On the set of The Fault In Our Stars.

Okej, jag tror inte jag har skrivit någonting mer om The Fault In Our Stars-filmen än att det faktiskt blir en film - så en liten uppdatering om den får ni nu. Shailene Woodley kommer att spela Hazel och Ansel Elgort kommer att spela Augustus (det lustiga var att jag först skrev Tris respektive Caleb, pga att de spelar syskon i Divergent). Sedan så kommer Sam Trammell, som spelar Sam Merlotte i True Blood, att spela Hazels pappa och Laura Dern att spela hennes mamma. Augustus kompis Isaac spelas av Nat Wolff.
 
Detta är de skådespelarna som tillkännagetts än så länge och jag måste erkänna att jag är rätt så nöjd med valen. Alla förutom Augustus i alla fall - är inte riktigt säker på vad jag tycker om att Ansel spelar honom, tycker inte riktigt att han passar, men förhoppningsvis ändrar jag mig när jag ser slutprodukten!
 
2014 blir nog ett bra film-år för oss boknördar: Vampire Academy, Divergent, The Fault In Our Stars, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1, The Mortal Instruments: City of Ashes m.m

Vad hände här då?

Mitt humör just nu. Färgade utväxten (plus la i på längden efter en stund) alldeles nyss, med en blond-färg. Blev mörkare i håret än vad jag var innan. Just nu är det en ljusbrun/mörkblond nyans med en hint av grönt i vissa ljus. Inte vad jag ville ha precis. Blir att åka och köpa ny färg first thing in the morning.

30 augusti.

Redan fredag,  tiden går jättefort nu, imorgon är det bara en vecka kvar till jag åker. My mind is all over the place. Än så länge är jag ju hemma och dagen idag går åt till att städa (vi ska fira min födelsedag, fyller på onsdag, med mammas släkt imorgon och då måste det ju vara nystädat) och så har jag tänkt att göra några gratulationskort (ska träffa pappas släkt på söndag och det är några som fyllt/fyller år).
 
PS. Ändrade faviconen på min blogg igår (L:et som syns på bilden ovan), bara för att liksom. Blev ju lite mer personligt.

29 augusti.

Sitter och för över serier till min laptop. Bunkrar upp med serier som Supernatural, Hart of Dixie, Pretty Little Liars (som jag tyvärr har fått spoilat för mig vem som är A, eller i alla fall den som sägs vara A), Person of Interest, Arrow, 90210 och så vidare - vet ju inte riktigt hur det är med TV:n i Liverpool. Nu låter det som att jag ska titta på TV hela dagarna, men det ska jag ju självklart inte, men när jag inte har någonting att göra vill jag gärna slå på någon serie och titta på.
 
Förutom att föra över serier så har jag även varit med Anton(klanton) idag. Tänk att jag snart inte kommer se honom på tre månader. Min kompanjon. Känns väldigt konstigt att inte ha honom med mig i skolan. Vi har ju gått i samma klass sedan sexårs (förutom sjuan och åttan) och på gymnasiet har vi alltid suttit bredvid varandra (förutom de gånger då vi inte hamnat i samma grupp på grupp-arbeten). Tack och lov för Skype!

Divergent | Factions

För er som inte läst böckerna, beskriver detta klipp vad factions är. Och för oss som läst böckerna är det ett klipp som får oss att längta ännu mer till 2014.

27 augusti.

Jag fick mail igår från ESL med det sista jag behöver veta innan jag åker iväg. Och jag vet inte varför, men precis när jag såg det mailet så sjönk allt verkligen in för mig att jag ska åka. Innan har det liksom varit så långt borta. Men nu så är det "plötsligt" verkligt. Och jag är otroligt nervös. Vill att det ska vara tionde september, för då är "första-dagen-i-skolan-dagen" över.
 
Nu: Teen Wolf (vad annars liksom).

Staring at a maple leaf.

Tänk att det är tio år (inte på dagen dock) sedan detta album släpptes. Mitt favoritalbum. Tio år sedan jag började lyssna på denna fantastiska sångare och låtskrivare. Den första låten jag hörde var Chariot - jag kom över musikvideon på VH1 (det var ju på den tiden vi inte hade Youtube). Och sedan dess har han hängt med i mina öron. Gavin DeGraw.
 
Några av låtarna från albumet:
Chariot
Follow Through
Belief
Meaning
More than anyone

Någon mer än jag...

 
...som faktiskt gillade The Mortal Instruments-filmen. Jag är inte ensam! Hittade några på IMDB som faktiskt gillade filmen + läst boken (den nedersta här hade inte läst boken dock). Jag förstår inte varför alla verkar ogilla filmen så himla mycket. Jag tycker definitivt att detta är en bättre filmatisering än Twilight-filmerna (och de är vi ju massor som gillar, fast i och för sig kanske lika många som hatar också). Vissa verkar haka upp sig på så små detaljer som att Clary inte har rätt röd färg på håret. Jag har ju läst böckerna och jag är bara glad att hon i alla fall hade rött hår, sedan bryr jag mig inte mer om det. För filmen handlar ju inte om hennes hår. Jag hoppas verkligen att de gör uppföljaren!

Divergent | VMA

Divergent: First Look

*Fangirling*

Us bookworms.

17 Problems Only Book Lovers Will Understand.

25 augusti.

Med den här bilden kan jag berätta flera saker. Jag är just nu i sängposition, med optimala fem kuddar bakom mig, och tittar på Teen Wolf (eller ja, inte exakt nu eftersom jag skriver det här). Är inne på säsong tre nu. Obsessed? Jaaa! Jag behöver klippa mitt hår (kan förresten tillägga att jag denna sommar har haft utsläppt hår kanske fyra gånger?), vilket jag kommer göra samma vecka som jag åker som tur är. Och jag har på mig min nya skjorta (från Lindex) som jag älskar. Älskar prickigt!
 
Tänk att en webbkamera-bild kunde säga så mycket va?

The Mortal Instruments | City of Bones

Nu när jag låtit filmen smälta lite så ger jag er jag min (långa) recension av filmen. Till skillnad mot vad många andra TMI-fans har tyckt så gillade jag filmen. Den följde boken väldigt bra, även om det var lite snabbt tempo genom filmen (men det var förmodligen för att man inte ska behöva sitta i hur många timmar som helst).
 
Sedan så fanns det några scener som de ändrat från boken, men ingen av de som jag direkt störde mig på. En sak som de ändrat tyckte jag var ganska smart, men som jag läst att de som läst boken inte gillade. Och det kan jag nog förstå om man inte läst de första tre böckerna i serien (jag vill ju inte spoila något, så den som har läst boken/sett filmen kanske förstår vad jag syftar på för scen - det handlar om Clary och Jace i slutet). Castingen var jag överlag nöjd med (igen, till skillnad mot de flesta), den som jag var besviken på var Valentine. Jag gillar Jonathan Rhys Meyers som skådespelare, men jag kände inte riktigt att han passade som Valentine tyvärr.
 
En film är ju till för att vara underhållande och det tyckte jag verkligen att den här var (ska definitivt köpa när den kommer ut på dvd/blu-ray sedan). De hade fångat den där humorn som finns i böckerna (de flesta replikerna som man skrattade åt var direkta citat från boken) i filmen, vilket jag var glad för. Och demonerna hade de lyckats rätt bra med med tanke på beskrivningen hur de ser ut i böckerna. Nu längtar jag tills nästa film (City of Ashes) kommer!

24 augusti.

2 veckor kvar till Liverpool som sagt. Var till stan med mamma och inhandlade de sista grejorna som jag behöver ha med mig (jag börjar verkligen undra hur jag ska få med allting i resväskan, kommer väl få sitta på den för att få igen den). Vi avslutade stanrundan och satte oss och tog en mjukglass eftersom det var så fint väder, det var min första (och förmodligen sista) mjukglass för denna sommar.
 

Soon.

2 veckor kvar!

Bio-kväll.

Ikväll så ska jag se The Mortal Instruments - City of Bones på bio tillsammans med Anton och hans bror. Jag håller tummarna för att den gör boken rättvisa!

Sneak peek.

Såg på Facebook ett tolv sekunders-klipp från Divergent-filmen. På måndag under VMA-galan så kommer den första teaser-trailern visas från vad jag har uppfattat. Börjar blir väldigt otålig nu, kan inte filmen komma ut på bio typ nu? Redan igår helst.

The Transfer.

I höst kommer inte bara den sista delen i Divergent-trilogin ut, utan också några short-storys ur Fours/Tobias perspektiv. Vad jag har förstått så kommer de bara (till en början i alla fall) att släppas som e-böcker. Jag läser ju inte e-böcker vanligtvis, men det här blir väl första gången då. Kan ju inte missa att läsa ur Fours perspektiv! Den första short-storyn, The Transfer, släpps den 3 september.

21 augusti.

Den här veckan började/börjar de som går i skolan (alltså grundskola och gymnasie) här i stan. Känns väldigt konstigt (skönt, men saknar rutinen lite) att inte vara en av dem. Man har ju ändå gått till skolan varje höst i, vad är det, 13 år. Sedan nu så gör man plötsligt inte det. Fast i och för sig så börjar ju jag skolan i september, även om det inte är på riktigt samma sätt då. Jag kommer att ha "engelskalektioner" hela tiden.

Welcome to the new age.

Jag kanske har lagt upp den förut, men den är ju bra så det skadar ju inte att göra det igen. Har haft den i huvudet sedan jag tittade på True Blood (den spelades i slutet).

I know I'm a vampire, Snooki.

Tittade på det sista avsnittet på den senaste säsongen av True Blood igår. Och gud vad jag blev besviken. Halva avsnittet var väl helt okej, sedan slutade det med en scen som man bara satt och tänkte vad fan om. Sedan hoppade de fram sex månader och ja... jag tänker inte spoila någonting. Men jag hade förväntat mig mycket mer. Cliffhangers på de tidigare säsongerna har varit mycket bättre än den här. För att vara ärlig så har säsongen varit lite halvdan sådär, det började bra men blev inget fantastiskt, men det var ju ändå True Blood (och det är ju en favorit bland alla serier). Får vänta tills nästa sommar på nästa säsong och jag hoppas att den är mycket bättre!
 

19 augusti.

Mina pengar kom från CSN idag, så jag kände mig rik i ungefär en timme. Sedan betalade jag tillbaka till min bror och min pappa som var snälla och lånade ut så att jag kunde betala ESL. Nu är jag inte rik längre, men dock inte helt pank i alla fall. Har så att jag inte kommer att gå hungrig i Liverpool.
 
Efter en film-dag ska jag nu titta på ett avsnitt av Teen Wolf istället. Är inne på säsong två. Det är min nya besatthet. Stiles är favoriten!
 
http://data.whicdn.com/images/72986591/large.gif

18 augusti.

Kom hem från pappa för en liten stund sedan, har spenderat helgen där. Har mest tagit det lungt och tittat på film (såg Johan Falk - Kodnamn Lisa i fredags, riktigt bra slut på filmserien med Frank Wagner tycker jag). Idag var vi förbi hos farfar och Kaisa också som har flyttat till en lägenhet nu, träffade ju självklart även sötnosarna Maja och Melker där. En tripp till IKEA och en kycklingtallrik på en pizzeria senare sitter jag nu här vid skrivbordet hemma. En dusch väntar och sedan ska jag förtsätta läsa i en bok jag började på i fredags. Ni läste rätt - jag ska läsa. Läslusten har börjat komma tillbaka!

Cuties.

http://data.whicdn.com/images/71938768/large.jpg
UponTheStonehttp://data.whicdn.com/images/55574291/522631_593829933978847_976305155_n_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/59435970/large.jpg
http://data.whicdn.com/images/62058062/large.jpg
http://data.whicdn.com/images/61614077/large.jpg
Några sötnosar som jag hjärtat på We♥It. Glad fredag på er!

15 augusti.

Igår hade jag en filmkväll (som blev en Disney-filmkväll) tillsammans med Rebecca. Vi såg The Little Mermaid, The Hunchback of Notre Dame och Hercules (fast den sista halvsov vi båda igenom). En bra kväll alltså! Hon åkte i eftermiddags och efter det så tittade jag på TV i väntan på att mamma skulle komma hem. Sedan blev det en liten tripp till stan för att inhandla några saker till Liverpool. Snart bara tre veckor kvar!
 

Vampire Academy | Teaser trailer

Stämningen från vad man ser av trailern känns inte riktigt som boken, men det blir nog bra när man ser filmen. Can't wait! (Har man inte läst boken tycker jag att trailern spoilar en del).

13 augusti.

Var med Stefan och Anton igår. Idag likaså plus Ludwig som var på besök i småstan' (han har ju flyttat till huvudstaden nu). Men jag har också hunnit med att ändra designen på Nathalies blogg. Nedanför kan ni se före- och efterbild, jag körde på en väldigt stilren design denna gång.
 
FÖRE
EFTER

11 augusti.

Mensvärk → vräker i mig choklad och tittar på säsong tre av Awkward. (och så några värktabletter och värmekudde på det).

Delirium.

Okej, här kommer en tusen år försenad recension (bättre sent än aldrig som man säger) av Delirium som jag köpte när jag var i London. Delirium är den första boken i en trilogi som handlar om en framtid där kärlek anses vara en sjukdom (som måste botas). När man är arton år får man ett botemedel och tilldelas en partner. Man följer Lena Haloway som har bara några månader kvar tills det är hennes tur att genomgå behandlingen. Men det otänkbara händer - hon blir kär.
 
Jag läste ut boken på bara ett par dagar. Den var riktigt, riktigt bra! Början är lite seg, men sedan så börjar det hända mer och då är man fast. Gillar man dystopier är denna trilogi definitivt inte något man får missa!
 
Jag har den andra boken (Pandemonium) i serien också, har inte börjat läsa den ännu dock. Har inte läst i en bok sedan resan till Rom. Är inne i en lässvacka just nu. Vet inte varför, men har inte haft någon som helst lust till att läsa. I alla fall, jag funderar på om jag ska beställa hem den sista boken innan jag åker och ta med båda två och läsa i Liverpool.

Chanel Nº 5

“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
- Marilyn Monroe

10 augusti.

Om fyra lördagar åker jag till Liverpool. Fyra veckor. Tiden bara springer ifrån mig. Ju mer det närmar sig desto mer börjar nervositeten ta överhanden. Vad är det jag ger mig in på? Helt själv i en stad jag aldrig varit i och inte känner någon i. Men när jag tänker på det så kanske det är exakt därför jag åker iväg? För att bli mer självständig. Kanske blir det en till stad som jag förälskar mig i?

7 augusti.

Hade en speldag med Anton idag. Nu tar jag en filmkväll. Två filmer står på schemat: Soul Surfer och Warm Bodies. Hoppas på att i alla fall en av dem är bra!

A fish in the lake.

Igår så var jag ute och fiskade tillsammans med några vänner.
 
Närmare bestämt Stefan, Madeleine och Anton.
 
Jag (och de andra också) fiskade med både kastpö och bottenmet. En av oss var det som fick fisk. Det var inte jag dock, utan Anton. Det fick han dessutom en inte så lång stund efter att vi kommit dit.
 
Jag var osminkad dagen till ära, med håret i en inbakad fläta (jag är inte skallig som det ser ut på bilden) och med en keps som hade en bunden fluga på sig. Man kan ju inte fiska utan keps, säger jag som fiskade för typ andra gången i mitt liv.
 
Vi grillade korv. Och jag fixade s'mores efter maten (kex, grillad marshmallow och en chokladbit). Mums!
 
Vädret växlade mellan soligt och molnigt, tills det började regna framåt kvällen. När regnet till slut öste ner och åskan kom bredvid oss så åkte vi därifrån. Vi skulle dock ha stannat längre om det lilla vindskyddet varit ledigt.

Night sky full of drones.


4 augusti.

Det är ju ändå söndag, så jag kör på ett filmmaraton.

2 augusti.

Fick lite panik så här på kvällskvisten. Gick in och kollade min mail, slutfakturan från ESL hade äntligen kommit. Äntligen tänkte jag tills jag tittade när den skulle vara inbetald. Imorgon. En dag på sig. Man får fakturan en dag innan. Så jag fick ju lite (mycket) panik eftersom mina pengar från CSN inte kommit ännu. Allting löste sig tillslut i alla fall, fick låna pengar av pappa och brormin sålänge. Så nu är betalningen i alla fall genomförd plus skickade ett lite surt klagomail mail till dem. Vad hade hänt om jag inte tittat igenom min mail förrän på söndag liksom...
 
Nu ska jag försöka bli på lite bättre humör genom att titta på någon film och mumsa på något sött istället. Wish me luck!
 
http://i.imgur.com/6KvGN0h.gif
When I saw that e-mail.

1 augusti.

Några foton tagna med mobilen.
Det är första augusti, kan knappt förstå det. Sommaren börjar lida mot sitt slut... Kändes som att det var igår jag tog studenten (och då var det ju början på sommaren), men det var ju ett tag sedan. I alla fall, idag tog jag en tripp till Nora på eftermiddagen tillsammans med Anton och Stefan. Åt lite glass (dagens smaker var vanilj, fläderblom och hasselnöt - jag tog de två förstnämnda), satt vid vattnet och gick runt lite och pratade. Nora är allt en himla mysig stad på sommaren. Sedan så hade man ju bra sällskap också!

RSS 2.0