Snart sticker vi.

Har tagit fram min resväska och lagt ut lite saker som ska med, men imorgon ska (måste) jag packa. På söndag åker vi ju liksom. Två ynka dagar kvar till London. Om jag har resfeber? JAAAA! Min pappa frågade mig den frågan igår och först hörde jag bara ordet feber. Så jag tänkte bara nej, det har jag inte? Varför frågar du det? Det är så det brukar bli när jag talar i telefon.
 
I alla fall, jag tror inte att jag kommer skriva någonting i helgen, så vi hörs om en vecka ungefär. Kommer hem från London på lördag kväll/natt, så det blir väl tidigast ett inlägg på söndag.

Nu är den tryckt.

Antons och mitt projektarbete!

20 maj.

I slutet av denna vecka bär det av till London! Jag längtar något så enormt mycket och önskar att det kunde vara söndag redan imorgon. Tyvärr är det ju inte det, en skolvecka återstår innan resan. Idag skickade Anton och jag in vår bok på tryckning (äntligen!), imorgon har jag opponering av C-uppsats och på onsdag ska vi diskutera lite om en engelska-text. Sedan är det ingenting kvar att göra i skolan faktiskt. Känns skönt, men ändå konstigt. Man har ju haft en rutin sedan man var sex år att gå till skolan. Vad ska man göra nu liksom?

Vintage.

Här finns det många fina vintage-grejor. Om jag hade haft pengar skulle jag gärna klicka hem en eller annan sak.
 
Finns en tävling här, där du kan vinna valfri produkt värd max €30.

Francesca.

 
För er som helst inte läser böcker på engelska så släpps Saving Francesca av Melina Marchetta på svenska nästa vecka (men den går då under namnet Francesca). Jag är som ni kanske vet ett stort fan av Melina Marchetta och läste denna bok i julas. Framsidan på den svenska översättningen var väl ingen höjdare, men döm inte boken efter omslaget. Som jag brukar skriva: har du inte läst den, gör det!

The Originals.

The Vampire Diaries får en spin-off till hösten, där man får följa The Originals (vilket även är namnet på serien). En serie jag definitivt ser fram emot!

16 maj.

Den här veckan har nästan flugit förbi - det är redan mitten på veckan! Igår hade jag en lektion, idag skulle jag ha haft en (men den blev inställd) och imorgon har jag inga lektioner. Jo, det börjar ju närma sig studenten och det märks verkligen. Eftersom jag fick en ledig dag idag så ska jag slå på en film och sedan kanske Anton kommer förbi för att göra lite projektarbete (nästa vecka ska den faktiskt tryckas!!!).

33 anledningar.

33 anledningar varför feminism behövs (← klicka på länken och läs).
 
14.jpg

Let's.

En av sakerna på min bucketlist: roadtrip genom USA. Någon gång så.

14 days.

Namnls_177504073_large
14 days left until me and my friends travel to London, can't wait!

11 maj.

Satt nyss ute på altanen och skrev på mitt studenttal (vår sista uppgift i Svenska B), men jag blev nästan blind av ljuset så jag fick gå in och sätta mig istället... Så nu sitter jag i soffan med laptopen i knät och försöker fortsätta skriva på talet. Har en början och lite små idéer, som jag förmodligen kommer att radera. Så brukar det bli. Skriv, radera, skriv, radera, skriv. Blir väl någonting i slutändan i alla fall.
 
Vart jag ville komma med detta inlägg har jag ingen aning om egentligen, ville nog mest komma undan studenttalet bara.

Burn this out.

Guden. Är så himla taggad på hans andra album!

The World.

Den här tapeten vill jag ha när jag flyttar hemifrån.

Allegiant | Cover

Idag släpptes framsidan till Allegiant. Jag läste också att det är 165 dagar kvar tills den tredje boken i Divergent-bokserien kommer ut. Kan den inte släppas imorgon, eller helst igår? Vill läsa fortsättningen ju!

EF och ESL.

Snart är studenten här, både längtar och bävar inför den. Snart måste jag ju bestämma mig för vad jag vill göra efter studenten och det är ju inte lätt. Jag vet knappt ens vad jag vill bli när jag "blir stor". Har tidigare nämnt här att jag har tänkt att studera utomland till hösten. Jag har fortfarande inte bestämt mig för vart jag vill åka eller vad jag ska välja för kurser, det är ju så svårt!
 
Det lutar mest åt London eller någon annan stad i England (surprise, surprise). Var det blir beror mest på kurserna, kostnaderna och boendet. Jag var mest inne på att åka med EF förut, men nu lutar det mest åt ESL istället. Jag tror jag ska ta någon form av Cambridge-examen eller/och gå en intensivkurs alternativt en individuell kurs (Cambridge-examen tar ju bara några veckor, så borde kunna göra både och), får se vad det blir. Ska försöka att verkligen bestämma mig så att jag kan åka till hösten!

It's not a walk in the park.

Lyssnade på Paramore otroligt mycket under högstadiet, de var ju till och med ett av mina favoritband. Nu för tiden lyssnar jag dock knappt någonting på dem (vet faktiskt inte varför, tycker fortfarande att de är bra), men det händer ibland att jag knäpper på några låtar. Denna nya låt ovan fastnade jag för.

Lite snack och några trailers.

Nu är det en långhelg, litet lov eller vad ni vill kalla det. Ingen skolan förrän på måndag i alla fall - hur skönt som helst. I brist på någonting annat att skriva om så får ni lite tips på filmer att se en regnig dag, eller om ni bara känner för att se en film ändå. Vissa filmer går på bio och andra kommer upp på bio snart.
 
IRON MAN 3 (kom ut på bio för typ två veckor sedan)
STAR TREK INTO DARKNESS (biopremiär i Sverige på fredag)
EPIC (biopremiär i Sverige 24 maj)
OBLIVION (har gått på bio ett tag)
MAN OF STEEL (jag tror den här kommer vara tusen gånger bättre än den senaste Superman-filmen, den har jag inte ens sett klart då den är så himla tråkig)

Tell the Wolves I'm Home.

“I stared hard, trying to find a pattern. Thinking if I kept looking hard enough, maybe the pieces of the world would fit back together into something I could understand”
 
Jag satte mig och läste Tell the Wolves I'm home idag. Uppsatser och sådant hade gjort att jag inte hade tiden till att läsa den förut, men eftersom jag har kort skoldag på måndagar så satte jag mig och läste den när jag kom hem.
 
Det är slutet av åttio-talet i New York. Huvudpersonen June (14 år) har förlorat sin bästa vän och morbror Finn i AIDS (som vi denna tid är en sjukdom man knappt vet någonting om). En dag får hon ett paket som innehåller Finns teservis, paketet är skickat av Toby. Toby var Finns pojkvän (eller "special friend" som det står i boken) som June inte visste någonting om (det bör dock tilläggas att hon visste om att morbrorn var homosexuell). Han ber om att få träffa June och mötet blir början på en vänskap som med tiden växer fram mellan dem.
 
Det tog en liten stund innan jag verkligen kom in i boken, men när jag väl gjorde det gillade jag den (det fanns många tillfällen i boken som jag blev tårögd över kan jag ju berätta). Det är en väldigt annorlunda och fin bok. Man måste verkligen läsa den för att förstå vad den handlar om, beskrivningen ovan ger bara en pytteliten överblick om vad boken handlar om. Läs den!

Längtan.

Large
Tre veckor kvar till London. Kan det inte vara 26 maj idag istället?

4 maj.

Har varit och firat min älskade mormor som fyller 70 år idag med god mat (oxfilé och potatisgratäng, dog matdöden) och bra sällskap. En liten udda sak är att många i min familj fyller år den fjärde: min bror 4 januari, mamma 4 mars, mormor 4 maj och jag 4 september (min moster 3 juli, nästan fjärde där med). Förra året hade jag dock fått för mig att mormor fyllde år 3 maj, så jag glömde bort att gratulera henne på födelsedagen (träffade henne som tur var dagen efter).

3 maj.

Både C-uppsats och PA-rapport lämnades in idag. Det känns så otroligt, otroligt skönt! Inga fler stora arbeten kvar att göra de här veckorna som är kvar innan studenten utan bara lite opponeringar och sådant. Nu kan jag andas ut och se fram emot London ännu mer - denna månad åker vi ju! Jag firar att jag är klar med uppsatsen och rapporten med en myskväll framför The Vampire Diaries, var allt för länge sedan jag tittade på det.

1 maj.

En ledig dag tackar man ju inte nej till. Fast det blir inte en sådan stor skillnad mot om det varit skola idag. Fick en sovmorgon som alltid är skönt, men resten av dagen går åt till att skriva på C-uppsatsen (vilket jag hade gjort i skolan också om vi inte varit lediga) och PA-rapporten. Kanske tar en glass ute i solen också.
 
http://www.mediabanken.se/ICA/ICAHandelWS/image.aspx?opvno=T3CV4ZtlJCaJNa4YOyqCJQ%3D%3D&itype=jpg300p
En sådan här. Mums!

RSS 2.0