2015 | Året i bilder

Här kommer årets summering i bilder med kanske inte lika många bilder som det brukar vara. Tre dagar in på 2015 såg jag ut som på bilden ovan.
 
Efter jul, nyår och allt så började jag min andra termin på lärarprogrammet på Karlstads Universitet. Här hade jag inte börjat tänka ännu att läraryrket inte är för mig, eller så kanske det var djupt begravt inom mig.
 
Alla ♥ dag!
 
Bakning när mamma fyllde år.
 
Våren, vackra våren! Hade VFU (det vill säga praktik) under våren och det var väl egentligen här som fröet såddes till att jag inte egentligen ville bli lärare, men det sorterade jag bort i huvudet.
 
Påsken kom och gick. Ser ni vad långt hår jag hade? Kunde sätta upp det i en tofs ganska långt upp på huvudet (det kan jag inte nu, för då faller hälften ur).
 
Inte kort därefter klipptes det av. Den här längden alltså... kärlek på den!
 
Rödaktigt var mitt hår också mestadels detta år. Det kändes rätt då, men just nu saknar jag det faktiskt inte.
 
När vi firade min mormors födelsedag.
 
Maj månad var det sommarvärme ibland. Satt ute på altanen och läste när jag förmodligen skulle ha suttit och pluggat.
 
Blev sommar och därmed var andra terminen avklarad.
 
Åkte till Liverpool, men inte själv denna gång. Medina följde med mig och vi hade en toppen-resa!
 
Åkte till sommarstugan. Andades friskt luft, läste böcker, löste korsord och umgicks med familjen.
 
Sommar, åh sommar.
 
Lånade min pappas lägenhet och drog med mig Rebecca i några dagar.
 
Nora-tripp med dessa!
 
Spolar vi fram lite så blev det höst. Tredje terminen på uni drog igång.
 
Fyllde 21 år.
 
Höst! Came to my senses, så att säga, och tog beslutet att jag inte ska fortsätta på lärarlinjen. En tyngd som lättade, så jag visste direkt att det var rätt beslut! I vår kommer det bli fristående kurser som involverar engelska, film och svenska språket.
 
Mitt hår bytte färg! Love, love, love it!
 
Var på Gavin DeGraw-konsert med min vän Sophia och min pappa! Alltså ♥♥♥♥♥♥ på den!
 
Firade min pappa som fyllde 50 år med finmiddag!
 
Var i Dublin (NI SKA FÅ SE BILDER, men det blir när det nya året börjat) med Medina och hade det toppen!
 
Jag måste väl ha med detta i summeringen också: VANN EN RESA TILL NEW YORK (ja, det var tvunget att skrivas i versaler)!!!
 
Firade jul!
 
Så var året snart slut. Det kanske inte har varit ett av de bästa åren, men det har funnits dagar som jag alltid kommer komma ihåg. 2015 var ett år som jag tappade bort mig själv, men som jag också (sakta men säkert) hittade tillbaka till mig själv också - eller jag är i alla fall på väg till att hitta tillbaka till mig själv! En av de finaste sakerna jag kommer ta med mig från detta år är min vänskap med Medina som har växt något otroligt detta år! ♥
 
Jag önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! Vi hörs nästa år (bäst skämt!)!

Mellandagarna.

Tre bilder från jul.
 
Så var julen över för i år. Firade med min mamma, bror och mormor & morfar på julafton med julmat, godis, Kalle Anka och bordsspel. På juldagen åkte jag till min pappa och har varit där till idag. Har läst, spelat bordsspel och tittat på filmer för det mesta. En titt på mellandagsrean blev det också, men köpte bara ett fåtal grejor (tre), mitt bästa köp var ett par Levis-jeans för under femhundralappen. Promenader i vinterkylan hanns också med, en av gångerna blev det bort till min farfar för ett besök. Ja, det var en sammanfattning av vad som hänt sedan senast jag skrev här i princip.
 
Jag ska försöka hinna med att redigera Dublin-bilderna så att det inlägget kommer upp innan det nya året - bara några få dagar kvar. Har min C-uppsats att skriva på också, så det är inte säkert att inlägget kommer hinna komma upp innan 2016. Ett "2015 i bilder"-inlägg ska jag hinna med också!

Dagen före dopparedagen.

Tre bilder från min instagram tagna i Dublin.
 
Jag är hemma nu, kom hem i måndagskväll! Ni ska få se bilder från den superroliga Dublin-resan, men det tar vi en annan dag efter allt julfirande. Idag har det bakats julgodis och julstädats. Det var en annan sak som jag tänkte berätta om dock, som hände igår.
 
Igår satt jag och slog in julklappar. Min vän Medina skrev till mig på messenger om att hon blivit uppringd och vunnit "tröstpris" - middag för två - på en tävling vi båda ställt upp i. Ser att ett nummer ringt mig på mobilen vid ungefär samma tid. Frågar henne: vilket nummer ringde dig? Jag skickar det som ringde mig, hon skriver samma nummer. Jag tänker, jag kanske också vann en sådan där middag då. Det där numret ringer igen lite senare, men jag missar precis att svara. En person lämnar ett meddelande och ber mig ringa upp då jag var en av finalisterna. Jag ringer upp det och han säger: Jag ljög, du är inte en av finalisterna. Du är vinnaren! Du har vunnit en resa till New York!
 
Så... ja, det hände mig igår. En helt otrolig tidig julklapp kan man väl lugnt säga. Det har inte sjunkit in för mig riktigt ännu, kommer förmodligen inte göra det förrän jag befinner mig där borta tillsammans med Medina som jag ska åka med. Känns som en dröm - vill inte att någon ska nypa mig i armen ifall det bara är det.
 
Ha en fantastiskt god jul allihopa!

14 december.

Hej, hej från isbiten Lisa! Min högra hand har blivit så kall (den vänstra är också kall, men inte lika kall) för jag har suttit och skrivit så mycket på datorn. Vad har jag skrivit på undrar ni kanske? C-uppsatsen såklart (det mesta jag har i huvudet nu för tiden är Shakespeare, Shakespeare, Shakespeare - känner mig väldigt sofistikerad). Varför är handen kall undrar ni? För att jag har så himla konstiga fötter och händer som är kalla typ jämt - är alltid kul att peta på folk med mina isbitar till fingrar *ondskefullt skratt*. Varför sitter jag med luva? FÖR ATT DET ÄR KALLT. Det var nog det jag ville säga med detta inlägg - att jag fryser och skriver uppsats. Det och att jag kommer ha fullt upp innan jag åker till Dublin, så vi hörs när jag kommit hem igen! Nu ska jag ta på mig vantar och fortsätta skriva på min uppsats. Om det där var seriöst eller inte lämnar jag oskrivet.

12 december.

 
För det mesta ser mina dagar (vardagarna i alla fall) ut såhär: mobilens alarm ringer, jag snoozar x antal gånger, slår av det istället, vaknar alldeles för sent, äter frukost (som mer är brunch pga tiden), försöker skriva på min C-uppsats, läser källor, skriver, raderar, skriver, raderar, gör allt annat än skriver på uppsatsen, går och lägger mig och så blir det samma procedur dagen efter.
 
Igår hade jag en trevlig kväll tillsammans med tjejerna ovan (från vänster: Nathalie, Rebecca, Medina och Klara) hemma hos Rebecca. Mat, julmust, skratt, prat, youtube-klipp, oreopopcorn och banofeepaj bjöd kvällen på. En mycket bra fredagskväll alltså!
 
As we speak, väntar jag på att saffransbullar ska jäsa klart för att sedan skjutsas in i ugnen. Mamma och jag håller på att baka. Julmust står i kylen. Ikväll ska vi sätta upp granen. Julstämning eller vad? Jag kommer ju hem från Dublin (på onsdag drar jag och Medina) bara några få dagar innan jul, så jag vill ha upp granen innan jag åker. Julen är nästan alltid mysigare innan julafton och det tycker jag, för sedan är den över så fort. Bäst att njuta medan man kan.

My Year in Music with Spotify.

Spotify har släppt sin Year in Music-summering för detta år såg jag. Jag tänkte vi kunde kika på hur mitt år såg ut nedan även om jag inte använder Spotify supermycket.
 
Jag började året med Hozier. Är inte förvånad! Den låten är fortfarande ♥ förövrigt.
 
Min mest spelade artist var Shawn Mendes följt av Years & Years på en andraplats. Trodde nog att Years & Years skulle ha knipit förstaplatsen faktiskt, så mycket som jag lyssnat på dem! Vad som förvånade mig mest var tredjeplatsen som The Vamps knep.
 
Mina mest spelade album. Förvånade med detta: The Vamps knep tredje OCH femteplatsen (med samma album?) och MKTO knep fjärde.
 
Hade Shine inte varit på plats ett hade jag undrat om det var något fel på den här summeringen. Av alla låtar detta år så är den 2015 för mig. Älskar, älskar, älskar den låten!
 
Med tanke på att jag knappt använde Spotify förra året så förvånar det mig inte att jag lyssnat på 3 858% mer musik detta år, enligt dem. Jag använder inte Spotify så himla mycket nu heller (lyssnar ofta via AIMP3 på datorn och min musikuppspelare på mobilen), men i alla fall 462 timmar enligt dem.
 
Lyssnade på 463 artister via dem. Min mest spelade artist förra året var Thomas Stenström kommer jag ihåg. Var mest hans "Fulkultur" som fick mig att använda Spotify förra året.
 
1541 låtar. Jag brukar ha samma låt på repeat tills jag tröttnar, sedan tar jag en annan låt (är det någon mer än jag som gör så?).
 
Jag lyssnade på James Bay, Demi Lovato och Sam Smith mycket i vintras. James Bay och Sam Smith kommer jag ihåg, men Demi Lovato?
 
Våren var det dessa tre som gällde. The Vamps och 5SOC hade jag på när jag tentapluggade. Ett tips när man pluggar och vill ha musik är att ha på samma musik hela tiden för då liksom vänjer man sig och musiken blir bara där i bakgrunden. Det funkar för mig i alla fall. Ibland slår jag på denna lista också.
 
The Vamps var kvar på början av sommaren när jag skrev min VFU-rapport. Hade Taylor Swift funnits på Spotify hade nog det varit Years & Years, Shawn Mendes och hon som var på bilden ovan. De tre lyssnade jag superdupermycket på i somras.
 
Dessa tre förvånar, eller i alla fall MKTO och McFly (nostalgitripp!). MKTO kan nog vara med här för att under några dagar hade jag deras musik på repeat typ hela dagarna. Jag kommer ihåg att jag bakade en dag och då var deras musik på heeeeela tiden. Charlie Puth är ♥, längtar tills hans album släpps.
 
Nu lyssnar jag mycket på Adeles album "25", men det finns ju inte på Spotify dock. Biebers nya album går också varmt (förvånande nog). Lyssnar på One Directions nya "Made in the A.M" också.
 
Har sedan i helgen lyssnat otroligt mycket på en artist som heter Griffin Peterson. Medina tipsade mig om låten Ugly Love som liksom är boken Ugly Love av Colleen Hoover fast komprimerad till en låt typ - himla fin! Han har även arbetat tillsammans med Hoover och gjort soundtrack till boken Maybe Someday (hur kunde jag missa det när jag läste den?). Tips, tips!

Min pappas 50-årsfirande.

I lördags var hela tjocka släkten (okej, kanske inte, men vi var nästan ett dussin personer) som firade min älskade pappa i efterskott. Han fyllde ju 50 år för ett par veckor sedan, en milstolpe som ska firas lite extra! Vi möttes alla hemma hos pappa där han öppnade presenter från alla, sedan traskade vi bort till  Wobbler där han bokat bord till oss.
 
Jag hade med mig systemkameran, men fotografera + vintermörker är inte riktigt optimalt (fick ha 1600 ISO... usch), ungefär 2/3 av bilderna blev suddiga. Ni får se dem som blev någorlunda i alla fall!
 
Hej, hej! Såhär såg jag ut kvällen till ära. Medina hade kommit förbi tidigare på dagen och lockat mitt hår (det var ju typ storm ute dock, så de gick ur lite tyvärr)! Hade ett svart tight fodral på mig, som jag bara haft en gång innan pga har aldrig tillfälle att ha den då den känns ganska fancy. Perfekt till kvällen tyckte jag!
 
Min bordskamrat var min faster Eija. Den andra bilden tycker jag om trots att den är superdupersuddig. Den fångar ett ögonblick så himla fint tycker jag!
 
Så kom förrätten in efter ett tag!
 
Huvudrätten! Sååå himla god (oxfilé, potatiskaka, picklade morötter, sockerärtor, spenat och rödvinsås + rödvin till = smakkombination som var ♥)
 
Och efterrätten! Crème Brûlée (♥♥♥) tog jag. Valde mellan det och chokladmousse (alltså, ni vet ju hur mycket jag älskar det), men jag var så himla sugen på vaniljdesserten den kvällen så det fick det bli. Jag orkade inte riktigt allt, så min pappa fick äta upp de sista skedarna.
 
Efter en massa prat, skratt och magarna var mätta och belåtna gick vi alla (förutom min farfar och hans Kaijsa) hem till min pappa en stund innan det var dags att åka hem. En mycket trevlig kväll med personer som jag inte ser i samma rum samtidigt så ofta tyvärr! Det enda med kvällen jag är besviken på är att min pappa inte beställt bättre väder, men jag kan förlåta det.

Fjärde december ett annat år.

Den fjärde december tjugohundratretton spenderade jag med dessa fina människor i Manchester. Vi tog in på hotell för att dagen efter skulle vi göra CAE-exams hela dagen, så vi ville inte behöva åka från Liverpool till Manchester supertidigt på morgonen. Vi blev så chockade när vi öppnade dörren till vårt rum kommer jag ihåg. Vi hade råkat boka en svit. Vi som var så vana vid våra pyttesmå rum i studentkorridorerna ville aldrig lämna det där hotellrummet.
 
Livio, Yoshi och Sungreyong har jag inte sett sedan några dagar efter dessa foton togs tyvärr. Skulle vara så otroligt roligt att få träffa alla igen! Jorge räknar jag som en av mina närmsta vänner även om vi inte bor i samma land, inte pratar varje dag och kanske ses en gång per år. Vi har hållit kontakten och det är jag så himla glad för! Alla borde ha en Jorge (eller George som han nu kallas när han bor i England) i sitt liv, han tror på mig mer än vad jag själv gör ibland.

Adele Stockholm 2016.

Hello! It's me - the girl who got tickets to Adele's concert in Stockholm next year! Förlåt, kunde inte motstå att skriva det. Skämt åsido, jag fick tag på biljetter till Adeles konsert imorse (det var försläppet då) och JAG ÄR I HIMMELRIKET JUST NU! Att jag ska få se denna fantastiska kvinna live, alltså... vilken dröm! Har velat sett henne live i hur många år som helst och nästa år kommer jag alltså få göra det. Känns inte riktigt verkligt, kommer nog inte kännas som det förrän jag är på plats i Tele2 Arena 29:e april nästa år. Om ens då. Jag kommer väl tro att jag drömmer.
 
Jag ska gå tillsammans med min mamma och min moster på konserten. Min mamma fyller 50 år nästa år, så hon får biljetten av mig i present (var inte oroliga, det är ingen hemlis, hon vet redan om det - annars skulle jag definitivt inte skrivit om det här på bloggen). Ska bli himla trevlans!
 
Ni har väl lyssnat på hennes nya album (25) va? Sååå bra! Och som man hade gått och väntat på det! Går på repeat hemma hos mig.

RSS 2.0