Lone Survivor.

Här kommer recensionen på Lone Survivor som jag berättade om i söndags.
 
Den är baserad på en verklig händelse. Året är 2005 och Fyra Navy SEALs (som spelas av Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Ben Foster och Emile Hirsch) är på ett hemligt uppdrag, Operation Red Wings, för att lokalisera en ökänd talibanledare i Afghanistan. På grund av en olycklig tillfällighet går allt fel och de hamnar i bakhåll och radiokommunikationen med basen bryts. Det är bara de fyra mot en hel drös av talibanska styrkor.
 
Alltså, det behövs egentligen inte sägas så mycket om filmen. "Se den!" skulle nästan räcka, men krävs kanske några fler ord för den som inte sett den.
 
När de kämpar för sina liv är det inte bara deras nerver som är på helspänn. Varje kula de tar och varje gång de faller nerför klipporna känns det i en. En film som känns som en blandning av spännande action och dokumentär. När man innan eftertexterna fick se bilder på de riktiga personerna så var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Till sist vill jag också nämna att det känns uppfriskande att se att filmen visar att inte alla afghaner är onda, de brukar ju annars dras över en kam i många amerikanska krigsfilmer.

Kommentarer

Om du har några tankar du vill dela med dig av:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0