The Hobbit | The Desolation of Smaug

Igår eftermiddag var brormin, pappa och jag på bio och såg The Hobbit - The Desolation of Smaug. Gillar man den första delen så gillar man denna också, även om del ett kanske var snäpet bättre ändå. Det brukar ju vara så oftast, om det är en trilogi så brukar den andra filmen vara en "mellan-film" (som med The Lord of the rings-trilogin; Härskarringen och Sagan om konungens återkomst var bättre än Sagan om de två tornen), inte den bästa av dem (men absolut inte dålig). Nu känns det som att jag skriver att filmen var blä, men den var jättebra kan jag lova. Gå och se den om ni inte redan gjort det! Jag själv får längta och vänta till december nästa år på den avslutande delen...

2013 | Året i bilder

2013 har varit ett fantastiskt år, men det har också varit riktigt dåligt. Mådde dåligt fysiskt av och till hela våren (har tyvärr fortfarande problem med magen av och till), men värst var det i mars. All stress tog ut sin rätt i magkatarr. Har inte så många bilder från januari till maj. Gillar dock dessa två bilder ovan som jag tog en solig vinterdag i januari.
 
I slutet av maj åkte jag på en efterlängtad studentresa tillsammans med mina vänner. Vi valde bort Cypern och Turkiet och åkte istället till London. Bäst val även om det regnade för det mesta!
 
Veckan efter var det först ut dags för balen. En bal med en för stor klänning (köpte den på hösten, men jag gick ner i vikt på grund av/tack vare magkatarren), obekväma skor och irriterande bordssällskap (inte Anton). Hade i alla fall min bästa vän som kavaljer, vilket genast förbättrade kvällen!
 
Ett par dagar senare var det dags för studenten!
 
Sedan var det sommar! For till sommarstugan och var där över midsommar.
 

Drog till Rom med mamma några veckor senare. Skulle ju egentligen ha åkt till Wien i mars, men vi fick ställa in den resan på grund av att jag var sjuk. Så vi gjorde denna resa istället och vi hade en riktigt härlig weekend där borta i Italien!
 
Blev bjudna på restaurang av min mammas syster en sommarkväll. Det var en perfekt kväll för att sitta på uteserveringen!

Drog och fiskade med Anton, Madeleine och Stefan en annan sommardag. Anton var den enda som fick napp. Vi fick avbryta och åka hem när det började spöregna och åska på kvällen, kommer jag ihåg.
 
Fyllde 19 år den fjärde september.
 
Samma vecka som jag fyllde år var det dags för språkresan som jag bokat veckan efter studenten. Liverpool blev mitt hem i tre månader. Det var en nervös och förväntansfull Lisa som steg på planet mot England!
 
Första veckan började jag använda webbkameran flitigt. Ni fick följa mig genom den då och då under de tre månaderna. Som dessa tre ovan: när jag hittade handdukar, när jag skulle till The Cavern och när jag var godissugen.
 
I slutet på första veckan började jag umgås med Maria. Vi blev genast vänner! Den första "utflykten" vi gjorde var till Tate Liverpool. Vi tyckte att spegelkonsten var roligast.
 
Drog på massa andra utflykter då Maria var där. Till Manchester, Chester och Lake District utanför Liverpool.
 
Vi turistade ibland i Liverpool också.
 
Efter några veckor var det tyvärr dags för min ryska vän att åka hem... Saknar henne så! ♥


Umgicks med de i CAE-klassen efteråt. Jorge hade i flera veckor frågat om jag skulle hänga med de ut och fika, men jag var alltid upptagen innan. Ångrar lite att jag inte sagt ja tidigare. Alla roliga stunder jag haft tillsammans med Jorge, Livio, Gaku, Diane, Yoshi, Sungryeong och Lim!
 
Glad Lisa på bilden? Jaaa! Maria kom tillbaka till Liverpool några dagar i slutet på november och bodde hos mig. Även fast hon hade fullt upp med jobb så tog hon sig tid för att komma, my little russian girl!
 
Två veckor senare var det dags för mig att lämna Liverpool... Och lämna alla knasiga människor ovan (bland annat) som jag lärt känna. Saknar dem!
 
Tog ett stopp i London några dagar innan jag återvände hem till Sverige. Mötte upp Rebecca där och hade en rolig mini-resa! ♥
 
Två veckor efter att jag kommit hem var det jul! En jul utan snö tyvärr, men hade det mysigt med familjen ändå.
 
Då var 2013 nästan slut. Ett år jag alltid kommer att komma ihåg!

Minnen.

Maria la upp den här bilden på Facebook igår. Den är från när Maria var och hälsade på i november och vi var inne på Primark. Gud, vad jag saknar dessa människor!

Min jul.

Några bilder från julafton.

Hoppas att ni alla haft en bra jul! Jag hade en mysig julafton tillsammans med familjen. Den involverade julbord, julmust, Kalle Anka och hans vänner, julklappar, lussebullar och bordsspel bland annat.
 
På juldagen kom pappa och hämtade mig och min bror, sedan åkte vi förbi hos min faster och tog en fika där innan vi åkte hem till honom (ska stanna här till på söndag). Var lite på mellandagsrean idag (IKEA, Mediamarkt och Elgiganten), men vi ska ut och trängas med folk i butiker imorgon också. Vi får väl se om vi kommer hem välskinnade efter det! En del är ju som galna när det är mellandagsrea...
 
Såg förresten på The Hobbit för en stund sedan. Den första alltså. Har tänkt att se den tidigare, men har alltid glömt av det. Den var i alla fall riktigt bra! The Hobbit är lite mer i min stil än The Lord of The Rings (missförstå mig inte, TLOTR är toppen, men jag är mer för äventyr vilket det är mer utav i The Hobbit). Någon dag här ska vi gå och se fortsättningen på bio.

God jul!

Bild 1 från två jular sedan samt bild 2 från förra året.

'Cause I'm just a teenage dirtbag.

Det var ju inte igår man lyssnade på denna.

21 december.

Bara några få dagar kvar till julafton, äntligen. Tyvärr fick jag en hosta för några dagar sedan som vägrar att ge med sig. Hoppas på att det inte blir någonting mer så att jag är sjuk under jul... Skulle ju inte vara så kul! Har i alla fall slagit in alla julklappar och klätt granen, nu är det bara julgodiset som återstår att göra. Det väntar jag nog med till måndag dock, så att jag inte råkar hosta på smörkolan eller fudgen.
 
Har en massa ljus tända omrking mig, kan nästan inte bli mysigare (skulle ju dock inte skada med lite vitt på backen). Ska titta på någon film nu, har några nya så det blir nog någon av dem. Man of Steel, World War Z eller Pacific Rim blir det förmodligen. Eller kanske Despicable Me 2? Jo, den blir det nog!

The Fault In Our Stars | Poster

Första postern till TFIOS (två inlägg med Shailene Woodley på en dag). Längtar till filmatiseringen av boken!

Divergent | Tattoos

*Fangirling*

18 december.

Var förbi en sväng på stan med Anton på eftermiddagen. Var lite smakråd när han skulle köpa julklappar. Tog en fika också och jag drack mitt första glas julmust för detta år. På kvällen nu så var jag och min bror förbi hos mormor och morfar och då blev det mer saffransbullar. Jag känner att julkänslan är på topp hos mig nu!
 

17 december.

Har varit hemma i Sverige en vecka nu. En vecka bara. Det känns dock som en evighet sedan jag var i England. Det känns som att det var någon annan som var där, inte jag. Att jag bara har hört fantastiska historier om en person som såg ut som jag som var där borta. Det är dock som tur är mina fina minnen från Liverpool!
 
Spenderade dagen med Anton idag. Spelade videospel, något som jag inte gjort på ett tag, och visade foton från Liverpool. Och berättade roliga historier därbortifrån som jag inte berättat för honom över Skype.
 
Idag är det en vecka till julafton också, för den som missat det.

Food, food, food.

Förde över mobilbilder till datorn och tittade igenom de bilderna (var inte så många dock) jag tog med mobilen i London. Upptäckte att typ alla av bilderna var associerade med mat. Så från bilderna kan man nog inte gissa att jag och Rebecca var i London, från de kan man anta att vi bott på en restaurang på okänd plats.

Igår.

Igår var vi förbi hos mormor och morfar. Vi hade med oss pizza. Kebabpizza för att vara mer exakt. Jag hade varit sugen på det så himla länge. Engelsmännen (och alla andra i världen typ) har inte förstått att man kan han kebab på pizza.
 
98% av fotona på mig.
 
1% av fotona på mig. Resterande 1% är suddiga.
 
Vi fikade också. Lussebullar ♥
 
Jag bara måste visa er detta foto också. Min brors kommentar efteråt: "Åh nej, inte som Miley Cyrus". Jag har influerats utan att jag tänker på det... Detta är väl dock en lightversion av hur hon gör det.

13 december.

Idag är det tydligen Lucia, Blev påmind genom en lapp på matbordet som mamma skrivit och berättat att det finns lussebullar att ta fram ur frysen. När jag lämnade Sverige var det hösten som närmade sig och nu är det "helt plöstligt" julen som närmar sig. Julen ♥
 
Annars då... Jo, det känns fortfarande konstigt att vara hemma. Att inte ha någonting att göra varje dag, saknar det. Och självklart alla fina vänner jag träffade därborta. Har försökt hålla mig lite sysselsatt i alla fall: varit på bio, fikat hos mormor och morfar två dagar i rad, äntligen satt mina högtalare till hemmabiosystemet på rätt plats (måste ju dras sladdar här och där), målat insidan på min garderobsdörr och så vidare.
 
Nyduschad Lisa som tar ett foto med en lussebulle. Helt normalt.

The Hunger Games | Catching Fire

I tisdagskväll var jag äntligen och såg The Hunger Games - Catching Fire på bio. Gick tillsammans med brormin, Rebecca och Anton. Vad tyckte jag om filmen? Den var så otroligt, otroligt bra!!! Har inte läst boken på ett tag, men det kändes som att den följde den väldigt bra från vad jag kommer ihåg. Jag älskade första filmen, men den här var ännu bättre! Längtar så himla mycket nu tills de sista filmerna kommer (den sista boken blev uppdelad på två filmer). Har ni inte sett filmen så tycker jag allt att ni ska gå och se den! Ska gå och läsa om böckerna nu.

We were living on a fault line.


A weekend in London.

När vi kommit fram till hotellet och tagit på oss pyjamas tog jag denna vackra bild (på tischan står det "jag är en nörd" för den som inte kan japanska - jag fick den av en vän i Liverpool). Jag kom fram till London vid ungefär halv fem, men tyvärr kom inte Rebecca fram förrän vid åtta på grund av snöstormen i Sverige. Efter några om och men möttes vi i alla fall upp i Earl's Court (samma område som jag bodde i förra gången).
 
Lördagsmorgonen började vi med en frukost på Starbucks (vi åt där varje morgon). Efter det var vi till M&M's World och kände oss som små barn igen. Godiset var lika mumsigt som alltid. Jag körde på färgkombon lila, rosa och grått medan Rebecca körde på den svenska flaggan.
 
Julstämningen i London var på hög nivå. Här och där spelades julmusik och överallt var det pyntat. Mysigt!
 
Mer julstämning!
 
Söndagen började vi i Notting Hill. Gick lite på Portobello Road Market, sedan tog vi tunnelbanan vidare till andra äventyr. Som ni ser på bilden var det faktiskt ganska tomt, vilket var en ovanlig syn. Vi råkade vara i London en helg då det var fullsmockat med folk överallt (nog för att det brukar vara mycket folk, men denna gång var den ännu mer) troligen på grund av att julen närmar sig.
 
Vi åkte närmare bestämt bort till Westminister. Gick förbi Big Ben och London Eye för att sätta oss på ett café som jag berättat om förut.
 
Fikasugen Lisa? Jaaaaa! Vi delade på en chocolate cake och fruit tart. Mumsigt värre!
 
Vi var till Hype Park på söndagskvällen. Det var riktigt fint vid solnedgången! Det är förresten inte London Eye ni ser på det ena fotot, utan det är bara ett vanligt parisehjul. De har ett tivoli i parken just nu, men vi var aldrig inne där dock.
 
Två aningen trötta tjejer på Heathrow (man kan inte direkt gissa att dessa två bilder är tagna där) som väntar på mat får avsluta detta inlägg. Vi spenderade hela måndagen ute vid Stratford i ett shoppingcenter innan det var dags att dra sig till flygplatsen. Tog inga bilder där eftersom ja.. det var ett shoppingcenter (därav bara två bilder från måndagen).

My last day in Liverpool.

Min sista dag i älskade Liverpool började (eller ja, efter att jag packat) med en sista varm choklad gjord av bästa Emma (som alltid var på glatt humör när man kom) i kafeterian i skolan tillsammans med Yoshi, Livio och Jorge.
 
Sedan traskade vi vidare till The Italian Club (sista gången för mig då). Där gjorde även Sungryeong oss sällskap! Jorge och Yoshi ville inte titta in i kameran (som förövrigt tillhör Yoshi - alla bilderna i detta inlägget är från hans kamera).
 
Efter det gick vi till Leaf. Sung lämnade oss och efter en stund gjorde Jorge detsamma. Vi andra tog massa knasiga foton (de flesta är alldeles för fula för att visa). Och så kom Lim en stund!
 
Middag blev det på en italiensk restaurang som vi visste har bord för mer än tio personer (de har inte någon speciell mat, men som sagt, de har plats även om man inte reserverat). Vi blev några fler på kvällen också! Det var både min och Dianes sista kväll.

Avslutningsvid gick vi till en pub och drack lite drinkar tills de stängde (de stänger ju väldigt tidigt på de flesta pubarna i Liverpool - innan tolv). Sedan drog vi till Deen House och snackade en stund innan det var dags att gå och sova. Kramade allihopa och kände att dessa människor vill jag inte lämna... Hade en så rolig sista dag med sjukt bra sällskap!
 
Dagen efter packade jag det sista, gick och åt frukost med Yoshi och Livio på Leaf, sade sedan hejdå till några personer och knallade iväg till bussen. Hade två snälla killar (Y och L) som bar mitt bagage till busstationen. Där väntade Sungryeong och Lim för att också vinka av mig. Sista (mobil)bilderna från Liverpool:
 
Liverpool ♥

Hemma!

Jag är hemma nu! Eller ja, jag kom hem vid fyra imorse. Sov i den bästa T-shirten bara för att jag saknar Liverpool. Dyker väl upp några inlägg inom de närmsta dagarna med sista bilderna från Liverpool och bilder från London.

Hejdå, Liverpool!

Väskan (och ryggsäcken) är packad och vid denna tid sitter jag förmodligen på bussen (tidsinställt inlägg). Ungefär fem-sex timmar senare kommer jag att vara framme i London och då ska jag möta upp denna vackra tjej ovan. Tyvärr måste jag säga hejdå till dig Liverpool... Tack för dessa tre månader och alla fantastiska människor som jag fått träffa genom dig, förhoppningsvis ses vi igen i framtiden!
 
Här på bloggen blir det nog ingen uppdatering förrän jag är hemma i Sverige igen (men jag kanske är aktiv på Instagram, så håll koll där), så vi hörs på tisdag igen. Ha det bra tills dess allesammans!

5 december.

Lägger upp ett snabbt inlägg här. Håller på och packar väskan och plockar i ordning. Min hylla i kylskåpet är nu tom och likaså mitt skåp i köket. Det märks att det är sista dagen idag... Nej, tänker inte sitta här de timmarna jag har kvar. Ska packa klart och möta upp mina vänner istället!

The night before the exams.

Bilder från hotellet i Manchester där vi övernattade. Jag tror ingen av oss riktigt förstått vad vi bokat, för när vi kom dit var det ett mini-penthouse (på top floor). Vardagsrum/kök, två sovrum (jag delade med Sungryeong), två badrum (med badkar) och en balkong - titta utsikten. Vi kände oss lite som prinsar och prinsessor igårkväll (bara för att våra studenthem är väl inget att hurra för), alldeles perfekt innan vi skulle göra CAE. Livio var kock (eftersom han är det) för kvällen. Vi hade en rolig kväll och jag tror att ingen av oss ville lämna tillbaka nycklarna dagen efter!

4 december.

Kom innanför dörren för en stund sedan. Då var CAE-exams klara då! Kändes det bra? Nej, men nu har jag i alla fall gjort det och jag kan inte göra mer. Får vänta till i slutet av januari för att veta hur det gick!
 
Ska möta upp de andra snart igen och gå till någon pub. Har bara två kvällar kvar... Jag vill inte åka... Inte ännu. Mixed emotions. Vill åka till London och träffa Rebecca och sedan hem till Sverige och träffa alla andra. Fast sedan så vill jag ju också stanna med mitt "gäng" här. Min blandning av schweizare, spanjorer, sydkoreaner och japaner.

3 december.

God morgon, eller kanske god förmiddag! Sitter här och äter frukost och bara är. Ska åka in till Manchester om ett par timmar. Jag och mina vänner bestämde oss för att vi ska sova där tills imorgon (eftersom vi gör proven där). Annars behöver vi gå upp vid klockan fem imorgon och vi har ändå en lång dag framför oss som det är. Om vi då skulle gå upp så tidigt skulle det vara några zombies som går in och gör proven.
 
För den som är intresserad kan jag ju berätta vilka delar av CAE det är som vi gör imorgon då. Vi börjar med Reading, efter det är det Writing (två texter som man ska skriva), följt av Use of English (testar vocabulary, grammar, word formation osv) och till sist är det Listening. Har självklart raster mellan alla olika delar.
 
Vi hörs väl imorgon kväll kanske, om jag orkar slänga upp något inlägg! Wish me luck!

Friday.

Bilder (lånade av Yoshi) från i fredags när vi spenderade nästan hela dagen på Leaf. Det var jag, Livio, Yoshi, Lim och Sungryeong. Jag kommer att sakna alla de här fantastiska människorna!

1 december.

Snälla tiden, sakta ner! Har ju knappt några dagar kvar här... Visst vill jag hem och träffa alla vänner och familjen, men samtidigt vill jag stanna här med alla vänner jag träffat här borta. När jag lämnar Liverpool vet jag ju inte om jag någonsin kommer att träffa de igen tyvärr... I alla fall, ska inte sitta och beklaga mig här ännu. Har fortfarande några dagar. Idag sov jag bort halva dagen, sedan pratade jag på Skype med Anton i några timmar för att efter det möta upp Livio och några andra. Kände att jag kunde ju inte sitta och slösa bort dagen på rummet bara! Så var med de fram tills nyss och nu har jag en tvätt igång och ska slå på någon film.

You're so vain.

En av alla låtar som kommer att påminna mig om Liverpool!

Igår.

Var upptagen hela dagen igår, därav ingen uppdatering här. Vi (jag, Diane, Livio, Jorge, Sungryeong, Yoshi och Lim) åkte med bussen igår klockan tio till Manchester. När vi kom fram gick vi till ett café och satte oss och åt frukost och värmde upp lite inför provet. Sedan när det var dags så gick vi bort till akademin där provet skulle hållas, fick ta foto och sådant och sitta och vänta ett tag. Mina nerver...
 
Klockan 13:46 skulle jag och Livio göra provet, men det var försenat så vi gjorde det efter ett två istället. Femton minuter av nervositet och ingen aning om vad jag faktiskt pratade om kan jag beskriva mitt speaking-test med. Känns i alla fall skönt att ha det överstökat även om jag inte alls är nöjd! Efter provet gick vi och dränkte våra sorger med mat medan de andra gjorde provet. Sedan var det dags att knalla bort till bussen, möta upp de andra och få vänta på busstationen ett bra tag då bussen var försenad. Kom till slut hem efter att ha åkt i en knöckfull buss i alla fall!
 
När vi kommit tillbaka till Liverpool gick vi alla till Livios studentboende och åt lite raclette och ost-fondue tillsammans med några andra. Typisk svensk mat. Eller så var det schweiziskt. Ni får gissa. Skratt, spel, och snack om lite all möjligt till efter klockan tolv där borta. Efter det gick vi till vårt studentboende istället för att det var som en bastu i St. Andrews. Jag, Yoshi, Livio och Jorge gick till den sistnämndas rum och spelade kortspel i några timmar innan vi alla var för trötta för att fortsätta.

RSS 2.0