Kristi Himmelsfärdsdag.

Såhär såg min lediga dag ut:
 
Bland annat åt jag en frukost med nybakat bröd ute på altanen.
 
Köpte ett nagellack i en färg (pastellila, syrénlila eller vad nyansen kallas) som jag tyckte var himla fin som jag sedan målade på mina fingernaglar.

Mamma och jag gjorde en caesarsallad som jag varit sugen på i flera dagar. Lika god (om inte godare) som jag förväntade mig! Dog matdöden.
 
Var på bio på kvällen tillsammans med Rebecca, Anton och hans bror Viktor, såg på Disney-filmen Maleficient som var klart sevärd.

Ett år sedan.

Såhär såg det ut för ganska exakt ett år sedan för mig (nästan på klockslaget faktiskt). Var på studentresa med Anton, Stefan, Ludwig och Benjamin. Förstörde för Anton när han skulle fotografera i London (vackra foton han fick istället). Kan knappt förstå att det har gått ett år sedan denna sjukt roliga resa med underbara vänner.

27 maj.

Här sitter jag. Klockan tjugo över tre. Hemma. Jobbar till 17:45 egentligen, men de kom och frågade om jag ville kompa hem klockan kvart i två. J-A, T-A-C-K! Så nu är två arbetspass avklarade för denna vecka och två återstår. Tog en promenad från jobbet hem till mormor och morfar för en (snabb)fika och för en stund sedan kom jag hem. Vad jag ska göra nu? Ingen aning, men "ledighet" är alltid skönt.

Mammornas dag.

Grattis på mors dag, mamma ♥

24 maj.

Ja, här har det inte skrivits några inlägg i veckan. Det som har hänt sedan sist jag skrev är jobb (som vanligt) (hade väldigt härliga pass tisdag, onsdag och igår - 15:15 till 20:15), en shoppingdag (vi råkade komma fram till stan precis när Jimmie Åkesson håller tal så det var fullpackat med "demonstranter") och "slappa-ute-vid-hennes-familjs-husvagn-för-att-det-var-så-fint-väder"-dag tillsammans med Rebecca i torsdags då vi båda var lediga och ja, inte så mycket mer intressant än det. Idag har jag suttit ute och läst på altanen halva dagen och sedan haft Harry Potter-filmmaraton, som jag ska fortsätta med nu. Hoppas ni har en bra helg allesammans!
 
Några bilder från i torsdags och första bilden är väl så som jag sett ut för det mesta denna vecka, har orkat med att locka håret eftersom jag börjat så sent (bilden är ju dock när jag kommit hem från jobbet så lockarna har ju typ försvunnit).

17 maj.

Såhär såg det ut för några timmar sedan. Passade på att grilla när vädret var (är fortfarande) så fint (var faktiskt säsongens första grillning till och med). Jobbade ungefär tre timmar idag, fick kompa hem lite mer än en timme innan jag egentligen skulle ha slutat (superglad Lisa!). Imorgon väntar jobb igen, är precis som idag att jag börjar kvart över elva så man får ju sovmorgon vilket uppskattas på helgen. Nu blir det nog någon film och lite godis för min del.

Throwback Thursday.

En kväll vid Albert Dock tillsammans med Maria i november. En av mina favoritplatser i Liverpool, lite för turistigt kanske, men himla fint ändå. Gud, vad jag saknar den där ryskan förresten!

15 maj.

Läget härifrån. Ledig idag. Hade väl tänkt några lite mer storslaga planer än detta, men latheten tog överhanden och istället blev det ett Gilmore Girls-maraton. Har varit tyst på bloggen här i några dagar, har knappt öppnat laptopen alls eftersom jag varit på jobbet. Sitter man framför en dataskärm hela dagen längtar man inte heller direkt efter att åka hem och sätta sig vid en dator igen. Så nu vet ni det.

Throwback Thursday.

I slutet av årskurs 6, är väl tolv år då om jag tänker rätt. Tänk vad många år sedan det är. Kändes som att det inte var allt för nyss som jag umgicks med dessa människor på bilderna dagarna runt.

If these wings could fly.


6 maj.

Har varit ledig idag. Åkte till jobbet imorse, loggade in i alla system. Satt och pratade med Christina och Rebecca som redan börjat. Skulle alldeles strax logga in på telefonen och börja ta emot samtal, skulle bara kolla mina rast- och lunchtider först. Står ingenting där jag kan se det, kollar igen, samma sak. Tittar på mitt schema, är inte schemalagd 6 maj. Så det var bara att åka hem igen. Som tur var så hann jag att logga ut från allt, hämta jackan och matlådan och hinna med bussen på mindre än fem minuter. Var väl också tur att det inte var tvärtom i alla fall.

4 maj.

Hemkommen från jobbet för ett tag sedan. Känns väl inte så värt att säga att "äntligen, nu är jobbet klart för denna vecka" eftersom jag ändå jobbar imorgon. Har inga planer alls, mer än att se på Friday Night Lights (en serie som sändes för några år sedan som jag tittade på sporadiskt, men som jag kollar om på från början nu) och hoppas att söndagen inte ska ta slut. Skulle gärna förlänga den så att inte måndag är här så snart...
 
Grattis på födelsedagen, mormor ♥

3 maj.

Direkt efter jobbet åkte jag (blev hämtad av min bror) hem till mormor och morfar (där också mamma och min moster var) för att fira mormor som fyller år imorgon. Här är några bilder från födelsedagsfirandet (där det åts en kladdkaka toppad med chokladglasyr och godis bland annat).
 
Näst sista bilden är förövrigt tagen med mobilkameran, tycker den har väldigt bra kvalité för att vara mobilkamera (är taget med min några veckor gamla - är dock en modell ifrån förra året - mobil Xperia Z)

Divergent.

 
Här kommer en recension som jag har väntat länge på att få göra - recensionen av Divergent! Kan ju börja med att berätta att jag tyvärr inte hade en jättehärlig bioupplevelse på grund av att hälften av besökarna inte kunde vara tysta (applåder och skrik typ hela tiden), men jag kunde fokusera på filmen för det mesta i alla fall.
 
Vad tyckte jag om filmen då? Alltså, den var ju toppenbra (inget slår ju boken, men det är ändå en sjukt bra filmatisering)! Skådespelarna var perfekta som sina karaktärer, speciellt Theo James - briljant som Four (hur kunde jag ens vara orolig när jag fick veta att han skulle spela honom?). Kemin mellan honom och Shailene Woodley (som förövrigt verkligen kändes som Tris) var ju hur bra som helst! Sedan omgivningen och kostymerna hade de verkligen fått till bra, det såg nästan ut så som jag föreställt mig i mitt huvud.
 
Det var dock vissa saker som jag var lite besviken över (men bara lite). Överlag kändes det lite stressat igenom filmen (de kunde ha dragit ut på vissa scener för att få en bättre känsla), vilket jag tror medförde att för de som inte läst boken blev lite svårare att hänga med i handlingen. Sedan så var det vissa scener som jag tycker är viktiga i boken som inte var med, men å andra sidan var ju Veronica Roth med och gjorde filmen så då litar jag på henne att de gjorde rätt beslut gällande att inte ha med de delarna. Och framåt slutet var det lite ändrat från boken, men det var ändringar som för mig var helt okej ändå.
 
Kan inte Insurgent komma ut på bio nu, snälla?

1 maj.

Hoppas ni hade en trevlig valborg igår. Själv satt jag på jobbet till halv åtta, men som tur var så var det en lugn dag på telefonen. Idag är jag i alla fall ledig (och imorgon också), sedan jobbar jag i helgen. Idag har jag hittills bara tittat på Gilmore Girls-avsnitt, men ska träffa Anton sedan. Och ikväll blir det bio tillsammans med honom och brorsan - ska se *trumvirvel* Divergent (!!!). Igår hade den ju äntligen Sverige-premiär, men eftersom jag som sagt jobbade då så bokade jag biljetter till idag istället.

Lone Survivor.

Här kommer recensionen på Lone Survivor som jag berättade om i söndags.
 
Den är baserad på en verklig händelse. Året är 2005 och Fyra Navy SEALs (som spelas av Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Ben Foster och Emile Hirsch) är på ett hemligt uppdrag, Operation Red Wings, för att lokalisera en ökänd talibanledare i Afghanistan. På grund av en olycklig tillfällighet går allt fel och de hamnar i bakhåll och radiokommunikationen med basen bryts. Det är bara de fyra mot en hel drös av talibanska styrkor.
 
Alltså, det behövs egentligen inte sägas så mycket om filmen. "Se den!" skulle nästan räcka, men krävs kanske några fler ord för den som inte sett den.
 
När de kämpar för sina liv är det inte bara deras nerver som är på helspänn. Varje kula de tar och varje gång de faller nerför klipporna känns det i en. En film som känns som en blandning av spännande action och dokumentär. När man innan eftertexterna fick se bilder på de riktiga personerna så var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Till sist vill jag också nämna att det känns uppfriskande att se att filmen visar att inte alla afghaner är onda, de brukar ju annars dras över en kam i många amerikanska krigsfilmer.

RSS 2.0