27 februari.

Solen skiner utanför, Beatles hörs från mina högtalare och jag har på mig en ny grön tröja som jag tycker skriker vår. Jag längtar, längtar, längtar till våren - det märks att den snart är här. Ljuset börjar komma tillbaka och snart vaknar allting till liv igen. Våren: när snön är borta, gräset blir grönt, tussilagorna trängs vid vägkanterna och vitsipporna sprider sig över gräsmattorna. Jag gillar alla årstider, alla har sin charm. På vintern mår jag egentligen som sämst dock, det eviga mörkret tynger ner mig och jag önskar nästan att jag var en björn så att jag kunde gå i ide och vakna upp när våren var här istället. Nejdå, men nästan.
 
Ikväll ska jag umgås med fina vänner och det spelar ingen roll om det är vinter, vår, sommar eller höst, för när man är med folk man tycker om så behöver man inte hoppa över en årstid. Det skulle ju vara himla synd att missa en massa skratt, historier om våra liv och prat om allt mellan himmel och jord bara för att vissa årstider är lite dystrare än andra.
 
Ps. Min C-uppsats blev godkänd förra veckan och finns från igår tillgänglig på DiVA om någon skulle vilja läsa den. Phew, vad skönt att vara klar med den!

Carpool Karaoke.

Är det någon som missat de roliga klippen när James Corden åker runt med diverse artister i en bil och sjunger och pratar? Jag tror inte man kan ha gjort det, men om ni mot all förmodan gjort det, spana in dem! Nedan är mina favoriter (i ordning efter när de släpptes: äldst-nyast):
 
 
 
 

9 februari.

Jag har inte skrivit här på länge. Det känns som att jag inte haft några ord till övers för att skriva här. Min uppsats har slukat upp mina ord. Men vet ni vad? Idag lämnade jag in den för examination. Den växte från en pytteliten idé till en färdig uppsats som, trots allt klagande mina vänner och min familj fått höra, jag är rätt så stolt över.
 
Jag har inte bara suttit med uppsats de veckorna det ekat tomt här (har varit i princip klar med uppsatsen i ett par veckor nu, men den ska ju skickas fram och tillbaka mellan mig och min handledare mellan ändringar i den så det tar sin lilla tid att blir helt färdig), jag har också: börjat nya kurser (vilket betyder att jag officiellt inte går lärarprogrammet längre), umgåtts med mina vänner som är (mer än) guld värda, spelat singstar och känt mig som fjorton år igen, läst en och annan bok (jag nådde upp i min reading-challenge på goodreads förra året förresten - 120 böcker), börjat titta om på Supernatural, ätit semlor, haft perfekta hårdagar, fått mitt presentkort i tävlingen jag vann (ni vet, NY-resan?), lyssnat om om om på vissa låtar (denna, denna, hela denna EP) och gråtit en skvätt till Me Before You-trailern (jag fulgrät när jag läste den boken). Bland annat.
 

RSS 2.0