Saknar er alla.

...även ni som inte är med bland bilderna. Jag orkade bara inte leta igenom hela hårddisken efter bilder på alla. Jag kanske inte pratar så mycket med er när jag är här borta och det vill jag be om ursäkt för. Det är mest bara för att om jag pratar med er så får jag sådan stor hemlängtan och då är det lättare att låta bli tyvärr. Men ni får jättegärna skriva en kommentar här på bloggen och berätta om någonting roligt (eller dåligt) som har hänt i era liv, så får jag en liten insikt i hur era liv ser ut just nu!

20/20 Experience.

http://www.festivalrykten.se/wp-content/uploads/2013/03/Justin-Timberlake-The-20_20-Experience-Deluxe-Version-2013-1200x1200.png
Justin Timberlake kommer till Sverige nästa år (10 maj) under sin 20/20 Experience World Tour. Gud, vad kul det skulle vara att gå! Men det kommer väl vara slutsålt på några sekunder när biljetterna släpps den 14 oktober...

30 september.

Igår var jag och Maria till Lake District (ordnat via skolan så andra elever var också med). Vi hade en bra dag där borta. Först fick vi gå och kolla runt lite i byn, sedan vandrade vi uppför ett fjäll. Fötterna gjorde så himla ont efteråt, men det var det värt - utsikten var så himla fin där uppifrån! Tyvärr så tappade Maria sitt kreditkort någonstans påväg uppför, så hon var aldrig med upp till toppen för hon gick för att leta efter det... Och hon hittade det inte. Så när vi kom tillbaka hit till Liverpool fick hon Skypa med en vän i Ryssland som fick ringa banken och spärra det. Men hon kommer inte få tillgång till sina pengar förrän om några dagar... Som lite tröst bjöd jag henne på mat på vårt vanliga ställe efteråt (vi fick till och med gratis dricka för att lasagnen dröjde lite).
 
Idag var det skola som vanligt. Satt sedan jag i trädgården tillsammans med Maria och drack varm choklad efter min eftermiddagslektion. Nu väntar jag på att hon ska sluta sin lektion och sedan ska vi laga mat här. Ska när jag är klar med läxorna ikväll redigera resten av Chester-bilderna och bilderna från Lake District. Så inlägg med det dyker upp inom några dagar!

Squirrel, squirrel.

Här kommer en bildbomb från när vi var i en park full av ekorrar i Chester. Detta var hur vi fick de att bli våra vänner (vi hade tyvärr inga nötter) ↓
 

Liverpool Cathedral | Del 2

I fredags lyckades vi äntligen ta oss upp i tornet (eftersom vi var där tidigare än de andra gångerna). Som jag skrev då så var vyn helt fantastisk däruppifrån! Det var en perfekt dag för att åka/gå upp i tornet - himlen var blå och solen sken. Tyvärr glömde jag telezoom-objektivet hemma (i Liverpool alltså), hade velat fotograferat med det där uppe. Jag glömmer det typ jämt, men hade med det till Chester faktiskt.

28 september.

Sitter just nu och redigerar bilder. Kom hem från Chester för ett par timmar sedan. Vi hade en toppen-dag där borta! Egentligen går det ett direkt-tåg dit, men just idag så höll de på med byggarbete så vi fick ta buss till Rock Ferry och därifrån ta tåg till Chester. Tog inte fyrtio minuter som direkt-tåget skulle ha tagit, men vi kom i alla fall fram! Och när vi väl kommit dit så började vi utforska staden - vandrade bland gatorna (de har lite speciella byggnader där), gick in i katedralen, köpte med oss mat och satte oss vid en fontän utanför katedralen, gick vid muren som går runt innerstaden, tittade på hästkapplöpning (ett lopp), gick vid floden, satt i en park där det fanns söta små varelser (ni ska få se i ett inlägg någon dag) och sedan tog vi tåget tillbaka. Fanns vi klev av vid Port Sunlight först, en by som byggdes för att arbetare i en fabrik skulle ha någonstans att bo, numera är det mest pensionärer som bor där. Är ju inte så stort så vi stannade ungefär tio minuter bara.
 
Bilder från trippen kommer upp imorgon eller nästa vecka (troligen det senare). Vill inte sitta hela kvällen och redigera bilder, ska ju till Lake District imorgon och då måste jag ju vara pigg! Dessutom har jag lite läxor att ta hand om som jag troligen inte hinner göra imorgon eftersom vi blir borta väldigt länge.

Lite blandat från fredagen.

Var ju till den italienska restaurangen igår. På bilden ser ni efterätten (ser dock ut som att det bara är grädde, grädde, grädde, men det var det inte) och vackra Maria i bakgrunden. Det har liksom blivit lite som vårt lilla place - bra priser, god mat, trevlig personal och mysig atmosfär. Måste bara ta reda på (läsa på skylten utanför) vad det heter någon gång.
 
När vi var till skolan igår på eftermiddagen för att skriva upp oss till Lake District-trippen, så tänkte vi att när vi ändå var där så kunde vi ta varm choklad samt te ute i trädgården. Satt i bara T-shirt till en början (sedan blev det lite svalare så då tog jag på jackan). Jag får känslan av att det är för kallt att göra det i Sverige nu.
 
Vi var ju till biblioteket också. Kan ju säga att så där ser ju inte biblioteken jag varit på i Sverige ut. Nedan ser ni bilder från taket också.
 
Inte lika fantastisk vy som från katedralen. Men den duger.
 
Dessa två bilder föreställer Town Hall och någon annan viktig byggnad, kommer inte ihåg exakt nu vad. Man ser de när man går längs floden i alla fall.
 
Vi hittade en ny vän. En Bananalama (update: de heter Sumperlambanana), som man hittar lite överallt här i Liverpool. Man kan väl säga att det är lite utav en symbol för Liverpool.
 
Och medan solen gick ner satt vi vid floden. Sedan var det dags att möta Pascal, Emanuell och några andra - men det har jag inga bilder ifrån. En härlig fredag helt enkelt!

Liverpool Cathedral | Del 1

I Liverpool finner man världens största anglikanska katedral. Vi har varit där tre gånger nu, de två första gångerna så var det tyvärr inte möjligt att gå upp i tornet (vi var där för sent helt enkelt). Tänkte först att alla bilderna skulle vara i ett inlägg, men det blev lite för mycket så det fick bli uppdelat i två. Del 1 (detta inlägg) är bilderna inne i katedralen som ni ser. Jag gillar att gå in i sådana här byggnader, inte för att jag är religiös utan för att jag gillar arkitekturen. Det är så mäktigt att vara inne i katedraler som denna! Tyvärr blev bilderna inne i katedralen lite sådär för det var ganska mörkt därinne.

27 september.

Fredag = lektion på morgonen, men inte på eftermiddagen. Gick till Liverpool Cathedral efter skolan tillsammans med Maria och så var vi upp i tornet. Vyn därifrån var fantastisk (om ni åker till Liverpool så måste ni åka upp och se staden från det perspektivet)! Efter det så gick vi till vår lilla italienska restaurang (som vi aldrig kommer ihåg namnet på men vet exakt var den ligger) och åt pizza och efterrätt. Sedan gick vi i några butiker, för att sedan dra till skolan och skriva upp oss (+ betala såklart) för en tripp till Lake District på söndag. Satt sedan kvar en stund ute i trädgården bakom skolan. Vidare efter det till biblioteket, tog några foton och satt kvar på taket och snackade lite. Solnedgången spenderade vi vid Albert Dock och sedan mötte vi upp Pascal och några andra som åker hem imorgon. Vi stannade inte så länge (vi ville mest bara säga hejdå) för vi vill vara pigga när vi imorgon åker till Chester (en by/stad inte så långt härifrån).
 
Som ni ser så har jag fullt upp denna helg! Men det kommer upp inlägg med bilder från katedralen, biblioteket och sådant. Och självklart efter Chester och Lake District får ni bilder från de platserna också.

26 september.

Skola till klockan tre, as always. Ska till The Cavern ikväll med Maria och några andra, det är ett band som spelar (okej, det är det ju dock varje kväll men ändå). Gör ju inget om jag är lite trött imorgon eftersom det bara är lektion på förmiddagen (fredagar ♥). Innan vi ska dra till The Cavern blir det bara att ta det lugnt, göra läxor och äta något.
 

För att ge er lite Liverpool-feeling.

Lite The Beatles såhär mitt i veckan.

25 september.

Då är skolan avklarad för idag. Ska till Liverpool Cathedral med Maria och Jorge sedan, hoppas bara att solen tittar fram igen (det var sol förut, men nu är det molnigt). Är väl bäst att hålla sig borta från pubarna ikväll - match mellan Liverpool FC och Manchester United = arga scousare om Liverpool skulle förlora. Nej, men jag skulle nog inte till puben i alla fall idag. Har läxor att göra... Nedan ser ni förresten en av T-shirtarna jag köpte igår. Jag like it very much.
 

Lite fakta.

Vissa scener ur dessa filmer har spelats in här i Liverpool (känns så skumt när jag faktiskt känner igen många av platserna där de filmat):
  • Sherlock Holmes
  • Captain America: The First Avenger
  • Fast & Furious 6
  • Harry Potter
  • Jakten på Röd Oktober
  • Nowhere Boy
  • Alfie

24 september.

Skola som vanligt till klockan tre. Sedan följde jag med några till biblioteket och gjorde läxorna vi fått. Efter det så mötte jag upp Maria och gick till Primark, det var nämligen en kavaj (blev dock lite mer än en kavaj) hon ville köpa där. Hon var ju dock inte den enda av oss som gick ut därifrån med en kasse i handen... Jag köpte två T-shirts, en cardigan och ett par skor. Som tur är brände inte köpet hål i min plånbok då det endast gick på £38. När vi väl kommit ut därifrån hade klockan hunnit blivit sju. Lat som jag var (är) fick det bli Subway som mat - smidigt, snabbt och billigt. Nu blir det någon film!
 

Nowhere boy.

http://31.media.tumblr.com/63a91b442573726e84a3fbc8c12ad230/tumblr_mpzoelkPMQ1re1fn0o1_500.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_m8egko1ydu1qfc4f5o1_500.gifhttp://31.media.tumblr.com/ca3fb628e32616aceebde36be901a19b/tumblr_mkv8f2C7np1r5cmgfo1_500.gifhttp://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2779836/images/2012/nowhereboy6_182240868.gif
Alltså, jag bara måste ju titta på den här filmen medan jag är här i Liverpool. Det var mer än två år sedan jag såg den, men jag kommer ihåg att den är snyggt filmad, har bra skådespelare och är riktigt bra överlag. Jag hoppas att den finns på Netflix!

23 september.

Måndag = ny (skol)vecka. Idag var det början på en ny termin i skolan, så man har bytt klassrum och lärare (på morgon-lektionerna). Min klass har dock bara bytt klassrum, vi fick behålla samma lärare som tur är. Kom hem från min eftermiddagslektion nyss. Ska titta på serier via Netflix och äta chokladmousse (Cadbury's chokladmousse, mums, är väl typ som att Marabou skulle göra en chokladmousse i Sverige), sedan kanske jag möter upp med Maria efter hennes lektion. Vi får se helt enkelt.
 

Merseyside.

Efter att vi varit till Liverpool Cathedral igår (vi ska tillbaka dit någon dag för att gå upp i tornet, så ni får bilder därifrån efter det) så gick vi bort till floden (vi gick längs Kings Dock och Albert Dock). Himlen var blå och när vi kom fram till Albert Dock höll solen på att går ner och det var bara så himla fint. Just nu så har vi det som kallas för Indian Summer (i alla fall i helgen) här borta, vilket gör att det är ganska så varmt och solen tittar fram mer än vanligt. Det gäller att ta vara på det!

22 september.

Söndag - slappardag. Det blev inget avsked på puben igår, men vi umgicks ju i alla fall med de hela dagen igår, så det blev väl ett avsked i sig. Var ändå rätt glad att det inte blev någon tur till puben igår, för jag var så himla trött. Och det är jag fortfarande. Ska väl gå iväg och handla lite nödvändigheter om en stund. Sedan göra läxor, laga mat, titta på serier och ikväll möta upp Maria. Vi ska kolla på en av katedralerna här i staden och sedan lyssna på ett band som spelar på The Cavern.

Manchester.

När vi kom fram till Manchester gick vi allra först till turist-informationen och hämtade en karta över staden. Sedan satte vi oss på en pub och tog frukost/fika (varm choklad och en chokladmuffins - båda var supergoda) medan vi väntade på att de andra skulle anlända.
 
När de gjort det så började vi att traska runt i staden. Först gick vi förbi Town Hall vilket ni kan se på bilderna. Jag hade bäst sällskap också som ni ser på den andra bilden (från vänster: Mario, Maria, Pepe och Alba).
 
Sedan traskade vi vidare till John Rylands Library som är väldigt kännt för Manchester. Först när man går in så ser det jättemodernt ut, sedan så ser det ut som att man är inne i Hogwarts. Om ni åker till Manchester så måste ni gå in här! Det var väldigt mörkt där inne så bilderna blev lite suddiga.
 
My little russian girl ♥
 

Efter biblioteks-besöket så gick vi mest bara runt och tittade på byggnader och sådant. Satte oss även i en park eftersom det blev väldigt fint väder på eftermiddagen - varmt och soligt! Vid klockan sex tog vi bussen hem till Liverpool igen, vi skulle egentligen ha åkt med tio-bussen men vi lyckades byta till en tidigare. Vi kände att det inte fanns så mycket mer att se eller göra så vi ville inte behöva vänta i fyra timmar till.

Fredagskvällen.

En svensk, några ryssar, en schweizare, en italienare och några spanjorer.
 
Och så får ni se ett foto på hur min Advanced-klass ser (såg) ut. Snubben med ett blått nyckelband runt halsen är vår lärare Peter (eller Pizza som Maria säger).

21 september.

Kom hem från Manchester för en stund sedan. Jag och Maria åkte dit vid tio imorse, sedan tog vi "frukost" på en pub medan vi väntade på Alba, Pepe och Mario (eller "the spanish people" som vi kallar dem). De missade nämligen bussen så de fick ta den som gick vid elva istället. I alla fall, när de kom sedan så gick vi runt och turistade i staden. Det är en cool stad och så, för turister dock inte den bästa staden direkt. Är inte så jättemycket att se och så, men att bo där skulle nog vara coolt. I slutändan kom vi fram till att Liverpool är mycket bättre - en stad för både turister och invånarna!
 
Tog självklart en massa foton, så jag ska titta igenom och redigera dem, medan jag gör det så kommer det upp ett inlägg med bilder från gårkvällen istället (lånade från Albas Facebook). Inlägget med bilderna från Manchester kommer förmodligen upp imorgon för hinner nog inte titta igenom alla bilder idag, ska nämligen ut till en pub sedan. Det är tyvärr spanjorernas sista dag här i Liverpool idag, så vi ska vinka av dem.

Paul, John, George och Ringo.

The Beatles Story. Det blev en massa bilder (detta är bara ett fåtal av dem), men nu kan ni ju låtsas att ni var där med mig! Fast jag gick egentligen runt och tittade tillsammans med Pascal (den långa killen som syns bakom mig på det fjärde fotot) och Maria. Vi fick vänta på Maria ett tag för hon tittade på allting in i minsta detalj och lyssnade (vi hade audio-guide) på allt som sades. Museet var intressant, inte jätteroligt (och jag gillar ju The Beatles), men ändå värt att besöka om man är i Liverpool!

Dagen och gårdagen.

Igår hade jag fullt upp. Först var det ju självklart lektioner, sedan var det en tripp till The Beatles-museet, efter det gick vi (Maria, jag och några andra) till en restaurang och åt, sedan följde vi med några andra till en annan restaurang för de hade inte ätit och till sist efter det så gick vi till en pub. Tog foton i museet så det kommer upp ett inlägg med det lite senare (ska bara titta igenom och redigera bilderna först).
 
Idag så hade vi bara lektion på förmiddagen. Efter det så gick Maria och jag tillsammans med några spanjorer, en schweizare och en italienare till en pub och åt mat (den här meningen kändes som början på brittiska skämt). Stannade där i några timmar sedan gick vi tjejor och tittade runt i lite butiker, min plånbok blev dock glad för jag köpte ingenting. Just nu sitter jag i mitt rum och bara tar det lugnt. Senare ska vi förmodligen till någon pub, men stannar väl inte allt för länge eftersom vi ska till Manchester imorgon och då vill man ju inte vara trött!

18 september.

Onsdag idag vilket betyder mitten av skolveckan. Kom hem från min eftermiddagslektion för en stund sedan. Ska göra läxor och ta det lugnt resten av dagen (förkylningen börjar bli bättre, men jag känner att snart kommer hostan). Imorgon ska jag till The Beatles-muséet med Maria och några andra från skolan (biljetterna är billigare om man går med skolan). Sedan så ska jag och Maria till Manchester på lördag, bokade buss-biljetterna alldeles nyss. När jag skulle skriva in mitt kortnummer så tänkte jag siffrorna på engelska, det är väl bara för att jag pratar engelska typ hela tiden antar jag. I alla fall, som ni ser så har jag två saker inplanerat för resten av denna vecka. Dyker säkert upp någonting mer också!
 
Jag just nu. "Wienerbröd" och kokosvatten + något/några avsnitt av Law & Order: Special Victims Unit innan jag tar tag i läxorna!
 
(Update: smakade precis kokosvattnet. Jag säger bara aldrig mer. Blää!)

17 september.

Idag så bytte jag från Advanced 2-klassen till Advanced 1-klassen (samma nivå, bara en annan lärare). Och jag måste säga att jag gillar denna läraren mycket bättre! Anledningen till varför jag bytte var att de tyckte på skolan att eftersom jag tyckte att morgon-lektionerna var för lätta att jag kunde testa med en ny lärare och klass, men också för att från och med nästa vecka så kommer den klassen jag bytte till nu att bli en advanced plus-klass (om jag har förstått rätt), alltså lite högre nivå. En rolig sak med att jag bytte klass var att jag hamnade i samma klass som Maria igen (hon bytte nämligen till denna klass igår). 
 
Min hals känns lite bättre idag, men min näsa bara rinner och rinner (så himla fräscht). Gick efter skolan och handlade och nu sitter jag här i min säng och ska titta på någon film och göra lite läxor. Några skulle till en pub sedan, men eftersom jag inte mår så himla bra så skippar jag det idag.

16 september.

Andra skolaveckan påbörjad. Och jag har åkt på en förkylning. Kände redan igår att min hals gjorde lite ont, men tänkte att det kanske skulle gå över... men, nej. Det var värre imorse och jag tror till och med att jag kan ha haft feber under min eftermiddagslektion. Så resten av dagen ska jag ta det lugnt! Gick förbi Tesco och köpte halstabletter, näsdukar och nudelsoppa, så jag slipper gå ut mer idag (tur det - det blåser som satan).

Mirror, mirror.

Det bästa konstverket på utställningarna på Tate Modern var kuberna med speglar på sig. Vet väl egentligen inte vad det var de betydde (vi gissade på att det var en själv som var konstverket), men vi tog ett foto (även fast det stod en skylt att man inte fick ta foton på utställningarna, woops).

Några foton från dagen.

Några bilder jag knäppte under dagen. På fjärde bilden ser ni en glimt av blandningen mellan det nya och det gamla i arkitekturen.

15 september.

Tog det bara lugnt i förmiddags. Sedan mötte jag upp Maria på eftermiddagen. Vi gick till Albert Dock där man finner typ alla museum här i Liverpool och idag gick vi och tittade på konst inne på Tate Modern. Vi var nära på att blåsa bort när vi gick dit. Alltså ni ska bara veta vilket dåligt väder det var ett tag idag. Det blåste som bara den, har nog aldrig varit med om värre, och så regnade det. Vi kom i alla fall fram och det var uppehåll från regnet (men det blåste som tusan så det var svårt att hålla kameran stilla) så jag knäppte några foton. Efter museum-besöket så gick vi till China Town här i Liverpool som var det första China Town i Europa (det var mindre än vad vi trodde att det skulle vara). Efter en liten runda där så gick vi till en italiensk restaurang, delade på en pizza och satt och snackade i några timmar. En riktigt trevlig söndag helt enkelt!
 
Var precis nere och hämtade han som har hand om byggnaden för mitt fönster bestämde sig igårkväll för att helt plöstligt inte vilja stängas... Men nu är det fixat! Och nu måste jag göra läxor. Känns så ovant att skriva det nu.

And I just can't contain.

Den här har jag haft i huvudet sedan de spelade en cover av den på The Cavern.

Oj då!

Åh nej, jag skulle ha sparat £0.01 genom att ha handlat någon annanstans. Jobbigt läge alltså. Fick ju i alla fall en kupong på den summan till nästa gång jag handlar. Oj, oj, oj. Vad ska jag köpa för den ofantligt stora summan?
 
Nej, men det var väl snällt av dem på Tesco. Måste förresten påpeka att det är väldigt billigt att handla här i Liverpool (eftersom pundet står lågt). Tur för mig!
 
Kan också berätta att det är soligt här! Ja, ni läste rätt. Det är soligt! Har ju tyvärr varit mulet och regnigt denna vecka. Liverpool ville välkomna mig genom att visa sig från sin bästa sida för mig. Eller inte.

Gårkvällen och sådant.

Gick som sagt ut igår. Hängde med Maria och två andra tjejor till The Cavern Club. Så nu kan jag bocka av det på den mentala listan "saker att se/göra i Liverpool". Var ju tvungen att skriva dit mitt namn på väggen (om man har varit där så skriver man på väggen) också! Det var först denna kille som sjöng covers på allt från The Beatles till Kings of Leon och sedan var det ett band vid namn The Rockets som spelade covers på 60-70-tals musik (jag tyckte att han som sjöng först var bättre än bandet). Vi gick in en sväng på The Cavern Pub också som ligger mitt emot, men där var det inte riktigt lika bra musik och det var väldigt fullsatt med folk. Så efter en stund promenerade vi hem istället. Men det var en bra kväll med trevligt sällskap!
 
Idag är det lördag vilket betyder att jag har varit här i Liverpool i en vecka! Vet inte riktigt vad dagen bjuder på. Men jag ska väl kanske prata på Skype med lite folk, gå iväg och handla lite som behövs och sedan framåt kvällen kanske jag och Maria skulle gå och "turista" staden lite (alltså se på sevärdheter och sådant).
 

Fredag den trettonde.

Äsch, lika bra att gå ut och lära känna lite mer folk. Ha en bra fredagkväll allihopa!

13 september.

Hade bara lektion på förmiddagen idag. Efter det så blev jag kvar i skolans cafeteria och satt och pratade med en tjej som går i min Advanced 2-klass. Hon är från Ryssland och är en av de här som pratar väldigt bra engelska. En riktig pratkvarn (och jättesnäll). Ska kanske med henne och några andra ut till någon pub ikväll, vi får se hur det blir! Vi gick även och "shoppade" lite. Visade henne var man kunde köpa handdukar (hon hade samma problem som jag hade) och sedan gick vi till Primark för hon skulle ha sovkläder. Fick med mig en liten påse därifrån jag också. Jag har inga mysbyxor eller pyjamasbyxor med mig hit till Liverpool så jag köpte dessa ↓
 
Hur söta?

12 september.

Ingen skola för mig idag. Den tiden på månaden har hållit mig vaken sedan klockan 3-4 imorse. Tabletter och värmekudde har tagit bort udden av det nu, men hela förmiddagen var en plåga då inte ens det hjälpte. Har ändå gjort lite skolarbete (gissade lite vad det var de gjorde på lektionerna idag) från sängen så att jag inte hamnar efter. Det blir fortsatt sängposition för mig resten av dagen (med undantag att jag ska fixa någonting att äta sedan, blir väl samma som igår då jag inte orkar gå och handla).

She's two foot three, eyes blue and green.

Innan jag åkte hit till Liverpool så slötittade jag lite på auditions av Idol på TV. Killen ovanför tyckte jag var riktigt bra då! Vet inte hur det gick för honom sedan (eftersom härifrån kan jag ju inte titta på Idol), om han gick vidare till kvalet eller vad det nu heter, men bra är han i alla fall.

Food.

Okej, för att lätta upp stämningen lite efter förra inlägget så kan jag berätta en "rolig" sak istället. Lagade mat här för första gången idag. Tog väl typ världens enklaste rätt dock - pasta med tomatsås och basilika. Först stod jag dock och tänkte, varför blir inte plattan varm trots att jag slagit på den på max? Jo, då var det som en lampknapp på väggen som man var tvungen att trycka på. Maten blev i alla fall klar till slut! Köpte med en liten "efterrätt" också när jag var och handlade ↓
 

11 september.

Tredje dagen i skolan avklarad. Ingen här blir väl chockad om jag berättar att det regnar utanför? Hade paraplyet på rummet (köpte ett igår - tummen upp för mig) så blev lite blöt när jag gick hit från skolan, som tur är så är det ju bara 100 meter typ. Men det var inte vädret jag skulle berätta om... Jag kände redan igår att jag är på en annan nivå språkligt än de andra. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men... Det är typ som att jag går om engelskan från gymnasiet och de andra är ungefär på samma engelska-nivå som jag var på när jag började på högstadiet. Jag känner lite, vad gör jag här? Jag vill vara kvar i Liverpool, men dessa studier känns som bortkastade pengar för att vara ärlig. Just det, berättade ju igår att jag ville hoppa av lektionerna på morgnarna, jag får göra det men jag kommer inte få några pengar tillbaka... Även CAE-lektionerna känns lite för lätta och antar att jag inte kommer få några pengar tillbaka om jag skulle hoppa av/avbryta språkstudierna här...
 
Så... Just nu... Känns det lite tråkigt här borta...

Make a move, Gavin DeGraw.

15 oktober kommer nya albumet ut. Längtar!!

Who's gonna save us.


The Cavern Club.

Vi gick en liten rundtur i staden idag, men jag knäppte bara tre snabba bilder när vi gick vid The Cavern Club (där The Beatles kom fram sig). Det var ingen annan som fotograferade bland oss som gick turen, så jag blev lite feg och orkade inte dra fram kameran någon annanstans. Ska gå någon dag och fotografera lite mer ordentligt i stan!

10 september.

Har lunchrast just nu, börjar klockan ett igen. Har nyss haft min första lektion i Advanced 2 som inte var speciellt avancerat för mig. Vi lärde oss ungefär samma saker som man lärde sig på gymnasiet (eller tidigare). Jag ska ta bort de lektionerna och se om det finns någonting mer avancerat annars får jag helt enkelt inte ha några lektioner på morgonen, för det är bortkastade pengar på sådant jag redan lärt mig. Jag talade med min lärare om det och hon hade märkt att jag kunde mer engelska än de andra i klassen så hon tyckte det vore smart. Efter CAE-lektionen sedan så ska jag tala med Matt eller Joe (lärarna som välkomnade oss igår) om byte/ta bort lektioner.
 
Skriver mer sedan efter skolan (eller ja, efter skolan + rundturen i staden)!

Första dagen i skolan.

Kom nyss innanför dörren, har varit hemma typ tio minuter max sedan jag började skoldagen. Började klockan nio (man skulle vara där en kvart innan dock). Har gjort placeringstest och sådant, hamnade i Advanced 2-klassen på morgonen och sedan på eftermiddagen har jag mina CAE-lektioner. Egentligen skulle inte CAE-lektionen börja idag, men de tyckte att det kunde vara bra att göra det ändå så att vi tar vara på all tid. Det gjorde att vi som går CAE-kursen missade rundturen i staden, men vi ska få gå den imorgon efter skolan istället (ska ta med kameran så att ni kan få lite bilder).
 
Jag har träffat några från Schweiz och en från Spanien som jag har umgåtts med (jag är enda svensken från vad jag har förstått). Mest med en som heter Diane, hon kommer att gå exakt samma lektioner som jag (09:00-12:00 Advanced 2 och 13:00-15:00 CAE-lektioner). Efter skolan (typ klockan 4) gick vi ut och tog kaffe på ett café tillsammans med några andra (alla de pratade typ bara franska, men Diane var snäll och pratade engelska med mig och översatte vad de sa) och sedan gick vi runt och letade efter stora Tesco (mataffär) så att man kunde handla lite matvaror. Så nu sitter jag här med ett glas (fick köpa glas för det fanns inte i köket) juice, yoghurt och macka. Ska väl försöka mig på att laga mat här någon dag också...

I found it!

Mitt favorit-schampoo (som jag har letat efter i Sverige i en evighet - hade det en gång, men hittade det aldrig igen). Herbal Essences med rosdoft (för färgat hår). Om ni har luktat på ett schampoo som har en rosdoft så kan jag berätta att detta luktar inte alls som de. Detta doftar citrus blandat med en blomdoft typ, går inte riktigt att beskriva. Älskar i alla fall doften! Man luktar som godis i håret efteråt.

Var jag bor.

Jag kom på att jag visade ju hur jag bor, men jag berättade inte var jag bor (förutom i Liverpool då). Jag försökte visa ungefär på kartan hur långt jag har till "stan" och så, det är inte långt alls. Jag behöver gå ungefär 1-2 minuter så är jag där. Perfekt läge alltså! Fick även veta av taxichauffören att det området jag bor i är ungefär "studentområdet".

Chocken.

I have bath towels! Efter lite krångel kan jag äntligen duscha. Okej, nu låter det som att jag inte fått duscha på en evighet. Let me rephrase: jag kan nu duscha här. Fick ta något collect-at-store (alltså reservera via Internet och gå till butiken och hämta ut), £9.99 för två stycken extra stora, riktigt kap ju!

2 saker.

  • Omöjligt att hitta någon butik som säljer handdukar
  • De har Clas Ohlson i Liverpool

Mitt boende.

Jag tänkte att jag kunde visa hur jag bor här i Liverpool (lite tråkiga kanske, fotade med mobilen). Såhär ser mitt rum ut när man precis gått innanför dörren.
 
Jag har en stor garderob som tar upp typ halva rummet. Och så har jag massa hyllor.
 
Min stora säng (med min laddare till mobilen på)!
 
Skrivbordet. Där jag sitter och skriver ifrån.
 
Och sist och minst. Mitt lilla badrum (slår typ i armen på handfatet när man sitter på toan). En liten hälsning kan ni skymta i spegeln också. Hej, hej!

Första inlägget från Liverpool.

Det första (det förra var ju bara ett "hej-jag-är-framme"-inlägg så det räknar jag inte riktigt) inlägget från Liverpool kommer här! Det blev lite långt...
 
Pappa hämtade mig vid klockan åtta igår morse och skjutsade mig till Arlanda. 12:25 - flyg därifrån till Kastrup. Lite strul (försening och ändring av gate i sista minuten) där, men kom fram till Manchester (dock en timme senare än väntat). Klockan 17:05 skulle bussen gå från Manchesters flygplats - klockan tio i fem står jag och väntar på mitt bagage. Fick det som tur är bland de första, så när jag fått det skyndade jag mig iväg till bussen. Saken var bara att jag inte visste var bussen gick ifrån och jag såg ingen skylt. Irrade runt i några minuter och sedan såg jag en skylt där det var pil till coaches. Hann fram med en minut till godo! Bussen tog 45 minuter typ, sedan tog jag taxi från busstationen till mitt boende. Man märker att man är i England när de (både busschauffören och taxichauffören gjorde det) tilltalar en som "love".
 
Fick ringa på en som gav mig nycklar och sådant, sedan visade han mig runt lite på boendet. Mitt rum är ganska litet, men det är ändå en queen-size bed. Mitt Internet funkar utan problem, finns både wi-fi och via kabel (han glömde nämna vad wi-fi:t hette så jag tog via kabel). Igår gjorde jag inte så mycket mer än att gå och handla lite schampoo, duschkräm, frukost och så. Glömde dock vissa saker så ska köpa det idag då jag även ska köpa hårfön och handdukar. Hittade ett ställe som heter St Johns Shopping Centre, öppnar klockan elva så kan ju ta det lugnt tills dess (klockan är ju bara lite efter åtta här).
 
Känns ju lite ensamt såhär i början, men det blir nog bättre sedan. Anton höll mig sällskap via videosamtal på Skype igår i alla fall, då kändes det ju inte lika ensamt!
 
Jag ska väl gå och ta frukost (delar ju kök med några andra så får se om jag stöter på någon) då jag ändå är vaken. Hade lite svårt att sova inatt (vaknade vid fyra..), har alltid det när jag sover i en ny säng.

Jag är framme i Liverpool!

Stal denna från pappas Facebook (det är en lite suddig jag på bilden som ni kanske ser), han tog den innan jag skulle gå in på flygplatsen (obviously). Är framme sedan några timmar tillbaka, skriver ett inlägg imorgon!

6 september.

Ja, imorgon åker jag iväg. Har träffat Rebecca (fick en jättefin klocka i present, tack!) och lite senare sedan gick vi med hennes hundar och mötte upp Eija och Zelda. Så jag har sagt hejdå till de också! Nu ska jag packa det sista (och väga så att det inte blir övervikt) och ta det lugnt resten av dagen och umgås med familjen. Imorgon kommer pappa och hämtar mig vid klockan åtta på morgonen och ska skjutsa mig till Arlanda (flyget går vid halv ett), så det blir och lägga sig tidigt då jag ska gå upp runt klockan sex. Det har jag inte gjort sedan i maj, så jag får väl se om jag vaknar upp som en zombie.
 
Detta blir förmodligen det sista inlägget skrivet från Sverige på några månader, men jag kommer ju ha tillgång till Internet borta i Liverpool så jag skriver väl på söndag igen (om jag inte orkar skriva en liten hälsning när jag kommit fram imorgon vill säga).

5 september.

Så var det ännu en dag närmare avgång. Har mesta dels bara tagit det lugnt idag. Var med Anton också en sista gång innan jag åker. Imorgon ska jag träffa Rebecca och sedan min faster (skulle egentligen ha träffat henne idag, men hon mådde inge bra så det blev inget), också en sista gång innan jag åker. Det känns som att det är så mycket som ska göras, men det mesta är klart. På lördag bär det av. Galet.

4 september.

Min mamma och min bror kom och väckte mig med några presenter innan hon skulle åka till jobbet. Har ju redan fått mina presenter (ryggsäck, byxor, skor, pengar, flygbiljett etc) från de flesta, så det var "bara" småpaket. Massa Marabou-choklad och Polly med Ahlgrens bilar-smak som jag ska ha med till England fick jag av min bror. Sedan av mamma fick jag choklad, trosor, strumpor och en parfymbehållare.
 
Annars har jag bara tagit det lugnt för det mesta idag  - tittat på film (och ätit choklad). Sedan för en stund sedan blev det en liten födelsedags-fika med mormor, mamma och brormin. Nu ska jag ta någonting att äta (som inte är fika) och titta på lite serier. Nu är det förresten inte många dagar kvar hemma i Sverige, bara två hela dagar till.

19.

4 september 2013. Idag är det min nittonde (höll på att skriva artonde där) födelsedag!

The last.

http://data3.whicdn.com/images/32884744/True-Blood_large.jpg
Den sjunde och kommande säsongen (2014) av True Blood kommer att bli den sista. Mixed feelings about that.

3 september.

Var med Rebecca idag. Bakade (kladdkaka med minimarshmallows på), pratade och gjorde hemmagjord ansiktsmask (avokado+honung) nu på kvällen. Och såhär fina såg vi ut med maskerna på ↓ Som något taget ur Monsters Inc. Hon åkte alldeles nyss, så nu blir det väl någon serie som får göra mig sällskap. Eller nej, först ska jag läsa The Transfer, den släpptes ju idag så jag köpte den förut.
 

Hair.

Såhär blev det igår efter att Erica klippt det. Slutar precis vid nyckelbenen. Jag trivs så himla bra med den längden har jag insett (klippte så kort i februari, men toppade bara förra gången jag klippte mig). Färgen ser ni också, blev lite ljusare efter att jag färgade i lördags (inte för att ni såg hur det såg ut riktigt när jag färgat i fredags).

2 september.

Början på en ny vecka - den sista i Sverige på några månader. Känns som att jag har tusen saker att hinna med innan jag åker, men det ska nog gå!
 
Var och klippte mig hos Erica imorse, så nu är håret kort igen (kan lägga upp bild på det). Eftermiddagen spenderade jag sedan med Anton och Stefan, tog en sväng förbi stan och fikade och drog sedan hem till Anton och spelade lite. Och kvällen nu ska jag spendera med Netflix.

Netflix och sådant.

Idag "skaffade" jag Netflix. Min bror har haft det länge, men från och med nu och i alla fall några månader framåt delar jag det med honom (Netflix började med "profiler" för några veckor sedan, så nu kan man ha att man delar eller vad man ska säga). Detta kommer vara perfekt att ha för mig i Liverpool sedan (det fungerar även där eftersom Netflix finns i Storbritannien också). Det kostar från 79:- (ca. 40:- var för oss eftersom vi delar nu) i månaden och man kan se hur många filmer och serier som helst. Om man installerar ett tillägg som heter Media Hint i Chrome (finns i Firefox också) kan man även se det utbudet av serier och filmer som Netflix har i USA.
 
Nu ska jag se på någon film eller serie på detta, äta några chokladpraliner (åt inte alla igår) och ta en bit krämkaka som blev kvar från igår.

Gårdagen.

Några bilder från igår.
 
Igår firades jag i förväg (eftersom jag åker nästa helg) med mammas släkt. Vi bjöd på mat och fika. Sedan på kvällen så hade jag, mamma och brormin en filmkväll. Tittade på The Dark Knight Rises, drack Baileys, åt Polly med smak av Ahlgrens bilar och chokladpraliner (eller rättare sagt, jag åt praliner, fick det i present + pengar av min moster). En bra dag helt enkelt!

1 september.

Nu är det inte lång tid kvar innan jag åker, inte ens en vecka! Idag så var jag och fika (pappa hade köpt med fika och jag hade slängt ihop några kladdkakemuffins) hemma hos min faster Eija med brormin, pappa, farfar & Kaisa, kusinerna och Tomas (min kusins sambo). För att inte glömma lilla Zelda (Eijas hund) som inte är så liten längre (hon är ju faktiskt 7 månader nu). Med så många där kunde hon bara välja och vraka vem som skulle ge henne uppmärksamhet, tossfia. Det var roligt att träffa alla innan jag åker!

RSS 2.0