2014 | Året i bilder

Efter jul, nyår och allt så tog jag tag i det där med jobb. Jag skickade in CV och fick svar dagen efter. Sedan började jag på jobbet några dagar senare, där stannade jag ju som ni vet till september. Vad var det som jag jobbade med nu igen? Var kundtjänstmedarbetare på ett stort företag (vill inte skriva ut namnet här). Satt på kundtjänst och tog emot samtal om bredband, bredbandstelefoni och TV.
 
Åkte ut till sjön och tog några vintriga bilder i början på februari. Har knappt rört systemkameran detta år tyvärr, är mest mobilkameran som åkt fram.
 
Känns som att allt jag gjorde fram till september var att jobba, jobba, jobba. Ibland gjorde jag annat dock, som att fira födelsedagar bland annat. Första bilden: hur jag såg ut på morfars födelsedagsfirande. Andra och tredje bilden: sockerchocks-tårtan vi åt och hur jag såg ut när vi firade mormors födelsedag.
 
Påsken, som var så solig och fin, jobbade jag. Hann med lite "firande" ändå.
 
Midsommarhelgen spenderades i sommarstugan med familjen då jag var ledig från jobbet då (eller snarare, inte schemalagd då, som tur var). Skönt att komma bort ifrån allt och bara kunna vara.
 
Sommaren... åh, sommaren. Jobbade ju mest, men hann med att njuta lite av sommaren ändå.
 
I slutet på juli gick jag på min tre veckor långa semester. Tog det för det mesta bara lugnt och gjorde ingenting, vilket var skönt. Inga måsten, utan bara kunna vara.
 
Var en sommarkväll på ledigheten ute och åt med min mamma, moster och bror dock. Matchade drinken färgmässigt med mina kläder som ni ser.
 
Under min semester bokade jag en spontan resa till Liverpool sista veckan av ledigheten. Träffade Jorge igen och under dagarna där hann vi med en dagstripp till York också. Och nästa år bär det ju av tillbaka till Liverpool igen - tillsammans med Medina!
 
Några dagar efter att jag kommit hem från Liverpool var min semester slut, men det blev bara två veckor till på jobbet då jag började universitetet istället. Allting hände så fort där ikring. Jag ansökte till universitetet (ämneslärarprogrammet för den som glömt) under semestern och just när jag nästan gett upp om att det skulle finnas en plats så fick jag besked att jag kommit in. Fick mailet strax innan jag skulle åka till jobbet, sedan gjorde jag bara en arbetsdag till efter det. Veckan efter var det universitetsstudier som gällde.
 
De enda två sakerna jag saknar med jobbet: kollegorna (!!!) och en inkomst.
 
Det bästa beslutet jag tagit. Efter månader på ett jobb som jag inte trivts med fick jag äntligen göra någonting annat, någonting som jag faktiskt vill göra. Det var som att en tyngd som hängt över mig i flera månader lättat. Jag mådde inte längre dåligt när jag skulle gå upp på morgonen. Bild härifrån förövrigt, men redigerad av mig (hade ingen bild på universitetet själv).
 
Sedan fyllde jag tjugo år.
 
Gjorde lite uppfräschning här på bloggen. Ny header (med denna bild i ↑), ny meny, nya fonter osv.
 
Var ute på långpromenad med min faster och fiaskrutten (Zelda) ovan en höstdag.
 
Gick mot litelite mörkare med rödare ton i hårfärgsväg och tillbaka till kortare hår på senhösten. Kan det inte alltid hålla sig såhär? Liksom frysa tiden på håret. Slippa klippa det och färga det, tack.
 
Mestadels under hösten har jag ju pluggat. Och på det har jag ju inga bilder. Så detta får väl symbolisera det på något konstigt sätt.
 
Luciafirande hemma hos mormor och morfar med håret uppsatt i två tofsar.
 
Var till London (och en dagstripp till Oxford) med Anton innan jul, som ni borde komma ihåg eftersom det var så pass nyss.
 
Och sedan firade jag jul med familjen som ni också vet.
 
Så var år 2014 nästan slut, inte ett av de bästa åren kanske, men lärorikt ändå. Här är sammanfattningarna från 2013, 2012 och 2011.

You can sharpen your knife.


London 2014.

I lördags, efter ett väldigt tidigt morgonflyg (halv sju) och en tågresa från flygplatsen in till London, så checkade Anton och jag in på hotellet vi skulle övernatta på våra dagar där. Vid bodde i ungefär det området jag bott på de senaste gångerna (en tunnelbanestation ifrån Earls Court denna gång). Detta hotell blev det, ett väldigt bra budgethotell enligt min mening. Bytte regnigt Sverige mot soligt England dessutom (i alla fall den dagen).
 
Vid Oxford Street var det juligt (och väldigt mycket folk som vanligt). Tog knappt några bilder alls denna dag, då jag mest gick på sparlågor på grund av gått upp halv två på natten för att åka iväg till flygplatsen. Vi lyckades på något sätt i alla fall ha energin att gå omkring och shoppa julklappar och lite eget (läs: jag shoppade och Anton följde med). Gick tillbaka ganska tidigt till hotellet, tror vi somnade (läs: däckade) innan klockan nio...
 
Andra dagen, alltså söndagen, åkte vi utvilade iväg till Oxford som inte ligger så långt bort från London (lite mindre än 1,5 timme med buss beroende på trafiken), Himla mysig stad! Universitetet var inte öppet på grund av jullov, så vi såg inte så mycket av det tyvärr, och annat sevärt stängde tidigt. Vi knallade runt i alla fall (lite julklappsshopping hanns med också) och bara tog in omgivningen. Jag tog lite bilder när det slutat regna, halva tiden regnade det, men det blev inte så många tyvärr på grund av det. Sedan bar det av tillbaka till huvudstaden...
 
...och mat på GBK (Gourmet Burger Kitchen). Sååå goda burgare! Tog kycklingburgare denna gång. Och deras skinny fries, så mumsiga på grund av så krispiga.
 
Måndagen så strosades det runt vid Portobello Road och sedan ett snabbt stopp vid Baker Street (där det var massa Sherlock Holmes siluetter)...
 
...och efter det gick vi längs Themsen med utsikt över Big Ben och Parlamentet (grått och trist kanske, men var över tio grader så kallt var det inte!)...
 
...sedan shoppades det (inte bara M&Ms dock)...
 
...var borta vid Marylbone High Street där det var juligt (där finner man min favoritbokhandel i London - Daunte Books)...
 
...och så var vi turistiga på Madame Tussauds (som var anledningen till att vi stannade på Baker Street tidigare på dagen, vi skulle kolla en sak med biljetterna). Anton ville dit, så jag följde med såklart. Tog inte fram systemkameran, men tog tusen miljoner mobilbilder (och jag har typ samma ansiktsuttryck på alla bilder ser jag nu). Rolig grej, men kanske inte riktigt värt pengarna (vi bokade online, så fick det ju billigare än om man köper på plats, men ändå... nja, lite överpris).
 
...avslutade måndagen med middag på min favorit - Angus Steak House. Mumsigt som vanligt! Förklaring till högra bilden: kyparen kom precis när jag bad Anton ta ett foto på mig (awkward).
 
Sista dagen hann vi inte med jättemycket, men vi behövde inte stressa i alla fall eftersom vi hade ett flyg klockan 18. Så några timmar kunde vi göra något på. Vi åt frukost, gick omkring i Kensington Gardens och julklappsshoppade i sista minuten innan vi behövde åka till hotellet och hämta väskorna för att åka till flygplatsen.
 
Så var denna London-resa slut. Tyvärr. Och det var också slutet på denna bildbomb.

27 december.

Jag lever! Har bara inte haft tid att skriva någonting här som ni kanske förstår på grund av julfirande direkt när jag kommit hem från England. Bilder från London-resan har jag lyckats hunnit kolla igenom och redigerat till slut, så imorgon får ni ett inlägg med dem. Sitter i soffan hemma hos pappa, har varit här sedan juldagen. Ikväll blir det bio med pappa och brormin - The Hobbit: The Battle of the Five Armies (äntligen!!) , så inom några dagar dyker säkert en recension upp på den.
 
Här får ni några bilder från min julafton sålänge:

Allegiant.

Jag älskar verkligen Divergent-bokserien. Fick den sista delen i julklapp förra året, men hade hört lite spoilers som gjort att jag inte ville läsa den, för det kändes som att det skulle förstöra vad jag tyckte om de andra två böckerna. Jag läste ungefär en tredjedel i somras, men slutade sedan, ville inte läsa slutet. I onsdagskväll och igår förmiddag så läste jag dock klart den. Äntligen tänkte väl Medina, som tjatat på att jag ska läsa den. Direkt när jag läst ut den skickade jag meddelande till henne: *spoilers* (alltså jag skrev inte ordet spoilers, men ni fattar) samt "jag har läst ut den"!
 
Jag har sådana blandade känslor om den. Den är inte lika bra som första eller andra boken på vissa sätt, men på andra sätt är den mer intressant som att man får förklaringar på så många saker som varit frågetecken i de andra. Sedan kommer slutet på boken som... ja, det är inte ett slut som jag gillar. Jag är inte okej med det, men på något sätt kan jag förstå varför hon skrev det slutet. Man kanske inte vill ha ett slut som de flesta böckerna har. Ett för "klyschigt" slut. Ändå... inte ett slut som jag gillar speciellt mycket. Och det förstör böckerna lite för mig (slut jag inte gillar gör alltid så för mig - förstår ni varför jag dragit ut på att läsa den?). Låtsas som att jag inte läst slutet istället.
 
För att avsluta med någonting positivt: jag älskar att det är skrivet ur både Tris och Tobias perspektiv. Älskar när böcker är skrivna ur fler än ett, blir väldigt intressant så.

18 december.

Åhh, vad skönt det är med julledighet! Julgranen är upp-packad (plastgran) och klädd (gjorde det igår eftersom jag inte är hemma förrän på julafton sedan) så julstämningen börja infinna sig här hemma. Nu är det bara två dagar kvar till London-resan (kanske borde börja packa) med Anton och där borta kommer nog julstämningen vara på topp. Det enda som är jobbigt med resan - åka iväg mitt i natten till flygplatsen. Vi åker ju tidigt lördag morgon med flyget. Det är ju för att åka till London dock, så det gör det värt det! Jag tror inte jag kommer skriva någonting innan vi åker, så vi hörs efter jul med bilderna från resan och jul såklart!
 
God jul på er!

15 december.

Gaah, skriver från mobilappen för första gången. Känns som att inlägget kommer se helt knasigt ut, men hoppas inte det! I alla fall, det jag ville berätta/skryta om är att jag nu har "jullov". Inga föreläsningar, seminarier och så vidare förrän i mitten på januari. Hade tenta imorse och nu är det leeeedigt. Förutom två inlämningsuppgifter som ska in i januari, men de ignorerar vi för tillfället.

Lucia-lördag.

Igår var vi (alltså jag, min mamma och min bror) hos mormor och morfar och "firade" Lucia. Jag var riktigt pepp som ni ser. Kanske försöker förmedla: en vecka kvar till London, woohoo! Eller så bara gjorde jag den där minen ändå.
 
Hade håret uppsatt i två tofsar (!!!) - hur länge sedan var det man hade det liksom. För mig var det väldigt längesedan (mellanstadiet kanske?). Kände mig fin i alla fall.
 
Efter pizza fick det självklart, eftersom det var Lucia, bli lussebulle/lussekatt till kaffet (och colan). En bra eftermiddag överlag sådär bara.

Fotominnen.

Tänkte visa er något som damp ner i brevlådan för någon dag sedan (som jag hann fotografera medan det fortfarande var lite ljust ute som tur är). Nämligen...
 
... en fotobok. Med foton från Liverpool som ni förmodligen förstår från framsidan. Valde rött tyg för att det kändes väldigt Liverpool (Liverpool FC ska det ju vara, inte Everton). Den anlände utan texten "Liverpool 2013" på framsidan dock, det satte jag dit själv.
 
I den finner man mitt försök till att få med så många av mina favoritbilder som möjligt. Kändes nästan omöjligt. Tog flera veckor att bli klar, för jag ändrade hela tiden.
 
Till slut blev jag dock klar som ni märker. Är nittio procent bilder från Liverpool, men sedan fick ju bilder från dagstrippen till Manchester (uppslaget ovan), Chester och Lake District vara med också såklart. De var ju också en del av allting.
 
Fylld med härliga minnen! ♥
 
Det var några av sidorna med foton från Liverpool. Och på tal om denna favoritstad så har jag märkt att jag har glömt att skriva det här i bloggen, så passar på nu: jag åker dit igen i juni (bokade för flera veckor sedan och har ett starkt minne av att jag skrivit det här, men nej, tydligen inte). Denna gång har jag med mig sällskap i form av Medina. Ska bli så himla kul!!!

7 december.

Min söndag har mestadels spenderats med Rebecca. Har tagit en fika på stan och varit på årets Luciadoppet. Vi har knappt setts någonting denna höst på grund av sjukdomar, jobb/skola och så. Vi sågs ju när vi var på Hungerspelen på bio, men det var ju en så kort stund, så det var himla roligt att hinna ses längre nu!
 
Jag behöver inte åka till universitetet förrän på onsdag eftermiddag, så kan göra vad jag vill nu på kvällen (det kan jag väl annars också, men slipper plugga just idag). Har några skoluppgifter som behöver göras klart, men det fortsätter jag med imorgon istället. Det blir en Netflix-kväll!

6 december.

Såhär har jag mest sett ut hela veckan, i alla fall när jag kommit hem från universitetet. Då är det av med vardagskläderna och på med lång stickad tröja (det bästa när det är lite kallare - att kunna ha stickat på sig) samt strumbyxor/långkalsonger och tofflor som inte syns på bild.
 
Har också sett ut såhär, i en timme ungefär igårkväll. Inte en utklädnad, utan en ansiktsmask. Har läst mycket om den och slog till och köpte några tidigare i veckan, de ska nämligen vara bra för oss som har problemhy. Kan väl inte säga så mycket egentligen ännu efter bara en användning, men kände mig väldigt ren och fräsch samt len i hyn efter att jag dragit bort den. Känns positivt än så länge!
 
Idag har jag varit och ätit pizza med min pappa och min bror och ja, inte så mycket mer än det. Bara slappat! Idag är det förresten två veckor kvar till London - snart kommer väl resfebern.

If I Stay.

Okej, här kommer ett tips på en så himla bra film. Så otroligt vacker, sorglig, kärleksfull och en massa andra adjektiv. Den har dessutom ett så himla bra soundtrack (gillar speciellt Willamette Stone som är huvudkaraktärens pojkväns band i filmen). Filmen påminner om The Perks of Being a Wallflower, även om handlingarna är totalt olika. Tror det är själva stämningen i filmen och allt det som gör att jag påminns om den. Och den filmen gillar jag ju som ni kanske vet. Filmen som jag skriver om heter, som ni förmodligen redan förtstått av titeln på inlägget, If I Stay.
 
Filmen handlar om Mia (Chloë Grace Moretz) som hamnar i koma efter en bilkrasch som hennes familj var involverad i. Filmen växlar mellan Mias minnen om bland annat första kärleken och familjen samt Mia som har en "out-of-body experience" och ser allt som händer kring henne när hon ligger i koma. Och det är upp till henne att välja - ska hon leva eller ska hon dö?
 
Bonustips: Baserad på boken med samma namn. Finns också en uppföljare.

3 juliga filmer.

Julen börjar närma sig nu, knappt tre veckor kvar (imorgon - tre veckor till jul). I och med det så får ni här mina tips på några juliga filmer som jag gillar. Bara tre stycken, men det är dem jag gillar bäst:
 
Love Actually
Denna, samt filmen nedanför, har jag som tradition att se runt juletid (psst, har redan sett dem detta år). Brittisk rom-com när den är som bäst typ. 8 historier vävs ihop till en. Får mig alltid att längta till julen så himla mycket.
 
The Holiday
Precis som jag skrev ovan, ser denna varje år innan jul. Sååå mysig. Två kvinnor byter hem med varandra i två veckor (som sträcker sig över jul), en bor i LA och den andra strax utanför London i Surrey. Så hittar de kärleken såklart, men känns ändå inte för cheesy sådär som romantiska komedier kan vara ibland.
 
Harry Potter (jul-scenerna ifrån filmerna)
Harry Potter kan tyckas konstigt kanske, men att titta på alla julscener från filmerna. Åhh. Julkänslan alltså. När det snöar i det magiska taket i matsalen inuti Hogwarts - då är det jul.

RSS 2.0