28 april.

Den här helgen drog förbi snabbt. Hann med att åka till pappa fre-lör, fick bli en kortare visit då han åkte till Sydafrika idag, men det var i alla fall lika trevligt för det! Mötte upp mamma på stan igår för att bland annat leta lite underkläder till min studentklänning (den är ju lite genomskinlig eftersom den är vit) och hittade det som tur var.
 
Idag har jag skrivit lite på min PA-rapport och fixat inför en religionsredovisning tillsammans med Anton över Skype. Annars har jag mest gått runt i myskläder hela dagen och tänkt på att nästa helg kommer både C-uppsats och PA-rapport att vara klara, sedan är det inte många skolarbeten kvar! Eller så satt jag och tittade på TV och tänkte på detta i ungefär två minuter, men det var två bra minuter tills jag insåg att jag fortfarande måste skriva klart dem...

Distant places.


Tell the wolves I'm home.

Tell the Wolves I'm home. En bok jag ska börja läsa (vi måste läsa ännu en bok på Engelska C, så då tänkte jag att jag kunde slå två flugor i en smäll och ta en bok som jag ändå har tänkt att läsa). Har hört (läst) att den ska vara i samma klass som Jellicoe Road och The Fault in Our Stars - då måste den vara bra alltså. Jag håller i alla fall tummarna för det!

En månad kvar...

...till London ♥

25 april.

Ännu en vecka är snart förbi. Den här veckan har varit en av de bästa veckorna på ett tag för mig. Jag har inte gått och varit illamående och haft ont i magen hela tiden (har knappt vågat tänka tanken att jag känner mig bättre för jag har varit rädd att det ska slå  tillbaka mot mig). Kanske vänder det nu och jag blir frisk? Jag hoppas det! Annat som hänt: suttit med C-uppsats, Filosofi-uppsats, lite mer C-uppsats, Filosofi-uppsats... Ja, ni förstår nog. Jag har insett att filosofi är det ämne som jag ogillar mest i skolan. Till och med gymnastiken är bättre (ni som känner mig vet att jag inte gillar idrotten). Blev nyss klar med uppsatsen i alla fall och nu är det bara någon enstaka lektion kvar av filosofin. Thank God.

22 april.

Livet rullar på. Har uppsatser och andra arbeten som ska lämnas in inom de närmsta veckorna och det känns som att jag knappt har gjort någonting på dem. Längtar mest efter två saker just nu: att bli frisk och London-resan.
 
Var i Stockholm i fredags med skolan, kände tyvärr att min kropp inte riktigt klarade av det. Efter en tripp på Nordiska muséet, gamla stan samt drottninggatan slutade det med att Anton följde med mig och satt på ett bibliotek tills det var dags för middag (vi gick till Jensens Bøfhus) innan teater ("Ett dockhem" hette den, jag var inte så himla förtjust i den) på kvällen. En snäll vän jag har som sitter med mig på ett bibliotek i Stockholm istället för att gå runt och utforska staden!

Beautiful woman.


Put another record on.

Är inte förtjust i den "vanliga" versionen av låten, men den akustiska versionen älskar jag. Jag blir så glad av den!

The Swede is a person of few words.

Det hemska är att det är så sant.

Every revolution begins with a spark.

Ett halvår kvar ungefär. Can't wait!

13 april.

Ingen feber idag (högre temp än vanligtvis dock), men halsen och hostan är likadana. Min bror satt bredvid mig i soffan förut och hjälpte mig att ändra utseendet på menyn nedanför headern, jag tyckte att den blev mycket bättre än den förra (har stört mig på den länge)! Dessutom ändrade jag några typsnitt och igår bytte jag bakgrund. Kände för lite förändring på bloggen, även fast det varit dåligt med uppdatering här. I alla fall, nu blir det glass och några avsnitt av New Girl.

12 april.

Läget just nu: ont i halsen, hosta och feber. Som om magproblemen inte var tillräckliga har jag alltså åkt på en förkylning också. Jätteroligt. Missade en viktig redovisning (PA-redovisning) idag eftersom jag har feber, men som tur är så skulle min lärare ordna så att Anton och jag kan göra redovisningen senare inför en klass. Var hos läkaren imorse (för magen) vilket inte ledde till någonting i princip. Jag fick inga svar, men jag fick fler tabletter utskrivna. Trodde jag skulle slippa dem, men icke sa nicke (dock ska jag trappa ner på dem). Min helg spenderas säng/soffliggande med försök till att plugga.

8 april.

Uppdateringen här på bloggen har ju inte varit den bästa den sista tiden (ni får mest youtube-klipp), mest för att jag inte vill skriva och klaga hela tiden. I alla fall, på torsdag tar jag min sista tablett (i alla fall från den förpackningen jag har nu) mot magkatarren. Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att de har hjälpt så jättemycket. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag tyckte att det blev bättre och bättre, men sedan stannade det av liksom. Symptomen har varit dämpade, men inte försvunnit helt. Jag har fortfarande ont i magen (ibland ut i ryggen) de flesta dagarna, men illamåendet är det som jag tycker är jobbigast. Det gör så att jag varken har ork eller lust att göra någonting och då blir skoljobben lidande. Imorgon ska mamma ringa till vårdcentralen och höra hur jag ska göra eftersom tabletterna som sagt tar slut nu på torsdag...
Och här tar mitt klago-inlägg slut.

City of Bones | Trailer 2

Den andra trailern kom ut för några dagar sedan. På bio 23 augusti.

4 april.

Mer än halva lovet har gått, men det känns som att det nyss var långfredagen. Jag har ätit påskmat med familjen, ätit alldeles för mycket påskgodis (borde väl egentligen inte ha ätit något alls pga magen), haft filmkvällar med min mamma och bror och läst böcker som jag redan läst förut. Sedan vet ni ju redan att jag skaffat en ny laptop och att greja med den tog upp en halv dag typ. Det jag borde ha gjort är att plugga, men som vanligt tänker jag att "jag gör det imorgon". Får plugga extra mycket de sista dagarna nu, förutom idag då jag ska vara med Rebecca. Jag gör det imorgon.

3 april.

Senast jag skrev ett inlägg här på bloggen satt jag vid min gamle vän Asus, men nu har jag bytt till en Lenovo istället. Den förra har varit seg i mer än ett år och klarar knappt av att ha ett samtal på Skype längre. Var inne på Webhallen och kikade i fredags (på Internet alltså). Hade egentligen inte tänkt att skaffa en ny förrän efter studenten, men så var en Lenovo (G580 för att vara med exakt) nedsatt i pris, hade bra grejer i sig (enligt min bror, jag kan typ ingenting om vad som är bra och inte) och den släpptes förra tisdagen - så jag slog till och köpte den!
 
Just nu sitter jag och för över alla bilder, musik och sådant från den gamla laptopen. Den enda (just nu i alla fall) nackdelen är att den har Windows 8... tack och lov installerade Emil en sak som gör att den har en vanlig startmeny bland annat!

It's hard to dance with a devil on your back.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag börjat lyssna mer och mer på Florence + The Machine (har lyssnat på någon enstaka låt lite då och då tidigare). Jag har lyssnat på bara dem i flera dagar och dessa ovan är några av alla bra låtar. Jag tror jag har hittat ett nytt favoritband (eller ett till favoritband). Roligt att det är med en tjej som sjunger, lyssnar ju mest på killar annars.

RSS 2.0