Nytt år, nytt hår.

Jag vet att jag skämtar om det typ varje år, men jag inser att det är ju faktiskt sant - mitt hår blir kortare och kortare för varje år. De som följer mig på instagram vet redan det, men igår var jag och klippte mig och färgade min utväxt. Slingorna som lades i förra gången jag var iväg är fortfarande kvar, men det syns inte superbra på bilderna nedan. Hade denna frisyr som min inspiration (klippningen, inte färgningen), som jag gått och tänkt på i flera månader. Det är samma frisyr som jag haft förut i basen kan man säga, men kortare såklart och så är det uppklippt. Och så kan välja om jag vill ha mittbena eller sidbena. Aja, slut på snacket, såhär blev det:
 
SUPERNÖJD LISA!

Like a cover boy when you light the moon.


(Bilder och GIFs från Tumblr och Pinterest)
 
Här har ni lite eye-candy, kan behövas nu när det är terminsstart-tider (och uppsats-tider som det är för en del, mig själv inkluderat) och allt vad det är.
 
PS. Texten i rubriken taget från Ellie Gouldings "Lost and Found".

Decemberdagar i Dublin.

Det är mitten på januari, men nu tar vi en titt tillbaka på mitten av december istället — till min och Medinas Dublin-resa. Onsdag den sextonde december lyfte planet mot Irlands huvudstad.
 
Vi kom fram, gick en omväg till hotellet (det skulle ha tagit cirka två minuter från där vi klev av bussen att gå till hotellet, men vi gick åt fel håll och runt allting så det tog typ en kvart istället), checkade in och lämnade väskorna på rummet, gick ut och letade efter ett matställe, åt, sedan traskade vi runt lite innan vi bestämde oss för att gå till hotellet igen (vi hade inte sovit sedan dagen innan) och så beställde vi roomservice och hade en slapp kväll framför tv:n istället. Jag har inga bilder från första dagen, så vi börjar på torsdagen istället.
 
Ps. Bilderna är tagna av både mig och Medina.
 
Torsdagen blev en sightseeing-dag/titta-i-butiker-dag. Vi började med Trinity College vilket är ett gammal universitet beläget mitt i smeten av staden. Vi råkade pinsamt nog först gå förbi det medan vi letade efter det, vi gick en bit och vände sedan tillbaka och precis innan vi skulle titta på kartan pekar jag och säger "men är inte det här det då?" när vi står precis utanför det. Så kan det vara.
 
Vi gick också in och tittade på The Book Of Kells, vilket vi hade lite svårt att förstå vad det egentligen var. Efter att vi gått ut konstaterade vi att det är four gospels (på svenska vet jag inte vad det heter - evangelier kanske?) från det nya testamentet och som handskrevs på 800-talet. Man fick inte ta bilder därinne, så ni får googla om ni vill se. Vi fick däremot ta bilder inne i biblioteket som kommer efter att man tittat på The Book of Kells, så det är det ni ser på bilderna ovan. Lukten av gamla böcker alltså... jag/vi var som Rory därinne.
 
Efteråt blev det kaffepaus, fast med varm choklad istället. Så, varm choklad-paus alltså.
 
Sedan traskade vi runt i butiker, men det har vi inga bilder på.
 
Floden Liffey. Så fint på kvällen när man promenerade över en av broarna på väg tillbaka till hotellet.
 
Så var vi inne på dag tre, fredagen. Vi gick först till National Library, där det var en utställning om irländska dramatikern och poeten Yeats, men där fotograferade vi ingenting så ni får inga bilder därifrån. Sedan gick vi runt lite i St. Stephen's Green, en park det vill säga, en stund. Där hann vi med att se ett nygift par som tog bröllopsbilder.
 
Efter rundan i parken gick vi i butiker igen. Vi lade mest upp det såhär om dagarna; sightseeing varvat med shopping. Ingen stress, ingen press — bara göra det vi kände för.
 
Butikerna var redo för julen!
 
Och så en paus på hotellrummet innan vi gick ut och åt vårt sista mål mat för fredagen.
 
Och så var det lördag. Denna dag skulle vi träffa Medinas brevvän som bor inte så långt ifrån Belfast och var en två timmars-biltur bort från Dublin. De har varit brevvänner i sju år om jag minns rätt och detta var första gången de skulle träffas i verkligheten. Vanessa, som brevvännen heter, mötte upp oss tillsammans med sin mamma och styvfar som skjutsat ner henne. Så himla roliga och trevliga personer alla tre! Vi åt en sen lunch och tog en kopp kaffe medan vi pratade och skrattade bort flera timmar innan det var dags för dem att åka hem.
 
Medina gav presenter till henne och vi fick presenter av Vanessa (till och med jag som aldrig pratat/skrivit med eller träffat henne innan — vilken fin människa alltså). Vi skickade den här bilden till henne med våra öronmuffar på oss som var en av presenterna. Sedan svidade vi om till lite finare kläder och gick ut och åt. Vi hade först tänkt gå på pub, men vi ändrade oss när typ alla ställen var proppfulla och personerna i dem var överförfriskade innan klockan var ens nio.
 
Efter en natts sömn var det söndag, vår sista heldag i Dublin. Vet ni, ibland glömde man bort att man faktiskt var på Irland och inte i England. Dublin påminner mig så himla mycket om Liverpool och hade de inte pratat med irländsk dialekt eller gaellic så hade jag trott av vi var i en grannstad till Liverpool (man påmindes av alla skyltar där det först står på gaellic och sedan på engelska nedanför).
 
Det var klarblå himmel, men den kallaste dagen av dagarna vi var där. Vi kunde gå med öppna jackor nästan hela tiden vi var i Dublin (folk gick runt i bara jultröjor på gatorna till och med), på nyheterna när det var vädret så pratade de om vår-värme i december. Tur med vädret kan man säga.
 
Efter frukost (brunch) gick vi bort till Dublin Castle, vilket var lite utav en besvikelse. Vi trodde det skulle vara mer spännande än vad det var, men... ah... vi tog lite bilder där i alla fall. Inne i mini-katedralen/kyrkan (kommer inte ihåg vilket det var) var det fint!
 
Nästa stopp: St. Patrick's Cathedral...
 
... här är en katedral vi gick förbi på vägen dit (som jag inte vet namnet på)...
 
...framme!
 
Några porträtt på mig...
 
... och fina Medina ♥ (jag lägger bara upp en på henne för hon gillar inte att vara med på bild så mycket, vilket jag respekterar)...
 
... och vänskaps-bilder innan vi gick in!
 
Inuti. Inte lika mäktigt som Liverpool Cathedral, men fint!
 
Efter St. Patrick's Cathedral bar det av mot Natural History Museum. Kändes lite som att vara med i Night at the Museum (kommer ni ihåg den filmen?). Egentligen tycker jag att uppstoppade djur är lite creepy, jag menar... man går runt och tittar på döda djur men samtidigt är det lite fascinerande också. Vissa djur tänkte man inte riktigt att de var så pass stora som de faktiskt är. Efter besöket på museet så strosade vi mest runt i stan.
 
De sista kvälls-bilderna från Dublin. 
 
Plötsligt var det måndag och dags att åka hem... Hade en superduperbra resa med en av mina bästa vänner i en stad som jag blev lite förälskad i. Kan definitivt tänka mig att åka tillbaka dit! Det var en stad som passade som handen i handsken för mig. Hejdå, Dublin för denna gång!

We can be heroes, just for one day.

Hej, hallå, tjenixen, tja, tjena! Det har ekat tomt här, jag vet. Har lagt ner nästan all min vakna tid till min C-uppsats som äntligen snart är klar. Skickade igår kväll ett fullständigt draft (min fullständiga uppsats alltså) till min handledare, så ska hon säga till om den kan vara med på opponering eller inte. Känslan när jag tryckte på "skicka" var obeskrivlig.
 
Den här veckan har jag äntligen tiden till att gå igenom bilderna från Dublin, så under veckan dyker det upp ett inlägg med det. Idag har jag inte gjort någonting förutom tagit en sovmorgon samt legat i soffan och kollat på Friday Night Lights. Jag kände att jag behövde en dag med inga måsten efter förra veckan (efter nyår har jag nästan bara suttit med den).
 
Textraden i rubriken är förövrigt från min favorit-David Bowie låt — "Heroes" — dagen till ära. Ett musikgeni som gick bort för tidigt.
 
Några bilder från i lördags när vi firade min bror som fyllde år den fjärde.

RSS 2.0