Sedan senast.

Jag tyckte att jag skrev här för bara några dagar sedan, men det var visst lite längre än vad jag trodde. Jag har inte haft på min laptop så mycket, så är väl därför jag inte tänkt på det. Min surfplatta har varit i mina händer mest hela tiden sedan jag införskaffade den, har slukat bok efter bok på den. Inte några bilder att se från det, så ni kan få se bilder från två saker jag gjorde i helgen istället.
 
Rebecca skulle på bröllop i lördags, så jag hjälpte henne att göra i ordning sig. Jag gjorde en halvuppsättning på henne (på bilden är det inte riktigt färdigt) och hon blev sååå fin. Klockan tickade iväg så det blev lite stressigt på slutet, men jag hann knäppa några foton...
 
Titta bara vad fin!
 
Jag gjorde en av de bästa sakerna jag vet i helgen - chokladmousse. Det är nog faktiskt min favoritdessert, finns det på menyn väljer jag nästan alltid det. Konstigt nog är det första gången jag gjort det själv - frågan är varför? Så himla lätt att göra och så blir det himmelskt gott. Använde Roy Fares recept (skippade brownie och kolasås dock och hade bara på en klick grädde).

19 juli.

Min lilla elektroniska familj har fått utökning. Min laptop och mobil har fått sällskap av en surfplatta också. Jag har tänkt ha den till att läsa böcker (kurslitteratur, men också för nöjesläsning), skriva på när jag är på föreläsningar och så till att surfa med bara. Jag har tänkt att skaffa en ganska länge, men sedan tänkt att det går väl bra att fortsätta läsa på datorn eller mobilen (den har ju rätt stor skärm min), men alltså det är ju inte idealt. Beställde i torsdags, fick den i fredags. Den är varmt välkomnad!
 
Förutom att sitta och läsa på den (nöjes än så länge) i helgen har jag haft en shoppingdag med Rebecca idag. Det ska förövrigt bli så himla roligt när hon börjar på samma universitet i höst! Inte samma linje, men vi kommer säkerligen springa på varandra ändå.

14 juli.

Bilder tagna i mitt lilla rum i Liverpool 2013. Passande bilder då jag haft på mig de där hörlurarna nästan varenda vakna timme i flera dagar känns det som.
 
Sommarlovet/sommaruppehållet mellan VT och HT på uni flyter på. Sedan sist jag skrev har jag bland annat slukat några fler böcker (tips tips på denna!), tittat på några filmer (som denna, denna och denna) och skrapat bort färg på en brudkista som ska målas om. Färgen är så flagnad nästan överallt så det går relativt enkelt att skrapa bort/sandpappra bort det, men det tar sin lilla tid för det får inte bli en massa hack eller så (+ på vissa ställen sitter det som berget) då det är en lasyr och inte heltäckande färg som ska läggas på sedan. Med musik i öronen (Years & Years debutalbum såklart) är det i alla fall lite roligare, förarbete är så himla trist - vill ju bara måla! Men... om man vill få det snyggt så får man lägga ner tid. Ni ska förövrigt få se före- och efterbilder när jag är färdig med den!

I, I want more, I want more.

Years & Years - den här gruppen upptäckte jag för några dagar sedan av en slump och i fredags (igår) släpptes deras debutalbum. Jag. Kan. Inte. Sluta. Lyssna. På. Det. Sååå himla bra. Är ett sådant där album som jag tycker hela är bra, men mina favvos är (förutom Shine) denna, denna, denna, denna, denna och denna. Lite annorlunda mot vad jag brukar lyssna på, men i och för sig är jag en allätare när det kommer till musik. Jag tycker ni ska spana in dem! Vet ni vad, it is not a request, it is a demand.

En grej och en annan grej.

Igår bakade jag en sak med alla dessa ingredienser ovan, kan ni gissa vad?
 
Cheesecake! En "riktig" cheesecake, inte en frozen. Det kändes som att jag stod och bakade den här hela dagen igår nästan. Den tar lite tid att fixa ihop, sedan ska den bakas i ugnen i lite mer än två timmar och efter det ska den svalna innan den ställs i kylskåp (helst över natten). Ingenting att baka när man har ont om tid alltså, men det problemet hade inte jag som tur var. Jag följde detta recept (för Roy äger), men skippade kolasåsen. Blev gudomligt god om jag får säga det själv, vilket jag får.
 
Idag fanns den här jeansklänningen från Asos att hämta ut på posten. Jag beställde den förra helgen efter att ha suktat efter den i flera veckor. Den ser lite trist ut på min bild för ljuset var inte det bästa att fota i eftersom det är så grått ute (+ fotade med mobilen), den är mycket finare i verkligheten, jag lovar. Love, love, love it! ♥

I'll be redefined.

Ny favvo (= lyssnar om och om och om igen)

En vecka in en sommarstuga.

Fredagen för två veckor sedan åkte jag, min bror om min mamma upp till min mormor och morfars (som också var där FYI) sommarstuga. Vi kom dit vid midnatt, så inte mycket hände den dagen. På bilden ser ni i alla fall lillstugan som vi tre sover i, min bror och jag delar en övervåningssäng. Jag sover på överslafen och där sover jag alltid som bäst (när alla spindlar i taket är borttagna), skulle kunna ligga där hela dagen (men det skulle väl inte vara så roligt i och för sig) om det inte blev kokhett där inne när temperaturen ute är hög (vilket den var).
 
 På lördagen åkte vi till gränsen, som det så enkelt kallas, det är alltså gränsen mellan Norge och Sverige som jag menar. Vi skulle handla lite matvaror, så vi gjorde det där på Långflon (de öppnade ett köpcenter där nyligen och alltså det känns så himla konstigt att de har gjort det där ute - mitt i ingenstans nästan). Bilderna är förvörigt tagna ett par minuter innan gränsen.
 
 Samma dag, men lite senare, såg jag ut såhär. Varför blommor i håret (förutom att det är fint då)?
 
Jo, för att vi firade midsommar i efterskott (jag var ju utomlands, eller påväg hem snarare, då). Jag orkade inte fixa till en midsommarkrans, så två blommor fick vara substitut. Förövrigt: gräddfil och gräslök = ♥. Slåss nog med jordgubbar om sådant som andas sommar för mig i matväg.
 
 För det mesta hittade man mig såhär, med näsan i en bok.
 
Ehrm, för det mesta...
 
 Blev en och annan film också, men oftast var det alldeles för varmt för att sitta med datorn. I lillstugan var det 35 grader på kvällen innan vi skulle sova, men vi lyckades få ner tempen till "bara" 25 istället. Blev svalare på natten som tur var!
 
Det har grillats också eftersom vädret var så fint (och för att grillat är gott såklart). Vi hittade de bästa marshmallowsen fast med fruktsmak, vilket var väldigt smarrigt (de gröna var godast för de smakade som päronglass).
 
Det åts ost och kexs på kvällarna (bästa kombon = rån + gräslöksost + färsk gräslök).

 Fikades på eftermiddagarna såklart.
 
Vi var till Norge en dag också, Trysil närmare bestämt (det ligger inte så jättelångt ifrån vår stuga nämligen). Vi skulle handla lite bröd (norskt bröd ♥) och godis (chokladen ♥).
 
Toppris, typ som svenska Brejk, men gooooodare *hearteyesemoji*.
 
Får inte glömmas, det har lösts korsord också (det förknippar jag alltid med stugan och är nog bara där jag gör det också). Vi hade köpt med Troika från Norge så det delade jag med mormor en kväll också, det smakar alltid som godast när jag delar det med mormor.
 
Det var veckan i sommarstugan det. Eller ja, jag glömde nämna myggen och knotten, De var där också, tyvärr. Kom hem med myggbitna ben...
 
Ses nästa år, stugan!

6 juli.

Trots dålig uppdatering så är jag hemma från sommarstugan och har internetuppkoppling. Det har varit alldeles för varmt för att sitta vid datorn (min laptop har låtit som att den också tyckte det) någon längre stund, så har inte skrivit ihop (läs: redigerat bilder) något inlägg om min vecka i sommarstugan... men det kommer!
 
Idag passade jag, min bror och min mamma på att ta en sväng till IKEA när det ändå var så grått väder - vilket också typ alla i Närke verka tyckt vara en bra idé... Vi kom därifrån helskinnade i alla fall! Eftersom det fortfarande är grått och lite svalare nu på kvällen tänkte jag se till att ordna med bilderna, så om någon dag (eh, några dagar) dyker det upp.
 
Jag hade hatt på mig, men det ser ni nog inte.

Böcker, books, libros, bøker, kirjat, Bücher.

 The Sea of Tranquility av Katja Millay - den här boken fick jag låna av min vän Medina. Det är hennes favorit och jag var jätterädd för, även om vi har nästan exakt samma smak när det gäller böcker, att jag inte skulle älska den - MEN det gjorde jag som tur var! Läser man handlingen så märker man att det inte är en lättsam bok, huvudkaraktärernas liv är inte en dans på rosor, men boken är ändå inte tung på något sätt. Jag tror det här är en bok som man antingen älskar eller hatar, och jag hoppas det inte blir det sistnämnda om (NÄR) ni läser den. Läsas bör den!
 
I Was Here av Gayle Forman - Gayle, Gayle, Gayle... åh, vad jag gillar dig! Den här är inte lika bra som If I Stay eller Where She Went, men den är inte dålig för det. Den handlar om en tjej som försöker hantera sin bästa väns självmord - ett ämne som förövrigt behöver diskuteras mer. Trots ämnet, inte en så himla mörk bok ändå. Jag har sett att det är många som är besvikna med denna bok, de flesta har då läst annat av Gayle också, men jag tycker inte att den är en besvikelse. Annorlunda mot hennes andra böcker, men ibland är det skönt med lite omväxling.
 
Just One Day och Just One Year av Gayle Forman - varför inte lite mer Gayle? Jag läste Just One Day, utan att ha Just One Year till hands - rekommenderas inte! Läsa båda back-to-back. Jag vill inte skriva för mycket om handlingen men den handlar om amerikanska Allison som träffar holländska Willem och spenderar en dag i Paris tillsammans. JOD är från Allysons perspektiv och JOY är från Willems, sedan finns det också Just One Night (en liten e-bok) som tar vid efter dessa böcker (som jag ska läsa när jag läst ut den jag håller på med nu). Läs, läs, läs!
 
Update: läste Just One Night alldeles nyss (den är inte så lång, typ trettio sidor) och jag har bara ett ord (ljud) att säga: åh ♥
 
Dream a Little Dream av Giovanna Fletcher - jag har läst Giovannas andra böcker och älskar dem! Denna är inte min favorit av hennes tre, jag kom på mig själv med att skumläsa på vissa ställen (oftast i början på kapitlen när det var drömscener), men värd att läsas ändå tack vare älskvärda karaktärer och bra story överlag som vägde upp det hela. Läs hennes andra böcker också!
 
Since You've Been Gone av Morgan Matson - det här är en sådan där bok som helst läses på sommaren och därför passade den extra bra att läsa när jag var i sommarstugan då såklart. Emilys bästa vän försvinner helst plötsligt en dag utan ett hejdå eller vart hon åkt, allt hon lämnar efter sig är en to-do list med tretton grejer för Emily att göra. En lättläst och somrig bok! Enda minuset för mig är en sak i boken som jag tycker blev lite ouppklarad när boken var slut, men jag kan ju inte skriva vad eftersom jag inte vill spoila.
 
Outlander av Diana Gabaldon - Vad gör man när det inte finns några fler avsnitt av Outlander för tillfället (förövrigt, sista avsnittet på säsong ett tog en del av min själ tror jag)? Jo, då läser man boken (böckerna) som serien är baserad på. Jag var rädd för att jag inte skulle tycka om boken när jag sett serien innan (helst läser jag böckerna innan jag ser filmer/serier som är baserade på det, men denna gång blev det inte så), men så var inte fallet. Jag har inte riktigt läst klart boken ännu (den är ju rätt lång), men än så länge har serien varit rätt så trogen boken (och jag känner att Sam Heughan är spot-on som Jamie). Skulle någon fråga mig om jag gillar (älskar) serien eller boken bäst skulle jag inte kunna bestämma mig. Läs boken/se serien är mitt tips till er!
 
Bonus: Jag har glömt att skriva om denna nyhet, men som jag är superexalterad över eftersom jag älskar boken. Jojo Moyes Me Before You (Livet Efter Dig) blir film med Emilia Clarke och Sam Claflin i huvudrollerna. Förväntas släppas på bio våren 2016.
 
Mer om vad jag läser hittar ni på min Goodreads-sida.

RSS 2.0