30 september.

Har haft så fullt upp med skolan, så har inte ens lagt en tanke på bloggen (tyvärr). Har tenta imorgon, i fonologi. Har suttit sedan klockan nio imorse och pluggat, men det känns ändå inte som att jag kan någonting. Ska fortsätta plugga tills det är dags att sova (med en matpaus emellan dock). Jag återkommer när tentan är över.

21 september.

Så är helgen slut, den har gått så himla fort. Igårkväll umgicks jag och några vänner hemma hos Anton. Spelade bordsspel, åt pizza och skrattade. Toppenkväll alltså!
 
Idag har det varit en vanlig söndag. Vilket betyder: tagit sovmorgon, gått runt i myskläder hela dagen och nötat filmer/serier. Hade inget dåligt samvete heller eftersom det var gråmulet och regn ute. Nu ska jag läsa några kapitel i en lärobok som vi ska ha läst innan lektionerna imorgon och sedan somna framför Gossip Girl (brukar oftast ha på en serie på TV:n när jag ska sova - just nu är jag inne i en GG-period, kan förresten knappt förstå att det nästan är två år sedan det slutade sändas).

18 september.

Nu tar jag helg! Har inga lektioner imorgon, men ska nog plugga lite hemifrån ändå, blev påmind idag om att fonologi-tentan är om bara ett par veckor (hur ska det gå?). Vad tiden går fort hörni, tyckte jag hade första lektionen igår... Nu är det "tre typer" av lektioner vi har - fonologi, språkfärdigheter och grammatik.
 
Ni kommer nog höra det här fler gånger - jag hatar grammatik. Det är tråkigt på svenska, det är tråkigt på tyska, det är tråkigt på spanska och ja, det är tråkigt på engelska. Läraren är hur bra som helst, men... att kunna alla termer och grejer. Det är dessutom ganska svårt också, grammatiken på högstadiet och gymnasiet var ju "a piece of cake" i jämförelse. Det är nästan så man längtar tillbaka (och vem suckade inte när läraren sa att man skulle prata om grammatik då?).
 
Inge mer plugg idag i alla fall, blir film-maraton istället med några nya filmer (How To Train Your Dragon 2 och Edge of Tomorrow bland annat).


Mockingjay Part 1 | Official Trailer

Inte så långt kvar nu!

15 september.

Dagen efter valet. Ja, vad ska man säga? Det mesta har ju redan sagts av andra smarta människor på sociala medier. När ett parti med en sådan främlingsfientlighet som SD har kan jag inte förstå att en sådan stor del av Sveriges befolkning röstat på dem. Vart är vi påväg liksom? Lite mörkrädd blir man nästan. Sedan är det såklart synd att F! inte kom in i riksdagen, men jag är säker på att vid nästa val har de etablerats sig ännu mer och lyckas ta sig in!

14 september.

En mobilbild från imorse. Här ser håret ut att vara mer åt morotshållet. Som ni märker så har håret lite olika nyanser beroende på ljuset. Men ja, det drar ju mer åt lite rödlätt eftersom det är kopparton.
 
Sitter förresten (efter att ha skrivit klart min andra essä som ska lämnas in imorgon) och tittar på TV4s valvaka, håller tummarna för F! och en röd-grön-rosa regering. Är nog det första valet som jag faktiskt känner lite mer spänning inför.

Ett år tillbaka.

För ett år sedan befann jag mig i Liverpool. Hade varit där cirka en vecka och hade precis lärt känna Maria (lärde känna de andra bättre senare). Inte visste jag vid den tiden att jag skulle komma att sakna så många människor jag mött därborta. Att få uppleva allt igen skulle vara guld värt.

Ny hårfärg.

Färgade håret i en lila nyans denna gång.
 
Nejdå, så drastisk förändring gjorde jag ej. Färgade bort utväxten igår, men nöjde mig inte med det. Har varit så sugen på att ändra till en annan färg (lite mörkare nu när det går mot höst) i flera veckor, så jag åkte och köpte färg idag och färgade det. Bilderna ger inte färgen rättvisa, ser inte riktigt ut som på någon av bilderna, men var svårt att få en bild med mobilkameran (får fotografera med systemkameran någon annan dag istället) där färgen ser ut som den gör i verkligheten (lite mer koppartoner). Färgade med denna. Är ju en toning då egentligen, men den brukar ta som en färgning på mitt hår (använde detta märke när jag hade mörkt hår). Inte så jättestor skillnad mot förut egentligen, får se om jag kanske färgar igen med en lite starkare nyans (skulle vilja ha lite mer kopparton), eller så låter jag det vara såhär.

Okay? Okay.

Jag har tittat på några filmer och läst några böcker, så nu delar jag med mig av min upplevelse av dem till er. Så att ni vet vad ni ska göra med dem.
 
The Fault In Our Stars (film) - såg den äntligen för någon vecka sedan. Läste ju boken precis när den kom ut (och älskade den), som ni vet om ni läst min blogg ett längre tag. Kände att det inte var en film jag skulle vilja se på bio på grund av fulgråten som orsakas av TFIOS (var svårt att läsa det sista kapitlet av boken då man knappt såg någonting för alla tårar). Nu så har jag i alla fall sett den och även om den tyvärr inte når upp till bokens nivå var den ändå jädrans bra. Så bra att ni måste se den. Helst nu!
 
The Amazing Spiderman 1 & 2 (filmer) - lite Marvel såklart. Spiderman-filmerna med Tobey Maguire som Peter Parker är inte en hit hos mig, de är sååå tråkiga och han passar så dåligt som honom tycker jag. Egentligen är själva spindelmannen-karaktären ingen hit hos mig överhuvudtaget, men eftersom Andrew Garfield (älskar honom om ni undrar) spelar Peter Parker i de nya, så gav jag de en chans. Även om de inte är världens bästa filmer, så gillar jag verkligen Garfield som Peter Parker, han har lite mer humor och har inte så tråkig personlighet som i de tidigare filmerna. Sedan gillar jag Gwen Stacy också (spelas ju av Emma Stone, älskar henne också). Det som jag känner från filmerna: bra karaktärer, men lite sämre utförd storyline och effekter.
 
The Maze Runner (bok) - läste den i Liverpool (eller ja, mest på flygen och när jag väntade på flygen). Ganska lättläst, men med en intressant story. Är den första boken i en trilogi (har köpt den andra också, men har inte börjat på den ännu). Boken har dessutom filmatiserats och kommer snart ut på bio (på fredag faktiskt), med Dylan O'Brien (♥) i huvudrollen som Thomas. Ska bli spännande att se om den lever upp till boken, medan jag läste den tänkte jag faktiskt att den skulle kunna bli ännu bättre som film än som bok, vi får se om det slår in.
 
Billy and Me (bok) - vad har hänt? Mer chic-lit? Köpte den av två anledningar. Första: skriven av Giovanna Fletcher (gift med Tom Fletcher från McFly), har följt hennes blogg så himla länge och när en bloggerska som jag gillar skriver böcker, då vill jag ge de en chans. Andra: har blivit lite svag för chic-lit som utspelar sig i England på grund av älskar England som ni vet. I alla fall, vad tyckte jag om boken? Jag tror att ett ord kan summera den - mysig (på ett bra sätt). Det är en sådan bok jag kan tänka mig att man kan sitta och läsa i en fåtölj med en filt över sig, snön faller ner utanför, man har tända ljus runtomkring sig och man dricker en kopp varm choklad. Mysig alltså.
 
You're the One That I Want (bok) - Giovannas andra bok (jag köpte de två böckerna samtidigt, på Waterstone's i Liverpool, köp två få den ena för halva priset). Inte lika bra som den första, men ändå en sådan där som är svår att lägga ifrån sig. Jag gillar hennes sätt att skriva, man såg likheter mellan böckerna, hon har liksom sin egna stil vilket alltid är ett plus hos författare när man kan känna igen att det verkligen är den som skrivit det.

Mitt födelsedagsfirande.

I lördags firade vi min 20-årsdag i efterskott med mammas släkt. Eftersom det var så fint väder, en septemberdag som kändes som en sommardag, så började vi med att grilla.
 
Efter mat (med en paus mellan såklart) blev det kaffe och jordgubbstårta (har börjat gilla tårta mer och mer faktiskt, förut var det blä men nu så är det ändå rätt gott). Drack kaffet ur min nya muminmugg som jag fick av mamma.
 
Glatt födelsedagsbarn, inte längre tonåring. För den som är intresserad av vad jag fick för presenter förresten så kan jag berätta det. Fick flytta-hemifrån saker, världens mjukaste täcke, muminmuggen (love it), en massa chokladtryfflar (min familj känner mig så väl), nytt (större) minneskort till min systemkamera, pengar (som gick till vinterjacka och vinterkängor), valfri konsert+hotellvistelse och lite småsaker utöver det.
 
Choklaaaaad (de som inte är uppätna ännu)!

11 september.

Idag har det skett lite förändringar här på bloggen (så om ni varit inne här och det sett lite rörigt ut är det på grund av det). Ny header, ny meny (all cred till min bror som fixade kodningen där), andra fonter samt bredare wrapper och inlägg. Känns lite ovant att se en så stor bild på mig själv när jag går in på bloggen (det var ju jag som gjorde headern, så kan ju bara skylla på mig själv), men jag vänjer mig så småningom! 
 
Förutom att ha fixat med bloggen så har jag också varit iväg och förtidsröstat till valet. Min röst föll på Feministiskt Initiativ, klart jag vill ha ett jämställt Sverige! Hoppas ni kommer ihåg att rösta ni som har rösträtt, känns om ett extra viktigt val detta år då det är påväg mot regeringsskifte.
 

8 september.

En lektion avklarad (written proficiency som det så fint heter), en kvarstår (fonologi...) denna vecka. Två lektioner på en hel vecka - universitetet är inte så dumt det! Har några fler nästa vecka dock, så kommer inte jämt vara såhär. Saknar (chockerande nog) jobbet lite grann, eller inte jobbet i sig, utan mina kollegor och bästa vän, känns annorlunda att inte träffa Rebecca som jag har kunnat sett så mycket nu när vi jobbat tillsammans.
 
Kommer att komma upp lite bilder från mitt födelsedagsfirande någon dag här i veckan, har inte hunnit titta igenom bilderna, men när jag gått igenom och redigerat så dyker det upp ett inlägg.

20.

Idag är det min tur att bli 20 år.

Första dagen.

Min första dag som nybliven universitetsstudent är över (skoldagen alltså). Hur gick den då? Över förväntan. Var som jag berättade i inlägget innan nervös inför att börja, men det gick hur bra som helst, så det hade jag ju inte behövt vara. Hade två lektioner (fonologi och språkfärdighet - båda på engelska såklart) och gillade första intrycket jag fick av lärarna, hoppas det håller i sig. Träffade några tjejer som går samma kurs som jag som var väldigt trevliga (gud, vad den meningen lät som att jag var 40+) och som jag hänge med mellan lektionerna, så jag var inte helt ensam där borta.
 
Nu är det "ledigt" resten av denna vecka, sedan tillbaka på måndag igen!

1 september.

Jag har så många känslor som går runt i mitt huvud just nu. Nervös, förväntansfull, livrädd, glad och tusen andra känslor. Det blir så hastigt på när man kommer in som reserv, för man har missat flera dagar (introduktion osv) som jag nu känner hade varit väldigt bra att ha haft. Är så mycket som ska göras känns det som!
 
Börjar på onsdag (har bara en dag med lektioner denna vecka), men ska redan imorgon åka dit för att fixa med passerkort och mest kika runt för att se hur det ser ut på universitetet (har aldrig varit där innan, så jag kommer ju tappa bort mig hela tiden).
 
Har beställt kursböcker, som jag hoppas kommer så fort som möjligt (hinner väl dock inte komma till onsdag tyvärr), ändrat till student på Unionen, ska skriva ut massa scheman, köpa pennor, block osv och ansöka om CSN.
 
Jag kommer väl säkert glömma bort någonting, men vi kan väl hålla tummarna för att det inte är för någonting jätteviktigt!

RSS 2.0