Kvällen.

 

30 juni.

Tog en tur till stan med mamma på förmiddagen, köpte en klänning och lite annat. Om ett tag ska vi (jag, min mamma och min bror) åka till min moster och sedan ska vi ut och äta på en mexikansk restaurang. Ska bli trevligt!

29 juni.

Ska mumsa jordgubbar och kolla på Fallen, en miniserie/trilogi med Paul Wesley (som spelar Stefan i The Vampire Diaries). Fallen är löst baserat på en bokserie med samma namn och handlar om änglar (övernaturligt alltså). Liknar handlingen i Hush Hush-bokserien. Håller tummarna för att det är bra!

Shameless.

Just det, Kanal 9 har börjat visa serien Shameless på söndags kvällar (från första säsongen). Jag berättade i våras om att jag kollar på den, har sett första och andra säsongen och väntar på den tredje. Så ni som inte har sett den, se den! Jag trodde inte att jag skulle gilla den, men det gjorde jag. Här kan ni läsa om serien (den är baserad på en brittisk serie med samma namn).

Midsommar.

Gjorde min första midsommarkrans med björklöv och alla blommor som jag hittade, blev ju faktiskt helt okej. På bilderna ser ni förresten mitt kortare och blondare hår (som Erica fixade för flera veckor sedan, men jag har varit för lat för att visa er).

Mountains.

Bilder från Trysil och långt uppe i Värmland.

Nature.

Tog fram kameran när solen började att gå ner.

Cirkeln, The Morganville Vampires m.m.

Berättade i detta inlägg att jag beställde böcker som jag skulle ha med och läsa i stugan, dessvärre hann de inte komma innan vi skulle åka. Så jag tog med några andra böcker som jag hade hemma istället: Cirkeln, Nick & Norahs oändliga låtlista, I skuggan av värmen och några fler, men jag läste bara dessa tre. Den sistnämnda hade jag redan läst (är en av mina favoriter) för några år sedan, men inte de andra. Hade nästan glömt bort att jag hade dem faktiskt. Nick & Norahs oändliga låtlista var bra, den läser man (i alla fall jag) ut på några timmar bara då den är så kort, men den är ingen bok som man tänker så mycket på efteråt. Den bästa boken som jag läste var ändå Cirkeln, helt otroligt bra (den är svensk också)! Ska köpa uppföljaren Eld när jag ska på stan senare i veckan (det är  en trilogi och den sista boken utkommer nästa år tror jag). Boken är över 500 sidor, men jag läste ut den på två dagar, så bra var den!
 
Igår hämtade jag ut böckerna som jag hade beställt, men som inte hade hunnit komma. The Morganville Vampires började jag med, jag köpte en utgåva som innehöll de två första böckerna i serien. Jag läste ut den första igår och började lite på den andra (ska fortsätta när jag skrivit klart detta inlägg, haha). Gillar man vampyrer och det övernaturliga så tror jag att man gillar denna bok. Enligt mig så blev den bara bättre och bättre ju mer man läste. Beställde den tredje och fjärde boken i serien för någon timme sedan!

Back home.

Kom hem från stugan igår kväll med en massa kliande myggbett på kroppen och norsk choklad med i väskan. Har spelat Alias och kortspel med familjen, har läst några böcker, tagit en tripp till Trysil, firat midsommar och fotograferat en massa. Det är kortfattat beskrivet vad jag gjorde förra veckan, har varit så skönt att bara vara ute i "ingenstans"! Det kommer upp ett inlägg om böckerna och ett eller flera inlägg med bilder imorgon.

17 juni.

Håller på att packa, imorgon åker jag, min mamma och min bror upp till stugan och kommer hem nästa söndag igen. Inget internet och ingen TV. Fast jag har med mig laptopen, så jag kan ändå kolla på film och serier. Men mest av allt kommer jag nog bara att umgås med familjen, läsa böcker och kanske ta någon tripp förbi Trysil. Bara vara helt enkelt. I alla fall, vi hörs om en vecka mina underbara läsare!

Wildfire.

Har nu alla säsonger av serien Wildfire, en av mina många favoriter. Har det med i laptopen så att jag kan kolla när jag är i sommarstugan. Synd att det bara blev fyra säsonger...

De senaste dagarna.

I torsdags gjorde jag ingenting (eller ja, jag låg i soffan och kollade på serier), igår klippte jag gräset och rensade i rabatten (som tack fick jag idag det som ni ser på bilden av min snälla mamma), och kollade på fotboll på TV. Ni som känner mig tänkte nog där, läste jag verkligen rätt? Men det gjorde ni faktiskt! Sverige - England var på TV när jag kom in i vardagsrummet så jag kollade klart (det skulle precis börja, så jag såg faktiskt hela matchen). Trist att de (Sverige) förlorade när jag för en gång skull kollade på fotboll! Idag blev det inget fotbollstittande, har däremot kollat på en massa avsnitt av Grey's Anatomy. Men nu blir det nog någon film istället och jordgubbar till det.


Har länkat förut, men jag gör det igen:

#whatshouldwecallme

12 juni | 13 juni

Igår var vi några vänner hemma hos mig och grillade. Vi spelade Ryktet går och asgarvade, det var hur roligt som helst (ni borde testa det spelet)! Vi mumsade också i oss (svenska) jordgubbar med glass och spelade en omgång med Plump (ett kortspel för er som inte vet vad det är för någonting). Det var en riktigt lyckad dag/kväll helt enkelt! Idag tog jag en lång sovmorgon (det är ändå lov) och jag väntar på att Anton ska komma hit så ska vi spela och äta jordgubbar med glass (igen)!

Jellicoe Road | En kort recension

Vad tyckte jag om Jellicoe Road? Jag älskade den! I början var man lite förvirrad som sagt, men sedan förstod man mer och mer och allt föll på sin plats. Helt underbar bok, den är nog den bästa jag har läst i år! Här är en recension som Johanna på Bokhora skrev och vi tänkte väldigt lika. Jag tror faktiskt att jag ska läsa om den, mest för att man nu förstår hur allt hängde samman. Då kanske början inte är lika förvirrande längre och man kan instället njuta av boken. 5 av 5 i betyg!

Boksommar.

Beställde hem två böcker igår som jag tänkte ha med och läsa när vi åker upp till sommarstugan nästa vecka. The Morganville Vampires (del ett och två i samma bok) och Before I Die (som jag skrivit om förut) blev det. The Morganville Vampires är en bokserie med 15 böcker (har jag för mig) och den verkar bra så jag tänkte jag testa den. Before I Die är skriven av samma författare som You Against Me som jag gillade och jag har tänkt att köpa denna ett bra tag så nu slog jag äntligen till! Sedan har jag också flera olästa böcker i min bokhylla som jag ska läsa nu i sommar (bland annat Var är Alaska?, Feber, Starter For Ten och Cirkeln).

I'll stop the whole world from turning into a monster.


Jellicoe Road.

Köpte denna bok i höstas efter att ha läst så mycket gott om den. Höll då på med någon annan bok så jag lade denna i bokhyllan, sedan glömde jag bort den. Men på sista tiden så har det skrivits om Jellicoe Road på bloggar jag läser (eftersom att den har kommit ut på svenska nyss), så nu har jag börjat läsa den. Jag har hört att den är lite förvirrande i början (jag instämmer, är helt förvirrad) men att den blir mycket bättre (favoritbok-bättre). Jag återkommer med recension när jag har läst ut den!


Biosommar.

8 juni

 

3 juli

 

25 juli

 

31 augusti


8 juni.

Första dagen på sommarlovet och vad har jag gjort? Ingenting och det har varit så himla skönt! Senare kommer pappa och hämtar mig och min bror och så spenderar vi helgen hos honom. Vet inte om jag kommer att uppdatera något, men annars hörs vi om några dagar!

7 juni.

Ett ord: Sommarlov!

5 juni.

En kort dag i skolan idag. Hade en svenska-redovisning och sedan rensade vi i skåpet och tog med hem alla böcker som ska med till nästa termin (min väska var så tung att min axel värker, haha). Slutade runt 11-12 någon gång, men stannade kvar ett litet tag i väntan på bussen. Har bara ett historia-arbete kvar att göra nu, så det ska jag göra klart. Imorgon är vi lediga och på torsdag är det sista dagen i skolan för denna termin- sedan sommarlov (kan knappt förstå det att det är lov om bara två dagar)!

3 juni.

Tråkigt väder det har varit i helgen, ännu sämre idag till och med. Jag börjar undra om det verkligen är juni, för det känns verkligen inte som det! Gårdagen spenderade jag framför Xbox:et med Anton. Början på eftermiddagen idag (tog en sovmorgon till klockan tolv - ljuvligt) har jag spenderat framför TV:n. Ska göra lite historia och lite svenska, sedan ska jag nog se de sista avsnitten av säsong 3 av The Vampire Diaries (jäkla tjat om det tänker ni, haha).

RSS 2.0