Sista september.

Den extra långa helgen börjar lida mot sitt slut. Dagen idag har inte bestått av så mycket, mest filmtittande och pluggande. Ska dock alldeles strax ta och slå ihop skolböckerna och titta på Awkward. istället, den enda serien som jag följer på musikkanalen-som-inte-visar-så-mycket-musik MTV.
 
Tumblr_m6d76gjych1r8u042o1_500_large

Full moon.

Fullmånen igår förevigades med kameran.

29 september.

Efter en runda på stan och städning av mitt rum ska jag titta på film resten av dagen. Har mest tittat på serier den senaste tiden så filmnörden i mig sa åt mig att det var dags att ha ett filmmaraton. Filmerna blir följande: This Means War, The Vow och Sherlock Holmes 2 (och kanske någon film till om jag får lust). Den sistnämnda har jag redan sett en gång, men den är så rolig att det skadar inte att se den igen!

Bambi.

Detta var vad jag fick se när jag drog upp rullgardinen imorse. Var bara tvungen att ta fram kameran, ville ju testa telezoomen igen och den funkar finfint måste jag säga!

27 september.

 Torsdag vilket betyder helg, i alla fall för denna vecka. Har en lektion imorgon, men den får vi jobba hemma på (så Anton ska komma hit så ska vi jobba med vår uppsats om Vietnamkriget). Firar tre dagar helg med jordgubbar framför TV:n ikväll (en massa bra serier visas: The Big Bang Theory, True Blood, Once upon a time, New Girl och Pan Am).

Telezoomobjektiv.

Med Standardzoomobjektiv (det gamla objektivet)
Med Telezoomobjektiv (det nya objektivet)
 
Tog dessa foton lite snabbt (genom min brors fönster) så att ni skulle se skillnaden mellan objektiven. Båda fotona är med full zoom från samma plats (ingen redigering). Telezoomen är till för att kunna fotografera på saker som är längre ifrån och det blir ett snyggt skärpedjup (suddig bakgrund) i bilderna, medan standardzoomen är så som du ser det med ögat (ungefär). Telezoomen passar bra till porträttfotografering, djurfotografering och sportfotografering bland annat.

The Dark Knight Rises.

Först kom Batman Begins som var hur bra som helst och sedan kom The Dark Knight som var helt fantastisk med Heath Ledger i rollen som Jokern. Förväntningarna på The Dark Knight Rises var höga, men inte så höga att jag trodde att den kunde toppa tvåan och det kunde den tyvärr inte. Men den var ändå riktigt, riktigt bra! Alla tre filmer är bra på sina egna sätt (tre historier som sedan vävs samman till en) och har sjukt bra skådespelare och cinematography (kommer inte på vad det heter på svenska). I ettan är Liam Neeson med, i tvåan Heath Ledger som sagt och nu i trean är Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt och Marion Cotillard med. För att inte glömma Christian Bale i rollen som Bruce Wayne/Batman (den bästa Batman enligt mig), Gary Oldman i rollen som Gordon och Michael Caine i rollen som Alfred, vilka är med i hela trilogin. Har ni inte sett filmerna? Se dem! Christopher Nolans tolkning är sååå mycket bättre än dem med Michael Keaton, Val Kilmer etc!
Tumblr_lu35gg1bxp1ql8i93o1_500_large

24 september.

Jag hade tänkt att skriva recension om filmen som jag såg på bio i lördags och fotografera med det nya objektivet när jag kommit hem från skolan idag. Tyvärr spenderades min eftermiddag i liggande position i soffan med en sprängande huvudvärk, så det blev inget med det. Ni får dem två inläggena imorgon istället!

23 september.

Kom hem för någon timme sedan från pappa. Igår var pappa, brormin och jag först till Hallagården och fikade, sedan åkte vi till Mediamarkt. Köpte ett telezoomobjektiv, motljusskydd och gråfilter till kameran (lägger upp ett inlägg med bilder fotade med det nya objektivet imorgon). På kvällen igår såg vi The Dark Knight Rises som jag längtat efter att få se känns det som (ni får läsa vad jag tyckte i ett inlägg som kommer upp imorgon även det). Idag har det hittills varit en slappardag framför TV:n, men nu ska jag ta tag i lite skolarbete...

21 september.

Slutade vid elva denna fredag med. Åkte till banken och fixa lite med kort och sådant, nu när jag är arton ändras ju sådant (vuxenpoäng). Gick på stan med mamma efteråt också, köpte ett par jeans och en stickad tröja för födelsedagspengar från farfar. Sedan gick vi hem till mormor och morfar (som jag knappt sett i somras då de varit i sommarstugan hela tiden) och fika. Min kväll kommer att spenderas med att läsa City of Ashes som kom hem idag. Imorgon åker jag till pappa, tänkte passa på att titta på ett objektiv på Mediamarkt då. När jag kommer hem på söndag blir det plugg, plugg och mera plugg. Fullspäckad helg alltså.

Autumn.

Tumblr_mak8udnchy1qafc06o1_500_largeTumblr_m99rtmnmu71r8j4gko1_500_largeTumblr_lurd4m1jnq1qfla0do1_500_large14kuwz_large7130_4f88_390_large
Sit under a blanket, drink coffee and read a book.

19 september.

Det var knappt så att jag orkade att gå upp till mitt rum och sätta mig här vid datorn. En sjuhelsikes träningsvärk i låren efter gymnastiken igår (körde Crossfit) och jag ser ut som en gammal tant när jag går upp för trappan. Vill knappt veta hur det är imorgon... Sitter och lyssnar på musik och pluggar för tillfället, men jag tror att jag ska knäppa på något avsnitt av mina favoritvampyrer istället. Besatt? Ja!

18 september.

Dagarna flyter på. Skola, skola och mer skola. Även om vi slutar tidigt på dagarna (de flesta i alla fall) så blir det mycket arbete hemma. Sitter just nu med en artikel som jag ska prata om imorgon på engelskan, tog år och dagar att hitta en som var tillräckligt intressant. Efter att jag är klar med det så ska jag kolla på...The Vampire Diaries. Som vanligt.

Countdown.

Dsc_6713_large
181 dagar kvar till Wien
68762_423759281015468_851868273_n_large
253 dagar kvar till London

The Mortal Instruments | City of Bones

Förra veckan berättade jag att jag fick boken City of Bones i födelsedagspresent. Den handlar om shadowhunters, demoner och andra övernaturliga saker.
 
Jag började att läsa den nu i veckan och läste ut den igår och jag kan säga att den hamnar definitivt bland mina favoriter (det känns som att jag skriver det om varje bok som jag läser, men jag brukar oftast bara läsa sådana böcker som jag vet att jag kommer att gilla och ibland om det är någon dålig bok så väljer jag att inte skriva om den här på bloggen). Fasen vad bra den var! Jag måste ta och beställa hem uppföljaren - City of Ashes. Vill. Läsa. Nu.
 
Förresten så håller City of Bones på att bli film, den kommer ut på bio i augusti nästa år. Vet inte riktigt vad jag tyckte om valet av skådespelare, vissa gillade jag och andra inte, men det blir nog bra när man väl ser filmen.

14 september.

-tvd-the-vampire-diaries-tv-show-31956898-500-272_large
Kom hem från skolan för ungefär en timme sedan, vi slutade vid elva. Bra slut på en skoldag på en fredag. Extra lång helg! En massa The Vampire Diaries-avsnitt kommer min eftermiddag bestå av.

Mitt hår.


Det var väldigt svårt att få med hur färgen ser ut på bilderna (det är mörkare i botten i verkligheten, i början var det nästan svart men efter att jag tvättat det så blev det lite ljusare), bilderna ger inte alls hårfärgen rättvisa. Men ni ser i alla fall frisyren - kortare och jag kan ha både mittbena och sidobena.

13 september.

Fick hem säsong 3 av The Vampire Diaries i tisdags. Så igår började jag att kolla om säsongen och det är vad jag planerar att fortsätta med nu. Längtar till säsong 4!

It's like wishing for rain as I stand in the desert.

En version utan trummor (den översta) och en version med trummor (den nedersta). Vilken underbar röst!

9/11

551669_486571814700475_632921172_n_large

11 september.

Nu har jag gjort ombré. Färgen ville inte bli så mörk i botten av håret först, så hon fick färga två gånger (vilket gjorde att jag fick sitta hela eftermiddagen nästan, hihi). Jag klippte mig inte precis lika kort som på bilden igår, men till nyckelbenen ungefär. Blev nöjd som vanligt när Erika klipper och färgar. Visar en bild imorgon kanske, är för trött för att fotografera nu!
 
Förresten, nu är flyg bokat till London!

Ombré.

Har funderat på detta ganska länge, så imorgon när jag klipper mig så ska jag färga ombré som på bilden - jag tycker att det är så himla fint! Lite sugen att klippa håret till denna frisyr också, men det tror jag inte att jag kommer (läs: vågar) att göra ...

9 september.

Kvällen igår var riktigt rolig. Vi beställde hem pizza, spelade Geni, satt och bara snackade och sedan tittade vi på Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1. Fick träffa Sophia också som jag inte sett på evigheter! Dagen idag kommer bestå av lite svenska- och samhällsplugg och kanske någon film.

8 september.

Filmkväll med några vänner blir det hemma hos mig ikväll. Vi ska titta lite på hotell och flyg inför studentresan till våren också, medan större delen av klassen åker till Cypern så har vi valt (min favoritstad) London istället. Tror att det passar oss bättre!

Tre serier som jag ser fram emot.


4 september.

Mamma väckte mig imorse med presenter (kläder, smycken, choklad och böcker). Böckerna jag fick av henne var; Eld (den fick jag dock redan för några veckor sedan), Ghost Town (fortsättning i The Morganville Vampires-serien), City of Bones (del ett i The Mortal Instruments-serien) och Digital Fotografi. Min födelsedag spenderades tyvärr mestadels i sängen med en värmekudde (den tiden på månaden). Men för ett tag sedan kom pappa förbi och tog med mig och min bror ut och åt pizza, så jag gjorde i alla fall någonting mer än att ligga i sängen på min födelsedag!

18.


Min födelsedag. Min artonde födelsedag, myndig och allt.

The arms of the ocean are carrying me.


Kalas.




Idag firade jag min födelsedag med familjen, även om det är några dagar kvar. Tårt-älskare som jag inte kan kan kalla mig, firades jag med god mat och sedan vanligt hederligt fikabröd och kaffe (wienerbröd-älskare passar nog bättre in på mig). Vi kunde faktiskt sitta ute på altanen, då det var något så sällsynt som fint väder! Fick pengar i present av både min mormor & morfar och min moster (en ros från henne också), precis som jag önskat!

RSS 2.0