar år, så grattis till honom (även om han inte läser min blogg)! Beställde förresten hem tre böcker idag: The Fault in Our Stars, Feber (uppföljaren till Frost) och Marilyn Monroe - Metamorphosis. Något att se fram emot i allt pluggande!

Frost | Shiver

"Ett givet val för alla som älskar Twilightsagan" står det på baksidan av boken. Innan den här boken var jag inte så förtjust i varulvar/vargar (i boken kallas de inte varulvar utan bara vargar), ogillade dem verkligen i Twilight! Så jag skulle nog säga att boken funkar vare sig du gillar Twilight eller inte. Det jag gillar med boken är att alla känns så jordnära/normala, det är ingen som är övernaturligt vacker (eller någon som glittrar, hihi) utan dem är vanliga personer, men med den lilla detaljen att vissa är vargar också. Här (svenska) och här (engelska) kan ni läsa handlingen/köpa boken.


Some Gavin DeGraw on a school-night.

Några av låtarna han spelade på konserten (tusen gånger bättre live också).


The Hunger Games | Trailer 2

Åh, nu är det inte så långt kvar tills den kommer upp på bio (23 mars). Har kollat på den första trailern, men har avstått från att se denna ovan (vill inte se för mycket innan jag ser den på bion, även fast jag läst boken).


6 februari.

Plugg, plugg och mer plugg. Nämnde jag plugg?

I wanna' be where you are.

Well everybody hurts,
That’s where we’re all the same
We drive on through the worst
And push on through the pain

the weekend.

Helgen:

Ätit årets första semla, spelat Splinter Cell, varit på Sherlock Holmes 2 på bio (gillar ni den första, så tror jag definitivt att ni älskar tvåan), ätit chokladpraliner, läst boken Frost eller Shiver som den heter på engelska (tänkte skriva ett inlägg om den någon dag), gjort lite andra saker och nu ska jag fortsätta kvällen med plugg (har inte orkat göra något fören nu).


3 februari.

Förutom konserten gick vi runt både i gamla stan och på Drottninggatan (i onsdags gick vi dock i gallerian vid Globen ett tag innan konserten också). Stockholm kan om man bortser från konserten beskrivas med ett ord: k-a-l-l-t! Det var verkligen iskallt, så man hade inte någon större lust att gå runt i butiker. Så efter att ha gått en snabb runda på stan så satte vi oss i Cityterminalen och väntade på bussen hem (tur att jag hade bok med mig). Idag hade jag bara två lektioner vilket var skönt för jag är väldigt trött. Vid fyra kommer pappa och hämtar mig och Emil och så spenderas helgen hos honom. Tyvärr gör en massa plugg mig sällskap också.

3.

Vi stod längst fram, lite åt sidan (ville inte stå och trängas i mitten, hehe), men hade ett väldigt bra synfält. Men bilderna blev som de blev. Han är inte så där suddig i verkligheten jag lovar, haha.


Gavin DeGraw-konserten.

Gavin DeGraw-konserten i onsdags kväll var fantastisk. Ingen systemkamera på konserter betyder dåliga mobilbilder, men det gjorde inget - jag var där för att lyssna på musiken och njuta av konserten, inte för att ta en massa bilder. Förbandet var en svensk kille som hette Thomas Stenström, hade inte hört talas om honom innan, men han var helt okej (var inte riktigt min musikstil). Gavin spelade låtar från alla fyra album, inte bara från det nya. Han var faktiskt ännu bättre nu än förra gången jag såg honom live (2008), och då tyckte jag att han var hur bra som helst. Ska det bli en tredje gång? Klart att det ska!

RSS 2.0