Leaf.

Bilder från en kväll som vi (jag, Maria, Jorge, Yoshi och Livio) spenderade på Leaf (ett café här i Liverpool som vi brukar gå till) när Maria var här. Tyvärr var bilderna på Yoshi (tredje bilden) alldeles suddiga, så jag tog den minst suddiga av dem.

29 november.

Sista dagen i skolan (med lektioner i alla fall, kanske går dit och pluggar lite nästa vecka) idag. Känns otroligt konstigt. Fick mitt certificate som efter några ändringar blev rätt (fel kurs, massa stavfel etc). Gick till en koreansk restaurang efteråt och åt lunch sedan spenderades resten av dagen på Leaf (ett café som vi brukar gå till) tillsammans med först Livio och sedan kom Yoshi, Lim och Sungreyong. Gick dit vid två och kom hem nyss. De som jobbar där måste tycka att vi är konstiga. Vi klämde in lite träning inför speaking-testet som är imorgon mellan allt annat prat. Nu: sova. Måste vara pigg och kry inför testet. Wish me luck!

Christmas Market.

Bilder från julmarknaden här i Liverpool. Den är öppen fram till jul och har varit öppen sedan förra veckan. Har varit där några gånger, eftersom den ändå ligger på shoppinggatan. Bilderna här är från två av dagarna.

Sefton Park | Del 2

Fler bilder från Sefton Park. Kändes som en perfekt höstdag, även fast det var långt in i november. Jag var som ett barn på julafton när jag såg alla löven på backen (har inte direkt några träd i centrum här), var som att vara i Sverige.

27 november.

Hej, hej! Här ekar det tomt. Har haft fullt upp helt enkelt! Som ni vet så har Maria varit här och hälsat på mig så jag har inte lagt någon tid på bloggen då tyvärr. Hon åkte hem idag, så inlägg med bilder och sådant kommer nog upp de närmsta dagarna. Har varit så roligt att ha haft henne här!

Sefton Park | Del 1

Här kommer ett inlägg med bilder från min, Diane och Jorges tripp till Sefton Park här i Liverpool. Vi gick in i Palm House först och sedan vandrade vi runt några timmar i parken (som är väldigt stor). Det kändes som den perfekta höstdagen att gå runt där - solen sken och himlen var alldeles klarblå.
 


00:18

Hade det riktigt trevligt i Sefton Park tillsammans med Diane och Jorge i eftermiddags. Det kändes som att jag gick runt i en park i Sverige en alldeles perfekt höstdag. Blev helt lyrisk. Ni ska få se bilder därifrån någon dag. Spenderade sedan kvällen i Dianes kök med de båda - pratade och lagade en pastarätt (eller ja, de lagade). Varför jag skriver det här inlägget strax efter tolv på natten beror på att jag måste hålla mig vaken. Maria kommer om ett tag. Jag vet inte varför, men bara för att jag inte får somna så vill jag nästan inget mer än att sova... men det ska bli så himla roligt att träffa Maria igen!

22 november.

Freeeedag - gud så skönt! Har hunnit med en lektion i skolan samt städat mitt rum, ska tvätta senare också (har dock inga mynt just nu så måste växla). Nu måste ni ju undra lite varför jag städar och tvättar på en fredag och då kan jag berätta en superduperbra nyhet för er som jag fick veta i onsdags. Maria kommer och hälsar på mig! Hon kommer hit sent ikväll (vid midnatt) och stannar till på onsdag. Ska bli så himla roligt att få träffa henne igen, har ju gått mer än en månad (tiden går alldeles för fort) sedan hon lämnade Liverpool!
 
Innan hon kommer hit ska jag och Diane (möjligtvis någon mer/några fler) till Sefton Park och gå runt lite. Ska bland annat spana in Palm House som är väldigt vackert och populärt för bröllop. Ska ta bilder så ska ni få se sedan!

Last night.

Igår samlades vi alla i Gakus kök och hade en avskedsfest för honom. Det var ju hans sista kväll i Liverpool! Diane och de andra från Schweiz lagade schweizisk mat som jag inte kommer ihåg namnet på, men det är potatis och sedan så smälter man ost och har över (samt krydda och lite sådant). Här är lite bilder från kvällen (de mest normala bilderna):
 
Nästan hela gänget (Jorge saknas)! Vi satte kameran uppe på kylskåpet och använde självutlösaren så att alla kunde vara med på bilden.

Gratis är gott.

Har fått Divergent (på svenska) gratis som e-bok. Om det är någon som inte läst den och vill läsa den så kan ni lämna en kommentar så kan jag skicka den till er. Längtar förövrigt efter att få läsa Allegiant (har önskat den i julklapp). En vän pratade om den med mig och fick mig att längta hur mycket som helst efter att få läsa den!

19:40

Ska titta på Sverige - Portugal, äta marabouchoklad och pratar just nu med Anton över Skype. Känner mig extremt svensk idag. Heja Sverige förresten!

19 november.

På morgonlektion har vi fått en massa nya elever, igår var vi fem stycken (fast några var sjuka dock) och idag var vi femton. Ett tag kände jag mig klaustrofobisk för klassrummet är så litet och det var fullpackat med folk (med vänliga hälsningar, anti-sociala Lisa). Jag är i alla fall glad över att eftermiddagslektionen aldrig ändras (vi är alltid samma personer där, eller ja, imorgon är sista dagen som Gaku är där). Tog två snabba foton på dem som var där i CAE-klassen idag (ville egentligen ha ett fotografi på alla, men vissa var inte där) som ni kan se nedan:
Första fotot: Yoshi, Gaku, Tamar (vår lärare), Sungryeong, Diane, Lim. Andra fotot: minus Tamar, plus mig själv.
 
Efter lektionen så satte vi oss i cafeterian och drack lite varm choklad. Och så lärde Gaku mig origami. Han lärde mig hur man gör en groda, fågel, samurai-hjälm och rosett. Måste ju säga att de blev ganska bra för att vara första gången för mig! Kanske har en framtid inom det där. Origami-mästaren Lisa, det låter bra i mina öron.

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det min pappas födelsedag - hurra, hurra, hurra! Jag är ju tyvärr inte i Sverige just nu, men när vi ses sedan så ska jag baka en tårta och så ska du få present och julklapp. Jag hoppas att du får/hade en toppendag!

18 november.

Inne på min näst sista vecka i skolan (men har ungefär tre veckor kvar i Liverpool som tur är). Min ordinarie lärare på morgonen är tillbaka - hell to the yes! Efter mina lektioner så gick vi några vänner till ett café och jag tog den udda kombinationen varm choklad och Ceasarsallad - ska dock erkänna att det var riktigt gott! Sedan när vi gick tillbaka till vårt boende så fick jag schweizisk choklad av Diane som varit hemma i Schweiz i några dagar. Har inte bestämt mig för om jag ska spara de tills jag kommer hem till Sverige eller om jag kommer vräka i mig de någon dag (kommer nog bli det senare).
 
Mums!

Reign.

Jag låg ju i sängen hela dagen igår och då jag började titta på en ny serie (såg en bild på We♥It för några dagar sedan och blev nyfiken på vad det var för serie). Reign heter den och handlar om Mary, Queen of Scots. Såg alla fem avsnitt som finns än så länge (men fler kommer). Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar serien eller inte. Den är inte alls historiskt korrekt (kläderna och sättet de talar på), men på något konstigt sätt bryr jag mig inte. Det känns lite som ett Gossip Girl som utspelar sig på 1500-talet. Serien är mitt nya guilty pleasure kan man säga.
 
http://data1.whicdn.com/images/85501970/large.png
Någon som har sett serien?

17 november.

Halsen är lite bättre idag, men näsan rinner och jag nyser typ tio gånger per timme. Sedan så är jag ganska säker på att jag har feber också, i alla fall så känner jag mig febrig. Ingen bowling idag inte. Fast jag är inte den enda av oss som inte mår hundra procent, så vi sköt upp det till nästa vecka istället. Resten av dagen blir det att ligga i sängen för min del!

Divergent | Trailer

Läääääängtar!! 21 mars 2014

You had me hypnotised.


A hairy memory lane.

Tittade igenom lite bilder. Här är några av frisyrerna jag haft genom åren, men bara genom mobilkameror. Har haft en del. Från sjuan till första året på gymnasiet gick håret åt mörkare toner och jag kommer ihåg att jag sa att jag aldrig skulle ha blont hår igen. Jag kan även ha sagt att jag inte skulle klippa kort också. Så gick det med det!

We deserve to twinkle.

Nu är ju inte jag en person som brukar bära supermycket smink (det känns som att om jag skulle ta på mig mer så skulle det se ut som att jag är utklädd). Jag brukar oftast bara ta på lite concealer, puder, mascara och vit kajal på vattenlinjen. Dock så skulle jag vilja våga gå runt med mer smink. I sann old Hollywood stil - tänk er Marilyn Monroe (röda läppar och mycket kajal) och Audrey Hepburn (markerade ögon och ögonbryn). Så om jag skulle gå ut en lördagkväll och vilja vara extra fin så skulle jag sminka mig såhär:
 
http://data3.whicdn.com/images/86604260/large.jpg
http://data2.whicdn.com/images/86211555/large.jpghttp://data2.whicdn.com/images/86487068/large.jpghttp://data3.whicdn.com/images/86172234/large.jpg
Det här är Hollywood-glamour för mig.

16 november.

Har gått och blivit småsjuk igen (var ju förkyld första eller andra veckan här borta också). Kände redan igår att halsen gjorde lite ont, men idag var det värre (näsan rinner och är slö i kroppen) så jag har legat i sängen nästan hela dagen. Lite senare sedan så ska jag ändå möta upp Jorge över en fika, men jag kommer inte gå ut eller någonting ikväll (så jag orkar med bowling imorgon). Hoppas att det inte blir någonting mer utav förkylningen, vill ju få ut det mesta av mina sista veckor här borta!

15 november.

Två saker från min fredagskväll:
 
Gick och köpte en pizza att dela med Jorge innan matchen (Sverige - Portugal), sedan gick till Pablo och Marinas kök där alla väntade. Vi öppnar pizzakartongen och tänker "vad f*n, det här är inte vad vi beställde". Vi går tillbaka till pizzerian (den ligger jättenära var vi bor om ni undrar). Precis innan vi tänker klaga ser Jorge på menyn att det visst var den pizzan som vi beställde. Jag råkade säga fel namn bara, San Martino (som inte hade någon topping typ) sa jag, men jag borde ha sagt Signor Mauritzio (samma initialer i alla fall - SM). Så vi köpte den rätta pizzan och gick tillbaka till de andra (med två pizzor). Tänk om vi hade skällt ut dem? Pinsamt...
 
I alla fall, Sverige förlorade ju tyvärr som ni säkert vet, men jag var inte så deprimerad ändå (de kanske kan ta revansch på tisdag?). Vet ni varför? För vi streamade från TV4 (inte TV4 Play, utan TV4). Jag har inte sett på svensk TV sedan innan jag åkte så det kändes så himla roligt att se på det (jo, jag kände mig väldigt svensk idag). Och matchen kommenterades på svenska = bra för mig, men kanske inte var lika bra för de andra.

Frågorna som jag inte vet svaret på.

Jag brukar få de här frågorna minst en gång i veckan. Vad ska du göra när du åker tillbaka till Sverige? Vad ska du studera? Ska du studera? Vad vill du bli? Och svaret är att jag inte vet. Det är nog de tre orden som jag använder mest. Jag. Vet. Inte. Fast egentligen vet jag nog, innerst inne, men jag vill inte satsa på det för tänk om jag misslyckas. Tänk om jag satsar fullt ut och misslyckas. Tänk om.
 
Jag älskar att skriva. Jag har alltid kunnat uttrycka mig mycket mer i skrift än i tal. Hur många gånger har jag inte hört från mina lärare: du måste ta för dig mer och prata, var inte så blyg. Saken är den att jag är inte blyg, bara precis i början när jag träffar nya människor, sedan släpper det och jag kan prata i timmar. Dock får jag fram mina åsikter mycket bättre på papper. Och så är det som en sorts terapi ibland. Saker man inte vill säga, men som man kan skriva ner i ett word-dokument och spara på datorn.
 
Den där tävlingen som jag berättat om är ju en reportertävling (kom ihåg att ni också kan tävla om att vinna en resa till Hollywood) och kombinerar tre av de saker som jag älskar mest att göra. Skriva, fotografera och att upptäcka nya platser. Hur roligt skulle det inte vara om jag kunde testa på det där som jag drömmer om? För att se om det verkligen är någonting som jag vill satsa på. Om det är någonting för mig, eller om jag ska göra någonting annat med mitt liv.

14 november.

Den här veckan känns som att den bara springer förbi, jag tyckte att det var måndag igår... Men nej, det är redan torsdag (och dagen är snart slut). Efter eftermiddagslektionen gick vi som typ alltid till den italienska restaurangen och tog någonting och åt och snackade i ett par timmar. Kommer kännas konstigt att lämna alla dessa människor jag lärt känna här borta och inte veta om man kommer att träffas igen... Förtränger de där tankarna i några veckor!
 
Imorgon är det helg! Har sista lektionen med vikarien imorgon (och nästa vecka kommer Peter, vår ordinarie lärare, tillbaka). Ä. N. T. L. I. G. E. N. Hon är så himla tråkig! Halvsover ju igenom lektionerna när hon är där... I alla fall, planerna för helgen är att vi (jag och mina vänner) ska spendera så mycket tid som möjligt med Gaku (som åker hem till Japan på torsdag nästa vecka). Imorgon ska vi faktiskt titta på Sverige - Portugal i Jorges kök, lördag vet vi inte ännu, men på söndag blir det bowling igen. Låter det inte som en härlig helg? Det tycker jag!

13 november.

Onsdag - halva veckan har snart gått. Var till ett café efter skolan med några vänner och övade lite inför det muntliga testet. Blev kvar där i några timmar och nu sitter jag här efter en vända till Tesco. Jag kom och tänka på en sak medan jag traskade hem. Man märker att man varit i England ett tag när man inte längre tänker på att de kör på vänster sida av vägen. Jag kommer väl vara helt förvirrad när jag kommer hem till Sverige sedan och titta åt fel håll när jag går över gatan.

Coming to Sweden!

http://www.rcarecords.com/sites/rcarecords/files/imagecache/rcarecords6_spotlight_716x370/Gavin.jpg
9 mars 2014 kommer min favorit och spelar i Stockholm igen - exciteeeeeeeeeeeed!

Success!

Mina kära vänner, nu tycker jag att ni ska vara så himla stolta över mig! Jag ringde (ångesten sekunden innan alltså, jag hatar att ringa) nyss till National Express (har väntat på svar på mail, men det kom ju aldrig något så jag tänkte "vafasen, nu ringer jag istället") och löste problemet med biljetten/biljetterna. Han förstod allt som jag sa och jag förstod allt som han sa. Thank God. Nu slipper jag tänka på det där.
 
http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA4LzA1Lzk3L21hc3RlcmNvbW1hLjM3ZTI3LmdpZgpwCXRodW1iCTg1MHg1OTA-CmUJanBn/69621f9b/6df/master-commander.jpg
Typ.

11 november.

Hur gick det på bowlingen igår då tror (läs: önskar) jag att ni alla undrar. Och jag kan säga att det gick hur bra som helst! Jag är egentligen hur dålig som helst så jag vet inte riktigt hur jag kunde vara så bra igår, alla var förvånade (inklusive mig själv). Jag vann inte, men jag var bland de bättre (ett tag ledde jag till och med). Någon borde ha filmat min stil när jag bowlade, för de andra tyckte att den såg så rolig ut (Jorge sa att det såg ut som att jag "didn't give a sh*t" när jag kastade klotet).
 
I alla fall, nog om bowlingen. Ny vecka. Har bara tre veckor kvar med lektioner nu. Tiden går så himla fort - sakta ner, tack! Efter lektionerna drog vi några stycken till The Italian Club och åt lite och pratade strunt som alltid. Nu blir det till att göra läxan (läsförståelse som är så tråkigt...) och sedan filmkväll i min ensamhet!

10 november.

Morgnar när jag går in i köket och det ser ut som att helvetet brutit loss - då längtar jag hem. Eller ja, jag kanske mer vill skrika några inte så vackra ord åt mina kökskompisar (inte alla, för jag vet vilka som faktiskt städar efter sig) istället. Så såg det ut imorse när jag gick in dit. Gaaaaah...
 
I alla fall. Förutom lite psyk-bryt så har jag också hunnit med att äta min frukost. Ska ta tag i lite läxor snart och bara ta det lugnt tills ikväll (eller ja, efter fem). Vi ska nämligen iväg och bowla! Ska blir roligt, även om jag inte är någon direkt mästare på det (det lustiga är att det var jag som kom med idén)!
 
http://25.media.tumblr.com/52c5b75d4de31e74e65699c9d12eee3f/tumblr_mgslbv2s0Q1qmvddio1_400.gif
http://rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA2LzEyLzI4L1RvbUhpZGRsZXN0LjMxZmQwLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/c07bb55b/6dc/Tom-Hiddleston.gif
http://rack.2.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA2LzEzL2NiL1Zsb2dnZXIuZTEwNTMuZ2lmCnAJdGh1bWIJMTIwMHg5NjAwPg/673c0675/2a1/Vlogger.gif
Såhär kände jag imorse.

9 november.

Idag är det en månad kvar tills jag åker hem till Sverige. Å ena sidan så längtar jag, men å andra sidan så vill jag inte åka härifrån. Aja, jag behöver inte tänka på det där ännu! Vad har jag gjort hittills idag då? Tagit världens längsta sovmorgon (vaknade vid ett - fast till mitt försvar så var vi, alltså jag och några vänner, uppe sent inatt), varit på stan och lämnat tillbaka en vara samt handlat lite frukostsaker. Inte någonting jätteintressant alltså. Ska väl göra någonting sedan med mina vänner - vi får se vad det blir (som alltid)!

Smooth and shiny.

Som en av finalisterna i Sunsilks reportertävling så fick jag hem en goodiebag som innehöll dessa tre produkter ovan. Det är en ny serie hårprodukter från Sunsilk som innehåller moroccan argan- och mandelolja. Jag har inte testat produkterna av den enkla anledningen att de är hemma i Sverige och jag befinner mig här i Liverpool, men när jag kommer hem ska jag definitivt att använda dem!
 
Jag brukar växla mellan några olika schampoon - ibland använder jag Sunsilk, ibland Fructis och andra gånger använder jag Dove (det är de tre jag brukar växla mellan). Jag har ju hört talas om morrocan oil och att det ska vara bra för håret (det ger glans och näring), men jag har varit lite för snål för att köpa det så denna serie ska bli extra kul att testa eftersom att det innehåller det (och mandelolja som också är bra för håret)!

8 november.

Helgen är här! Så himla glad för det, för just nu är morgon-lektionerna dödstråkiga. Vår ordinarie lärare är på semester så i två veckor så har vi en annan, men hon behandlar oss som att vi är fem år typ... I alla fall, har inte direkt några planer för helgen, dock så brukar vi alltid komma på någonting att göra. Ha en bra fredag!

Misty eye of the mountain below.

Bättre kvalité på denna video än den jag la upp igår.

7 november.

Torsdag = "over the hump" (alltså att jobb/skolveckan nästan är slut) som man säger på engelska. Lektioner som vanligt. Ska möta upp några vänner sedan och så ska vi gå och äta någonting sedan dra till Gakus studentboende och spela table football, biljard och sådant. Innan dess ska jag titta på någon serie och vara onyttig!

Life as a student.

Bonfire Night.

Jag berättade ju att jag var och såg fyrverkerier i tisdags och skrev i en parentes att jag inte visste varför man skjöt fyrverkerierna. Det var ju inte riktigt sant dock, kollade upp det förra veckan. Vi pratade nämligen om Guy Fawkes för ett tag sedan och saker som jag inte vet så mycket (jag visste vagt vem han var) om brukar jag då googla och så stod det att man brukar skjuta fyrverkerier den femte november här i England för att minnas honom. Jag tänkte då "ah, det är ju medan jag är här (nästa vecka)", sedan glömdes det bort... Det var i alla fall därför som vi var och tittade på fyrverkerier! Det kändes lite som att det var nyår medan vi stod där och tittade (och fryste fötterna av oss).

Damn it.

Skulle boka bussbiljetten till London för en stund sedan (jag vet nu när jag har mitt speaking-test, som förövrigt är 30 november, så jag är säker på att jag kan boka biljetten). När jag trycker på boka-knappen så laddar det och sedan står det "unfortunately we are unable to complete your booking...". Tänkte att det dampade till sig, så jag gjorde om bokningen då. Samma sak igen. Loggar in på mitt bankkonto - där de dragit pengar (två gånger) men jag har inte fått någon biljett... Gah. Jag orkar inte. Imorgon blir det att ringa till de (yey, måste prata om ett pengaproblem - på engelska) för just nu var det tydligen hur många callers som helst.

I see fire.

Ny låt av Ed Sheeran. Soundtrack till The Hobbit - The Desolation of Smaug.

Två år sedan.

Såhär såg det ut för två år sedan då jag var i London tillsammans med Rebecca. Vi har förändrats ganska mycket måste jag säga. Det är en lite rolig sak som jag tänker på när jag tittar på denna bild. Bådas hår - jag går mot kortare och ljusare hår nu, medan Rebecca går mot längre och lite mörkare (jag vet inte exakt hur det ser ut nu eftersom jag inte sett henne sedan jag åkte dock). Every brunette needs their blonde eller vad man nu säger. Om en månad ses vi igen, bästa!

6 november.

I am alive. Ifall ni undrade liksom. Har bara haft fullt upp, så det är därför jag inte bloggat sedan i söndags. Det jag har gjort förutom att vara i skolan är att jag suttit på caféer med vänner och pratat och skrattat så mycket att vi glömt bort tiden (igår blev vi förresten filmade medan vi fikade, för de spelade in reklam för det fiket vi var på), varit och tittat på fyrverkerier i Sefton Park (vet inte riktigt anledningen till varför de gjorde det, men det görs årligen den femte november här i Liverpool i alla fall) och spelat table football/biljard/bordstennis etc. tillsammans med några vänner. För att summera: har haft roligt och kommit hem för sent så att jag inte orkat blogga. Sådana dagar är härliga de också. Även om man är trött dagen efter.

3 november.

Söndag är här igen, veckorna går så fort. Idag tog jag en extra lång sovmorgon, hade först tänkt gå upp i tid men när jag hörde att det ösregnade utanför så låg jag kvar i sängen till halv tolv. Åt frukost och sedan knallade jag bort (det regnade inte längre kan vara värt att berätta) till M&S och köpte lite matvaror. Egentligen borde jag väl ta tag i läxor, men jag är alldeles för lat för det just nu. Sitter istället med hörlurarna på och lyssnar på musik (angående detta inlägg, lyssnar på de nu och kommer ihåg låttexterna efter alla dessa år) samt läser lite bloggar. Ha en bra söndag fina läsare!

Sedan jag kommit till Liverpool.

  • Jag uppskattar vattnet i Sverige så mycket mer! Här smakar kranvattnet pool-vatten så jag köper alltid vatten på flaska (vet att det är fler som gör som jag här). Jag kanske borde be mamma att skicka några flaskor med svenskt kranvatten till mig.
  • Jag saknar svensk frukost. Yoghurten hemma i Sverige är så mycket godare, dessutom är förpackningarna så mycket smartare. Här borta kommer yoghurten i gräddfil/creme fraiche-förpackning. Praktiskt? Not so much. Kan rabbla på här med andra matvaror jag saknar, men skippar det.
  • I början tyckte jag att det var så himla krångligt och stressande att betala i mataffärerna här, men nu så tycker jag att det är bättre. Det blir inga långa köer, utan det går fort när man går till kassan (för man packar i innan man betalar) eller självbemanningskassan. När jag kommer tillbaka till Sverige kommer jag väl stå och stampa med fötterna för att det går så långsamt.
  • Priserna. Det är billigare här. Tur för mig som lever på en budget. Till exempel ett paket Häagen-Dazs glass som hemma kostar kring femtio-lappen kostar här hälften. Enough said.
  • Här är man mer "artiga" eller vad man ska säga. Till exempel när jag släppte förbi några herrar när jag och Maria skulle gå av från en buss så sa alla "cheers, darling" eller "thanks, love". Och om man råkar vara i vägen för någon eller buttar till någon så säger man "sorry". I Sverige får man mest sura blickar eller något muttrande "ursäkta, jag vill förbi här".
  • Scouse-accent är svårt att förstå ibland. De har väldigt mycket slang. Till exempel så säger de inte hospital utan h'ozzy och sound kan betyda att man är okej. I'm sound, mate. Fast jag gillar det även om det ibland är obegripligt.
  • De brittiska kvinnorna klär sig väldigt... ehm... annorlunda. För att uttrycka det lite milt. Och what's up with the hair? Alltså föreställ er den allra största hairdonuten i Sverige och så tänker ni er den dubbelt så stor. Ser ut som att de har ett fågelbo på huvudet.
  •  Jag har ätit mer majonäs här än vad jag gjort under hela mitt liv. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men istället för att doppa fries i ketchup så gör jag det i majonäs. It is weird. Fast till mitt försvar så är jag inte den enda som gör det om man säger så!
  • Jag har druckit x antal hot chocolate. Vågar inte ens räkna hur många. Emma i kafeterian i skolan gör så sjukt god varm choklad. Jag behöver inte ens säga vad jag ska ha när jag kommer dit, hon frågar "you want the usual?". Synd att jag inte kan skicka några med posten hem till er!
  • I London hatar jag att gå in på Primark. Det är alltid folk överallt och jag får lite fobi och vill bara ut därifrån. Sedan ser man typ alla gå runt med en kasse från Primark och tänker lite dåliga tankar om de. Sedan kom jag till Liverpool och... jag kan tråkigt nog säga att jag nu är en av de. Det är ju så billigt - tänk er typ H&M fast halva priset.
  • Kommer jag att komma hem med en brittisk dialekt? Nej, förmodligen inte. Jag talar tyvärr (jag älskar ju brittisk engelska) med en mer amerikansk dialekt. Eller så kanske jag kommer hem med en spansk-engelsk/fransk-engelska/rysk-engelsk dialekt eftersom jag umgås med folk som talar med sådan dialekt.

2 november.

Detta har jag gjort hittills idag:
  • Tagit en lång sovmorgon
  • Ätit frukost framför en film
  • Gått en runda på stan och köpt två julklappar (en till mamma och en till mormor) samt en fleecejacka till mig själv som jag förmodligen kommer bo i i vinter.
  • Satt på en tvätt
Resten av dagen ska jag göra det här:
  • Läsa
  • Sätta på en till tvätt
  • Läsa
  • Laga mat
  • Läsa

Nostalgi.

Jag hade tänkt ha en film-kväll, men det blev en kolla-på-youtube-videos-kväll istället. Fast inte vilka youtube videos som helst, utan videos med McFly. Jag var inne på en blogg för några dagar sedan som skrev ett inlägg om McFly och då blev jag så himla sugen att lyssna på de (var ett tag sedan jag gjorde det). Det blev en trip down memory lane liksom, känns som att vara 13 år igen (började lyssna på de när jag var tio, men jag älskade/var besatt av dem mer när jag var kring tretton). Här är några klipp (Love is on the Radio är en nysläppt låt):
 

Igår och idag.

Igår var det ju Halloween, men vi klädde inte ut oss eller någonting (eller ja, det var några som köpte två masker bara på skoj) eftersom vi alla kommer från länder där vi liksom inte firar det så mycket. Jag och några vänner gick i alla fall till en restaurang och åt (Mohammed fyllde år, så vi beställde en tårtbit till honom som dessert), sedan så gick vi till Jorges kök och hängde ett tag. Efter det ville några till Scream (en nattklubb), men då tog jag natten istället (var ju ändå skola dagen efter).

Hängde med några skelett igår.

Idag - fredag - helg (och första november, har bara drygt en månad kvar här borta). Hade en lektion och sedan så gick jag och Diane till The Italian Club och tog lunch. Sedan gick vi i några butiker och så köpte jag lite "nödvändigheter" (ansiktskrämer, puder och sådant som börjat tagit slut). Ikväll blir det en lugn kväll - film och godis. Likaså helgen, några är på vift och andra har besök (alla är upptagna med andra ord), så jag har tänkt passa på att läsa någon bok. Har inte haft någon riktigt läslust sedan flera månader tillbaka, men nu så! Sedan tänkte jag kanske gå på lite julklappsshopping också, beror mest på vädret. Spöregnar det så tror jag att jag skippar det!

RSS 2.0