25 oktober.

Min hjärna vill inte samarbeta med mig. Jag har en outline till min C-uppsats som ska in imorgon och jag har supermånga tankar som inte vill ner på papper, eller ja, ett word-dokument. Jag har några olika vägar jag kan gå med min uppsats och jag är fortfarande inte helt säker på vilken jag vill gå. Ena stunden tänker jag "den riktningen tar jag", för att sedan nästa stund tänka "nej, det här blir bättre". Snälla hjärna, samarbeta!
 
Jag har bara en vecka kvar med föreläsningar denna termin, sedan kommer det vara nästintill bara fokus på uppsatsen (med undantag för en litteratur-hemtenta och en voc/mct-salstenta i december). Det känns skönt, för då kan jag låta mig själv bara tänka på den och inget annat som ska göras till andra kurser. Och förhoppningsvis kommer det då bara skrivasskrivasskrivas utan problem (önsketänkande).

Hårförändring.

 Igår satt jag hos min frisör i ungefär tre timmar och resultatet blev det som ni ser på bilderna ovan. Jag har varit så himla sugen på en förändring ett tag, men ville låta håret vila lite efter hårfiaskot för ett par månader sedan (färgade ju väldigt mycket där på bara några dagar pga hemsk blond ton). JAG ÄR SÅ HIMLA NÖJD kan jag inte skriva i något annat än versaler. Hon lade i en mörkblond/ljusbrun ton i hela håret, sedan lades det i slingor i både varma och kalla toner och olika tjocklekar i nedre delen av håret (ungefär ifrån ögonbrynen/ögonen). Jag ville ha så att det som var i botten blev ganska likt mitt egna, så utväxten inte blir lika synlig. Håret är som en blandning av varma och kalla toner nu, men när jag vill ha det mer kallt kan jag lägga i silverschampoo fick jag tips om av henne. Frisyren behöll jag, så topparna klipptes bara. Såhär såg det ut innan.
 
Här får ni två mobilbilder också som färgen kanske syns ännu bättre på.

3 serier.

Hösten betyder nya serier. Jag är lite besviken detta år faktiskt, det är inte så många serier som jag känner "wow, denna vill jag se". Än så länge är det (bara) tre serier som jag har fastnat för och som jag därför vill rekommendera er.
 
Mr. Robot - Hur ska jag beskriva den här serien? Den är svår att sätta ord på tycker jag. Men... en otroligt välgjord serie som är spännande och provocerande, kanske? Hur påverkas samhället av teknologi, företagsdominans och människors ignorans? Sjukt bra i alla fall. Se den! Läs mer om den här.
 
Limitless - Bygger på filmen med bl.a. Bradley Cooper från 2011 (den utspelar sig efter händelserna i den), men jag tycker inte att man behöver ha sett filmen för att kunna följa serien. Vad händer när man tar en drog som gör att man kan utnyttja hjärnans fulla kapacitet? Det får Brian reda på. En ganska lättsam serie trots handlingen, men ändå spännande. Läs mer om serien här.
 
Quantico - En serie om FBI-rekryter på träningsbasen Quantico. Grand Central Station sprängs och en av dem tros vara en terrorist, men vad har egentligen hänt? Spännade serie som har det där "man kan inte lita på någon"-grejen. Den är inte som Criminal Minds, men jag tror ändå att fans av den serien skulle gilla denna (det gör jag i alla fall). Läs mer om den här.
 
Ps. 1 Serier som jag tänkt att spana in (vissa har inte börjat sändas ännu), bl.a. Blindspot, Heroes Reborn, Lucifer och Scream Queens.
Ps. 2 GILMORE GIRLS KANSKE FÅR EN REVIVAL PÅ NETFLIX!!!!!

Motivation.

Dessa två saker att längta till får mig att ta mig igenom pluggstressen i höst och vinter, i alla fall början på vintern (förövrigt, min muntliga presentation gick okej i onsdags och jag fick in ansökningar på inte mindre än elva kurser, bland annat plugg jag har):
 
Gavin DeGraw-konserten i Göteborg (tillsammans med min pappa och min vän Sophia) om tre helger, är inte långt kvar nu! Det blir min tredje gång jag ser honom live, men denna gång blir ju lite annorlunda då det är en akustisk konsert. Fytusan vad roligt det ska bli!
 
 Dublin-resan med Medina! Cirka två månader kvar. Ska bli så himla, himla roligt att få upptäcka en ny plats och att få komma bort lite från vardagen!

12 oktober.

Såhär känner jag mig just nu.
 
Den här veckan är... ett litet helvete faktiskt. Har en massa plugg att göra (och vad gör jag när har tusen miljoner grejer att göra? skjuter upp det.... SÄMST egenskap) och.... För er som har koll på ansökningsperioder till universitetet är det denna vecka (på torsdag senast) som anmälningarna ska in till vårens kurser. Jag försöker hitta kurser att söka, vilket inte är det lättaste, MEN jag tror att jag faktiskt har hittat tillräckligt många nu (har liksom kurser som back up också ifall jag inte kommer in på dem jag helst vill gå). Så jag börjar väl sakta men säkert krypa ur helvetet.
 
Jag har förövrigt en väckarklocka denna vecka (och nästa vecka) som låter såhär: bank, bank, bank, klonk. Vi har byggarbetare som är här och byter vårt tak så vare sig jag vill eller inte vaknar jag innan åtta... I am not a morning person.
 
Gnällinlägget är härmed slut.

Ytligheter och annat från sistone.

Min uppdatering den här hösten har ju inte direkt börjat så bra, jag har hamnat i en svacka gällande bloggen känner jag. Studierna är i fokus just nu helt enkelt. Jag tänkte i alla fall visa lite "grejer" och tankar från sistone.
 
Sko-lycka x 2. De svarta kängorna är härifrån och de vita är Palladiums som jag fyndade för 150:- (!!!) när Nelly hade någon kampanj (hade spanat på dem tidigare så gissa om jag blev glad).
 
 Jag har ändrat om lite på mitt rum. Såhär såg det ut sist ni fick se det. Har skruvat isär mitt skrivbord som jag knappt aldrig satt vid ändå. Byrån bredvid fåtöljen fick jag av mormor som gärna ville bli av med den. Jag har tänkt att måla den, har bara inte kommit på vilken nyans, så tills dess får den stå där orörd.
 
Var på en promenad häromveckan med Anton och jag insåg verkligen att hösten är här. På gott och ont. Är i alla fall fint med alla färggranna löv (de på bilden var väl dock ganska... trista)!
 
Jag har läst väldigt mycket böcker i år (är uppe i över åttio stycken just nu). Har två böcker (skulle kunna tipsa om hur många som helt, men ni kan ju spana in min goodreads-sida för fler tips) som jag vill rekommendera. Colleen Hoovers Ugly Love (den håller förovrigt på att bli film) och Karen Snows Christmas at Tiffany's (om ni tänker att den här borde läsas vid jul, tänk om - den utspelar sig under ett år, så den kan läsas när som helst). Läs!
 
För några veckor sedan byggde jag och min bror (mest min bror) ihop bokhyllor från IKEA till vardagsrummet (ser nu att bilden är supersuddig, men det är för mörkt för att ta en ny just nu). Förra helgen satte vi äntligen upp tavellister som jag fixade ihop lite tavlor på också.
 
Fikade med mina fina vänner från universitetet en dag efter en föreläsning. Vi satt i flera timmar och bara pratade, pratade, pratade. Vi ses ju inte så ofta då vi inte har föreläsningar så många dagar i veckan och då oftast bara halvdag, plus att jag inte bor i Karlstad. Espresso House choklad- och hasselnötscheesecake är förövrigt en av de godaste sakerna som finns.
 
På tal om godsaker, förra helgen bakade jag någonting som är HIMMELSKT gott. Utgick från detta recept, men skippade den karamelliserade mjölken och hade 100 g mörk choklad med mint i + 100 g Fazer "original" choklad i chokladtryffeln. Borde ni baka, ASAP!
 
Min bästis fick nycklarna till sin och hennes pojkväns lägenhet förra helgen och är numera sambo. Det här är ju i och för sig inte min nyhet, men jag tycker det är så roligt för henne! Är det nu jag inser att vi är vuxna och inte är 12 år längre? Förmodligen.
 
 Och till sist, en låt som peppar just nu. Vad Barrio är, det har jag ingen aning om dock (trodde bara det var ett område någonstans). Simma lugnt, trogna läsare!

RSS 2.0