Can act like an imbecile.

Vacker cover på denna kult-låt.

23 februari.

Har hunnit med att se en film, städa rummet och bytt lakan och ändå tog jag en lång sovmorgon. Produktiva Lisa eller någonting sådant. Planer för resten av dagen? Inga alls. Eller jag kanske ska se på Teen Wolf som det kommit ut nya avsnitt av (men som jag glömt bort att det gjort)? Sounds like a plan.

The Piper's Son.

Det här var boken som jag läste i veckan. The Piper's Son av en av mina favoritförfattare Melina Marchetta. Hon har ett så eget sätt att skriva på som lyser igenom i alla böckerna hon skriver. I den här boken får man återse karaktärer från Saving Francesca som jag tycker är så himla roligt. Det är Tom som man följer i den här boken (en av Francescas vänner) och hans faster, den är skriven ur bådas perspektiv. Boken utspelar sig fem år efter SF och Tom har hamnat på fel spår i livet efter att hans farbror dog i bombdåden i London då hans familj också föll samman. I boken håller han på att lappa ihop sitt liv igen.
 
Boken är riktigt bra, vilket inte är så konstigt då det är Marchetta som skrivit den. Det var lite extra intressant att läsa den från Toms perspektiv, då de andra böckerna varit från kvinnors perspektiv bara. Dessutom var det spännande att man fick veta hur det gått för Francesca, Will, Tara och alla andra. Boken är som sagt riktigt bra, men hamnar inte precis på samma nivå som Jellicoe Road. Läsvärd ändå såklart!

22 februari.

Har inte ens slängt en tanke åt bloggen i veckan. Jobbade ju som sagt från 13:15-20:15, så har inte gjort så mycket mer än jobbat i veckan. På förmiddagarna var det mest halvsova i soffan som gällde innan Rebecca kom och hämtade mig och vi åkte vidare till jobbet. Läste ut en bok också, kan slänga upp recension på den imorgon (Medina, bli inte sur nu, men jag har inte läst ut Allegiant ännu.... bävar för slutet). Vad som händer idag? Inte mycket mer än att titta ikapp på serier.

16 februari.

Och så var ännu en helg nästan över. Igår var en dag då jag inte gjorde "någonting". Inga måsten, bara njuta av ledighet. Idag träffade jag Anton som jag inte sett på några veckor då jag haft fullt upp med jobbet. Och nu ska jag se på någon film och njuta av den ledigheten som är kvar. Börjar inte förrän klockan 13:15 imorgon, så har ju förmiddagen fri imorgon också i och för sig. Mina jobbpass för veckan ser ut såhär: måndag till fredag 13:15-20:15. Hej, inget liv!
 
Kan ju också berätta att jag tittade både på damstafetten och herrstafetten där vi vann guld i respektive. Sportointresserade Lisa av alla människor tittade på det, men kan ju erkänna att när jag väl tittar blir jag väldigt inne i det. Kanske lite för mycket. Stackars mamma som tvingades utstå kommentator-jag.

14 februari.

Då är de tre första dagarna på trainee avklarade. Första dagen fungerade inte ett av mina system så jag fick sitta och medlyssna 90% av dagen och igår strulade min telefon så jag kunde inte ta samtal förrän efter en timme. Bra början... men idag har det i alla fall gått bättre som tur är! Slutade klockan tre både idag och igår också - otroligt skönt. Mitt sista samtal idag lade jag ett tillgodobelopp till kunden på två kronor. Så himla nödvändigt... Alla hjärtans-dag är det idag för den som glömt det, jag blev påmind igår. Hade glömt bort den totalt, men glad alla ♥-dag på er och ha en toppenhelg!
 
// En korthårigare Lisa.

10 februari.

Måndag - och så är en ny vecka igång igen. Hade slutprovet idag och klarade det. Fick även veta vem team leadern blir och att vi kommer att få vara den gruppen vi är nu (+ fyra till)! På onsdag eftermiddag bär det ut på trainee igen och imorgon vet jag inte var vi ska göra riktigt nu när vi är klara. Refresh på allting hela dagen kanske? Hoppas inte, det blir så himla långtråkigt.
 
I alla fall, träffade pappa över en fika tillsammans med brormin efter jobbet idag. Roligt att catcha up lite, var ju några veckor sedan sist! Vet ni vad jag ska göra imorgon förresten? Klippa håret. Vågar jag berätta att jag inte klippt mig sedan i september (innan jag drog till Liverpool alltså)... Är nog på tiden!
 

Divergent | Final trailer

Glömde visst att lägga upp denna, men här är den för den som missat den.

Fotoalbum.

Har skannat in foton som är tagna med engångskameror och kameror med film. De kamerorna som är nästan bäst på att fånga ögonblick. Med dem finns inget "låt mig se fotot... nej, usch vad ful jag ser ut, ta ett nytt". Här är några av fotografierna:
 
Jag 2 år - som ni kanske förstår av tårtan.
 
Sovande mini-jag. Jag ser ju typ likadan ut nu när jag sover.
 
Jag som förmodligen gör något hyss. Var väldigt busig när jag var liten.
 
Bakar kladdkaka.
 
Pappa, Emil och jag.
 
Mamma, Emil och jag. Fick kassa-apparat i julklapp.
 
Och så hoppar vi fram några år. En lite mer solbränd jag i Kroatien.

Morfars födelsedag.

Idag är det morfars födelsedag så vi åkte hem till mormor och morfar för att fira det. Började med smörgåstårta eller ja, kebabrulle för min del då smörgåstårta är blä.
 
Hade lockigt hår som höll sig lockigt hela dagen.
 
Hade på mig örhängen som jag fick av Maria när hon hälsade på i november i Liverpool. Söta matroskor (som också passar nu när det är OS-tider då det är OS i Ryssland)!
 
Till efterrätt blev det tårtan som jag pratade om igår. Under grädden finns: sockerkaksbotten med ett tunt lager dulce de leche (karamelliserad mjölk) och glass + lite grädde, marängbotten med litelite dulce de leche på och en sockerkaksbotten till med ett tjockare lager dulce de leche på. Smarrig kombo!

7 februari.

Äntligen fredag! Den här veckan gick fort ändå med genomgångar, medlyssningar och lite annat. I mitten/slutet på nästa vecka blir det ut på telefon igen efter slutprovet. Sitter för tillfället i soffan med TV:n på där OS-invigningen är i full gång medan jag väntar på att en sockerkaksbotten ska bli klar. Morfar fyller år imorgon och vi ska dit och fira, så jag anmälde mig till tårtbaket. Ni får se imorgon vad det blir för någonting smarrigt (det är en tårta jag aldrig gjort förut så håller tummarna för att det blir mumsigt)!

Your magical mystery ride.


2 februari.

Mysig söndagskväll med tänd brasa och ett par avsnitt av Sherlock. Det kanske gör mig mer redo för en ny arbetsvecka. Kanske var ordet. Är i vilket fall som helst en bra kväll i alla fall, även fast det betyder slutet på helgen.

1 februari.

Måndag, tisdag, onsdag gick väldigt snabbt denna vecka. Sedan kom torsdagen och fredagen som gick otroligt sakta. Tror knappt att någon av oss på utbildningen var riktigt närvarande psykiskt igår. Alla var så otroligt trötta och nästan alla av oss är förkylda - ingen bra kombination när man ska försöka koncentrera sig.
 
Nu är det helg i alla fall - superskönt! Har tänkt att läsa någon bok, kanske Allegiant (Medina, nu blir du glad va?). Fick den i julklapp, men jag har dragit mig för att läsa den. Dels för att jag hört lite spoilers och dels för att jag är rädd att den ska ändra min uppfattning om de två första böckerna i serien (som jag älskar). Jag tycker alltid att det är så jobbigt att läsa slutet på böcker, det kan liksom ändra hela min uppfattning av dem, och sista böckerna i en serie är som ett enda långt slut... Nej, nu ska jag läsa den ändå!
 
Förresten, på tal om Divergent, den svenska filmpremiären har blivit framflyttad till 30 april... Det gillar vi inte!

RSS 2.0