Snart bär det av igen.

Spenderade förmiddagen och en del av eftermiddagen på stan med mamma, skulle inhandla några saker till Rom-resan. Med hem följde ett par byxor också, så nu har jag tre par som passar (har gått ner ganska mycket i vikt pga magkatarren - eller ska jag säga tack vare? - så alla mina byxor blev för stora). Sedan så åkte jag med Rebecca tillsammans med Olivia och Svea (Rebeccas hundar) till Hasslefors och hälsade på Olivias andra valpar, så himla söta var de!
 
Kvällen har gått åt till lite packning och jordgubbar med glass framför TV:n. Åker ju till Rom imorgon, så det blir ingen uppdatering här förrän på måndag igen - hörs då!

Water.


Stugan | 2013

De flesta av bilderna från stugan är nog på fåglar. Ville ju testa telezoomen och stativet där uppe. Kände mig som en fågelskådare.
 
Gick (nästan) varje dag utan smink och hade på mig vad jag brukar kalla för mina "stugkläder", det vill säga morfars skjorta och mina löpartights - fashionable. Men mitt ute i ingenstans gör det inte så mycket.
 
En av dagarna åkte vi till Trysil eftersom det ligger ganska nära stugan. På vägen dit stannade vi vid en älv och fotograferade, det glittrade ju så fint på vattnet. Såg nästan ut som att man var vid havet på vissa bilder.
 
Hem från Norge fick choklad följa med. Norsk choklad ♥
 
En dag fick jag min bror och mamma att fotografera mig. Jag tänkte att man kunde passa på att ta några självporträtt när solen var framme. Gjorde inget att jag hade "stugkläderna" på mig.
 
Om sanningen ska fram - såhär ser ganska många av bilderna från stugan ut på mig. Svårt att vara seriös ibland liksom.
 
Som alltid när vi är i stugan så löste vi en massa korsord. Min mormor och morfar är världsbäst på det. Medan vi löste korsord delade jag och mormor på Troika (norsk choklad), den smakar alltid som godast när jag delar den med henne. Förutom korsord blev det en del kortspel också.
 
Sedan firade vi ju midsommar också. Vi hade inte regn, men molnigt (nästan som det brukar vara på midsommar då). Tog snaps (eller nubbe som man också säger) i år - det var inte gott. Höll mig till cidern istället. Det bästa var dock jordgubbarna. Och gräslöksgräddfilen, jag älskar gräslök.

You’re my neon gypsy, my desert rain.

Han gick och släppte en singel när jag inte hade Internet. Lite annorlunda mot hans andra låtar, men efter några lyssningar fastnar den!

23 juni.

Nu är jag tillbaka i civilisationen! Även om det är skönt att bara ta det lungt (och vara utan Internet, TV och mobilsurf ibland) så känns det ändå bra att vara hemma. Dock är jag ju bara hemma ett par dagar, sedan (på onsdag) sticker jag till Rom med mamma. Ska bli hur roligt som helst! Nu när jag har skrivit klart det här inlägget ska jag ta en riktig dusch (vi har ju bara utedusch i stugan, inte så kul om det är molnigt ute). Sedan blir det att titta på några serier som jag spelat in under veckan, serie-nörden inom mig har cravings.

16 juni.

Jag bakade ju nu på kvällen, men innan dess hann jag spendera eftermiddagen med Rebecca. Dessutom hade vi sällskap av en liten vovve (knasboll) vid namn Alice. Vi gick en långpromenad och sedan umgicks vi hemma hos Rebecca. Det var en bra eftermiddag alltså!
 
Imorgon åker jag upp till min sommarstuga och precis som alla andra år så har jag ingen tillgång till Internet där, vilket betyder att det inte kommer att komma upp några inlägg här förrän tidigast på söndag nästa vecka. Åker på onsdagen veckan efter till Rom med mamma, men det hinner nog dyka upp några inlägg innan.
 
Ha en bra sommar tills vidare!

Snickerdoodles.

På kvällen idag så gjorde jag någonting som jag inte gjort på väldigt länge - jag bakade. Tror det måste ha varit innan magkatarren som jag senast gjorde det, men nu så. Bakade snickerdoodles (amerikanska kakor), "vanlig kakdeg" som rullas till bollar och doppas i kanel och socker. Ovan ser ni hur de ser ut, de blev inte så platta som på receptet, men de var lika goda för det!

En vecka senare.

Bilder från Madeleines kamera på studenten. Vilka ni ser på bilderna: Emma, Anton, jag och Aya. Jag och Anton. Anton och jag. Ludwig, Benjamin, Stefan (vår klassföreståndare och lärare i samhällskunskap), lilla jag, Anton och Madeleine.
 
Det har redan gått en vecka (mer än en vecka) sedan studenten. Förkylningen sitter kvar, men den stoppade mig inte från att träffa några vänner hemma hos Anton för en spelkväll igår. Kvällen bjöd på många skratt och mycket prat! Innan dess hann jag klippa (topparna) och färga håret också, nu är ombren är borta. Inte för att jag inte trivdes i den, men jag ville ha blont igen, så nu är det guldblont med slingor i. Ni får se bilder någon dag (förmodligen)!
 
Nu ska jag fortsätta att ta det lungt och slappa i soffan framför TV:n. Min röst blev värre efter igår och när jag hostar låter jag som att jag skulle ha rökt cigaretter hela mitt liv. Men det var det allt värt!

The less I give the more I get back.


Jag har valt!

Ledtrådar: Hey Jude, Here comes the sun, Let it be, Yellow Submarine. Vet ni vilken stad jag har valt? The Beatles-medlemmarnas hemstad. 
 
Jag kommer att plugga i Liverpool! Jag åker dit den sjunde september och åker hem den sjunde december. Jag känner mig glad, nervös, skraj och har en massa andra känslor, men jag är nog mest exalterad. Jag kommer att gå en Cambridge examenskurs (vilket är en officiell examen). Detta betyder dock att jag inte kommer att vara borta ett halvår, utan 3 månader (13 veckor), men sedan kan jag förlänga min vistelse om jag vill och byta till intensivkurs. Men i och med CAE (Certificate of Advanced English) blir det svart på vitt med mina kunskaper, vilket är bättre än intensivkursen (då får man ju bara ett diplom tror jag).
 
Alla papper och så är inte riktigt klara ännu, kontakten jag har på ESL ska anmäla mig och sedan får jag papper om CSN från honom som jag ska skicka in med mina gymnasiebetyg. Sedan ska flyg bokas, kommer nog få åka till Manchester och ta buss därifrån till Liverpool då det är lite svårt med flyg just till Liverpool.
 
Åh, det här kommer bli toppen!

Ledtråd.


13 juni.

Hur många gånger kan man nysa på en dag egentligen? Samma dag som studenten kände jag att min hals började göra ont (och ni tänker väl att det kanske beror på att man skriker så mycket under studenten, men det gjorde jag inte) och under helgen blev det värre. Under veckan har näsdukar varit mina trogna följare och igår blev nässprayen min bästa vän. Skulle egentligen ha varit med Rebecca idag, men vi ändrade till helgen istället. Skulle egentligen ha klippt och färgat håret också (blev ombokat från igår till idag), men min frisör är sjuk så det blev inte heller av. Var nog lika bra då jag ändå mår som jag mår.
 
Idag (resten av dagen): ligga i soffan framför TV:n, tillsammans med näsdukar och nässpray (bara för att jag skrev det här så nös jag på datorn).

Resa bokad.

Nu är en utlandsresa med mamma bokad. Om ungefär två veckor (26 juni) åker vi till Rom! Jag har ju varit där förut som ni vet, men för mamma är det första gången. Ska bli hur roligt som helst! Ni kan väl hålla tummarna för att vi denna gång kommer iväg. Ni vet ju hur det gick när vi skulle till Wien...

Den börjar på L.

Leeds, Liverpool och London. Jag ska plugga i en stad som börjar på L och som slutar på... Vad ska jag välja? Jag tycker det är så svårt! Jag älskar London, men samtidigt tror jag att engelskan blir bättre om jag studerar i någon annan stad. Dessutom sänks priser något otroligt mycket om jag väljer någon annan stad än London. Så för tillfället är jag mer inne på Leeds eller Liverpool.
 
(jag har fått mina prisofferter nu)

I want a ticket to anywhere.

Det var inte igår man hörde den här.

9 juni.

Jag vill skriva att det är sommarlov nu, fast det är det ju inte. Men sommar är det i alla fall! Sommarstugan väntar nästnästa vecka och veckan efter det ska mamma och jag förmodligen utomlands (var vet vi dock inte ännu).
 
Idag har jag skickat iväg prisförfrågningar på skolor i London, Leeds och Liverpool (Leeds och Liverpool ligger i norra England och ja, London tror jag att ni vet var det ligger). Jag har tänkt att jag ska försöka få iväg ansökningar nu till veckan som kommer. Nu vet jag ju att jag kan (borde) få lån eftersom att jag kan skicka med betygen också - förhoppningsvis kan jag komma iväg i höst. Jag håller er uppdaterade!

7 juni 2013.

Fick ett jättefint halsband av mina kusiner och min faster i studentpresent igår. Det har formen av ett hjärta som ni ser på bilden och har en liten diamant i mitten. Jag som inte brukar använda halsband kommer definitivt att börja göra det nu! Dessutom fick jag jättefina blommor, gosedjur och pengar av allihopa och jag glömde säkert att tacka alla för det var fullt upp hela tiden. Även om jag inte tror att jättemånga i min familj läser bloggen så skriver jag ändå: tack!

One big smile.


Studenten.

Igår var det äntligen min tur att ta studenten! Det var en så otroligt härlig dag och vädret visade sig från sin bästa sida - solsken hela dagen. Dagen började med champagnefrukost med klassen, följt av en brunch på skolan för alla studenter, "studentceremonin", utspringet + få blommor och presenter/fotografera med släkten och familjen, åka flak med klassen, träffa släkten och familjen, träff med klassen (+ parallellklassen) hos Ebba och avslutningsvis en filmkväll med Anton (vi skippade utgången på Statt då vi helt enkelt inte kände för det). En toppendag helt enkelt!
 
PS. Jag får ju nästan till leendet som på bilden på plakatet på den näst sista bilden!

Balen.

Igår var det dags för studentbalen och jag gick dit med min fina vän Anton. Vi fick tag på en bil samma dag som balen (vi blev ditkörda av en gul mustang istället för en Saab 9-5), så ibland lönar det sig att vara ute i sista minuten. Att mina skor glappade och skavde, min bh (en sådan som klibbas fast...) höll på att åka ned hela tiden, min klänning hade blivit för stor (magkatarren...) och några andra anledningar gjorde balen lite trist. Det roligaste var ju typ att åka runt stan i bilen. Men jag hade i alla fall en toppenkavaljer och en snäll faster som hade fixat mitt hår innan!
 
Imorgon vankas STUDENTEN!

Sista veckan.

Ja, nu är jag inne på min sista skolvecka. Har dock inga lektioner kvar. Var där igår i ungefär en timme för att höra betyg i några ämnen och idag inte alls. Var däremot och lämnade min och Antons bok till en gammal lärare från högstadiet. Det var så himla roligt att få träffa henne (Rosie heter hon för er som vill veta) igen för hon var den bästa läraren under högstadietiden! Imorgon är det städ/fika med klassen på morgonen, bal på kvällen och sedan är det studenten på fredag.
 
Känns lite vemodigt på något sätt, att inte ha någon skola att gå till i höst, men det känns ändå som slutet på något bra och början på något ännu bättre. Det är i alla fall vad jag hoppas på!

Lite mer London.

Om ni är ett lite längre tag i London tycker jag att ni ska spana in parkerna. En solig dag när det är varmt är det härligt att gå runt där, sätta sig i gräset en stund (läsa en bok kanske) och ta en glass. De parker jag har varit i är Kensington Garden, Hyde Park och Green Park.
 
En liten sidenote: Jag är inte sur på den mittersta bilden, jag är bara koncentrerad på min egen kamera/chockad av att Anton fotograferade mig. Och Stefan heilar inte, han vinkar bara till Benjamin. Tror jag.

My words break through the wall.

Den här låten får mig att tänka på London. Hörde den spelas varje dag. Sedan hördes ju andra låtar också, men de vill jag helst glömma för de var så dåliga.

London 2013 | Del 3

Jag fotograferade med mobilkameran också, oftast när jag var för lat för att ta upp systemisen. Den här bilden har ju dock inte jag tagit som ni kanske förstår. Anton tog den här bilden på mig och Stefan första kvällen när vi skulle tillbaka till hotellet efter att ha ätit. Stefan är jättesur som ni ser. Eller så var han inte det.
Det här fotot har Anton också tagit. Jag förstörde för honom när han skulle fotografera omgivningen. Mer än en gång under resan om man säger så.
Jag fösöker att inte dricka så mycket kaffe nu för tiden på grund av magen, men två kaffe blev det i alla fall under vistelsen i London. Den ovan var den (ökända) som jag brände tungan på. Jag heter förresten Lisa med Z nu.
Vi har ju självklart ätit mat under veckan också. Blev en hel del skräpmat, någon form av hamburgare typ varje dag. Och Subway tre dagar i rad. Andra bilden: kanske inte syns jättebra, men det var otroligt små pommes (skinny fries). Sista bilden: en av de få dagarna det inte blev skräpmat hela dagen (vi åt ju två gånger per dag), Angus Steak House. Så. Himla. Gott. Har ätit där varje gång jag varit i London.
Jag var inte den enda som förstörde folks bilder. Ludwig gjorde det också. Förresten, om man gör sådär med fingrarna så betyder det ungefär "up yours" i London. Så om ni ska beställa två av någonting och vill vara tydliga, visa inte sådär med handen. Vänd på den i sådana fall. Då säger ni bara "peace". Annars blir engelsmännen inte så glada på er.
En dag åkte det helt plötsligt förbi en massa folk (omkring hundra personer) med rollerblades när vi skulle gå över gatan vid vårt hotell. Anton hann med att knäppa ett foto. Jag stod bara där alldeles förvånad.
Vi åkte hem till Sverige lördagskväll. Och jag var jätteglad som ni ser. Nejdå, det skulle ändå bli lite skönt att få komma hem (även om jag gärna stannat), men jag var mest irriterad för det var en brittisk skolklass med på planet som inte kunde hålla tyst. Flygresan spenderades med musik i öronen och sovande. Så slapp jag mini-britternas skrikande. Men fick världens nackvärk.

Books from London.

Jag shoppade inte så mycket i London, men tre böcker blev det i alla fall (+ en kjol och lite småkrams). Klassikern To kill a Mockingbird, Before I fall och Delirium.
 
Before I fall är den enda av de som jag hunnit läsa ut och jag tyckte verkligen om den! Som någon hade skrivit: en blandning av Groundhog Day (den filmen är jag dock inte så förtjust i) och The Lovely Bones. Boken handlar om Sam Kingston som upplever sin sista dag om och om igen. Kanske låter lite tjatigt, men det är det inte. Man får följa hur hon utvecklas som person och rättar till misstag. Vill inte säga för mycket, utan läs den istället!
 
Delirium (skriven av samma författare som Before I fall) började jag läsa på igår, så en recension kommer väl upp inom en snar framtid!

London 2013 | Del 2

En skymt av Westminister Abbey, Ben, en skymt av Houses of Parliament och en skymt av London Eye. På förmiddagen på fredagen var det fortfarande lite molnigt och dessa bilder togs då så därför ser de lite gråa ut.
På eftermiddagen hälsade sedan solen på. På bilderna: London Eye, Tower Bridge, lyktstolpar längs en gågata vid Themsen och toppen av Queen Victoria Memorial vid Buckingham Palace.

London 2013 | Del 1

Jag delade rum med Anton och detta ovan är vårt rum. Ser kanske inte så stort ut på bilden, men det var väldigt stort för att vara i London. Det bästa hotellet som jag varit på i London hittills: City Continental Kensington London. Ligger i Earls Court, supernära tunnelbanestationen.
När man kom tillbaka till hotellet efter en dag ute på Londons gator kunde det se ut såhär. Humorn på topp alltså. Ser ni såret på min arm förresten (nästan läkt där som tur är)? Det första jag gör när vi landat är att råka skära upp armen med min nagel. Kändes lite olustigt att gå runt med ett plåster precis där kan jag ju säga. Brände handen på en lampa och tungan på kaffe också.
Vi var ute och gick på Londons gator också, självklart. Här är Stefan och Anton när vi väntar på Benjamin som är inne i en pytteliten skivaffär.
Här är alla goa' pojkar som jag reste med: Stefan, Ludwig, Anton och Benjamin. I bakgrunden skymtar Buckingham Palace. Bilden är från i fredags när vi åkte runt med tunnelbanan till alla sevärdheter.
Här har ni en aning suddig bild på mig (en av de få från systemkameran), jag var ju också med liksom. Ser ut som att jag sitter och ber, men jag håller på med mobilen. Och Anton löser korsord. Medan Ludwig sitter och fotar oss.
En vanlig dag i tunnelbanan. Eller inte. Det brukar oftast inte vara såhär tomt. Men det är så himla smidigt med tunnelbana så ett Travelcard eller Oystercard är ett måste. Vi hade ett sjudagars-travelcard som vi beställt hem innan vi åkte (för att slippa stå i kö för att köpa), vilket jag tycker är smart om man är turist eftersom man åker runt så mycket. Bor man där är det ju smartare med ett Oystercard som är ungefär som ett busskort här i Sverige.

Nu är jag tillbaka.

Precis som rubriken säger så är jag tillbaka från London, kom hem vid klockan ett inatt. Har haft en riktigt rolig vecka tillsammans med mina vänner! Tyvärr var inte vädret på vår sida hela tiden, tisdag till torsdag var det regnigt och molnigt (värst var det i tisdags då man var genomblöt när man kom tillbaka till hotellet). Trots vädret har det ändå varit toppen! Stefan (en av mina vänner som var med dit) frågade mig vad som varit bäst och jag svarade "känslan av att vara i London". För det är så det är, att bara vara där räcker, då spelar inte vädret någon roll!
 
Bilder från London-resan kommer upp om en liten stund (kanske delar upp det i fler än ett inlägg)!

RSS 2.0