30 november.

Nu är det helg igen, denna vecka gick väldigt fort (inte för att jag klagar). Min helg kommer att spenderas hemma hos min käre pappa. Ska passa på att gå på stan också och leta julklappar till folk, imorgon är det bara 24 dagar kvar till julafton! Jag tror jag kommer att ta med datorn, så det kanske dyker upp något inlägg här.

Joey, Phoebe, Monica, Ross, Chandler och Rachel.

Min kväll spenderas med F.R.I.E.N.D.S. Den bästa humorn när som helst.

27 november.

Snön (blötsnö dock) har kommit och nu börjar julkänslan komma, på söndag är det till och med första advent. Trots vädret så begav jag mig ut på en powerwalk tillsammans med Anton på eftemiddagen. Det var svinkallt, halt och man blev så himla blöt (det är för idrotten som jag gjorde det, man ska göra minst två pass i veckan). Jag såg ut som en blandning av en blöt hund och en tomte när jag kom hem... Trots detta så gillar jag ändå snön. Förstår det inte. Kanske är för att det ser så mysigt ut - snö utanför fönstret och tända ljus inomhus. Jo, så måste det vara.

A young Goldie Hawn.

Hur vacker?

By the world forgot.

20081122080750_large
 
"How happy is the blameless vestal's lot
The world forgetting, by the world forgot
Eternal sunshine of the spotless mind
Each prayer accepted, and each wish resigned"
- Alexander Pope

25 november.

Ännu en helg är snart slut. Igår var jag i skolan i några timmar (öppet hus och det var obligatoriskt att vara där) och som kompensation är vi lediga imorgon. Efter att ha varit i skolan kom min mamma och min bror och hämtade mig och sedan åkte vi hem till mormor och morfar där mat och fika väntade. Jag hade bakat cupcakes med oreofrosting som var himmelskt goda om jag får säga det själv. Idag har knappt någonting hänt, skönt det med ibland. Nej, nu ska jag ta mig en cupcake (blev kvar från igår - lucky me) och titta på film - Eternal sunshine of the spotless mind.
 

Bokenkät.

Ljudbok eller bok i handen? 
Bok i handen alla gånger. Har försökt att lyssna på ljudbok, men det slutar alltid med att jag börjar tänka på annat...
Tumblr_lugfw21kly1qbaypno1_400_large
 
Pocket eller inbunden?
Båda. Pocket är praktiska (och billigare), men inbundna är finare.
 
Påhittat eller verklighetsbaserat? 
Spelar ingen roll, fast jag läser fler påhittade böcker än verklighetsbaserade.
 
Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter! Twilight var jag besatt av ett tag, men Harry Potter tröttnar jag aldrig på. Jag har ju växt upp med Harry, Ron, Hermione och alla andra.
 
Fantasivärld eller vår värld? 
Båda. Fantasivärlden gillar jag som ni vet, men ibland så vill jag variera mig och läser om vår värld. Jag har ju faktiskt några favoriter som ändå utspelar sig i vår värld. Jellicoe Road och The Fault in our Stars för att nämna två.
 
Kindle, iPad eller annat?
Läser inte böcker på surfplattor, kanske för att jag inte äger någon, men jag tror inte att jag skulle läsa på en surfplatta även om jag hade en. Jag gillar känslan av att hålla en riktig bok för mycket.
 
Låna eller köpa böcker?
Köpa. Gillar att äga böcker, jag lånar knappt från biblioteket. Har gjort det ett fåtal gånger bara och då har det varit i skolans bibliotek.
 
Bokhandlar eller online?
Båda. Jag älskar att vara i en bokhandel och gå runt och titta (min favoritbokhandel ligger i London), men det brukar vara billigare att köpa engelska böcker på nätet så jag köper nästan alltid där. Adlibris och CDON brukar jag beställa ifrån.
 
Ensamstående bok eller trilogi? 
Gillar båda, men det är alltid kul att läsa fortsättningar.
 
Tjock bok eller kort bok? 
Spelar ingen roll, men jag läser gärna lite tjockare böcker.
 
Romans eller action?
Helst båda, romans blandat med action/action blandat med romans brukar vara det jag läser.
 
Mysa under en filt eller steka i solen?
Mysa under en filt slår steka i solen med hästlängder.
 
Varm choklad eller latte? 
Beror på vad jag är sugen på, jag gillar både kaffe och choklad.
 
Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Både och. Om det är en bok som jag är osäker på om jag vill läsa så tittar jag gärna på recensioner. Men sedan bildar jag en egen uppfattning, ibland håller jag med recensionen och ibland inte.

Inte påmålad och falsk som andra.

Darin%20-%20Astrologen
Fin låt. Lite kul är det att jag håller på med astrologi i skolan just nu. 

No space among the clouds.


20 november.

Jag känner att uppdateringen här på bloggen har varit dålig i flera veckor. Det har varit (är fortfarande) mycket i skolan så jag hinner inte riktigt skriva så mycket. Denna vecka har det varit väldigt mycket. Blev precis klar med ett historia-arbete och nu ska jag göra klart mitt svenska-tal - har muntligt nationellt prov på torsdag...

19 november.

Grattis på födelsedagen, pappa! ♥

Breaking Dawn | Part 2

Tsbd2-dg-010960r-jpg_175203_large
 
Var ju och såg den nya Twilight-filmen i onsdags. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tyckte om filmen, men jag tycker nog att den är bättre än del 1 (det är lite mer fart i den här filmen än den). Slutet av filmen hade de gett en twist (författaren hade själv varit med och ändrat), något som jag faktiskt gillade. Emellanåt var det lite cheesy, men de fick med hur Bella förändrats som person från första filmen (boken) till den här och de fick med de bästa delarna i boken och det vägde upp väldigt mycket. Jag har inte samma känsla som efter att ha sett slutet på Harry Potter-serien, men det känns ändå lite konstigt att det inte kommer några fler. Jag tyckte att det var ett värdigt slut på serien, så kan man nog sammanfatta allt.

City Of Bones | Teaser trailer

Get More: Jonathan Rhys-Meyers, Jamie Campbell Bower, Movie Trailers, Movies Blog

Lite längtan har jag väl...

12 november.

För en gångs skull så hade jag en vanlig skoldag idag. Imorgon kommer jag däremot vara på min gamla skola och prata om samhällsprogrammet (ska försöka få elever att välja detta program när de söker till gymnasiet) och slutar vid lunch. Men det är bra för jag har en hel del pluggande att göra! På onsdag blir det förresten bio - den allra sista Twilight-filmen. Även om jag inte är besatt av böckerna längre (var flera år sedan jag läste dem nu), så ska det ändå bli kul att få se slutet på film.
 
Som ni kanske har märkt så är det en ny header här på bloggen, den ser nästan ut som den gamla dock (bara några nya bilder och annan font). Kände att det var dags för en förändring!

11 november.

Grattis på farsdag, pappa! ♥

Skyfall.

Tumblr_mciv6qf1lr1r724tzo1_500_large
 
Var som sagt och såg Skyfall (nya bond-rullen) på bio igår. Modernt möter klassiskt skulle jag nog beskriva filmen med. Skådespelarna levererar (lite stolt är man ju också att två svenskar är med), snyggt filmad, bra soundtrack och drama blandat med action ger filmen mer karaktär. Daniel Craig spelar min favoritbond (jo, jag tycker nog att han är bättre än Connery till och med), Javier Bardem spelar den psykopatiska skurken och gör det klockrent och Judi Dench spelar M som har en större roll i denna film (vilket är kul, för hon är en sådan bra skådespelerska). Filmen är lite annorlunda mot andra Bond-filmer, men jag gillar det. Emellanåt blev det liiite tråkigt och en av bondbrudarna kändes väldigt onödig (mina två minus med filmen). Men allt det andra väger upp och gör den till en sjukt bra film!

10 november.

Idag var det en slappdag (har mest legat framför tv:n), imorgon blir det en pluggdag (ska plöja undan plugghögen som ligger bredvid mig på skrivbordet). Men dagen är inte slut ännu, om ett tag så kommer pappa förbi och hämtar upp mig och min bror. Vi ska äta någonting och sedan gå på bio. Filmen vi ska se är Skyfall, jag hoppas att den lever upp till mina höga förväntningar!

7 november.

Jag hann med att höra både Romneys förlorartal och Obamas vinnartal imorse. Obamas tal slutar precis när jag kommit fram till skåpet i skolan (kollade/lyssnade i mobilen). Hade sedan en engelska lektion och inte ens en halv historialektion, efter det tillbaka hem med bussen igen.
 
Idag fick vi förresten en uppgift på engelskan att vi ska läsa en bok på engelska och göra en skriftlig rapport av den, något som för mig som (nästan) alltid läser på engelska inte har någonting emot. Visste dock inte riktigt vad jag skulle välja i skolans bibliotek, men så hittade jag Looking for Alaska (som jag skrev om för ett tag sedan) inklämd mellan några andra böcker, så den fick det bli. En av de få gångerna jag gillar en skoluppgift!

Ett namn.

Obama!

6 november.

Idag hade jag ingen skoldag, utan vi var på en UAF-mässa (universitet och sådant). Jag och några vänner var där en stund. Sedan gick vi och åt kinamat, tog en latte på ett café och drog till IKEA och åt chokladmousse (och kollade på saker också). Kändes som att allt vi gjorde var att äta. Åkte hem, gjorde lite skolarbete och väntade på att min bror skulle komma hem från jobbet. Sjätte november = dagen då Halo 4 släpps. Vi satt och spela hela kvällen och nörden i mig var jätteglad. Det var min tisdag.

Friends bloopers.

För att min humor är så himla bra.

Köket.

Smart som jag var så glömde jag att ta före-bilder, men här är i alla fall bilder på hur det såg ut under tiden och efter (lite svårt att se färgen på väggen kanske, då det var halvtrist ljus därinne när jag fotade). Innan hade vi en tapet med bär på (första bilden) och nu är det målat i en ljusblå/grå färg. Kryddhyllan och panelen (första bilden) var mörkt träfärgade innan, men efter några lager med färg så är de vita.

The Girl with the Dragon Tattoo.

Denna film tittade jag på när jag borde ha pluggat istället. Den amerikanska versionen är snäppet bättre enligt mig. Så himla snyggt filmad (kul att de filmade här i Sverige) och det är sådan bra kemi mellan Rooney och Craig. Craig gör en mycket bättre gestaltning av Blomkvist, men Noomi Rapace är fortfarande bättre som Salander (även om Rooney var duktig). Det kändes lite konstigt det här med att de pratade engelska i Sverige, men efter ett tag så vande man sig. Även om jag visste historian redan så var filmen riktigt bra och jag är väldigt intresserad av att se de andra två bli filmatiserade (igen).

4 november.

Nu är köket färdigmålat. Eller ja, det blev det i fredags, men jag tog inte bort täckpapp och sådant fören igår (det kommer upp bilder i ett inlägg senare). Förutom att ha hållit på med köket mest hela tiden har jag också hunnit vara med Rebecca och hälsat på mormor och morfar. Skulle egentligen ha tagit tag i lite pluggande idag, men jag kollade på film och serier istället. Får plugga när jag kommer hem från skolan imorgon istället.

RSS 2.0