Här kommer natten kall och underbart lång.

När du kommer ska jag sitta här och ta allt som du ger mig
och när du går vet jag att du snart är här igen

Face it all together at skyfall.

Adele - bästa soundtracket till Bond. Är förresten väldigt sugen på att se nya Bond-rullen som kom ut på bio i fredags. Daniel Craig är min favorit som gestaltar agent 007, kul att höra att han ska göra två till.

27 oktober.

I samma anda som förra året så kommer detta lov att spenderas med penseln i handen - ska måla om i köket. Har tagit bort dem flesta sakerna så jag ska börja spackla och det senare och imorgon blir det grundmålning (om jag inte orkar göra det idag). Kommer alltså att ha fullt upp så det kanske inte blir så mycket uppdatering här på bloggen en vecka framöver.

One grain of sand along an endless beach.


Höstlov.

Idag blev det höstlov för min del (inga lektioner varken idag eller imorgon). Var bara och hämtade några böcker i skolan (som jag hade glömt att ta med hem igår) och kom hem nyss. Såhär känns det väl ungefär just nu:
http://media.tumblr.com/tumblr_m61ku9CVkh1rq44n4.gif

SVT Play.

Torka aldrig tårar utan handskar
En serie i tre delar som visades på SVT1, men finns också på SVT Play. Baserat på ett manus av Jonas Gardell (finns även som bok, dock bara den första delen än så länge). Handlar om homosexuella i 80-talets Stockholm, om fördomar och kärlek. Om ni missade denna serie när den gick på TV då bara måste ni kolla in den. Ibland händer det att svenskar faktiskt kan göra bra filmer och serier och den här är en av dem. Dock tror jag att boken/böckerna är ännu bättre!
Portkod 1321
En ungdomsserie i tio delar (än så länge har bara två avsnitt släppts, det tredje släpps idag) som visas exklusivt på SVT Play. Det är väldigt korta avsnitt, bara 10 minuter ungefär. Lite förutsägbar handling vägs upp av finfint foto och duktiga skådespelare. Helt klart sevärd!

Helgen.

Helgen spenderades som sagt hemma hos pappa. Dåligt väder betydde filmtittande, vi tittade på bland annat två av dem nya Johan Falk-filmerna. Hann också med att baka en kaka (fin rimning), som vi satt och smaska på framför filmerna. En lugn helg utan något pluggande blev det. Nu har den sista veckan innan höstlovet dragit igång, kändes som att det nyss var sommarlov. Tiden har bara flygit förbi!

Ed Sheeran på ett litet hörn.


19 oktober.

Det har visst inte blivit några inlägg här sedan i måndags och det var inte planerat. Skolan har rullat på som vanligt, eller i alla fall i måndags, tisdags och igår. I onsdags arbetade jag hemma med skolarbeten, likaså idag. Denna helg kommer att spenderas hemma hos pappa, han kommer och hämtar mig och min bror ikväll. Får se om det kommer upp några inlägg. Jag tar inte med mig laptopen, men kanske får låna min brors. Annars får ni ha en bra helg!

15 oktober.

Helgen bara flög förbi även fast jag inte gjorde mycket. Hann med en tripp till stan med min bror (jag köpte ingenting dock, var med som smakråd), har tittat på New Girl, gjort en hemtenta i religion, tittat på New Girl, gjort lite på ett psykologiarbete och tittat lite mer på New girl. Man kan alltså säga att jag har suttit och skrattat framför New girl hela helgen nästan! Idag trodde jag att jag skulle få sitta med psykologiarbetet hela kvällen, förvånade mig själv dock och blev klar för några timmar sedan (duktig Lisa!). Nu blir det fler avsnitt av New Girl (har bara två avsnitt kvar dock)!

3x Skinny love

Originalet är Bon Iver, inte riktigt min musiksmak men helt okej. Min favorit är Ed Sheerans version, no surprise kanske. Annars är Birdys version väldigt fin också (kan inte förstå att hon bara är sexton år)!

11 oktober.

Arbetade hemma med uppsatsen både igår och idag, och idag blev Anton och jag klara. Imorgon drar vi till skolan för att skriva ut flera exemplar av den och sedan blir det officiellt helg, även om det redan känns som det. Nu blir det en TV-kväll med en massa bra serier som visas! Kanal 5 har förresten börjat visa en ny serie på onsdagar, Scandal heter den. Har ju bara sett två avsnitt men den verkar lovande!

9 oktober.

Två dagar i skolan är avklarade. Har fyra lektioner kvar denna vecka, vilka vi får arbeta hemma på. Så man kan väl säga att jag har helg, nästan i alla fall. Ska gå på samhällslektionen på fredag, det är deadline för uppsatsen om Vietnamkriget då, och sitta och skriva klart den hemma imorgon. Trean på gymnasiet är allt bra härlig, i alla fall för tillfället.

Ed Live.


8 oktober.

Fika på stan efter skolan med Anton och Stefan, en bra start på veckan!
 
För tillfället sitter jag med psykologiboken och försöker skriva ett arbete om lyckopiller, har kommit så långt att jag skrivit rubriken "Lyckopiller". Bra jobbat, Lisa! Sitter faktiskt mest och kollar Ed Sheeran-videos på youtube istället, kan han inte släppa nytt snart? Vill. Höra. Mer.

If people were rain.

En hel tumblr dedikerad citatet "If people were rain, I was drizzle and she was a hurricane" ur John Greens bok Looking for Alaska. Har bara läst den på svenska, konstigt då jag 99 % av gångerna läser böcker på engelska, måste ta och läsa den på engelska. I alla fall, roligt tidsfördriv att kolla in den sidan för den som läst boken!

6 oktober.

Denna soliga höstdag har spenderats ute. Har hjälpt till med att rensa i trädgården, att tvätta bilen och grundmålat klart alla plankor till min balkong (det tog bara några år... började -08 och sedan blev de liggande i garaget av någon anledning). Idag bokade vi även hotellet till London, så nu är både flyg och hotell fixat. Ser verkligen fram emot våren: Wien-resa med mamma, studentresa med några vänner till London och sist men inte minst studenten!

4 oktober.

Långhelg denna vecka med (har en lektion imorgon som vi får arbeta hemma på igen). Dock ska jag och Anton fortsätta skriva på uppsatsen imorgon, nästa fredag ska den vara klar och det känns som att vi har hur mycket som helst kvar att skriva. Stress. Stress. Stress. Men jag ska inte oroa mig för det ikväll, det blir morgondagens problem. Istället ska jag fortsätta läsa i City of Ashes (inte City of Glass som jag råkade skriva igår) och äta kanelbullar dagen till ära.

Belief.

Tonight, you arrested my mind.
When you came to my defense.
With a knife in the shape of your mouth,
in the form of your body, with the wrath of a god
 
En av mina favoritlåtar. Med den bästa såklart.

Wishes.

"Destiny has two ways of crushing us...
either by refusing our wishes or by fulfilling them."
Henri Fredric Amiel

3 oktober.

Hela dagen har gått åt till att skriva på en uppsats om Vietnamkriget. Förmiddagen i skolan satt jag och Anton med den, sedan åkte vi hem och arbetade med den istället för att sitta och göra det i skolan. Känns som att den blir klar med myrsteg: man skriver, skriver och skriver och ändå är det massor kvar. Tillslut blev vi så trötta att vi skrattade åt varenda stavfel vi skrev, så vi slutade för dagen och nu ska jag faktiskt ta och läsa i City of Glass en stund istället. Allt pluggande har gjort så att jag inte haft tid att läsa den!

RSS 2.0